Filters
Sort results
Reset
Apply
Over de wijn:
Florale neus met een frisse, toch rijke… Lees meer (+) Over de wijn:
Florale neus met een frisse, toch rijke smaak van o.a. ananas en witte perzik. Een klein bittertje in de afdronk geeft de wijn net iets meer bite.
Korte omschrijving:
Veel fruit en overvloedig meloen en appel. Een zuurkraag met citrus.
Overige informatie:
Roemenië nieuw? Het is een land met een lange historie. De legende gaat dat de wijngod Bacchus zijn jeugd hier heeft doorgebracht. De wijnindustrie kreeg in de 18e eeuw een impuls door de Duitsers die emigreerde van Bavaria naar dit gedeelte van Roemenië. Ze namen nieuwe technologie en werklust mee dat vandaag de dag nog steeds aan de basis staat van het succes van Cramele Recas. De wijngaarden, 600 hectaren groot, zijn aan het begin van de 21e eeuw herplant met de beste kwaliteit wijnstokken. De vinificatie ruimtes zijn modern en efficiënt en het team van wijnmakers staat onder leiding van de Australische Hartley Smithers en de Spaanse Nora Iriate. Hierdoor worden de wijnen van Cramele Recas wereldwijd geroemd om zijn uitstekende prijs kwaliteit verhouding! Sluiten (-) |
Druiven:
Grenache, Cinsault
Smaakomschrijving:
Helder en intens rose van kleur… Lees meer (+) Druiven:
Grenache, Cinsault
Smaakomschrijving:
Helder en intens rose van kleur. Rijpe kersen aroma's van medium intensiteit, aanhoudend in de smaak en goed gebalanceerd.
Wijn & Spijs:
Aperitief. Lekker bij wit vlees, gevogelte en salades. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Super rosé voor het hele jaar door. Natuurlijk extra… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Super rosé voor het hele jaar door. Natuurlijk extra lekker als je in de zon zit, maar deze mooie strak droge , licht fruitige rosé heeft een lekkere bite. Licht kruidig, tonen van framboos en aardbei maar niet te overheersend. Mooi in balans en fris in de afdronk.
Achtergrondinformatie:
Dit domein ligt vlak bij de kust in Zuid Frankrijk, het wijngebied de Provence. De wijnen worden allemaal met de hand geplukt, vaak doen ze dit in de nacht of in de ochtend vroeg. Dit zorgt er voor dat de wijn altijd mooi fris is. Het wijnhuis maakt al jaren hoge kwaliteit wijnen. Dit is een wijn die trots door ons geïmporteerd wordt in Nederland. Sluiten (-) |
Deze prachtige wijn is gemaakt van 100% Chardonnay druiven. De… Lees meer (+) Deze prachtige wijn is gemaakt van 100% Chardonnay druiven. De wijngaarden zijn gelegen in de Langeduedoc. Een mooie prijs-kwaliteitsverhouding, aangezien deze wijn gedurende 8 maanden houtrijping genoten heeft.
Deze wijn heeft een mooie goudgele kleur. Een rijke neus met zeer aromatische en fruitige geuren van verse bananen en peren, gevolgd door houtachtige tonen van praline en gekonfijte kastanjes. Deze zeer verfijnde en delicate wijn is vol en fris in de mond en in de finish komen peer en vanille naar voren.
Heel goed te drinken als aperitief en een perfecte aanvulling op vis met romige saus, schaal- en schelpdieren en verse geitenkaas. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Een bleke strogele kleur met groene reflecties. In de… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Een bleke strogele kleur met groene reflecties. In de neus zijn de kruidige aroma's, zoals hooi en varens, dominant met hints van citrus bloesem en mineraliteit. Een complexe en frisse wijn. In de mond een knapperige frisheid die karakteristiek is voor Verdejo. De afdronk is levendig en in balans.
Deze wijn is ideaal als aperitief of gecombineerd met hapjes, schaaldieren, pasta, wit vlees en gevogelte.
Achtergrondinformatie:
De druiven worden 's nachts geoogst zodat ze in de best mogelijke conditie op het wijnhuis aankomen. Hier worden de druiven ontsteeld en licht geperst, waarna ze een fermentatie ondergaan op lage temperatuur gedurende 3 weken. Op deze manier worden zoveel mogelijk aroma's van de druiven in de wijn opgenomen. De verkregen wijn ondergaat een maceratie op eigen gistcellen waarna hij gebotteld wordt.
Deze wijn is gemaakt van 100% Verdejo afkomstig van 15 jaar oude wijngaarden.
De wijn kan het beste geserveerd worden op 10ºC - 11ºC.
Fact Sheet Duquesa Verdejo Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Bleekgeel met groene reflectie. Exotisch aroma met nuances van… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Bleekgeel met groene reflectie. Exotisch aroma met nuances van fruit van ananas en perzik. Frisse, subtiele fruitsmaak met een frisse smakelijke afdronk. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Smaak van rijp en zoet exotisch fruit, sappig mondgevoel… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Smaak van rijp en zoet exotisch fruit, sappig mondgevoel met hoge doordrinkbaarheid
Achtergrondinformatie:
Roemenië nieuw? Het is een land met een lange historie. De legende gaat dat de wijngod Bacchus zijn jeugd hier heeft doorgebracht. De wijnindustrie kreeg in de 18e eeuw een impuls door de Duitsers die emigreerde van Bavaria naar dit gedeelte van Roemenië. Ze namen nieuwe technologie en werklust mee dat vandaag de dag nog steeds aan de basis staat van het succes van Cramele Recas. De wijngaarden, 600 hectaren groot, zijn aan het begin van de 21e eeuw herplant met de beste kwaliteit wijnstokken. De vinificatie ruimtes zijn modern en efficiënt en het team van wijnmakers onder leiding van de Australische Hartley Smithers en de Spaanse Nora Iriate. Hierdoor worden de wijnen van Cramele Recas wereldwijd geroemd om zijn uitstekende prijs kwaliteit verhouding! Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
De Diaphane Blanquette de Limoux bevat een subtiele smaak… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
De Diaphane Blanquette de Limoux bevat een subtiele smaak van appel, perzik en peer, gecombineerd met een fris zuurtje. Een vol rond glas en toch fris! Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Bleek strogeel van kleur, plezierig en karakteristieke aroma’s van… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Bleek strogeel van kleur, plezierig en karakteristieke aroma’s van amandelen en tropisch fruit. Vol en vettig smaak, fris en kruidige finale. Lekker en smakelijk kruidig. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Een wijn met een neus van ananas, lemongrass en… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Een wijn met een neus van ananas, lemongrass en grapefruit. In de smaak komt het fruit van de grapefruit terug, vergezeld door knisperende zuren van limoen. Ondertussen is de Pinot Gris nog goed te herkennen. Een mooi vol en aromatisch karakter, rondeur maar wel mooi droog aan het einde.
Deze wijn gaat goed als aperitief bij de mosselen, maar kan ook excellent gecombineerd worden met diverse salades en wit vlees.
Achtergrondinformatie:
Martine en Christophe Réthoré en hun neef Jean-Michel Davy maken deze wijn! Gedrieën leggen ze hun ziel en zaligheid in een grote wijngaard (totaal 40 hectare) nabij de plaats St. Remy en Mauges. Hun eigendom wordt eigenlijk onterecht over het hoofd gezien door de ligging tussen de beroemde wijngaarden van Anjou en Nantes. Hun wijngaarden zijn beplant met 8 verschillende druivensoorten. Bijzonder is daarbij de aanwezigheid van de soort Chardonnay, die vaker voorkomt in warmere streken. Toch doet ook de Chardonnay het in dit koele en maritieme klimaat met de stenige kwarts- en schist bodem zeer goed.
De familie maakt zuivere wijnen met veel respect voor mens, natuur en milieu. Vanuit hun passie onderwerpen zij hun wijnen vanaf de stok tot aan de botteling aan een streng ecologisch concept. Dit extra kwaliteitszegel prijkt op het achteretiket. BIO Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
In de mond frisheid en evenwicht, door de zuurgraad… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
In de mond frisheid en evenwicht, door de zuurgraad van de wijn, en, anderzijds, haar zoetheid.
Achtergrondinformatie:
Viñedos Emiliana is in 1986 opgericht en focust zich sinds zijn oprichting op het produceren van kwaliteitswijnen uit wijngaarden die eigendom zijn van het bedrijf. Het uitgangspunt van het bedrijf is: “De kwaliteit ontstaat in onze wijngaarden” en met dat in het achterhoofd wordt constant geïnvesteerd in kwaliteitsverbetering. De wijngaarden liggen in de streken Maipu, Casablanca en Rapel, alle drie gerenommeerde Chileense wijnstreken. In 1998 werd een apart dochterbedrijf opgericht, Emiliana Orgánico, dat zich geheel toelegt op het produceren van biologische wijnen, onder toeziend oog van Alvaro Espinoza. Sluiten (-) |
D.O. Rueda ligt op ongeveer 800 hoogte met lange… Lees meer (+) D.O. Rueda ligt op ongeveer 800 hoogte met lange koude winters, korte lente- en herfsttijden en hete zomers. Het temperatuurverschil tussen dag en nacht zorgt voor een goede balans tussen suiker in de druif (dag) en voldoende frisheid (nacht). Cuatro Rayas werd opgericht in 1935 en produceert ongeveer 20% van alle gebottelde wijnen uit het Rueda-gebied. De eerste 30 cm van de bodem van de wijngaarden bestaat voornamelijk uit kiezels en zand. De iets lagere lagen bevatten veel leem. Cuatro Rayas zelf heeft een eeuwenoude wijngaard. Dit is een bijzonder waardevol bezit, omdat in Europa veel van de oude wijnstokken verloren zijn gegaan door phylloxera. De Bitacora is een lichte en delicate wijn. Hij wordt van 100% Verdejo druiven gemaakt.
De Bitacora is lichtgeel van kleur met een fruitig bouquet. In de mond is hij fris met nuances van appel en citrus. Een afdronk die het beste als delicaat omschreven kan worden.
Heerlijk in combinatie met witte vis of salades.
Fact Sheet Bitacora verdejo Sluiten (-) |
Deze prachtige Extremarium Brut Reserva bestaat uit verschillende druivensoorten: Chardonnay… Lees meer (+) Deze prachtige Extremarium Brut Reserva bestaat uit verschillende druivensoorten: Chardonnay, Xarel.lo, Macabeo en Parellada. Elke druivensoort wordt afzonderlijk geplukt en gefermenteerd. De Chardonnay is gefermenteerd in Frans eiken vaten gedurende 8 weken.
Helder bleekgele kleur met fijne en stabiele bubbels met een perfecte mousse. Het bouquet is helder en fris, met geroosterde tonen zoals koffie, gecombineerd met vanille, fruit zoals perzik en grapefruit, minerale tonen en witte bloemen. Fris, fruitig, romig en licht. Zeer aangenaam in de mond met hints van rauwe amandelen en hazelnoten.
Deze Cava is zeer aan te raden als aperitief en met gerechten met sterke, scherpe en pittige smaken. Hoewel het ook mooi gepaard gaat met kazen, rijstgerechten, schelpdieren en desserts. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Verrassend frisse, zuivere en sappige Viognier. Lichtgeel van kleur… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Verrassend frisse, zuivere en sappige Viognier. Lichtgeel van kleur. In de neus heerlijk zuiver en niet te zwoel met bloemetjesaroma's en veel rijp geel fruit. In de mond rond met rijpe romigheid maar ook frisheid van de mooie zuren.
Achtergrondinformatie:
Domaine de Castelnau is een technisch sterk familiebedrijf dat uitstekende, loepzuivere wijnen produceert in de Languedoc, vlak achter het Étang de Thau.
Beatrice en Christophe Muret zijn de eigenaren van dit prachtige bedrijf nabij Pézenas waar in de dertiende eeuw de Seigneurs de Guers al verbleven. Het is een 100 hectare tellend domaine, omgeven door garrigues en niet ver van het Etang de Thau. Er wordt gewerkt volgens de methode ‘lutte raisonnée’. Door de efficiënte en technisch hoogstaande productiemethode worden er bij dit familiebedrijf eerlijke en geconcentreerde wijnen gemaakt die hun zuiverheid en typiciteit behouden. De wijnen zijn voor deze streek verhoudingsgewijs vrij fris, slank en elegant. Naast de cépage-wijnen die al jaren een vertrouwde kern van ons assortiment vormen, voeren wij ook de huiswijn-serie ‘Epicerie de Castelnau’ middels een selectieve distributie.” Sluiten (-) |
Deze prachtige rode wijn is gemaakt van 100% Negroamaro druiven… Lees meer (+) Deze prachtige rode wijn is gemaakt van 100% Negroamaro druiven. De wijn ondergaat een malolactische fermentatie in RVS tanks. Finetuning in gebruikte Amerikaanse en Franse eiken vaten voor 4-5 maanden. De Lunatico Negroamaro Vigneti del Salento is robijnrood van kleur met paarse tinten. In de neus komen intense aroma’s van fruit naar voren met tonen […] Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Licht en sappig, doordrinkbaar met een smaak van rood… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Licht en sappig, doordrinkbaar met een smaak van rood fruit en kruiden. Uitstekende prijs/kwaliteit!
Achtergrondinformatie:
oemenië nieuw? Het is een land met een lange historie. De legende gaat dat de wijngod Bacchus zijn jeugd hier heeft doorgebracht. De wijnindustrie kreeg in de 18e eeuw een impuls door de Duitsers die emigreerde van Bavaria naar dit gedeelte van Roemenië. Ze namen nieuwe technologie en werklust mee dat vandaag de dag nog steeds aan de basis staat van het succes van Cramele Recas. De wijngaarden, 600 hectaren groot, zijn aan het begin van de 21e eeuw herplant met de beste kwaliteit wijnstokken. De vinificatie ruimtes zijn modern en efficiënt en het team van wijnmakers staat onder leiding van de Australische Hartley Smithers en de Spaanse Nora Iriate. Hierdoor worden de wijnen van Cramele Recas wereldwijd geroemd om zijn uitstekende prijs kwaliteit verhouding! Sluiten (-) |
Aroma's van groene appel en citrusvruchten kenmerken het bouquet van… Lees meer (+) Aroma's van groene appel en citrusvruchten kenmerken het bouquet van de Grüner Veltliner. Deze witte wijn is fris en verkwikkend in de mond, met een heerlijk stimulerende balans van fruitigheid en zuurgraad, aangevuld met een afwerking met nuances van verse kruiden. Sluiten (-) |
Deze Primitivo is gemaakt van 100% Primitivo druiven. De maceratie… Lees meer (+) Deze Primitivo is gemaakt van 100% Primitivo druiven. De maceratie is onder gecontroleerde temperatuur gedurende 8-10 dagen. De wijn ondergaat een malolactische fermentatie in RVS tanks.
Deze Primitivo heeft een intense robijnrode kleur met reflecties van violet. In de neus komen intense aroma’s naar voren van rood fruit en kruiden. Deze wijn heeft een volle body, is zacht en heeft behoorlijk wat tannines en harmonieus. Klaar om te drinken.
Best geserveerd met hartige voorgerechten, rood vlees, wildgerechten en belegen kaas. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Frisse wijn met aroma’s van steenfruit en witte peper… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Frisse wijn met aroma’s van steenfruit en witte peper. Vol van body en mondvullend. In de finale een elegante minerale toets.
Wijn & Spijs:
Veelzijdig inzetbaar als aperitief en bij gegrilde lichte visgerechten, diverse soorten salades.
Kaasplankje (romige geitenkaas of brie). Gerechten van de BBQ bijvoorbeeld met pompoen, zoete aardappel. Een veelzijdige wijn – denk maar out of the box! Sluiten (-) |
Druiven:
90% Macabeo, 10% Parellada
Smaakomschrijving:
Een klassieke, droge Cava… Lees meer (+) Druiven:
90% Macabeo, 10% Parellada
Smaakomschrijving:
Een klassieke, droge Cava met wat mineraliteit. Een massa van uitbundige kleine belletjes, romige aroma's van peer, sinaasappel en vanille.
Wijn & Spijs:
Aperitief, tapas, oesters, gazpacho, olijven en visgerechten. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Zo expressief en aromatisch, typisch Sauvignon Blanc. Smaken van… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Zo expressief en aromatisch, typisch Sauvignon Blanc. Smaken van rijpe kruisbes, zoete grapefruit en vlierbes. Verfrissend en sappig, met een bijzondere exotische afdronk. Sluiten (-) |
Korte smaakomschrijving:
Diep robijnrood van kleur met purperen reflexen. Aroma’s… Lees meer (+) Korte smaakomschrijving:
Diep robijnrood van kleur met purperen reflexen. Aroma’s van zwarte bessen, rijpe bramen en rozijntjes stuiven het glas uit. Wat een power zit er in deze wijn zowel in geur als in smaak. Overweldigend rijp zwart fruit, zwarte bes, cassis, krenten een vleugje zoete speelsheid van de houtopvoeding (vanille, chocola). Een stevige body en structuur. Een stoere maar zeer elegante wijn met een lange zinderende finale! Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Een toegankelijke Tempranillo die op het fruit gemaakt is… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Een toegankelijke Tempranillo die op het fruit gemaakt is. Een typische Spaanse druif die een aangename, zachte en vriendelijke wijn oplevert. Goede prijs-kwaliteitverhouding.
Achtergrondinformatie:
De coöperatie Jesus del perdon in Manzanares in het noordoosten van Spanje werd in 1954 opgericht door 102 wijnbouwers. In 2000 fuseerde zij met 2 ander cooperaties in de regio, dat resulteerde in één grote coöperatie met 700 wijnbouwers met een totale productie van 25 miljoen kilo druiven. De laatste jaren zijn er grote investeringen gedaan aangaande de vinificatie technieken. Men beschikt over 3600 hectare wijngaard, waarop naast voornamelijk Airen ook Macabeo, Chardonnay en Cencibel worden verbouwd maar ook Tempranillo, Merlot en Syrah Sluiten (-) |
Een elegante en complexe mousserende wijn. Helder lichtgeel van kleur… Lees meer (+) Een elegante en complexe mousserende wijn. Helder lichtgeel van kleur. Met een zachte bubbel en veel fruit. Droog en verfrissend van smaak. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Treviso is de regio voor de frisse, zacht mousserende… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Treviso is de regio voor de frisse, zacht mousserende Prosecco wijnen, Pizzolato is de pionier in de regio Veneto. Delicate, fruitige neus vol karakter.
Overige informatie:
De familie Pizzolato is al meer dan vijf generaties werkzaam in de agrarische sector. Het domein beslaat zo’n 58 hectaren en daarnaast werkt de familie nauw samen met vijf andere biologisch werkende producenten. Het domein is gelegen iets ten noorden van Treviso in Veneto en is sinds 1991 biologisch gecertificeerd. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
50% Garnacha en 50% Syrah, allen afkomstig uit streng… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
50% Garnacha en 50% Syrah, allen afkomstig uit streng geselecteerde eigen wijngaarden. De Care Roble heeft een intense kleur van zwarte kersen. Een complexe neus met aroma's van rijp rood en zwart fruit. In de mond is het fruit duidelijk aanwezig. De smaken zijn perfect in evenwicht, vol en intens. Een lange afdronk.
Vinificatie:
Koude schilinweking gedurende 4 dagen. Alcoholische fermentatie onder constante temperatuur (28 graden Celsius), gevolgd door een rijping op eiken barriques gedurende 3 maanden.
Achtergrondinformatie:
Bodegas Anadas bevindt zich in het hart van de DO Cariñena en is één van de oudste (1935) familiebedrijven in deze regio met zeer groot potentieel. Ze produceren voornamelijk rode wijnen op basis van Garnacha, aangevuld met witte en rosé wijnen. Dit levert een breed assortiment wijnen op, allen bekend onder de naam CARE. Dit is de oude, Romeinse naam voor Cariñena. Het CARE project is een exclusief, innovatief en zeer toegewijd project. Alle elementen om deze hoge kwaliteitswijnen te produceren zijn met de grootste zorg en uiterst nauwgezet gekozen;de keuze van de wijngaarden, gebaseerd op de kwaliteit van het fruit, de infrastructuur voor een perfecte vinificatie etc. De gezichten op de etiketten, die de zon en de bodem van de wijn weerspiegelen, zijn het werk van de kunstenaar Enrique Torrijos.Vanuit Engelstalig oogpunt kunnen we CARE ook interpreteren, als zijnde de zorgzaamheid en het respect dat Bodegas Anadas laat zien bij het maken van al hun wijnen. Sluiten (-) |
Bleekgeel van kleur, met een vleugje groen. Bloemige, aromatische geur… Lees meer (+) Bleekgeel van kleur, met een vleugje groen. Bloemige, aromatische geur. De smaak is geconcentreerd, met heerlijk kruisbessen, salie en citrusfruit. Een lange, krachtige afdronk met natuurlijk een zuurtje, getypeerd voor sauvignon blanc. Heerlijk verfrissend en sappig.
De sauvignon blanc profiteert in La Mancha van de hoogte waarop de wijngaarden hier liggen, in het hartje van de Spaanse hoogvlakte. Door de nachtelijke afkoeling kunnen de druiven hun zuren goed vasthouden, met een heerlijke frisse en opwekkende wijn als resultaat. Typisch sauvignon blanc, gemaakt op een heerlijke levendige en fruitige manier.
Fijn om te schenken als aperitief. Ook bij lichte visgerechten of frisse pastasalades en andere zomerse gerechten goed in te zetten.
Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Geroosterde noten gegeven door hout en een vleugje kruiden… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Geroosterde noten gegeven door hout en een vleugje kruiden, het belangrijkste kenmerk van de Carmenere.
Achtergrondinformatie:
Viñedos Emiliana is in 1986 opgericht en focust zich sinds zijn oprichting op het produceren van kwaliteitswijnen uit wijngaarden die eigendom zijn van het bedrijf. Het uitgangspunt van het bedrijf is: “De kwaliteit ontstaat in onze wijngaarden” en met dat in het achterhoofd wordt constant geïnvesteerd in kwaliteitsverbetering. De wijngaarden liggen in de streken Maipu, Casablanca en Rapel, alle drie gerenommeerde Chileense wijnstreken. In 1998 werd een apart dochterbedrijf opgericht, Emiliana Orgánico, dat zich geheel toelegt op het produceren van biologische wijnen, onder toeziend oog van Alvaro Espinoza. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Volle krachtpatser uit Spanje. Met een intense dieprode kleur… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Volle krachtpatser uit Spanje. Met een intense dieprode kleur. De geur is complex: een concentratie van zwarte bessenjam, wat rijp rood fruit en iets vanille en cacao. De textuur is fluweelachtig en romig en het hout en fruit zijn goed met elkaar geïntegreerd. De lange afdronk maakt deze modern gemaakte Rioja helemaal compleet.
Achtergrondinformatie:
Liefhebbers van wat vollere rode wijnen drinken deze Rioja gewoon zo. Het gros zal er echter de voorkeur aan geven om er iets bij te eten. Deze rode Spanjaard schenk je bij allerlei geliefde, niet al te ingewikkelde gerechten, zoals pasta met vleessaus, gegrilde worstjes of een broodje hamburger. En natuurlijk bij pasta!
Past goed bij: kalfsvlees, pasta, tapas, worstjes, hamburgers, klein wild
Fact Sheet Covila II Crianza Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Fris fruitig maar met een lekker kruidig karakter zorgt… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Fris fruitig maar met een lekker kruidig karakter zorgt er voor dat deze wijn perfect is voor de hele dag. Begin er mee met de borrel, neem hem mee naar tafel of eindig met deze wijn! Een lichte toon van vanille door het korte hout gebruik maakt deze wijn zeer aantrekkelijk.
Achtergrondinformatie:
Deze wijn komt uit Lissabon. Het zuiden van Portugal waar een mooi warm maar perfect klimaat voor wijn heerst. Het huis Casa Santos Lima produceert meerdere wijnen waaronder onze eigen import Imprudente (de twijfelaar). Bij het blenden van deze wijn kwamen de wijnmakers er niet precies uit wat iedereen nou de juiste blend vond zo is de naam en het label ontstaan. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Intens vineus bouquet van kersen met tonen van zwarte… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Intens vineus bouquet van kersen met tonen van zwarte bessen en drop naarmate de wijn verder rijpt. Stevige wijn met een aangename kruidigheid in de afdronk. Dankzij de rijpheid van het fruit is deze wijn ook jong erg lekker, en zal met wat jaren flesrijping nog meer in balans komen. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
De Pinot noir is echt geweldig. Heerlijke typische geur… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
De Pinot noir is echt geweldig. Heerlijke typische geur met kersen en een beetje mokka afkomstig van de lichte houtrijping. Deze rijke en sappige wijn is licht gekoeld op zijn best en dan zijn ook in de smaak kersen aanwezig. Hiermee samen gaat een zachte kruidigheid. Elegant en vol voor een pinot noir heeft deze wijn een rijke afdronk.
Achtergrondinformatie:
Martine en Christophe Réthoré en hun neef Jean-Michel Davy maken deze wijn! Gedrieën leggen ze hun ziel en zaligheid in een grote wijngaard (totaal 40 hectare) nabij de plaats St. Remy en Mauges. Hun eigendom wordt eigenlijk onterecht over het hoofd gezien door de ligging tussen de beroemde wijngaarden van Anjou en Nantes. Hun wijngaarden zijn beplant met 8 verschillende druivensoorten. Bijzonder is daarbij de aanwezigheid van de soort Chardonnay, die vaker voorkomt in warmere streken. Toch doet ook de Chardonnay het in dit koele en maritieme klimaat met de stenige kwarts- en schist bodem zeer goed.
De familie maakt zuivere wijnen met veel respect voor mens, natuur en milieu. Vanuit hun passie onderwerpen zij hun wijnen vanaf de stok tot aan de botteling aan een streng ecologisch concept. Dit extra kwaliteitszegel prijkt op het achteretiket. BIO Sluiten (-) |
Lees meer (+)
Smaakomschrijving:
In het glas een mooie stro gele kleur. In de neus een intens en aangenaam exotisch fruit met hints van specerijen. In de mond fris en heerlijk zacht, mooi uitgebalanceerd met een aanhoudende afdronk.
Deze Grillo is heerlijk bij visgerechten als gerookte zalm, tonijn en zwaardvis.
Achtergrondinformatie:
Een druivensoort die zijn oorsprong vindt in Sicilië en van alle Siciliaanse druivensoorten het meest over de hele wereld verkoopt. De druif werd vroeger gebruikt voor het maken van Marsala, een versterkte wijn beroemd op het eiland. De druiven worden met de hand geplukt, waarnaar ze in stalen vaten onder een gecontroleerde temperatuur van 15°C gevinifieerd worden.
Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Deze Chablis komt van oude stokken (Vielles Vignes). Deze… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Deze Chablis komt van oude stokken (Vielles Vignes). Deze stokken zijn in 1977 aangeplant en worden elk jaar beter en sterker, de wortels gaan dieper waardoor er meer smaak van de bodem terecht komt in de wijn! Deze 100% chardonnay is zeer elegant en rijk in de neus. Een mooi lichte toon van citrus in combinatie met steenfruit. De aanzet is lekker fris, maar met een lange afdronk en mooie diepgang.
Achtergrondinformatie:
Dit mooie wijnhuis is gevestigd in Fleys, 4 kilometer van het centrum van Chablis, halverwege Parijs en Lyon. De wijngaarden liggen voornamelijk op ondergronden van leisteen op mooie hellingen dat zorgt voor lagere opbrengsten. Gelegen aan de rivier de Serein, ontstaat er een continentaal klimaat, warm zomers en koud in de winter. De bodem (kimmeridgian) geeft de wijnen veel smaak en potentie. De wijnen komen altijd van 1 wijngaard. De stokken zijn in 1977 aangeplant, slechts 8 hectare druiven. Er worden 10.000 flessen per jaar gemaakt. Tegenwoordig zijn er 25 hectare en worden er 150000 flessen gemaakt, wat nog steeds erg weinig is, er worden verspreid over meerdere percelen wijn gemaakt. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Sauvignon Blanc geeft een bleke witte wijn in het… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Sauvignon Blanc geeft een bleke witte wijn in het glas. In de neus is deze alles behalve bleek. Rijke tonen van citrus, tropisch fruit en zelfs iets kruidigs nodigen je uit een slok te nemen. Ook in de mond is deze wijn levendig, fris en vol van smaak en karakter. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Heerlijke wijn voor elke dag. Mooi donkerrood van kleur… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Heerlijke wijn voor elke dag. Mooi donkerrood van kleur. In de geur open met lekker rood fruit. In de smaak mooi stevig, rode kers en bessen, lekker sappig, maar met een aangenaam stevige finale.
Achtergrondinformatie:
De Abruzzen zijn een regio in zuidelijk centraal Italië. De naam van de regio is een afgeleide van het Latijnse ‘Aprutium’ ofwel ‘het land van de zwijnen’. Deze ruige kuststreek is geweldig mooi en grotendeels ongerept. Het toerisme is aan de kust redelijk ontwikkeld, maar voor liefhebbers van natuurschoon zijn de drie nationale parken in de regio en de bergen de belangrijkste trekpleister. Het heuvelachtige landschap leent zich goed voor de wijnbouw met als beroemdste product de ‘Montepulciano d’Abruzzo’, op basis van de montepulciano-druif. Niet te verwarren met de wijnen uit het prachtige stadje Montepulciano in Toscane. Deze druif doet het goed op de zonnige heuvels. Hij rijpt er precies goed en dat levert, in de juiste handen, heerlijk donkerrode wijnen op met veel rood fruit, goede tannines en een aangename stevigheid.
Wijn/SpijsLekker op zichzelf, maar deze wijn komt ook bij de maaltijd tot zijn recht. Bij pasta met rode saus, gegrild rood vlees, harde kazen en bij barbecuegerechten. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Rijke, fris droge en aromatische wijn met intense aroma's… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Rijke, fris droge en aromatische wijn met intense aroma's van limoen, kruisbessen, passievrucht, kamperfoelie, groene tomaat en mineralen. Frisse, rijke smaak met goede zuren en een goed gebalanceerde afdronk. Sluiten (-) |
Deze wijn is gemaakt van 100% Cabernet Sauvignon druiven. De… Lees meer (+) Deze wijn is gemaakt van 100% Cabernet Sauvignon druiven. De druiven komen van wijngaarden aan de Mediterrane kust met een maritiem klimaat, waar de druiven langzaam rijpen, en van wijngaarden uit het zuid westen van Frankrijk, de bakermat van de Cabernet Sauvignon. De wijn ondergaat deels een vergisting op lage temperatuur en deels op een hogere temperatuur op Frans en Amerikaans eiken om zo meer kruidigheid te krijgen. Daarna rijpt de wijn 6 tot 9 maanden op eiken vaten waarbij de wijn belucht wordt na ongeveer 4 maanden.
De wijn heeft elegante tonen van zoethout, geroosterde koffiebonen en pure chocolade perfect gecombineerd met de aroma’s van zwarte kersen en een kruidige hint van kaneel. De tannines zijn zijdezacht waardoor het een elegante, complexe wijn is. In de afdronk verfijnde aroma’s van cederhout.
Deze wijn gaat uitstekend gepaard met gevogelte, lamsvlees of pizza. Sluiten (-) |
Achtergrondinformatie:
De druiven voor deze wijn worden ’s nachts geplukt… Lees meer (+) Achtergrondinformatie:
De druiven voor deze wijn worden ’s nachts geplukt om de aroma’s zo goed mogelijk te beschermen. In deze zomerse, frisse en fruitige witte wijn vind je subtiele tonen van anijs en venkel. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Het resultaat is een zeer aromatische wijn met 'grassige'… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Het resultaat is een zeer aromatische wijn met 'grassige' tonen en aroma's van o.a. meloen en citrusfruit. Door de aanwezige en benodigde frisse zuren komt de wijn zeer fruitig over en is al vroeg op dronk. Het is een zeer intense wijn, vol met tropisch fruit en een zeer lange afdronk.
Achtergrondinformatie:
Het gebied van Marlborough is uitermate geschikt voor de Sauvignon Blanc. De warme dagen, de koele nachten en de weinige regenval in de zomer en herfst, zorgen voor een optimale, lange en langzame rijping van de druiven die zo hun aroma's optimaal vast kunnen houden. Men spreekt ook wel van de meest serieuze concurrent voor gerenommeerde Franse Sauvignon Blanc's als Sancerre en Pouilly Fume. Men maakt gebruik van zowel traditionele als de allermodernste technieken en is zo in staat om kwalitatief zeer hoogwaardige wijnen te produceren. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Deze heerlijke viognier is zeer geurig in de neus… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Deze heerlijke viognier is zeer geurig in de neus en heeft meer body dan men gewend is van een viognier. Rijker en voller maar toch mooi fris en elegant in de afdronk. Tonen van perzik en abrikoos!
Achtergrondinformatie:
In Ouveillan, gelegen 12 kilometer van Narbonne, is in 1936 de Ouveillan Cellar gesticht. Dit gebied staat bekend om zijn uitstekend terroir, dat strekt over meer dan 2.500 hectare. Les Vignerons du Narbonnais is een wijncoöperatie die bestaat uit 330 leden. Met de grootst mogelijke zorg worden de wijngaarden bewerkt om de druiven naar een optimale rijpheid te begeleiden. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Fruitige combinatie van de pinot noir met gamay. Na… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Fruitige combinatie van de pinot noir met gamay. Na jarenlang destillaten te hebben gemaakt in de Bourgonge koopt hij nu druiven en most op om daar deze mooie Bourgogne stijl rode wijn van te maken. Licht boers, fruitig en mooi droog in de afdronk. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Een verfrissende wijn met aroma's van citrusvruchten, banaan en… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Een verfrissende wijn met aroma's van citrusvruchten, banaan en peer. Verder proef je geroosterd brood en hints van honing en vanille. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Deze mild droge feestelijke wijn heeft aroma's van limoen… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Deze mild droge feestelijke wijn heeft aroma's van limoen, peer, perzik en witte bloemen. Sluiten (-) |
Als de meest geteelde rode wijn variant in Oostenrijk, Zweigelt… Lees meer (+) Als de meest geteelde rode wijn variant in Oostenrijk, Zweigelt, is zeker heel erg thuis op de "rode wijn island" van Wagram. De druiven groeien in diepe lössgronden en in zand en grind. Het merendeel van de wijn rijpt in roestvrijstalen tanks, terwijl een kleiner deel voor ongeveer een jaar in gebruikte barriques gaat.
Erg fruitige wijn, charmant en toont uitgesproken, ras-typische kersen tonen. Deze kenmerken zijn verbonden in het premium segment door dichte structuur, zijdeachtige tannine en een lange levensduur. Met een fluwelige fruitbody, zachte tannine en een toetsje witte peper. Sluiten (-) |
De Neropasso wordt gemaakt van Corvinone, Corvina en Cabernet druiven… Lees meer (+) De Neropasso wordt gemaakt van Corvinone, Corvina en Cabernet druiven, met de typische "appassimento" methode. Een deel van de druiven die gebruikt wordt voor deze wijn is gedroogd, dit wordt de ‘appassimento’ methode genoemd. Dit is een unieke methode die kenmerkend is voor de productie van wijnen uit de Veneto regio. Deze techniek heeft zijn roots in een ver verleden sinds de Romeinse tijd. De druiven worden voor het persen gedroogd.De nodige ervaring voor het drogen van de druiven voor de Neropasso is nodig. Om een uitstekende wijn te krijgen, is de ‘appassimento’ methode essentieel. Het is een zeer kritische en delicate fase van het wijnmaken.
De druiven moeten perfect rijp en gezond, als ze worden geselecteerd tijdens de handmatige oogst. De dunste trossen worden gekozen, met de druiven niet te dicht bij elkaar, zodat de lucht kan circuleren. De druiven worden in grote geperforeerde plastic kisten gelegd, om voor uitstekende ventilatie zorgen. De dozen worden gestapeld in de fruttaio, een grote luchtige kamer en de druiven worden periodiek gecontroleerd zodat de appassimento plaatsvindt op een perfecte manier.
Deze wijn heeft een intens robijnrode kleur. In het bouquet kruidig met hints van kersen, zwarte kersen en pruimen compote. Fijn en fluwelig op het palet, aanhouden met zachte tannine in de afdronk.
Deze wijn is heerlijk bij pasta, wit- en rood vlees, verse en gerijpte kazen.
Fact Sheet Biscardo IGT veneto neropasso Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Een levendige, frisse wijn met een verrukkelijke aroma van… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Een levendige, frisse wijn met een verrukkelijke aroma van citrus en perzik. Een elegante, sprankelende witte wijn als aperitief en bij lichte maaltijden. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Licht strogele kleur met groene reflexen. Het aroma is… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Licht strogele kleur met groene reflexen. Het aroma is delicaat en intens, doet denken aan hagendoorn, vlierbloesem en viooltjes. De smaak is droog, fris met goede body en harmonieus. In de finale een karakteristieke toon van amandelen!
Van wijnen uit de Veneto zijn wij groot fan. Deze wijn komt uit de portefeuille van een wijn coöperatie, Cantina di Monteforte. Bij elkaar hebben ze 12oo hectare aan wijngaarden. Ze combineren moderne wijntechnieken met traditionele wijnbouwmethodes. Hierdoor komt het unieke karakter van de regio in de wijn naar voren op een frisse, zuivere en lichtvoetige wijze. De Soave is een regio die bekend staat om de gelijknamige witte wijn Soave Classico. De heuvelachtige ligging in combinatie met de bodem van voornamelijk vulkanische oorsprong en het milde klimaat zorgt voor een uniek smaakkarakter. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Weelderig rijpe gelagerde droge witte wijn. Goudgeel met dikke… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Weelderig rijpe gelagerde droge witte wijn. Goudgeel met dikke tranen. Rijk aroma met verse eik en wit steenfruit, vanille en hazelnoot, gedroogde specerijen. Brede droge smaak met duidelijke houtindruk, stevig en karaktervol, met veel zoet fruit in de afdronk.
De familie Bogle verbouwt al vanaf de negentiende eeuw wijnen. Pas rond 1968 plantte de familie de eerste wijnstokken in de buurt van Clarksburgh U.S.A. Na jaren van hard werken heeft de Bogle familie meer dan 1.200 ha wijnbouw in California. 2019 Wine Enthusiast ‘American Winery of the Year’
Oorspronkelijk komt de familie Bogle uit Tennessee. Het was Captain AJ Bogle die infiltreerde in de burgeroorlog en zo in Californië terecht kwam samen met zijn neef Samuel. Samen plantte ze de eerste fruitbomen op het landgoed. Helaas werd alles gerooid tijdens de grote crisis in de jaren 30 van de vorige eeuw.
Warren Bogle (vanaf 1968)
Toch was het Warren Bogle, als vierde generatie, die pas als eerste druivenranken ging aanplanten op de huidige locatie van Bogle Vineyards. Dit gebeurde ruim na de Tweede Wereldoorlog samen met zijn zoon Chris in 1968. Eerst werd al het fruit verkocht aan andere wijnmakers. Pas met de oogst van 1978 kwam de eerst eigen Bogle wijn op de markt. De Winery die een jaar later werd gebruikt bestaat nu nog steeds.
Chris Bogle (vanaf 1989)
Chris Bogle nam in 1989 de boel over samen met zijn vrouw Patty. Vanaf toen is het echt snel gegaan. Chris werkte in de wijngaard en de kelder. Zijn vrouw nam alle verantwoordelijkheid voor de administratie. Net voor zijn dood in 1997 bereikte hij een mijlpaal van 1000 hectare eigen wijngaard. Direct na zijn door nam Patty de complete leiding over en stelde een team van medewerkers samen waarvan er tot op heden nog steeds een aantal werkzaam zijn.
De drie broers (vanaf 1997)
Warren Jr. (vernoemd naar zijn Opa) kwam in 1997 op verzoek van zijn moeder terug naar het familiebedrijf om als farmmanagers te functioneren. De andere zoon Jody kwam 2 jaar later terug om het proeflokaal en de klantrelaties te beheren. En de jongste zoon Ryan kwam in 2007 in het bedrijf om vooral te focussen op de financiën. Een taak die zijn moeder lang had gedaan. Sluiten (-) |