Assortiment

Lijst Grid
Land
Wijnsoort
Non Food
Offline Product
Filters Sort results
Reset Apply
Smaakomschrijving: Weelderig rijpe gelagerde droge witte wijn. Goudgeel met dikke…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Weelderig rijpe gelagerde droge witte wijn. Goudgeel met dikke tranen. Rijk aroma met verse eik en wit steenfruit, vanille en hazelnoot, gedroogde specerijen. Brede droge smaak met duidelijke houtindruk, stevig en karaktervol, met veel zoet fruit in de afdronk. De familie Bogle verbouwt al vanaf de negentiende eeuw wijnen. Pas rond 1968 plantte de familie de eerste wijnstokken in de buurt van Clarksburgh U.S.A. Na jaren van hard werken heeft de Bogle familie meer dan 1.200 ha wijnbouw in California. 2019 Wine Enthusiast ‘American Winery of the Year’ Oorspronkelijk komt de familie Bogle uit Tennessee. Het was Captain AJ Bogle die infiltreerde in de burgeroorlog en zo in Californië terecht kwam samen met zijn neef Samuel. Samen plantte ze de eerste fruitbomen op het landgoed. Helaas werd alles gerooid tijdens de grote crisis in de jaren 30 van de vorige eeuw. Warren Bogle (vanaf 1968) Toch was het Warren Bogle, als vierde generatie, die pas als eerste druivenranken ging aanplanten op de huidige locatie van Bogle Vineyards. Dit gebeurde ruim na de Tweede Wereldoorlog samen met zijn zoon Chris in 1968. Eerst werd al het fruit verkocht aan andere wijnmakers. Pas met de oogst van 1978 kwam de eerst eigen Bogle wijn op de markt. De Winery die een jaar later werd gebruikt bestaat nu nog steeds. Chris Bogle (vanaf 1989) Chris Bogle nam in 1989 de boel over samen met zijn vrouw Patty. Vanaf toen is het echt snel gegaan. Chris werkte in de wijngaard en de kelder. Zijn vrouw nam alle verantwoordelijkheid voor de administratie. Net voor zijn dood in 1997 bereikte hij een mijlpaal van 1000 hectare eigen wijngaard. Direct na zijn door nam Patty de complete leiding over en stelde een team van medewerkers samen waarvan er tot op heden nog steeds een aantal werkzaam zijn. De drie broers (vanaf 1997) Warren Jr. (vernoemd naar zijn Opa) kwam in 1997 op verzoek van zijn moeder terug naar het familiebedrijf om als farmmanagers te functioneren. De andere zoon Jody kwam 2 jaar later terug om het proeflokaal en de klantrelaties te beheren. En de jongste zoon Ryan kwam in 2007 in het bedrijf om vooral te focussen op de financiën. Een taak die zijn moeder lang had gedaan.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: De droge Gutsriesling, zeg maar het visitekaartje van het…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: De droge Gutsriesling, zeg maar het visitekaartje van het Weingut waarbij de naam van de wijngaard er eigenlijk niet toe doet. Strak, typisch riesling, knapperig droog met nuances van appel en subtiele zuren. Een en al nervositeit.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Rijke, fris droge en aromatische wijn met intense aroma's…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Rijke, fris droge en aromatische wijn met intense aroma's van limoen, kruisbessen, passievrucht, kamperfoelie, groene tomaat en mineralen. Frisse, rijke smaak met goede zuren en een goed gebalanceerde afdronk.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Deze mooie frissen en zuivere sauvignon blanc komt uit…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Deze mooie frissen en zuivere sauvignon blanc komt uit het Zuiden van Frankrijk. Rijke typische sauvignon blanc neus, geurig en fris droog in de afdronk. Super lekker bij vis gerechten, frisse salades of bij de borrel! In de neus wat tonen van steenfruit en in de afdronk mooi droog. Deze wijn word speciaal voor ons gemaakt. Na het selecteren van de druiven worden deze gekoeld naar de pers gebracht om vervolgens als mooie frisse witte wijn gebotteld te worden. Belle Chevre, le Petit Batard, de bastaard, wordt zo genoemd omdat hij anders is dan anderen. Hij gaat zijn eigen weg en heeft geen anderen nodig.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Bleke strogele kleur. Het bouquet toont aroma's van gemaaid…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Bleke strogele kleur. Het bouquet toont aroma's van gemaaid gras, gemalen kruiden, kruisbessen en citrus. Een verscheidenheid aan smaken combineert met heldere zuren om een wijn te bieden vol levendigheid en fruitzuiverheid.
Sluiten (-)
Neus: Zeer spannende en rijke neus. Aromatisch met tonen van…
Lees meer (+)
Neus: Zeer spannende en rijke neus. Aromatisch met tonen van wat meloen en peer en citrus. Smaak: Een combinatie tussen nieuwe en oude wereld. Het frisse elegante karakter van duitsland met de expressieve neus van de nieuwe wereld. Fris en elegant, mooie zuren die in balans zijn. Super begeleider bij frisse gerechten, lichte wit kazen of als apperatief. Wijnhuis: Gelegen in het midden van de Palatine in Duttweiler, een klein dorp tussen Speyer en Neustadt in de bekende Wijnstraat. Begonnen in 1838 met het bouwen van een kelder van zandsteen. Sinds 1900 zijn er verschillende delen bij gekomen door huwelijken en het verkrijgen van stukken grond en is nu de 5e generatie aan het roer. Op 120 meter boven zeelever liggen de wijngaarden. De bodem is erg fris en elegant en geeft veel frisse zuren.
Sluiten (-)
Spaanse mousserende wijn geproduceerd met de traditionele methode. De Xarel-lo…
Lees meer (+)
Spaanse mousserende wijn geproduceerd met de traditionele methode. De Xarel-lo, Parellada, Macabeo en Chardonnay druivensoorten verenigen zich tot een verfijnde Cava. De druiven worden 's nachts geoogst om hoge temperaturen en vroegtijdige fermentaties te vermijden. De kleur van deze Cava is goud met briljant groene tinten. Elegant met fijne bubbels. In de neus een goede intensiteit met fruit aroma’s en nuances van toast. Op het palet fris, warm, aangenaam en rond, met een lange finish. Villa Conchi Cava Brut is perfect als aperitief, alsook een begeleiding voor salades, rijst en lichte visgerechten.
Sluiten (-)
Druiven: Malbec Smaakomschrijving: Medium violetrood. Fruitige Malbec met aroma’s van…
Lees meer (+)
Druiven: Malbec Smaakomschrijving: Medium violetrood. Fruitige Malbec met aroma’s van verse pruimen, blauwe bessen en kersen. Tonen van vanille en cacao van subtiel houtcontact. Zwoel en toegankelijk palet met simpele voornamelijk fruitige smaken. Medium body, fris en delicaat met fluweelzachte ronde tannine. Medium finale. Vinificatie: In contact met zowel Frans als Amerikaans eiken gedurende 4 maanden.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Fruitige combinatie van de pinot noir met gamay. Na…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Fruitige combinatie van de pinot noir met gamay. Na jarenlang destillaten te hebben gemaakt in de Bourgonge koopt hij nu druiven en most op om daar deze mooie Bourgogne stijl rode wijn van te maken. Licht boers, fruitig en mooi droog in de afdronk.
Sluiten (-)
Lees meer (+)
Californische Zinfandel met pit. Robijnrood. Rijk aan geuren en smaken van bramen, bessen, rode kersen en kruidigheid. In de afdronk domineren de bessen. De wijn krijgt een boost door zwarte peperkorrels. Sappig en zacht van structuur. Spijs & moment: Echt een wijn om iets bij te eten. Of op zijn minst te snacken. Denk aan happen en gerechten waarin kruidigheid en pepers ook een rol spelen. Dat sluit mooi op de wijn aan. Kruidige Griekse gehaktballetjes in tomatensaus, chili con carne met lamsgehakt, een pittige goulashsoep of een vegetarische aubergine stoofpot. Past goed bij: kruidig (lams)gehakt, goulashsoep, aubergine stoofpot Korte omschrijving: Zachte Californische rode wijn, rijk aan fruit net met pit van peperkorrels
Sluiten (-)
Wijnomschrijving: In de neus aroma's die doen denken aan kruidige…
Lees meer (+)
Wijnomschrijving: In de neus aroma's die doen denken aan kruidige pruimenjam vergezeld door peper en vanille. In de mond heeft de wijn een volle body en zachte tannines. De aroma's van specerijen en pruimen komen ook in de mond weer naar voren. Achtergrondinformatie: Gemaakt van 100% Shiraz. Voor deze wijn gisten de hele druiven in tanks. Halverwege de gisting wordt de helft van de wijn in Frans eiken vaten gepompt, om daar verder te gisten. De andere helft gist verder op de schil 'sur lie'. De wijn rijpt uiteindelijk nog 12 - 15 maanden in Frans eiken vaten.
Sluiten (-)
Wijnomschrijving: De wijn heeft een heldere mooie paarsrode kleur. In…
Lees meer (+)
Wijnomschrijving: De wijn heeft een heldere mooie paarsrode kleur. In de geur heerlijke aroma’s van rode en zwarte bessen, met lichte geroosterde tonen en cacao. De smaak is vriendelijk, evenwichtig in de mond, met een rijke smaak met een frisse en kruidige afdronk. Achtergrondinformatie: De druiven voor de Crianza zijn afkomstig van de wijngaarden La Lobera en Las Planes met een klei- en krijtachtige bodem. De wijn is een blend van 50% Garnacha en 50% Tempranillo. Na de vinificatie krijgt de wijn een houtlagering van 14 maanden op Amerikaans eiken(80%) en Frans eiken(20%).
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: In het glas een diep rode kleur, in de…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: In het glas een diep rode kleur, in de mond smaken als granaatappel en wilde aardbeien. De afdronk is zacht en smooth met lichte tannine. Achtergrondinformatie: Baglio Gibellina domineert de vallei en wordt omgeven door de heuvels van Salemi en Santa Ninfa. Het landschap is bezaaid met wijngaarden, olijfbomen, citrusbomen, jeneverbesstruiken en fichi d’India bomen. Het blauw van de hemel en van de zee aan de horizon vormen het decor voor een mengsel van kleuren die typisch mediterraan zijn. De zonsondergangen die vanaf Baglio gezien kunnen worden, zijn spectaculair. De druiven voor deze Nero d’Avola worden met de hand geplukt rond half september, waarna ze in stalen tanks onder een gecontroleerde temperatuur van 15°C worden gevinifieerd.  
Sluiten (-)
Korte smaakomschrijving: Terra Vitis wijn. Beendroge, frisse Sauvignon Blanc met…
Lees meer (+)
Korte smaakomschrijving: Terra Vitis wijn. Beendroge, frisse Sauvignon Blanc met een stuivend aroma van kruisbessen, buxus en citrus. De smaak is sappig en aromatisch met een aantrekkelijke, lange afdronk van kruisbessen en citrus.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Door de druiven niet helemaal uit te laten vergisten…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Door de druiven niet helemaal uit te laten vergisten blijft een natuurlijk restzoet behouden. Fonkelende, bramen rode kleur. Zoetsappig, stuivend aroma met nuances van bramen, rijpe bosaardbeien en framboos, met op de achtergrond een lichte kruidigheid. Een natuurlijk frisse zuurgraad geeft de medium volle, zoetige smaak een mooi tegenwicht. Verfrissende afdronk met een accent op zwart fruit.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Een elegante kleur die citroengeel is. Zeer intens en…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Een elegante kleur die citroengeel is. Zeer intens en persistent aroma. Doet denken aan groene appel en tropisch fruit, zoals ananas en mango. Lang en persistent met een perfecte zuurgraad die bij de body past, waardoor het een zeer aangename wijn is. Achtergrondinformatie: Gemaakt van 100% Albarino-druiven. De wijngaarden bevinden zich in Codado de Tea, aan de rechteroever van de rivier de Mino, tussen 100 en 250 meter boven de zeespiegel, op hellingen met een gemiddeld stijgingspercentage van 10%. De grond is zanderig met een granieten ondergrond. Het oogsten gebeurt handmatig. De druiven worden zacht geperst met een pneumatische pers. Gecontroleerde gisting in vaten bij lage temperatuur om een ​​krachtig en fris aromatisch profiel te verkrijgen.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Warme kersenrode kleur. Intens fruitig aroma met rijp rood…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Warme kersenrode kleur. Intens fruitig aroma met rijp rood fruit, een vleugje laurier, wilde bessen en een nuance van mineralen (peper). Fruitig en expressief van smaak.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Lichtroze kleur, goed in balans met frisse en florale…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Lichtroze kleur, goed in balans met frisse en florale tonen.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Frisse, frambozenrode kleur. Plezierige fruitneus met rijpe frambozen, rode…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Frisse, frambozenrode kleur. Plezierige fruitneus met rijpe frambozen, rode kersen en nuances van aalbes. Soepele, frisse wijn met een pittig fruitzuurtje. In de smaak is rood en zwart fruit te proeven met op de achtergrond een lichte kruidigheid die uitmondt in een finale met peperige nuances.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Bleek lichtgeel van kleur met groene reflecties. Fijne goed…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Bleek lichtgeel van kleur met groene reflecties. Fijne goed aanhoudende mousse. Subtiel aroma van brioche, bloemen, rijp fruit en citroen. Heerlijk levendige mousse met een aangename elegantie. De finale herinnert weer aan wit fruit met een vleugje citroen. Fris en plezierig, gebalanceerd glas Cava!
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Rijke, fruitige wijn met tonen van citronella, mango en…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Rijke, fruitige wijn met tonen van citronella, mango en acacia bloemen. Lekker bij fruitdesserts, maar ook heerlijk bij foie gras en blauwaderkaas. Achtergrondinformatie: Het in 2002 door Jean-Claude Mas overgenomen Domaine Astruc is inmiddels al een gevestigde naam onder wijnliefhebbers. Gesitueerd in Limoux, profiteert het wijnhuis zowel van Atlantische invloeden als van de Pyreneeën. Limoux is tevens het gebied waar volgens de moderne geschiedenisboeken de eerste mousserende wijn van Frankrijk gemaakt werd. Wijngaard: Afkomstig van verschillende wijngaarden rondom Limoux in de Languedoc. Hier heerst een mediterraan klimaat, maar de hoogte (250 meter) zorgt voor de nodige verkoeling. De wijnstokken zijn gemiddeld 60 jaar oud.  
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Violet van kleur, bijna zwart, typisch voor een Argentijnse…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Violet van kleur, bijna zwart, typisch voor een Argentijnse malbec van topkwaliteit. In de neus vindt men, intense rijke aroma’s van zwart fruit en een hint van zwarte peper. Deze wijn beschikt over een uitstekende structuur en lengte. In de mond treft men zwarte bessen, pruimen en een hint van chocolade met een zachte en soepele finish. Achtergrondinformatie: Gemaakt van organische geteelde druiven, grotendeels van wijngaarden in Tupungato op een hoogte van 1200 meter. Dit is een van de hoogste plekken van Mendoza. Hij is gemaakt van 100% Malbec druiven en heeft contact gehad met Amerikaans en Frans eiken gedurende de fermentatie. Daarna rijpt de wijn nog eens 4 maanden in de fles.
Sluiten (-)
Heerlijke witte wijn van sappig wit fruit. Deze wijn heeft…
Lees meer (+)
Heerlijke witte wijn van sappig wit fruit. Deze wijn heeft veel tonen van sappig wit fruit – rijpe peer en appel vooral – plus een sympathiek klein zoetje en zachte zuren. De Auxerrois druif, ook wel Pinot Auxerrois genoemd, is een witte druif. Het is een Frans druivenras en een kruising tussen de Pinot en de Heunisch Weiss. De naam Auxerrois is afkomstig uit het Franse graafschap Auxerre. Deze witte druif van goede kwaliteit komt vooral voor in de Elzas, de Moezel en Luxemburg. De Nederlandse wijntraditie vindt zijn oorsprong in de Romeinse tijd, na de middeleeuwen maakte de Nederlandse wijntraditie plaats voor andere vormen van agrarische bedrijvigheid. In 1970 keerden de eerste wijnstokken terug op de zuidhellingen van het Jekerdal, op de Apostelhoeve, nadat fruitteler Hugo Hulst besloot een wijngaard aan te leggen. De eerste oogst in 1973 leverde 1400 flessen wijn op. Tegenwoordig produceert de Apostelhoeve ieder jaar méér dan 110.000 flessen wijn. De bodem van de Louwberg bestaat uit kiezel en mergel met daaroverheen een laag löss, hetgeen uitermate geschikt is voor het verbouwen van druiven.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Een schitterende helder gele kleur, met groene reflecties. Het…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Een schitterende helder gele kleur, met groene reflecties. Het bouquet kent aroma’s van wit fruit, vermengd met florale toetsen. Krakend fris smaakpalet met een bittere pointe. Knappe vettigheid en veel lengte in de afdronk. Achtergrondinformatie: Deze wijn is gemaakt van Grenache Blanc en Marsanne druiven. De druiven groeien in de Rhône vallei op een bodem van klei en kalk. Na de oogst worden de druiven ontsteeld voordat de vergisting start. De letters RS staan voor Récolte Sélectionnée, oftewel geselecteerde oogst, met uiteraard een knipoog naar de autosport carrière van Vermeersch.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Heldere, bleekgele kleur. Fruitig aroma met geel fruit. Gulle…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Heldere, bleekgele kleur. Fruitig aroma met geel fruit. Gulle fruitsmaak met exotisch fruit. Zachte, romige afdronk.
Sluiten (-)
Druivenras: Colorino en Sangiovese Smaakomschrijving: Intens bouquet van bessen, kersen…
Lees meer (+)
Druivenras: Colorino en Sangiovese Smaakomschrijving: Intens bouquet van bessen, kersen, bramen en kruiden. Vol, rond en harmonieus met een uitstekende zachte tannine structuur. Vinificatie: De gisting vindt plaats op een gecontroleerde temperatuur in RVS tanks. Daarna rijpt de wijn 12 maanden in gebruikte, Franse eikenhouten vaten. Achtergrondinformatie: De familie Masi is een wijnbouwfamilie in hart en nieren en maakt al wijn in de Chianti-streek sinds 1900. Het wijnhuis ligt in het bekende wijndorp Rufina, waar ze Chianti, Chianti Riserva en een aantal modernere stijlen maken. Het wijnhuis heet Basciano. Onder deze naam komt de beste Chianti van het wijnhuis op de markt, namelijk de Rufina Riserva. Daarnaast maakt Fattoria di Basciano met druiven uit eigen wijngaard de blends I Pini en Il Corto, beiden gerijpt in Franse barriques, zoals bij Super Tuscans gebeurt.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Heerlijke wijn voor elke dag. Mooi donkerrood van kleur…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Heerlijke wijn voor elke dag. Mooi donkerrood van kleur. In de geur open met lekker rood fruit. In de smaak mooi stevig, rode kers en bessen, lekker sappig, maar met een aangenaam stevige finale. Achtergrondinformatie: De Abruzzen zijn een regio in zuidelijk centraal Italië. De naam van de regio is een afgeleide van het Latijnse ‘Aprutium’ ofwel ‘het land van de zwijnen’. Deze ruige kuststreek is geweldig mooi en grotendeels ongerept. Het toerisme is aan de kust redelijk ontwikkeld, maar voor liefhebbers van natuurschoon zijn de drie nationale parken in de regio en de bergen de belangrijkste trekpleister. Het heuvelachtige landschap leent zich goed voor de wijnbouw met als beroemdste product de ‘Montepulciano d’Abruzzo’, op basis van de montepulciano-druif. Niet te verwarren met de wijnen uit het prachtige stadje Montepulciano in Toscane. Deze druif doet het goed op de zonnige heuvels. Hij rijpt er precies goed en dat levert, in de juiste handen, heerlijk donkerrode wijnen op met veel rood fruit, goede tannines en een aangename stevigheid. Wijn/SpijsLekker op zichzelf, maar deze wijn komt ook bij de maaltijd tot zijn recht. Bij pasta met rode saus, gegrild rood vlees, harde kazen en bij barbecuegerechten.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: In de mond smaken van rijpe pruimen, marmelade en…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: In de mond smaken van rijpe pruimen, marmelade en chocolade, met een volle body, zachte tannines en een lange afdronk. Veel geconcentreerde aroma’s met een fijne textuur dankzij de goede balans van natuurlijke suikers en de zuurgraad. Deze Dulce Malbec is heerlijk bij desserts, chocolade en kazen. Deze wijn kan nog 8 jaar bewaard worden. Achtergrondinformatie: Deze Dulce wordt gemaakt van 100% Malbec druiven. De druiven worden laat geoogst, wanneer ze droog zijn. De wijn ondergaat een lange pre en post maceratie en fermentatie. Daarna rijpt de wijn 12 maanden in Frans en Amerikaans eiken dat voor de tweede keer gebruikt wordt, gevolgd door tenminste 8 maanden rijping op de fles. Deze wijn heeft een violette, bijna zwarte kleur met een hoge intensiteit en lichte tonen. In de neus komen intense, rijke aroma’s naar voren van bramen, zwarte bessen, chocolade en hints van koffie.     Fact Sheet Bousquet Malbec Dulce
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Een verfrissende wijn met aroma's van citrusvruchten, banaan en…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Een verfrissende wijn met aroma's van citrusvruchten, banaan en peer. Verder proef je geroosterd brood en hints van honing en vanille.
Sluiten (-)
Volle en ronde stijl chardonnay door 6 maanden houtgebruik. In…
Lees meer (+)
Volle en ronde stijl chardonnay door 6 maanden houtgebruik. In de neus tonen van vanille en een beetje romigheid. In de smaakt heeft de wijn hints van boterbabbelaars.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Schitterend helder rood in het glas. Een mooi bouquet…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Schitterend helder rood in het glas. Een mooi bouquet met aroma's van sappige kersen, wilde aardbeien en delicate houten tonen. In de mond vol, sappig en complex met geïntegreerde tannines en een peperige afdronk. Een ervaring gebotteld in een fles! Achtergrondinformatie: Uit de Pfalz komen meerdere goede Spätburgunders. Dat heeft te maken met het wat warmere klimaat in deze streek, waardoor de druiven in goede jaren perfect kunnen rijpen. Deze mooie wijn is grotendeels gerijpt in roestvrijstalen tanks. Ongeveer 10% van de wijn rijpt in gebruikte eikenvaten.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Elegante krachtpatser uit de Cahors. Met een diepe karmijnrode…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Elegante krachtpatser uit de Cahors. Met een diepe karmijnrode kleur. Complex en gelaagd: zwarte bessen, bramengelei, mokka, amandelen, vanille, kaneel, de smaken blijven maar komen. Met een flinke concentratie. De wijn heeft 18 maanden op hout gerijpt, dit proef je subtiel. Met verfijnde tannines en een heerlijk lange, iets gepeperde afdronk. Spijs & moment: Een wijn die aan alle kanten om smaakrijke gerechten vraagt: een omelet met verse truffels (de zwarte truffel is een geliefd lokaal ingrediënt in de Cahors), een boerenlam, gegrilde ossenhaas of een stukje harde gerijpte kaas. Past goed bij: truffel, gegrild rood vlees, lamsvlees, belegen kaas Achtergrondinformatie: Vinovalie is een uniek samenwerkingsverband tussen vier caves in het zuidwesten van Frankrijk: Rabastens (Gaillac), Técou (Gaillac), Côtes d’Olt (Cahors) en Fronton. Zij hebben de handen in één geslagen om als vier musketiers de uitdagingen van deze tijd aan te gaan. Gebruikmakend van vaak unieke omstandigheden en met respect voor tradities uit de streek worden moderne wijnen gemaakt die goed aansluiten bij de smaakvoorkeur van deze tijd.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Fonkelend paars is deze wijn met een geurend fruitpalet…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Fonkelend paars is deze wijn met een geurend fruitpalet van frambozen en rode kersen. In de frisse bijna pittige smaak proeven we naast het rode fruit ook zwarte kersen en een hint van aalbes. De afdronk is beendroog. Deze soepele, frisse smaakstijl is op zijn best licht gekoeld!
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Opvallend intens roze gekleurde cava. De wijn is stevig…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Opvallend intens roze gekleurde cava. De wijn is stevig en geurt plezierig naar klein rood fruit en bloemen. Vriendelijk en met een warme, ronde afdronk. Spijs & moment Bij bubbels wordt al gauw gedacht aan feestjes en borrels. Toch kan deze rosé cava ook juist hoge ogen gooien bij eten. Pasta met zeevruchten, geroosterde gamba’s, risotto met bieten, een kip uit de oven met tomaten en courgette of een knapperige kipschnitzel. Achtergrondinformatie: De Cooperativa Vinicola del Penedès werd opgericht in 1964. Het ledenbestand groeide sindsdien van 600 naar 800. Daarmee is Covides de grootste in zijn soort in Catalonië. Minstens zo belangrijk is dat het bedrijf uit handen van koning Juan Carlos ook een onderscheiding mocht ontvangen voor de voorbeeldrol die het vervult. In de jaren '90 heeft het namelijk tal van ingrijpende kwaliteitsverbeteringen doorgevoerd. Covides produceert zowel wijn als cava en olijfolie, verspreid over diverse locaties. De belangrijkste daarvan bevindt zich in Sant Sadurni d'Anoia, de officieuze wijnhoofdstad van Penedès en Cava. Het bedrijf werkt zowel met Spaanse als internationale druivenrassen: Cariñyena, Tempranillo, Cabernet Sauvignon en Merlot voor rood; Macabeo, Xarel-lo, Parellada en Chardonnay voor wit en mousserend.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Zoete Muscat met een heldere, goudgele kleur. De neus is fris, elegant…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Zoete Muscat met een heldere, goudgele kleur. De neus is fris, elegant, intens en complex met aroma's van witte bloemen en mint vermengd met fruit van perzik en citrus. Volle, romige smaak met een accent op sinaasappel en citrus.
Sluiten (-)
Soepele Moldavisch Merlot. Robijnrood gekleurd. In de geur en smaak…
Lees meer (+)
Soepele Moldavisch Merlot. Robijnrood gekleurd. In de geur en smaak bakken met rijpe pruimen en kersen, aangevuld met een beetje pure chocolade en mokka. Lekker zwoel, fruitig en rond.
Sluiten (-)
Deze Gaia blend is gemaakt van Malbec en Syrah, aangevuld…
Lees meer (+)
Deze Gaia blend is gemaakt van Malbec en Syrah, aangevuld met Cabernet Sauvignon druiven. De druiven voor deze wijn worden handmatig geoogst en zorgvuldig gesorteerd en de bodem van de wijnstokken bestaat uit grind en zand. De wijn rijpt 10 maanden in nieuwe eikenhouten Franse vaten. Een donker violette, bijna zwarte kleur. In de neus intense aroma’s van rode en zwarte bessen, veel lagen van zijdezachte ronde tannines met tonen van viooltjes, bramen en specerijen. Een zijdezacht palet met ronde tannines, tonen van bramen, specerijen, truffels die zorgen voor een aromatische complexiteit en een prachtige finish. Deze wijn gaan goed samen met gegrild rood vlees, vlees met rijke sauzen, kazen en chocoladedesserts.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Een lichtgele kleur en een zeer fijne mousse. In…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Een lichtgele kleur en een zeer fijne mousse. In de neus is de wijn discreet en elegant met tonen van brioche en gesuikerd fruit met een kleine hint van honing. Soepel in de mond, harmonieus en een mooie afdronk. Achtergrondinformatie: Deze Traditional Brut is een blend van Chardonnay en Pinot Meunier. Deze blend toont het beste van een Meunier uit de Marne vallei. De druiven groeien op de oevers van de rivier Charly Sur Marne. Het zijn vooral de Meunier druiven die zorgen voor deze speciale smaak aan de champagne.
Sluiten (-)
Deze Primitivo di Manduria Riserva is gemaakt van 100% Primitivo…
Lees meer (+)
Deze Primitivo di Manduria Riserva is gemaakt van 100% Primitivo druiven, afkomstig uit Puglia. De druiven worden handmatig geplukt. De wijn rijpt 12 maanden in houten vaten en de fermentatie vindt plaats in stalen tanks onder een gecontroleerde temperatuur. Een mooie intens robijnrode kleur. In de neus veel en complexe aroma’s met tonen van cacao, koffie en vanille. Op het palet een volle body en goed in balans, zachte en rijke wijn met fijne tannine. Heerlijk in combinatie met rood vlees, wild en hartige voorgerechten.
Sluiten (-)
Een frisse, fruitige wijn met een heldere gele kleur en…
Lees meer (+)
Een frisse, fruitige wijn met een heldere gele kleur en een groene reflectie. Een mooie open neus van groene appel en citrusvruchten. In de mond aangenaam fris met overwegend dezelfde aroma’s als in de neus. Rijp citrusfruit en groene appel aangevuld door een zeer fijne en elegante mineraliteit. Het Pietershof vinificeert voornamelijk witte wijnen van de klassieke druivenrassen zoals Chardonnay, Pinot Blanc , Pinot Gris en Auxerrois. De wijngaard met een oppervlakte van 2 ha is gelegen aan het Krindaal, een kronkelende doorgaande weg van De Plank naar Sint Martens- en Sint Pietersvoeren. Met een zonovergoten zuidhelling, aan de noordzijde omzoomd door een dichte bosrand, spreken we hier van een ideale situering van deze wijngaard. De kalkrijke bodem, die 70 miljoen jaar geleden werd gevormd door de toenmalige zee die Europa bedekte, verleent de wijnen de erg geliefde mineraliteit. In mooie zomers worden de talrijke dikke silexstenen opgewarmd door de zon en geven, na zonsondergang, hun warmte af aan de druiven die zich daarna nog urenlang koesteren aan deze aardwarmte. Alhoewel het klimaat zeer wisselvallig en onvoorspelbaar is, biedt het microklimaat in de wijngaard, gemiddeld genomen over het hele seizoen, genoeg warmte om de druiven te doen rijpen. Op de prestigieuze proeverijen scoort het Pietershof meer dan gemiddeld en eindigt vaak in de hoogste regionen.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Zeer frisse stijl, niet overdreven aromatisch. Geuren van lychee…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Zeer frisse stijl, niet overdreven aromatisch. Geuren van lychee, meloen en kruiden. Strak droog en verfrissend Achtergrondinformatie: Viñedos Emiliana is in 1986 opgericht en focust zich sinds zijn oprichting op het produceren van kwaliteitswijnen uit wijngaarden die eigendom zijn van het bedrijf. Het uitgangspunt van het bedrijf is: “De kwaliteit ontstaat in onze wijngaarden” en met dat in het achterhoofd wordt constant geïnvesteerd in kwaliteitsverbetering. De wijngaarden liggen in de streken Maipu, Casablanca en Rapel, alle drie gerenommeerde Chileense wijnstreken. In 1998 werd een apart dochterbedrijf opgericht, Emiliana Orgánico, dat zich geheel toelegt op het produceren van biologische wijnen, onder toeziend oog van Alvaro Espinoza.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Rond en fruitig, naast complex en elegant. Zachte rode…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Rond en fruitig, naast complex en elegant. Zachte rode wijn met in de geur aroma's van zwart fruit zoals kersen, zwarte bessen en bramen met licht kruidige tonen van tijm en rozemarijn. Goede gebalanceerde smaak met een lange afdronk en zachte tannines.
Sluiten (-)
Korte smaakomschrijving: Mildstuivend aroma met citrus en vleugje perzik. De…
Lees meer (+)
Korte smaakomschrijving: Mildstuivend aroma met citrus en vleugje perzik. De smaak is levendig fris met limoen en exotisch fruit en een mooie lengte die strakdroog eindigt met fruit van limoen en citrus.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Bleekgeel. In de neus geel en wit fruit e…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Bleekgeel. In de neus geel en wit fruit e kruiden als rozemarijn en salie. In de mond heerlijk fris en sappig met citrus, een lichte stuctuur en mooie zuren, die in de minerale afdronk blijven hangen.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Rijke aroma's van verse limoen en abrikoos in de…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Rijke aroma's van verse limoen en abrikoos in de neus. Een opwekkende fijne mousse met een explosie van mandarijn op het palet. Mooie brioche en gist complexiteit verbreden het palet en leiden tot een lange elegante finish. Achtergrondinformatie: Het fruit voor deze wijn is met de hand geselecteerd van onze kalksteen rijke wijngaarden in Robertson. Deze wijngaarden hebben van nature een hoge concentratie kalk in de bodem wat zorgt voor een lage pH en hoge natuurlijke zuurgraad in de jonge basiswijn. Na het plukken wordt de hele tros met zachte hand geperst om het sap zo rustig mogelijk te onttrekken. Alleen het cuvée sap (premium quality) wordt geselecteerd voor de gisting. Voor additionele diepte in smaak en romige textuur van de cuvée wordt 50% vergist in 205L Piece Champenoise vaten. Na de gisting wordt de wijn 3 maanden op vat gerijpt en daarna selectief vermengd met andere percelen van de beste Chardonnay die vergist zijn op roestvrij staal. De basiswijn wordt voor de tweede gisting gebotteld.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Zilte minerale wijn door de granieten bodem. De aanzet…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Zilte minerale wijn door de granieten bodem. De aanzet is fris en slank met veel concentratie en intensiteit. De structuur van de wijn is rijk met een uitbundig karakter. De afdronk is spannend met veel knisperend fruit en mineraliteit. Het wijnhuis: De privé kelder van Babylon's Peak ligt op de hellingen van Paardeberg, tussen Malmesbury en Paarl. De kelder is gebouwd op de boerderij Nooitgedacht, die 4 generaties lang tot het eigendom van de familie Basson behoorde. Zoon Stephan Basson, is vandaag de dag naast eigenaar van het wijnlandgoed, ook zeer talentvol wijnmaker. In de regio Swartland is hij inmiddels berucht om zijn prachtige wijnen. Hij maakt zijn wijnen van het beste rijpe fruit, handmatig geoogst, waardoor zijn wijnen ieder jaar weer uniek en kwalitatief hoog zijn. De winery 'Babylon's Peak' is vernoemd naar de granieten 'piek' (berg) die in een punt boven de wijngaarden uitsteekt. In de volksmond is deze 'piek' beter bekend als 'de Babylonstoren'. De historie van het wijnlandgoed gaat terug naar 1948; de oude kelders onder het landgoed werden gezamenlijk gebruikt voor wijnproductie. Later groeide dit uit tot een samenwerking, een coöperatie van de lokale wijnboeren. In de vroege jaren van 2001, besloot wijnmaker Stephan Basson de kelder te renoveren en zijn droom te realiseren. Het landgoed werd zijn eigendom. Hij besloot lokale druiven te gebruiken als basis voor zijn wijnproductie. "Ik ben ervan overtuigd dat Chenin Blanc en Shiraz de pareltjes van de Paardeberg zijn", aldus Stephan. Zijn wijnproductie en jaarlijkse kwaliteit werd groots, en niet geheel verwonderlijk won hij voor drie opeenvolgende oogstjaren – 2007, 2008 en 2009 – een Veritas Gold Award. De afgelopen jaren werd het wijndomein groter en bekender. Vandaad de dag richt Babylon's Peak zich ook op typische Rhône-stijl wijnen, gemaakt van Mourvédre, Grenache en Viognier.    
Sluiten (-)
1 2 3 4
0
    0
    Je bestelling
    Je bestelling is leeg