Filters
Sort results
Reset
Apply
Smaakomschrijving:
Een kleine Meursault, zo zou je deze wijn kunnen… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Een kleine Meursault, zo zou je deze wijn kunnen beschrijven. De 100 procent chardonnay in deze wijn proef je duidelijk.
10 maanden op hout zorgt voor een beetje romigheid maar het blijft een super mooie frisse heldere bourgogne blanc! Sluiten (-) |
Deze ongecompliceerde stijl Chianti heeft een mooie granaatrode kleur. In… Lees meer (+) Deze ongecompliceerde stijl Chianti heeft een mooie granaatrode kleur. In de neus een zachte fruitgeur, ingetogen maar zuiver. Elegante frisse smaak met zwarte bessen gevolgd door aangename zuren en kruidige tannine. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Een zwoele, elegante, geconcentreerde wijn die prachtig in balans… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Een zwoele, elegante, geconcentreerde wijn die prachtig in balans is met tonen van rijp zwart fruit als bosbes en bramen. Gecombineerd met mooie tonen van koffie, cacao en leder.
Achtergrondinformatie:
Peter Sisseck, van Deense origine, is een van Spanjes meest bekende wijnmakers. Hij deed ervaring op als jonge oenoloog in Bordeaux en Californië en startte vervolgens in 1990 als oenoloog van het domein Hacienda Monasterio in Ribera del Duero. Het was hier dat hij het werkelijke potentieel van de Tinto Fino leerde inschatten. In 1995 maakte hij zijn eerste eigen wijn in een garage in Quintalilla de Onésimo. Sisseck werkt vanaf het begin met oude wijnstokken en verzorgt deze volgens de biodynamische principes. Samen met Pablo Rubio startte hij in 2007 het project PSI. De mythe Pingus werd geboren. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
In het glas een diepe rode kleur. Het is… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
In het glas een diepe rode kleur. Het is een stevige wijn, Tempranillo van het hoogste niveau! Fruit, zacht en zonnig. Andere structuur dan de overige wijnen van dit domein, in een minder rijpe stijl. Stevig en vlezige aanzet met veel fruit dat in het begin nog wat gebukt gaat onder de tannines. Een wijn die in het begin erg veel lucht nodig heeft.
Achtergrondinformatie:
Peter Sisseck, van Deense origine, is een van Spanjes meest bekende wijnmakers. Hij deed ervaring op als jonge oenoloog in Bordeaux en Californië en startte vervolgens in 1990 als oenoloog van het domein Hacienda Monasterio in Ribera del Duero. Het was hier dat hij het werkelijke potentieel van de Tinto Fino leerde inschatten. In 1995 maakte hij zijn eerste eigen wijn in een garage in Quintalilla de Onésimo. Sisseck werkt vanaf het begin met oude wijnstokken en verzorgt deze volgens de biodynamische principes. Samen met Pablo Rubio startte hij in 2007 het project PSI. De mythe Pingus werd geboren. Sluiten (-) |
Een elegante wijn met een verfijnd, subtiel aroma. De aanzet… Lees meer (+) Een elegante wijn met een verfijnd, subtiel aroma. De aanzet wint aan kracht en munt uit in aromatisch fruit van citrus, grapefruit, kruisbes en mint. Er valt veel te ontdekken in deze strakdroge, pittige wijn. Het verdient aanbeveling de wijn een uur voor het serveren te openen. Sluiten (-) |
Prachtige Rhône, inhoudelijk, licht stevig met mooie ronding en fruitig… Lees meer (+) Prachtige Rhône, inhoudelijk, licht stevig met mooie ronding en fruitig sap, volume en kruidige nuances. Dankzij de transparante smaaktextuur is er volop beleving van complexe details, bloemen, aards bosgrond, kruidige garrigue, salie, thym, oregano, zoethout, specerijen, pepers. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Een verfijnde, krachtige Zuid-Afrikaanse Syrah. Tonen van zwarte… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Een verfijnde, krachtige Zuid-Afrikaanse Syrah. Tonen van zwarte bessen, viooltjes, rode bessen, vijgen en tabak. Het betreft een intense maar toch elegante wijn. De tannines subtiel en hij heeft een afdronk met een stevige structuur. Dit in balans gebracht door de fijne frisse zuren.
Achtergrondinformatie:
Het magische heuvellandschap, gelegen in de Swartland regio, dankt zijn naam aan de grote concentratie kaolien of chinaklei gebruikt om porselein te produceren in de bodem aanwezig is.
Als Wijnhuis 'Boekenhoutskloof' in 2009 het 135 hectare grote landgoed koopt waar toen enkel de wingerd voor het huidige Porseleinberg was beplant, en waar Eben Sadie het syrah fruit haalde voor zijn eerste Columella, wordt Callie Louw aangesteld als viticulturist. Callie, die wijnbouwkunde studeerde in Stellenbosch, was farmmanager en wijnmaker bij Tulbagh Mountain Vineyards (het latere Fable) en werd gezien als de geknipte man om de geplande aanplant van 87 hectare, vooral Syrah druivenstokken bestemd voor de topcuvées van BHK, in goede banen te leiden.
Het kleine perceeltje oudere Syrah stokken aangeplant in 1997, was bestemd voor zijn eigen privé project, waar hij quasi volledig carte blanche voor kreeg. Hij koos voor een wijn, die de ultieme reflectie zou zijn van het terroir dat hij dagelijks bewerkt. Lage rendementen, optimale rijpheid, natuurlijke gisting, zorgvuldig en gedoseerd gebruik van foudres, … staan allemaal ten dienste van het beoogde resultaat in de fles. Sluiten (-) |
Deze mooie houtgelagerde Chardonnay heeft in de neus volle tonen… Lees meer (+) Deze mooie houtgelagerde Chardonnay heeft in de neus volle tonen van vanille en boter. Een stevige, stoere weelderige wijn, lekker romig en vet in de afdronk. Rijke witte wijn, met intense en rijke neus. Vol van smaak, rijp fruit, elegant, zeer interessante wijn Sluiten (-) |
Licht en sappig, doordrinkbaar met een smaak van rood fruit… Lees meer (+) Licht en sappig, doordrinkbaar met een smaak van rood fruit en kruiden. Uitstekende prijs/kwaliteit!
Achtergrondinformatie:
oemenië nieuw? Het is een land met een lange historie. De legende gaat dat de wijngod Bacchus zijn jeugd hier heeft doorgebracht. De wijnindustrie kreeg in de 18e eeuw een impuls door de Duitsers die emigreerde van Bavaria naar dit gedeelte van Roemenië. Ze namen nieuwe technologie en werklust mee dat vandaag de dag nog steeds aan de basis staat van het succes van Cramele Recas. De wijngaarden, 600 hectaren groot, zijn aan het begin van de 21e eeuw herplant met de beste kwaliteit wijnstokken. De vinificatie ruimtes zijn modern en efficiënt en het team van wijnmakers staat onder leiding van de Australische Hartley Smithers en de Spaanse Nora Iriate. Hierdoor worden de wijnen van Cramele Recas wereldwijd geroemd om zijn uitstekende prijs kwaliteit verhouding! Sluiten (-) |
De wijn is sappig en levendig. En bloemig met sprankelend… Lees meer (+) De wijn is sappig en levendig. En bloemig met sprankelend primair rood en blauw fruit. Verder kruiderij en secundaire tonen van ceder, mokka, koffie, vanille en leer.
Achtergrondinformatie:
Van de hand van de dochter van Denis Durantou, Noémie Durantou, één van de meest getalenteerde wijnmakers op de (steeds duurder wordende) rechter oevers van de Gironde. Zij maakt onder andere de zeer gewilde Pomerol Eglise-Clinet. La Chenade is gemaakt van jongere stokken op iets meer zandhoudende grond in wijngaard Les Cruzelles in Lalande de Pomerol. Naast 80% Merlot is er 20% Cabernet Franc toegevoegd wat iets meer verfijning en elegantie oplevert vanwege de fijne zuren en frisheid. Sluiten (-) |
Aroma' s van rijp rood fruit zoals kersen en bessen… Lees meer (+) Aroma' s van rijp rood fruit zoals kersen en bessen. Ook zijn aroma's van pruimen herkenbaar. In de mond zacht en soepel rijp fruit. Fijne textuur, slank, maar goed gevuld. Harmonieus met een goede lengte.
Achtergrondinformatie:
De druiven die voor deze wijn gebruikt worden zijn afkomstig van meerdere wijngaarden in de Wairau Valley in Marlborough. Door gebruik te maken van meerdere percelen kunnen ze een complexe en volledige wijn produceren met een fruitig karakter en die diep is van smaak. Middellange inweking met schil om zo optimale aroma's in geur en smaak te verkrijgen. Rijping van 9 maanden op Frans eikenhout. Sluiten (-) |
Gemaakt van 100% Nerello druiven. Een heldere, licht rode wijn… Lees meer (+) Gemaakt van 100% Nerello druiven. Een heldere, licht rode wijn met een neus waarin tonen van rode bes, amarene- en zwarte kers. De smaak is elegant, met stevige tannines die goed in balans zijn met de zwoele fruittonen en de algehele rijpe indruk van de wijn. Sluiten (-) |
Afkomstig uit de lieu-dit 'Aux Caves' in de appellatie Moulin-à-Vent… Lees meer (+) Afkomstig uit de lieu-dit 'Aux Caves' in de appellatie Moulin-à-Vent. Deze wijngaard ligt op een zanderige ondergrond die rijk is aan mangaan, op een hoogte van 220 meter, en is gericht op het zuid/zuidoosten. De wijnstokken zijn 45 jaar oud. De druiven worden met de hand geplukt en geselecteerd in de wijngaard.
Vinificatie:
80% van de druiven wordt ontsteeld. Tijdens de gisting wordt de 'hoed' (de schilletjes die boven komen drijven) dagelijks naar beneden gedrukt om meer smaak en tannines te onttrekken. De gisting duurt 14 dagen. Na de gisting rijpt de wijn 11 maanden in eikenhouten vaten en vervolgens 5 maanden in de fles.
Smaak:
Genereus. Frambozen, kersen, aardbeien, zwarte bes. Body. Vanille, mokka, kruidnagel, witte peper en aarde. Irissen. Rode biet. Complex. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Pressenda is de naam van een Spectaculaire wijngaard met… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Pressenda is de naam van een Spectaculaire wijngaard met uitzicht op het kasteel van Serralunga d’Alba. Deze wijngaard brengt een zeer hoge kwaliteit Nebbiolo druiven voort en dat maakt een fantastische kwaliteit Barolo! Bijzonder goed in balans met een flinke body en diepte. Fruitige en kruidige aroma's.
Achtergrondinformatie:
De wijn heeft 12 maanden gerijpt in eiken vaten van 500 liter en is daarna overgebracht naar vaten van 50 hectoliter waar de wijn nog eens 24 maanden verder is gerijpt. Hierna is de wijn gebotteld. De wijn is nu al erg lekker maar kan nog zeker 10-15 jaar worden bewaard. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Mooie volle en kruidige wijn uit de regio Umbrië… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Mooie volle en kruidige wijn uit de regio Umbrië. Gemaakt van 85% Sangiovese en 15% Merlot. Robijnrood van kleur, lekker sappig en fris, met een fantastisch boeket aan rood fruit. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Mooie droge Furmint met tonen van citroen, appels, perzik… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Mooie droge Furmint met tonen van citroen, appels, perzik en een vleugje honing. Medium tot vol van body, met een knisperende zuurgraad die erdoorheen snijdt. Zeer elegante wijn, de moeite waard om enkele jaren te bewaren.
Achtergrondinformatie:
De Mandolas Furmint Dry van het beroemde wijnhuis Vega Sicilia wordt gemaakt van met de hand geplukte furmint druiven zonder inwerking van botrytis cinerea van de Mandulás wijngaard (vroeger Mandolás). De wijn vergist men op nieuwe eiken barriques. Na één maand op eigen gist te hebben gelegen wordt hij overgestoken en nog vijf maanden opgevoed op nieuwe eiken vaten, afkomstig van de omliggende wouden.
Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Grechetto/Trebbiano. Deze sappige en volle wijn is bleek citroengeel… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Grechetto/Trebbiano. Deze sappige en volle wijn is bleek citroengeel van kleur. De wijn heeft florale en fruitige aroma’s van exotisch wit fruit, zoals ananas en rijpe wilde perzik met florale aroma’s van een bloeiende meidoorn. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Porta da Calada is een frisse witte wijn gemaakt… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Porta da Calada is een frisse witte wijn gemaakt van Verdelho en Antao Vaz. In de neus heerlijke rijpe fruittonen. In de mond sappig en fruitig met lichte kruidigheid die mooi in contrast staan met de frisse zuren. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Intense kleur, paarsrood. Expressieve zwarte vruchten en specerijen, goed… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Intense kleur, paarsrood. Expressieve zwarte vruchten en specerijen, goed geïntegreerd eikenhout en een vleugje vanille. Mooie concentratie, rijk en rond. Lange afdronk. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Deze wijn is gemaakt van 100% Chardonnay druiven. De… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Deze wijn is gemaakt van 100% Chardonnay druiven. De druiven komen uit wijngaarden gelegen in het zuidwesten van Frankrijk aan de voet van de Pyreneeën gemengd met druiven uit mediterrane kustgebieden. De druiven gisten 10 tot 12 dagen op Frans en Amerikaans eiken, waarna de wijn nog 6 maanden "sur lie" rijpt. De helft van de wijn ondergaat daarna een malolactische gisting, waardoor de natuurlijke frisheid van de wijn behouden wordt. Door de vroege botteling van de wijn behoudt deze zijn frisheid en primaire aroma’s.
Deze Chardonnay is een verfrissende en complexe wijn. De geuren van citroentaart, banaan en peer worden gevolgd door de warme geuren van geroosterd brood en hints van vanille en geroosterde noten.
Het nieuwe label van Balade Romantique Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Deze wijn, afkomstig van de “Juffer” wijngaarden is licht… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Deze wijn, afkomstig van de “Juffer” wijngaarden is licht honingachtig en bloemig. Nog wat ingetogen in de neus. Behoorlijk zoete smaakaanzet, heel romig en rijp met aan het eind een fijn kruidig accent. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
De subtiele zoete tonen zijn aangenaam, onopvallend en harmonieus… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
De subtiele zoete tonen zijn aangenaam, onopvallend en harmonieus met rijpe, typische zuren van de riesling. Deze markante Riesling presenteert zijn fruit met typische abrikoos en perzik tinten. Een fijne droge Riesling is veelzijdig, en goed voor mensen die van niet te droge witte wijn houden. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Unieke wijn van een uniek wijnhuis. Deze wijn rijp… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Unieke wijn van een uniek wijnhuis. Deze wijn rijp maar liefst 6 jaar op houten vaten. Dit wijnhuis heeft 14000 houten wijnvaten in eigen beheer! De rode reserva is wereldwijd gewild en staat dan ook hoog aangeschreven. Volle rijke neus met wat tonen van vanille. Lange afdronk en veel power. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
De wijn houdt een prachtig rode kleur en ruikt… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
De wijn houdt een prachtig rode kleur en ruikt delicaat naar viooltjes en framboosjes. Mooi uitgebalanceerd en vol en fruitig van smaak in de mond. Lekker notig en kruidig en gegrild met een toefje leer.
Deze lokale koningin, de Fleurie Clos de la Roilette, wordt gemaakt van Gamay druiven van circa 40 jaar oude wijnstokken. De druiven gisten een dag of 10 in cementen cuvées. Daarna rijpt de wijn 6 maanden in eiken vaten. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Deze blend van Merlot en Cabernet heeft een mooie… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Deze blend van Merlot en Cabernet heeft een mooie kersenrode kleur. Het bouquet biedt complexe aroma's van geroosterd hout, zoethout, koffie, donkere chocolade, gevolgd door kersen en zwarte bessen en kruidige tonen van kaneel en komijn. De wijn is rijk en rond met rijpe tannines in de mond. Het is een verleidelijke, elegante en complexe wijn. Fijne houtsmaken zoals eik en ceder in de finish. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Sprankelende rode kleur. In de neus vers rood fruit… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Sprankelende rode kleur. In de neus vers rood fruit, een lichte kruidigheid (garrigue). De aanzet is vrij strak door de tannines, maar wordt gevolgd door rijp fruit, zoete kruiden en de wijn eindigt heerlijk sappig. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Lichtgeel. In de neus heerlijk zuiver en niet te… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Lichtgeel. In de neus heerlijk zuiver en niet te zwoel met bloemetjesaroma's en veel rijp geel fruit. In de mond rond met rijpe romigheid maar ook frisheid van de mooie zuren. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Deze grillo biedt een frisse, aromatische smaak met tonen… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Deze grillo biedt een frisse, aromatische smaak met tonen van citrus, perzik en mediterrane kruiden. Dankzij zijn verkwikkende zuurgraad en volle body is de wijn perfect als aperitief maar ook bij zeevruchten en zomerse salades. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Mooie mousserende gouden wijn met een intens aroma van… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Mooie mousserende gouden wijn met een intens aroma van witte bloemen en een vleugje brioche. Het palet is fris met elegante en fijne bubbels.
Achtergrondinformatie:
Het is in de abdij van Saint Hilaire in 1531 dat de mousserende wijnmethode daadwerkelijk werd ontdekt. De eerste bubbel, Prima Perla, werd geboren vlak bij Limoux! Het ruige klimaat en de topografie creëren uitstekende terroirs die fijne chardonnay-, mauzac- of pinot noir-druiven produceren. De cuvées van deze Vin de France Chateau Martinoles weerspiegelen dit erfgoed; de wijnen zijn trouw aan hun terroir en oorsprong. Deze 100% Chardonnay is gemaakt volgens de traditionele methode in deze Limoux wijngaard en rijpt 9 maanden op lies met subtiele aroma's van toast en brioche.
De wijngaarden liggen op klei en kalksteen op een hoogte van 10-280 m. De dichtheid van de beplanting is 4000/ha. Na het handmatig oogsten van de chardonnay worden hele trossen geperst met een pneumatische pers. Terug gekoeld naar een lage temperatuur (8°C). Gisting in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen vaten (16-18°C). Traditionele methode: eerste gisting op vat, daarna gisting op fles (tweede gisting). Rijping op lies: minimaal 9 maanden. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Deze wijn heeft veel tonen van sappig wit fruit… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Deze wijn heeft veel tonen van sappig wit fruit – rijpe peer en appel vooral – plus een sympathiek klein zoetje en zachte zuren.
De Auxerrois druif, ook wel Pinot Auxerrois genoemd, is een witte druif. Het is een Frans druivenras en een kruising tussen de Pinot en de Heunisch Weiss. De naam Auxerrois is afkomstig uit het Franse graafschap Auxerre. Deze witte druif van goede kwaliteit komt vooral voor in de Elzas, de Moezel en Luxemburg.
De Nederlandse wijntraditie vindt zijn oorsprong in de Romeinse tijd, na de middeleeuwen maakte de Nederlandse wijntraditie plaats voor andere vormen van agrarische bedrijvigheid. In 1970 keerden de eerste wijnstokken terug op de zuidhellingen van het Jekerdal, op de Apostelhoeve, nadat fruitteler Hugo Hulst besloot een wijngaard aan te leggen. De eerste oogst in 1973 leverde 1400 flessen wijn op. Tegenwoordig produceert de Apostelhoeve ieder jaar méér dan 110.000 flessen wijn. De bodem van de Louwberg bestaat uit kiezel en mergel met daaroverheen een laag löss, hetgeen uitermate geschikt is voor het verbouwen van druiven. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Een geweldig boeket van zwarte pruim, viooltjes en tabak… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Een geweldig boeket van zwarte pruim, viooltjes en tabak hangen in het glas. De smaak is medium-bodied met soepele, zijdezachte tannines. Gemaakt van 100% tempranillo.
Achtergrondinformatie:
Vega Sicilia is het hoogst gewaardeerde wijnhuis van Spanje, deze wijnen genieten internationaal veel aandacht. De wijngaarden waarop Vega Sicilia gemaakt wordt liggen op een hoogte van 700 meter. De huidige eigenaren, de familie Alvarez, die Vega Sicilia kochten in 1982 Tegelijkertijd kochten ze bezittingen in Toro, Pintia en in Ribera del Duero, Alion. Sluiten (-) |
Het juweel van domaine Lapierre: de Morgon 2022, cru du… Lees meer (+) Het juweel van domaine Lapierre: de Morgon 2022, cru du Beaujolais. ‘Lekker’ is een begrip dat hier tekort schiet, deze wijn is meeslepend door zijn eenvoud. Zoals heel goede prestaties er vaak uitzien of het totaal geen moeite kost. Een echte wijnliefhebber móet dit hebben geproefd, het is de apotheose van de gamay druif. Elegant, subtiel, energiek en fijn geweven.
Marcel Lapierre, vader van de huidige wijnboer Matthieu, was zo rond 1985 de eerste die de ideeën van de onderzoeker en wijnhandelaar Jules Chauvet in praktijk bracht. Ideeën die waren gebaseerd op ‘het genie’ van druiven om zonder ingrijpen voor zichzelf te zorgen en op die wijze heel lekkere, levende en energievolle wijn te krijgen. Ik zeg het nu even kort. Dat ging in tegen de mode van die tijd: door de snelle ontwikkelingen in techniek en wetenschap kon het proces van wijnmaken in steeds grotere mate worden gemanipuleerd. Wijn uit het laboratorium.
Marcel Lapierre werd met zijn natuurwijn, vin naturel, de grondlegger van een hele nieuwe stroming, om te beginnen in de Beaujolais, ‘de 5 gekken’. Nu is er een hecht en groeiend netwerk wijnboeren in heel Frankrijk en – voorzichtig – daarbuiten. Met die stroming gaat het heel goed, deze wijn is hot. Geen wonder, dit is gewoon de lekkerste soort wijn. Enfin, u koopt niet voor niets bij ons. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Naast de klassieke Chardonnay-smaken van appel en peer, biedt… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Naast de klassieke Chardonnay-smaken van appel en peer, biedt Arroyo-fruit consequent aroma's en smaken van tropische- en steenvruchten. Deze Chardonnay heeft de perfecte balans tussen tropisch fruit, frisheid en de romige tonen afkomstig van het rijpingsproces. De wijn heeft een rijk en vol mondgevoel met een gebalanceerde lange finish. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Blend van 25% Syrah, 25% Castelão, 25% Aragonés en… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Blend van 25% Syrah, 25% Castelão, 25% Aragonés en 25% Alicante Bouschet. Vinificatie in temperatuur geregelde RVS tanks gevolgd door 6 maanden houtlagering op Frans en Amerikaans eiken. Flor de la Mar Tinto heeft een mooie donker rode kleur, in de geur prachtig verbonden aroma’s van rijp rood fruit, hout en specerijen. De smaak is rijk, vol stevig met aantrekkelijke fruitigheid en tonen van hout en vriendelijke tanninse, gevolgd door een lange rijke afdronk. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Deze prachtige rode wijn vertoont zuivere aroma's van frambozen… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Deze prachtige rode wijn vertoont zuivere aroma's van frambozen en kersen, vermengt met hints van zoete specerijen, intense smaken, en een goede balans. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Deze stuivende Riesling is al jong op dronk met… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Deze stuivende Riesling is al jong op dronk met een matig alcoholpercentage. Verleidelijk fruit maakt deze wijn goed doordrinkbaar. De minerale tonen in combinatie met het aroma van kweepeer, abrikozen en peer doet je denken aan een Sauvignon Blanc.
Achtergrondinformatie:
De Riesling in deze wijn is afkomstig van 30 jaar oude wijnstokken die groeien op een grijze leisteen bodem. De late, selectieve oogst vindt plaats met de hand. Daarna wordt de wijn spontaan vergist en 5 maanden in roestvrijstalen tanks gerijpt. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Een goed gebalanceerde Cava, lichtgeel van kleur, met veel… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Een goed gebalanceerde Cava, lichtgeel van kleur, met veel fruit en verfrissend van smaak. De fijne mousse maakt het geheel tot een schitterend aperitief. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
In de neus een mooie diversiteit van aroma’s, variërend… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
In de neus een mooie diversiteit van aroma’s, variërend van vanille, bloemen en vers fruit. In de mond komen weelderige en goed uitgebalanceerde smaken naar voren, rijk aan mineralen, wat ervoor zorgt dat hij nog een aantal jaren kan liggen.
Achtergrondinformatie:
Domaine Berthelemot heeft 7,8 ha wijngaarden in bezit in Côtes de Beaune. Gelegen tussen Meursault en Chassagne-Montrachet en beslaat 205 ha Puligny-Montrachet waar de bekendste Premiers en Grand Cru’s uit de Bourgogne worden gemaakt. Deze mooie witte wijn wordt gemaakt van 100% Chardonnay druiven, die met de hand geoogst worden. Na de vinificatie rijpt de wijn op eikenvaten.
Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Mooie gouden kleur met een groene gloed. De wijn… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Mooie gouden kleur met een groene gloed. De wijn heeft florale en minerale tonen, de aanzet is fris maar eindigt in een lange afdronk.
Achtergrondinformatie:
100% Chardonnay. De druiven worden handmatig geoogst en worden vervolgens opgeslagen in eikenhouten vaten. De naam van deze wijn is een ode aan de nonnen die vroeger door de wijngaarden heen struinden. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Bleek van kleur met subtiele citrusaroma's en een touch… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Bleek van kleur met subtiele citrusaroma's en een touch van vanille. Qua mondgevoel combineert deze wijn de frisheid van het fruit met karakteristieke minerale tonen.
Achtergrondinformatie:
100% Chardonnay. Afgeleid van het oude Franse woord "freste" wat de top van een heuvel betekend, Sous Frétille ligt aan de voet van de berg Frétille waarvan de top op 385 meter ligt; vanwege de hoge kwaliteit van deze grond werd de appellatie in 2001 geclassificeerd als premier cru. Op de top van de steile helling waarvan het hellingspercentage 10 / 15% is, is de aarde dun en bestaat het voornamelijk uit kalksteen en mergel. Het areaal is 66 hecatre groot, op een hoogte tussen 310 en 350 meter en aangeplant in 1986, 1996, 2000 en 2003; deze helling van de berg Frétille ligt op het zuiden en de hoge mate van zonlicht wordt gecompenseerd door de hoogte. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
De wijn heeft een lichte robijnrode kleur met paarse… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
De wijn heeft een lichte robijnrode kleur met paarse reflecties. Een elegante neus met delicate hints van wilde roos en aardbei, kenmerkend voor de jonge wijnrank. In de mond is hij aangenaam zoet en fris, licht tannine en natuurlijk sprankelend.
Achtergrondinformatie:
Deze Brachetto d'Acqui is afkomstig uit kleine wijngaarden op het oosten, gelegen op kalkbodems op een hoogte van 150-200 meter boven zeeniveau. De most wordt verkregen door zacht persen van de bessen, waarna een maceratie van 48 uur op lage temperatuur overblijft. Aan het einde van de gisting begint de tweede gisting in autoclaaf volgens de Charmat-methode, gevolgd door een verfijning van 2 maanden op fles.
Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Super rosé voor het hele jaar door. Natuurlijk extra… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Super rosé voor het hele jaar door. Natuurlijk extra lekker als je in de zon zit, maar deze mooie strak droge , licht fruitige rosé heeft een lekkere bite. Licht kruidig, tonen van framboos en aardbei maar niet te overheersend. Mooi in balans en fris in de afdronk.
Achtergrondinformatie:
Dit domein ligt vlak bij de kust in Zuid Frankrijk, het wijngebied de Provence. De wijnen worden allemaal met de hand geplukt, vaak doen ze dit in de nacht of in de ochtend vroeg. Dit zorgt er voor dat de wijn altijd mooi fris is. Het wijnhuis maakt al jaren hoge kwaliteit wijnen. Dit is een wijn die trots door ons geïmporteerd wordt in Nederland. Sluiten (-) |
Achtergrondinformatie:
Gilles Musset en Serge Roullier combineren sinds enkele jaren… Lees meer (+) Achtergrondinformatie:
Gilles Musset en Serge Roullier combineren sinds enkele jaren hun kwaliteiten, de één in de wijngaard en de ander als wijnmaker. Het beleid is toegespitst op de productie van kwaliteitsdruiven en hun stijl van wijn maken richt zich op de natuurlijke rijkdom van druivenaroma’s.
De geplukte druiven worden bij binnenkomst in de kelder ontsteeld waarna ze bij een gecontroleerde temperatuur 8-12 dagen gisten en een inweektijd volgt van enkele weken. Tijdens de gisting en gedurende de opvoeding wordt vrijwel geen zwavel gebruikt. Na de persing geen opvoeding op eiken fust omdat dit vaak een vermoeiende schaduw legt over het fruit.
Puur natuur dus, wijn met een eerlijk karakter en een gulle smaak met een toets van terroir en fraaie tannines die structuur geven aan rijkelijk fruit.
De Loire is een wijngebied met veel gezichten, fraaie wijnen die overwegend wit zijn en variëren van droog naar halfdroog tot zoet, gemaakt van de chenindruif. De rode wijnen hebben een authentiek karakter en verdienen meer erkenning gezien de stijgende kwaliteit. De beste zijn gemaakt van de cabernet-franc druif en ook de wijnen met cabernet-sauvignon ogen zeer veelbelovend. Door de warmere temperaturen rijpt die ook steeds beter in de Loire.
De grote kunst ligt in de kwaliteit van de tannines met als voorwaarde goede rijpheid van de druif, iets wat in dit noordelijke klimaat niet altijd gemakkelijk is. Dan is de ligging van de wijngaard, de rendementen en de aandacht die de wijnboer schenkt aan zijn wijnstokken een bepalende factor. Om maar niet te spreken van de durf om grote risico’s te lopen de oogstkwaliteit te verspelen wanneer gewacht moet worden om echt rijp te plukken…
Rijpheid en een surplus aan kwaliteit komen van de rank en kunnen niet gewonnen worden in de ‘keuken’, hoewel tegenwoordig talrijke geavanceerde keldertechnieken een goede poging wagen de grilligheid van de natuur te compenseren en een tekortkoming uit de wijngaard kunstig te corrigeren
Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Een zwoele, elegante, geconcentreerde wijn die prachtig in balans… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Een zwoele, elegante, geconcentreerde wijn die prachtig in balans is met tonen van rijp zwart fruit als bosbes en bramen. Gecombineerd met mooie tonen van koffie, cacao en leder.
Achtergrondinformatie:
Peter Sisseck, van Deense origine, is een van Spanjes meest bekende wijnmakers. Hij deed ervaring op als jonge oenoloog in Bordeaux en Californië en startte vervolgens in 1990 als oenoloog van het domein Hacienda Monasterio in Ribera del Duero. Het was hier dat hij het werkelijke potentieel van de Tinto Fino leerde inschatten. In 1995 maakte hij zijn eerste eigen wijn in een garage in Quintalilla de Onésimo. Sisseck werkt vanaf het begin met oude wijnstokken en verzorgt deze volgens de biodynamische principes. Samen met Pablo Rubio startte hij in 2007 het project PSI. De mythe Pingus werd geboren. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
De Musar heeft een rijke aromatische en fruitig neus… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
De Musar heeft een rijke aromatische en fruitig neus vol moerbeien, zwarte kersen met een hint van mokka. In het glas een donkere, bijna bloedrode kleur. Een intense smaak met een geconcentreerd palet, vol volume welke wordt gekarakteriseerd door zwart fruit. Dit met een elegante kruidigheid. Zachte en sappige tannines en een lange finale. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Elegante en complexe Nebbiolo uit de koele regio dichtbij… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Elegante en complexe Nebbiolo uit de koele regio dichtbij de Alpen. Zeer verfijnde, complexe aroma’s van kersen, pruimen, kruidnagel, drop en zeer lichte houttonen. Sappig en zeer elegant van smaak, met een mooie structuur, frisse zuren en rijpe tannines. De afdronk is lang en smaakvol.
Achtergrondinformatie:
De druiven voor deze wijn komen uit drie historische wijngaarden van Travaglini, iedere met hun eigen bijzondere eigenschappen. Een deel komt uit de Lurghe wijngaard met een grotendeels kleibodem, die de wijn zijn intense kleur geeft. Het tweede deel komt uit de Permolone wijngaard. De rotsige bodem geeft de wijn zijn complexiteit. Het derde deel van de druiven komt uit de Alice wijngaard. Deze hooggelegen wijngaard geeft de wijn elegantie en frisheid. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Helder, frisromige chardonnay, ingebeelde houtindruk, vol kruidig, rijkelijke lange… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Helder, frisromige chardonnay, ingebeelde houtindruk, vol kruidig, rijkelijke lange afdronk. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Een blend van 40% Müller-Thurgau, 30% Pinot-Gris en 30%… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Een blend van 40% Müller-Thurgau, 30% Pinot-Gris en 30% Auxerrois. De wijn heeft een rijke geur van zowel exotisch fruit als ook wit en rood fruit. Daarnaast ook zijn kenmerkende florale toetsen. In zijn smaak ook hier een brede smaak beleving met een mooie concentratie en lengte.
Achtergrondinformatie:
De Nederlandse wijntraditie vindt zijn oorsprong in de Romeinse tijd, na de middeleeuwen maakte de Nederlandse wijntraditie plaats voor andere vormen van agrarische bedrijvigheid. In 1970 keerden de eerste wijnstokken terug op de zuidhellingen van het Jekerdal, op de Apostelhoeve, nadat fruitteler Hugo Hulst besloot een wijngaard aan te leggen. De eerste oogst in 1973 leverde 1400 flessen wijn op. Tegenwoordig produceert de Apostelhoeve ieder jaar méér dan 110.000 flessen wijn. De bodem van de Louwberg bestaat uit kiezel en mergel met daaroverheen een laag löss, hetgeen uitermate geschikt is voor het verbouwen van druiven. Sluiten (-) |