Filters
Sort results
Reset
Apply
Smaakomschrijving:
Unieke wijn van een uniek wijnhuis. Deze wijn rijp… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Unieke wijn van een uniek wijnhuis. Deze wijn rijp maar liefst 6 jaar op houten vaten. Dit wijnhuis heeft 14000 houten wijnvaten in eigen beheer! De rode reserva is wereldwijd gewild en staat dan ook hoog aangeschreven. Volle rijke neus met wat tonen van vanille. Lange afdronk en veel power. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
De wijn houdt een prachtig rode kleur en ruikt… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
De wijn houdt een prachtig rode kleur en ruikt delicaat naar viooltjes en framboosjes. Mooi uitgebalanceerd en vol en fruitig van smaak in de mond. Lekker notig en kruidig en gegrild met een toefje leer.
Deze lokale koningin, de Fleurie Clos de la Roilette, wordt gemaakt van Gamay druiven van circa 40 jaar oude wijnstokken. De druiven gisten een dag of 10 in cementen cuvées. Daarna rijpt de wijn 6 maanden in eiken vaten. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Deze blend van Merlot en Cabernet heeft een mooie… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Deze blend van Merlot en Cabernet heeft een mooie kersenrode kleur. Het bouquet biedt complexe aroma's van geroosterd hout, zoethout, koffie, donkere chocolade, gevolgd door kersen en zwarte bessen en kruidige tonen van kaneel en komijn. De wijn is rijk en rond met rijpe tannines in de mond. Het is een verleidelijke, elegante en complexe wijn. Fijne houtsmaken zoals eik en ceder in de finish. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Sprankelende rode kleur. In de neus vers rood fruit… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Sprankelende rode kleur. In de neus vers rood fruit, een lichte kruidigheid (garrigue). De aanzet is vrij strak door de tannines, maar wordt gevolgd door rijp fruit, zoete kruiden en de wijn eindigt heerlijk sappig. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Lichtgeel. In de neus heerlijk zuiver en niet te… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Lichtgeel. In de neus heerlijk zuiver en niet te zwoel met bloemetjesaroma's en veel rijp geel fruit. In de mond rond met rijpe romigheid maar ook frisheid van de mooie zuren. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Deze grillo biedt een frisse, aromatische smaak met tonen… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Deze grillo biedt een frisse, aromatische smaak met tonen van citrus, perzik en mediterrane kruiden. Dankzij zijn verkwikkende zuurgraad en volle body is de wijn perfect als aperitief maar ook bij zeevruchten en zomerse salades. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Mooie mousserende gouden wijn met een intens aroma van… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Mooie mousserende gouden wijn met een intens aroma van witte bloemen en een vleugje brioche. Het palet is fris met elegante en fijne bubbels.
Achtergrondinformatie:
Het is in de abdij van Saint Hilaire in 1531 dat de mousserende wijnmethode daadwerkelijk werd ontdekt. De eerste bubbel, Prima Perla, werd geboren vlak bij Limoux! Het ruige klimaat en de topografie creëren uitstekende terroirs die fijne chardonnay-, mauzac- of pinot noir-druiven produceren. De cuvées van deze Vin de France Chateau Martinoles weerspiegelen dit erfgoed; de wijnen zijn trouw aan hun terroir en oorsprong. Deze 100% Chardonnay is gemaakt volgens de traditionele methode in deze Limoux wijngaard en rijpt 9 maanden op lies met subtiele aroma's van toast en brioche.
De wijngaarden liggen op klei en kalksteen op een hoogte van 10-280 m. De dichtheid van de beplanting is 4000/ha. Na het handmatig oogsten van de chardonnay worden hele trossen geperst met een pneumatische pers. Terug gekoeld naar een lage temperatuur (8°C). Gisting in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen vaten (16-18°C). Traditionele methode: eerste gisting op vat, daarna gisting op fles (tweede gisting). Rijping op lies: minimaal 9 maanden. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Deze wijn heeft veel tonen van sappig wit fruit… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Deze wijn heeft veel tonen van sappig wit fruit – rijpe peer en appel vooral – plus een sympathiek klein zoetje en zachte zuren.
De Auxerrois druif, ook wel Pinot Auxerrois genoemd, is een witte druif. Het is een Frans druivenras en een kruising tussen de Pinot en de Heunisch Weiss. De naam Auxerrois is afkomstig uit het Franse graafschap Auxerre. Deze witte druif van goede kwaliteit komt vooral voor in de Elzas, de Moezel en Luxemburg.
De Nederlandse wijntraditie vindt zijn oorsprong in de Romeinse tijd, na de middeleeuwen maakte de Nederlandse wijntraditie plaats voor andere vormen van agrarische bedrijvigheid. In 1970 keerden de eerste wijnstokken terug op de zuidhellingen van het Jekerdal, op de Apostelhoeve, nadat fruitteler Hugo Hulst besloot een wijngaard aan te leggen. De eerste oogst in 1973 leverde 1400 flessen wijn op. Tegenwoordig produceert de Apostelhoeve ieder jaar méér dan 110.000 flessen wijn. De bodem van de Louwberg bestaat uit kiezel en mergel met daaroverheen een laag löss, hetgeen uitermate geschikt is voor het verbouwen van druiven. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Een geweldig boeket van zwarte pruim, viooltjes en tabak… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Een geweldig boeket van zwarte pruim, viooltjes en tabak hangen in het glas. De smaak is medium-bodied met soepele, zijdezachte tannines. Gemaakt van 100% tempranillo.
Achtergrondinformatie:
Vega Sicilia is het hoogst gewaardeerde wijnhuis van Spanje, deze wijnen genieten internationaal veel aandacht. De wijngaarden waarop Vega Sicilia gemaakt wordt liggen op een hoogte van 700 meter. De huidige eigenaren, de familie Alvarez, die Vega Sicilia kochten in 1982 Tegelijkertijd kochten ze bezittingen in Toro, Pintia en in Ribera del Duero, Alion. Sluiten (-) |
Het juweel van domaine Lapierre: de Morgon 2022, cru du… Lees meer (+) Het juweel van domaine Lapierre: de Morgon 2022, cru du Beaujolais. ‘Lekker’ is een begrip dat hier tekort schiet, deze wijn is meeslepend door zijn eenvoud. Zoals heel goede prestaties er vaak uitzien of het totaal geen moeite kost. Een echte wijnliefhebber móet dit hebben geproefd, het is de apotheose van de gamay druif. Elegant, subtiel, energiek en fijn geweven.
Marcel Lapierre, vader van de huidige wijnboer Matthieu, was zo rond 1985 de eerste die de ideeën van de onderzoeker en wijnhandelaar Jules Chauvet in praktijk bracht. Ideeën die waren gebaseerd op ‘het genie’ van druiven om zonder ingrijpen voor zichzelf te zorgen en op die wijze heel lekkere, levende en energievolle wijn te krijgen. Ik zeg het nu even kort. Dat ging in tegen de mode van die tijd: door de snelle ontwikkelingen in techniek en wetenschap kon het proces van wijnmaken in steeds grotere mate worden gemanipuleerd. Wijn uit het laboratorium.
Marcel Lapierre werd met zijn natuurwijn, vin naturel, de grondlegger van een hele nieuwe stroming, om te beginnen in de Beaujolais, ‘de 5 gekken’. Nu is er een hecht en groeiend netwerk wijnboeren in heel Frankrijk en – voorzichtig – daarbuiten. Met die stroming gaat het heel goed, deze wijn is hot. Geen wonder, dit is gewoon de lekkerste soort wijn. Enfin, u koopt niet voor niets bij ons. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Naast de klassieke Chardonnay-smaken van appel en peer, biedt… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Naast de klassieke Chardonnay-smaken van appel en peer, biedt Arroyo-fruit consequent aroma's en smaken van tropische- en steenvruchten. Deze Chardonnay heeft de perfecte balans tussen tropisch fruit, frisheid en de romige tonen afkomstig van het rijpingsproces. De wijn heeft een rijk en vol mondgevoel met een gebalanceerde lange finish. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Intens floraal met fruitige tonen van grapefruit en citroen… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Intens floraal met fruitige tonen van grapefruit en citroen. Zelfs wat salie en appel. Deze wijn is gemaakt van de Pinot Grigio-druif en Inzolia druif. In Sicilië is de belangrijkste eigenschap de goede blootstelling aan de zon en de perfecte ventilatie in de wijngaarden. De wijngaarden liggen voornamelijk in de kustvlaktes en sommige bevinden zich op de heuvels op vulkanische bodems. De druiven worden met de hand geplukt en overgebracht naar een roestvrijstalen tank waar de fermentatie plaatsvindt. Daarna rust de wijn slechts een korte periode voordat hij wordt gebotteld. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Blend van 25% Syrah, 25% Castelão, 25% Aragonés en… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Blend van 25% Syrah, 25% Castelão, 25% Aragonés en 25% Alicante Bouschet. Vinificatie in temperatuur geregelde RVS tanks gevolgd door 6 maanden houtlagering op Frans en Amerikaans eiken. Flor de la Mar Tinto heeft een mooie donker rode kleur, in de geur prachtig verbonden aroma’s van rijp rood fruit, hout en specerijen. De smaak is rijk, vol stevig met aantrekkelijke fruitigheid en tonen van hout en vriendelijke tanninse, gevolgd door een lange rijke afdronk. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Deze prachtige rode wijn vertoont zuivere aroma's van frambozen… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Deze prachtige rode wijn vertoont zuivere aroma's van frambozen en kersen, vermengt met hints van zoete specerijen, intense smaken, en een goede balans. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Deze stuivende Riesling is al jong op dronk met… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Deze stuivende Riesling is al jong op dronk met een matig alcoholpercentage. Verleidelijk fruit maakt deze wijn goed doordrinkbaar. De minerale tonen in combinatie met het aroma van kweepeer, abrikozen en peer doet je denken aan een Sauvignon Blanc.
Achtergrondinformatie:
De Riesling in deze wijn is afkomstig van 30 jaar oude wijnstokken die groeien op een grijze leisteen bodem. De late, selectieve oogst vindt plaats met de hand. Daarna wordt de wijn spontaan vergist en 5 maanden in roestvrijstalen tanks gerijpt. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Een goed gebalanceerde Cava, lichtgeel van kleur, met veel… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Een goed gebalanceerde Cava, lichtgeel van kleur, met veel fruit en verfrissend van smaak. De fijne mousse maakt het geheel tot een schitterend aperitief. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
In de neus een mooie diversiteit van aroma’s, variërend… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
In de neus een mooie diversiteit van aroma’s, variërend van vanille, bloemen en vers fruit. In de mond komen weelderige en goed uitgebalanceerde smaken naar voren, rijk aan mineralen, wat ervoor zorgt dat hij nog een aantal jaren kan liggen.
Achtergrondinformatie:
Domaine Berthelemot heeft 7,8 ha wijngaarden in bezit in Côtes de Beaune. Gelegen tussen Meursault en Chassagne-Montrachet en beslaat 205 ha Puligny-Montrachet waar de bekendste Premiers en Grand Cru’s uit de Bourgogne worden gemaakt. Deze mooie witte wijn wordt gemaakt van 100% Chardonnay druiven, die met de hand geoogst worden. Na de vinificatie rijpt de wijn op eikenvaten.
Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
In de neus een mooie diversiteit van aroma’s, variërend… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
In de neus een mooie diversiteit van aroma’s, variërend van vanille, bloemen en vers fruit. In de mond komen weelderige en goed uitgebalanceerde smaken naar voren, rijk aan mineralen, wat ervoor zorgt dat hij nog een aantal jaren kan liggen.
Achtergrondinformatie:
Domaine Berthelemot heeft 7,8 ha wijngaarden in bezit in Côtes de Beaune. Gelegen tussen Meursault en Chassagne-Montrachet en beslaat 205 ha Puligny-Montrachet waar de bekendste Premiers en Grand Cru’s uit de Bourgogne worden gemaakt. Deze mooie witte wijn wordt gemaakt van 100% Chardonnay druiven, die met de hand geoogst worden. Na de vinificatie rijpt de wijn op eikenvaten.
Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Mooie gouden kleur met een groene gloed. De wijn… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Mooie gouden kleur met een groene gloed. De wijn heeft florale en minerale tonen, de aanzet is fris maar eindigt in een lange afdronk.
Achtergrondinformatie:
100% Chardonnay. De druiven worden handmatig geoogst en worden vervolgens opgeslagen in eikenhouten vaten. De naam van deze wijn is een ode aan de nonnen die vroeger door de wijngaarden heen struinden. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Mooie gouden kleur met een groene gloed. De wijn… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Mooie gouden kleur met een groene gloed. De wijn heeft florale en minerale tonen, de aanzet is fris maar eindigt in een lange afdronk.
Achtergrondinformatie:
100% Chardonnay. De druiven worden handmatig geoogst en worden vervolgens opgeslagen in eikenhouten vaten. De naam van deze wijn is een ode aan de nonnen die vroeger door de wijngaarden heen struinden. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Bleek van kleur met subtiele citrusaroma's en een touch… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Bleek van kleur met subtiele citrusaroma's en een touch van vanille. Qua mondgevoel combineert deze wijn de frisheid van het fruit met karakteristieke minerale tonen.
Achtergrondinformatie:
100% Chardonnay. Afgeleid van het oude Franse woord "freste" wat de top van een heuvel betekend, Sous Frétille ligt aan de voet van de berg Frétille waarvan de top op 385 meter ligt; vanwege de hoge kwaliteit van deze grond werd de appellatie in 2001 geclassificeerd als premier cru. Op de top van de steile helling waarvan het hellingspercentage 10 / 15% is, is de aarde dun en bestaat het voornamelijk uit kalksteen en mergel. Het areaal is 66 hecatre groot, op een hoogte tussen 310 en 350 meter en aangeplant in 1986, 1996, 2000 en 2003; deze helling van de berg Frétille ligt op het zuiden en de hoge mate van zonlicht wordt gecompenseerd door de hoogte. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Bleek van kleur met subtiele citrusaroma's en een touch… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Bleek van kleur met subtiele citrusaroma's en een touch van vanille. Qua mondgevoel combineert deze wijn de frisheid van het fruit met karakteristieke minerale tonen.
Achtergrondinformatie:
100% Chardonnay. Afgeleid van het oude Franse woord "freste" wat de top van een heuvel betekend, Sous Frétille ligt aan de voet van de berg Frétille waarvan de top op 385 meter ligt; vanwege de hoge kwaliteit van deze grond werd de appellatie in 2001 geclassificeerd als premier cru. Op de top van de steile helling waarvan het hellingspercentage 10 / 15% is, is de aarde dun en bestaat het voornamelijk uit kalksteen en mergel. Het areaal is 66 hecatre groot, op een hoogte tussen 310 en 350 meter en aangeplant in 1986, 1996, 2000 en 2003; deze helling van de berg Frétille ligt op het zuiden en de hoge mate van zonlicht wordt gecompenseerd door de hoogte. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Mooie lichte kleur met groene tinten. In de neus… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Mooie lichte kleur met groene tinten. In de neus komen geuren van kruisbessen, meloen en verse kruiden naar voren. Heerlijke volle en sappige smaak met hints van passievrucht en citrusfruit en een lange afdronk. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Fantastische blend van Merlot, Grenache en Sangiovese. De wijn… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Fantastische blend van Merlot, Grenache en Sangiovese. De wijn is donker, fruitig met een fijne volle smaak. Een rosé met karakter, lekker kruidig en pittig, perfect voor het pairen bij zomerse gerechten.
Achtergrondinformatie:
Domaine de Gournier ligt ten noorden van Montpellier in de Cevennes, een streek in het Centraal Massief van Zuid-Frankrjik. Op de hellingen langs de rivier de Gardon liggen de wijngaarden van dit domein. De wijngaarden hebben een bodem van kalk met klei en is bedekt met kiezels. De druiven die aangeplant staan voor wit zijn de Chardonnay, Sauvignon Blanc, Ugni Blanc en Rolle. Voor de rode wijnen zijn dat de Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon Grenache en Mourvèdre. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
De Domaine de Gournier Blanc is verleidelijke wijn met… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
De Domaine de Gournier Blanc is verleidelijke wijn met in de geur tonen van groene appel, perzik en bloemige nuances. In de mond sappig fruit met gebalanceerde zuren die de wijn levendig en fris houdt.
Achtergrondinformatie:
Domaine de Gournier ligt ten noorden van Montpellier in de Cevennes, een streek in het Centraal Massief van Zuid-Frankrjik. Op de hellingen langs de rivier de Gardon liggen de wijngaarden van dit domein. De wijngaarden hebben een bodem van kalk met klei en is bedekt met kiezels. De druiven die aangeplant staan voor wit zijn de Chardonnay, Sauvignon Blanc, Ugni Blanc en Rolle. Voor de rode wijnen zijn dat de Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon Grenache en Mourvèdre. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
De wijn heeft een lichte robijnrode kleur met paarse… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
De wijn heeft een lichte robijnrode kleur met paarse reflecties. Een elegante neus met delicate hints van wilde roos en aardbei, kenmerkend voor de jonge wijnrank. In de mond is hij aangenaam zoet en fris, licht tannine en natuurlijk sprankelend.
Achtergrondinformatie:
Deze Brachetto d'Acqui is afkomstig uit kleine wijngaarden op het oosten, gelegen op kalkbodems op een hoogte van 150-200 meter boven zeeniveau. De most wordt verkregen door zacht persen van de bessen, waarna een maceratie van 48 uur op lage temperatuur overblijft. Aan het einde van de gisting begint de tweede gisting in autoclaaf volgens de Charmat-methode, gevolgd door een verfijning van 2 maanden op fles.
Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Super rosé voor het hele jaar door. Natuurlijk extra… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Super rosé voor het hele jaar door. Natuurlijk extra lekker als je in de zon zit, maar deze mooie strak droge , licht fruitige rosé heeft een lekkere bite. Licht kruidig, tonen van framboos en aardbei maar niet te overheersend. Mooi in balans en fris in de afdronk.
Achtergrondinformatie:
Dit domein ligt vlak bij de kust in Zuid Frankrijk, het wijngebied de Provence. De wijnen worden allemaal met de hand geplukt, vaak doen ze dit in de nacht of in de ochtend vroeg. Dit zorgt er voor dat de wijn altijd mooi fris is. Het wijnhuis maakt al jaren hoge kwaliteit wijnen. Dit is een wijn die trots door ons geïmporteerd wordt in Nederland. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
In het glas een diepe rode kleur. Het is… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
In het glas een diepe rode kleur. Het is een stevige wijn, Tempranillo van het hoogste niveau! Fruit, zacht en zonnig. Andere structuur dan de overige wijnen van dit domein, in een minder rijpe stijl. Stevig en vlezige aanzet met veel fruit dat in het begin nog wat gebukt gaat onder de tannines. Een wijn die in het begin erg veel lucht nodig heeft.
Achtergrondinformatie:
Peter Sisseck, van Deense origine, is een van Spanjes meest bekende wijnmakers. Hij deed ervaring op als jonge oenoloog in Bordeaux en Californië en startte vervolgens in 1990 als oenoloog van het domein Hacienda Monasterio in Ribera del Duero. Het was hier dat hij het werkelijke potentieel van de Tinto Fino leerde inschatten. In 1995 maakte hij zijn eerste eigen wijn in een garage in Quintalilla de Onésimo. Sisseck werkt vanaf het begin met oude wijnstokken en verzorgt deze volgens de biodynamische principes. Samen met Pablo Rubio startte hij in 2007 het project PSI. De mythe Pingus werd geboren. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Een zwoele, elegante, geconcentreerde wijn die prachtig in balans… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Een zwoele, elegante, geconcentreerde wijn die prachtig in balans is met tonen van rijp zwart fruit als bosbes en bramen. Gecombineerd met mooie tonen van koffie, cacao en leder.
Achtergrondinformatie:
Peter Sisseck, van Deense origine, is een van Spanjes meest bekende wijnmakers. Hij deed ervaring op als jonge oenoloog in Bordeaux en Californië en startte vervolgens in 1990 als oenoloog van het domein Hacienda Monasterio in Ribera del Duero. Het was hier dat hij het werkelijke potentieel van de Tinto Fino leerde inschatten. In 1995 maakte hij zijn eerste eigen wijn in een garage in Quintalilla de Onésimo. Sisseck werkt vanaf het begin met oude wijnstokken en verzorgt deze volgens de biodynamische principes. Samen met Pablo Rubio startte hij in 2007 het project PSI. De mythe Pingus werd geboren. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
De Musar heeft een rijke aromatische en fruitig neus… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
De Musar heeft een rijke aromatische en fruitig neus vol moerbeien, zwarte kersen met een hint van mokka. In het glas een donkere, bijna bloedrode kleur. Een intense smaak met een geconcentreerd palet, vol volume welke wordt gekarakteriseerd door zwart fruit. Dit met een elegante kruidigheid. Zachte en sappige tannines en een lange finale. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Elegante en complexe Nebbiolo uit de koele regio dichtbij… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Elegante en complexe Nebbiolo uit de koele regio dichtbij de Alpen. Zeer verfijnde, complexe aroma’s van kersen, pruimen, kruidnagel, drop en zeer lichte houttonen. Sappig en zeer elegant van smaak, met een mooie structuur, frisse zuren en rijpe tannines. De afdronk is lang en smaakvol.
Achtergrondinformatie:
De druiven voor deze wijn komen uit drie historische wijngaarden van Travaglini, iedere met hun eigen bijzondere eigenschappen. Een deel komt uit de Lurghe wijngaard met een grotendeels kleibodem, die de wijn zijn intense kleur geeft. Het tweede deel komt uit de Permolone wijngaard. De rotsige bodem geeft de wijn zijn complexiteit. Het derde deel van de druiven komt uit de Alice wijngaard. Deze hooggelegen wijngaard geeft de wijn elegantie en frisheid. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Helder, frisromige chardonnay, ingebeelde houtindruk, vol kruidig, rijkelijke lange… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Helder, frisromige chardonnay, ingebeelde houtindruk, vol kruidig, rijkelijke lange afdronk. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Een blend van 40% Müller-Thurgau, 30% Pinot-Gris en 30%… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Een blend van 40% Müller-Thurgau, 30% Pinot-Gris en 30% Auxerrois. De wijn heeft een rijke geur van zowel exotisch fruit als ook wit en rood fruit. Daarnaast ook zijn kenmerkende florale toetsen. In zijn smaak ook hier een brede smaak beleving met een mooie concentratie en lengte.
Achtergrondinformatie:
De Nederlandse wijntraditie vindt zijn oorsprong in de Romeinse tijd, na de middeleeuwen maakte de Nederlandse wijntraditie plaats voor andere vormen van agrarische bedrijvigheid. In 1970 keerden de eerste wijnstokken terug op de zuidhellingen van het Jekerdal, op de Apostelhoeve, nadat fruitteler Hugo Hulst besloot een wijngaard aan te leggen. De eerste oogst in 1973 leverde 1400 flessen wijn op. Tegenwoordig produceert de Apostelhoeve ieder jaar méér dan 110.000 flessen wijn. De bodem van de Louwberg bestaat uit kiezel en mergel met daaroverheen een laag löss, hetgeen uitermate geschikt is voor het verbouwen van druiven. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
100% Riesling. Bleekgele, groengeel tenderende kleur. Een heerlijke frisse… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
100% Riesling. Bleekgele, groengeel tenderende kleur. Een heerlijke frisse, fruitige en elegante wijn met kenmerken van citrusvruchten en appel.
Achtergrondinformatie:
De Nederlandse wijntraditie vindt zijn oorsprong in de Romeinse tijd, na de middeleeuwen maakte de Nederlandse wijntraditie plaats voor andere vormen van agrarische bedrijvigheid. In 1970 keerden de eerste wijnstokken terug op de zuidhellingen van het Jekerdal, op de Apostelhoeve, nadat fruitteler Hugo Hulst besloot een wijngaard aan te leggen. De eerste oogst in 1973 leverde 1400 flessen wijn op. Tegenwoordig produceert de Apostelhoeve ieder jaar méér dan 110.000 flessen wijn. De bodem van de Louwberg bestaat uit kiezel en mergel met daaroverheen een laag löss, hetgeen uitermate geschikt is voor het verbouwen van druiven. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Deze intens spectaculaire fijne Riesling heeft een enorm rijpingspotentieel… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Deze intens spectaculaire fijne Riesling heeft een enorm rijpingspotentieel. De unieke neus heeft een kruidigheid in combinatie met fris fruit en mineralen. In de mond een mediumvolle, rijke en intense smaak met een verfijnde ziltige afdronk.
Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Fris, puur met een zeer delicate neus van elegant… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Fris, puur met een zeer delicate neus van elegant fruit, de opening van deze prachtige Riesling. Rond en intens en toch licht en elegant in de mond. Een discreet zoetje staat prachtig in balans met mineraliteit. De afdronk is spectaculair lang en gespannen, zelfs op deze leeftijd uiterst complex en stimulerend. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Een prachtige bleekgeel bijzondere en complexe wijn. In de… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Een prachtige bleekgeel bijzondere en complexe wijn. In de neus een melange van citroen, peren, oranjebloesem en kamperfoelie. De wijn is rijk, elegant, levendig en mineralig tegelijk. Het houtgebruik is mooi verweven, in de smaak vanille en amandelen. Dit alles eindigend in een lange, droge, notige afdronk met perzikbloesem en subtiel marsepein.
Achtergrondinformatie:
De wijngaard van Boekenhoutskloof is gelegen in Franschhoek en vooral in kwalitatief opzicht imponerend. Boekenhoutskloof is, ondanks zijn voor het 'Franse' Franschhoek wat ongebruikelijke Afrikaanse naam, drie eeuwen geleden gesticht door Franse Hugenoten.
Ook de huidige wijnmaker Marc Kent heeft nog altijd iets met Frankrijk. Hij gaat er minstens eenmaal per jaar op bezoek om in de noordelijke Rhône, Cornas, nieuwe inspiratie op te doen. Thuis in Franschhoek heeft hij naam gemaakt met kanjers van wijnen als Boekenhoutskloof Semillon, Syrah en Cabernet Sauvignon, die stuk voor stuk tot de absolute top van Zuid-Afrika behoren. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Robijnrood van kleur met een explosief fruitig aroma. De… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Robijnrood van kleur met een explosief fruitig aroma. De selectie van druiven verzekert een sensationele ervaring voor zij die dit drinken. Rijp rood fruit voeren de boventoon, tezamen met vanille en geroosterde koffietonen, medium body en een subtiele zwoele fluweelzachte finale. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Mooie goudgele kleur in het glas. In de neus… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Mooie goudgele kleur in het glas. In de neus verse en frisse tonen van tropisch fruit, zoals perzik gecombineerd met citrustonen. In de mond is de wijn sappig en genereus wijn met veel fruit, zachte frisse zuren en een mooie romigheid.
Achtergrondinformatie:
Félix Solís Avantis behoort tot de grootste familiewijnhuizen van Spanje en is opgericht in 1952 in de DO Valdepeñas, lange tijd de belangrijkste weg naar Madrid. Het wijnhuis is destijds opgericht met de meest moderne en uitgebreide productiefaciliteiten. In de loop der jaren is het uitgebreid naar een productieoppervlakte van 120.000 m2. Ze maken wijnen onder vele beroemde labels, zoals Casa Albali en San Juan.
"De Kingpin regeert zijn rijk met stevige autoriteit. Hij wordt uit de schaduw gelokt door de verleidelijke charmes van deze wijn. Achter zijn uitzinnige kracht blijkt de Kingpin eigenlijk ook heel laid-back te zijn. In deze wijn vindt de Kingpin zijn gelijke." Sluiten (-) |
Achtergrondinformatie:
Prosper Maufoux werd door zijn naamdrager in 1860 opgericht… Lees meer (+) Achtergrondinformatie:
Prosper Maufoux werd door zijn naamdrager in 1860 opgericht in Santenay, in het zuiden van de Côte d'Or, alwaar het bijna anderhalve eeuw 1994 in handen van de familie Maufoux bleef.
De overname in 2010 door Eric Piffaut zorgde voor flinke investeringen in de wijnmakerij, wat zorgde voor een enorme stijging in kwaliteit.
Sinds 2020 is Prosper Maufoux gehuisvest in het Château de Saint-Aubin waar men alle ruimte heeft om de behaalde kwaliteiten te waarborgen voor de toekomst. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Elegante tonen van kersen en frambozen in combinatie… Lees meer (+)
Smaakomschrijving:
Elegante tonen van kersen en frambozen in combinatie met een zijdezachte textuur en een fijne lange afdronk. In de neus een balans van rokerige tonen, met vleugen van koffie en karamel. 2018 was een warm jaar en maakt de rijpheid van het fruit duidelijk zichtbaar. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Sappig en rijp met ananas, peer en gele appel… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Sappig en rijp met ananas, peer en gele appel aroma's die worden vergezeld door tonen van mango. Een mooie balans tussen de levendige structuur en sappige textuur. Een minerale toon versterkt de lange afdronk. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Gemaakt van 100% Carricante met een goud-gele kleur met… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Gemaakt van 100% Carricante met een goud-gele kleur met groene reflecties. In de expressieve neus vind men tonen van grapefruit, witte perzik en kruiden. De smaak is rijk, met een prettige minerale toon, wat zorgt voor een uitbundige frisheid! Sluiten (-) |
Achtergrondinformatie:
Philipp Wittmann, de biodynamische sterwijnmaker uit Rheinhessen, heeft een… Lees meer (+) Achtergrondinformatie:
Philipp Wittmann, de biodynamische sterwijnmaker uit Rheinhessen, heeft een hekel aan augustus: dan moet hij namelijk de verdeling maken van zijn Grosse Gewächse. Dat is vooral vervelend omdat de vraag steeds verder toeneemt en het aanbod klein is. Hij heeft dus eigenlijk voor iedereen te weinig. Niet zo vreemd, gezien het feit dat zijn GG’s tot 96 punten van Parker opleveren, tot 100 punten bij Stuart Pigott, hij door Eichelmann al twee keer tot beste witte wijnmaker van Duitsland werd gekroond, in 2014 Wijnmaker van het jaar was bij Gault Millau en in 2015 bij Schlemmer Atlas en jaarlijks in Mainz tijdens de GG proeverij als één van de allerbesten uit de bus komt!
Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Het is een hartige, volle wijn met het geurige… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Het is een hartige, volle wijn met het geurige aroma van zwarte bessen, bosbessen, kersen, aarde en specerijen. Levendig smakend met een goede zuurgraad en met middelfijne tannines. In de afdronk vindt u iets terug van kruidnagel en kaneel.
Achtergrondinformatie:
De lange historie van Domaine la Colombette start in 1890 als de overgrootvader van Vincent een hectare wijngaard in handen krijgt en het noemt naar een straat in zijn geboorteplaats Toulouse; ‘La Colombette’. Opa Louis, rugbyspeler, bouwt het aantal wijngaarden uit en onderhoudt het domaine zorgvuldig. Totdat met François in 1966 de grote ommekeer in het bedrijf komt. Hij introduceert druivenrassen die men hier in de streek niet kende: syrah, grenache, pinot noir, chardonnay en sauvignon blanc. Francois kreeg zoveel lof voor zijn pionierswerk dat hij al snel de bijnaam kreeg ‘Le diable du chardonnay’. In 1997 kwam Vincent, als vierde generatie, bij zijn vader werken om het vak van wijnboer te leren. Hij bracht revolutionaire ideeën in om het bedrijf commercieel de volgende eeuw in te loodsen. Hij ging over om alles met machines te oogsten. Dit oogsten ging in de nachtelijke uren en vroege ochtend. Dit om de frisheid in de druif te bewaren en oxidatie tegen te gaan. Hij ging experimenteren met het verlagen van alcoholgehaltes, de schroefdop verdrong de traditionele kurk, er werden nieuwe wijngaarden gekocht om biologische wijnbouw te kunnen uitoefenen. En ontwikkelende en passant een nieuw druivenras; de cabernet-blanc. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Helder, glanzend geelgroen van kleur. De wijn heeft een… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Helder, glanzend geelgroen van kleur. De wijn heeft een zeer aromatisch en opwekkend bouquet van florale en vegetale tonen vermengd met fijne nuances van o.a. grapefruit. Je proeft lekker strakke zuren en een nerveuze, spannende afdronk.
Achtergrondinformatie:
De lange historie van Domaine la Colombette start in 1890 als de overgrootvader van Vincent een hectare wijngaard in handen krijgt en het noemt naar een straat in zijn geboorteplaats Toulouse; ‘La Colombette’. Opa Louis, rugbyspeler, bouwt het aantal wijngaarden uit en onderhoudt het domaine zorgvuldig. Totdat met François in 1966 de grote ommekeer in het bedrijf komt. Hij introduceert druivenrassen die men hier in de streek niet kende: syrah, grenache, pinot noir, chardonnay en sauvignon blanc. Francois kreeg zoveel lof voor zijn pionierswerk dat hij al snel de bijnaam kreeg ‘Le diable du chardonnay’. In 1997 kwam Vincent, als vierde generatie, bij zijn vader werken om het vak van wijnboer te leren. Hij bracht revolutionaire ideeën in om het bedrijf commercieel de volgende eeuw in te loodsen. Hij ging over om alles met machines te oogsten. Dit oogsten ging in de nachtelijke uren en vroege ochtend. Dit om de frisheid in de druif te bewaren en oxidatie tegen te gaan. Hij ging experimenteren met het verlagen van alcoholgehaltes, de schroefdop verdrong de traditionele kurk, er werden nieuwe wijngaarden gekocht om biologische wijnbouw te kunnen uitoefenen. En ontwikkelende en passant een nieuw druivenras; de cabernet-blanc. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Betreft een sappige rode wijn, geparfumeerd en bloemig, een… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Betreft een sappige rode wijn, geparfumeerd en bloemig, een aantrekkelijke, krachtige en zeer elegante rode wijn. In de neus verschijnen balsemachtige aroma's en aromatische kruiden. Eikenhout verschijnt zodra de wijn wordt geserveerd, maar het evolueert naar wierook en sandelhout. Daarna volgen aroma's van bosbessen, lavendel en jodium. In de mond is hij zeer fijn, met gepolijste tannines. Frisse zuurgraad. Een jonge wijn, maar zeer drinkbaar. Lang, dicht en strak. Met een groot potentieel.
Achtergrondinformatie:
Alma is de gloednieuwe wijn van Rioja-huis Contador, 97 punten parker!
Alma de Contador weet als geen ander te verleiden, en niet alleen Gutiérrez. Alma de Contador komt ook sterk binnen op La Place de Bordeaux (een voorrecht dat maar weinig Spaanse wijnhuizen hebben bereikt).
En als de dingen goed worden gedaan, met waarheid en oprechtheid, lukken ze altijd. Dat is het geval geweest met deze rode wijn waarmee Benjamín Romeo twee vliegen in één klap heeft willen slaan: enerzijds een eerbetoon aan zijn dochter door een rode wijn met haar naam te maken; anderzijds het vastleggen van al het potentieel en de essentie van zijn dorp, San Vicente de la Sonsierra (in La Rioja Alta), waar Benjamín in 1995 in zijn garage begon met het maken van wijn. Er is geen toepasselijker naam voor deze wijn, waar Benjamín alle kaarten op heeft gezet door druiven te selecteren van zijn drie beste wijngaarden: de Andrés-wijngaard (45 jaar geleden door zijn vader aangeplant), El Bombón (met honderd jaar oude wijnstokken) en Diasol (aan de voet van de berg Toloño, op het noorden gericht en veel koeler dan de andere twee). Al deze percelen, hoog en lager gelegen, liggen in La Rioja Alta, het meest westelijke gebied van de appellation, waar een breed scala aan bodems voorkomt: van kleiachtige, kalkhoudende en ijzerhoudende bodems tot alluviale bodems. Ze zijn allemaal zeer arm aan organisch materiaal, zeer doorlatend en houden gemakkelijk de 400 l/m2 neerslag vast die typisch is voor het Atlantische klimaat.
In Benjamín's eigen woorden is Alma de Contador een rode wijn die met vrijheid is gemaakt, waarmee hij zich zeer vereenzelvigd heeft gevoeld, en waar in elke fase van de productie de grootst mogelijke zorg en kwaliteit aan is besteed. Tempranillo en garnacha kunnen niet beter behandeld worden! De productie van Alma de Contador is zeer beperkt. Goede parfum zit in kleine flesjes en van de beste wijnen worden maar een paar flessen gemaakt. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Deze stuivende Riesling is al jong op dronk met… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Deze stuivende Riesling is al jong op dronk met een matig alcoholpercentage. Verleidelijk fruit maakt deze wijn goed doordrinkbaar. De minerale tonen in combinatie met het aroma van kweepeer, abrikozen en peer doet je denken aan een Sauvignon Blanc.
Achtergrondinformatie:
De Riesling in deze wijn is afkomstig van 30 jaar oude wijnstokken die groeien op een grijze leisteen bodem. De late, selectieve oogst vindt plaats met de hand. Daarna wordt de wijn spontaan vergist en 5 maanden in roestvrijstalen tanks gerijpt. Sluiten (-) |