Assortiment

Lijst Grid
Land
Wijnsoort
Biologisch
Non Food
Offline Product
Filters Sort results
Reset Apply
Smaakomschrijving: Een verfijnde, krachtige Zuid-Afrikaanse Syrah.  Tonen van zwarte…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Een verfijnde, krachtige Zuid-Afrikaanse Syrah.  Tonen van zwarte bessen, viooltjes, rode bessen, vijgen en tabak. Het betreft een intense maar toch elegante wijn. De tannines subtiel en hij heeft een afdronk met een stevige structuur. Dit in balans gebracht door de fijne frisse zuren. Achtergrondinformatie: Het magische heuvellandschap, gelegen in de Swartland regio, dankt zijn naam aan de grote concentratie kaolien of chinaklei gebruikt om porselein te produceren in de bodem aanwezig is. Als Wijnhuis 'Boekenhoutskloof' in 2009 het 135 hectare grote landgoed koopt waar toen enkel de wingerd voor het huidige Porseleinberg was beplant, en waar Eben Sadie het syrah fruit haalde voor zijn eerste Columella, wordt Callie Louw aangesteld als viticulturist. Callie, die wijnbouwkunde studeerde in Stellenbosch, was farmmanager en wijnmaker bij Tulbagh Mountain Vineyards (het latere Fable) en werd gezien als de geknipte man om de geplande aanplant van 87 hectare, vooral Syrah druivenstokken bestemd voor de topcuvées van BHK, in goede banen te leiden. Het kleine perceeltje oudere Syrah stokken aangeplant in 1997, was bestemd voor zijn eigen privé project, waar hij quasi volledig carte blanche voor kreeg. Hij koos voor een wijn, die de ultieme reflectie zou zijn van het terroir dat hij dagelijks bewerkt. Lage rendementen, optimale rijpheid, natuurlijke gisting, zorgvuldig en gedoseerd gebruik van foudres, … staan allemaal ten dienste van het beoogde resultaat in de fles.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Elegante tonen van kersen en frambozen in combinatie met…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Elegante tonen van kersen en frambozen in combinatie met een zijdezachte textuur en een fijne lange afdronk. In de neus een balans van rokerige tonen, met vleugen van koffie en karamel. 2018 was een warm jaar en maakt de rijpheid van het fruit duidelijk zichtbaar.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Deze strakke frisse wijn is gemaakt van de druiven…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Deze strakke frisse wijn is gemaakt van de druiven Gros Manseng en Hondarrabi Zuri. In de neus mooie tonen van peer, appel, ananas, grapefruit en passievrucht. In de smaak tonen van citrus en ananas en het uiterst subtiel mineraal bubbeltje geeft spanning. Vinificatie: De druiven worden ontsteeld, gekneusd en zachtjes geperst. Na een koude stabilisatie wordt het sap opgeslagen in tanks. Dat gebeurt met een koude temperatuur, zodat de natuurlijke koolzuurvorming behouden blijft. Achtergrondinformatie: Afkomstig uit de gemeente Hondarribia in de DO Getariako Txakolina in Baskenland, letterlijk tegen de Franse grens aan. De wijngaarden liggen op de helling van de Jaizkibel-berg, de meeste westelijke top van de Pyreneeën. Deze helling beschermt de wijngaarden tegen wind en vocht vanuit de Cantabrische zee. De wijngaarden liggen op het zuidwesten, op een dikke, steenachtige bodem met veel klei en mergel. De wijnranken worden via palen en draad omhoog geleid. Dit wordt gedaan om de luchtdoorstroming te bevorderen, hoge luchtvochtigheid te voorkomen en om meer zon te vangen.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: De Belondrade Y Lurton wordt beschouwd als de Spaanse…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: De Belondrade Y Lurton wordt beschouwd als de Spaanse top van Rueda wijnen. De 100% Verdejo Belondrade y Lurton wordt 10 maanden gerijpt in Frans eiken en is een frisse, complexe, mooi uitgebalanceerde wijn. Denk aan rijp wit fruit, mooie houtlagering en een sensationele afdronk.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Gemaakt van 60% Semillion, 20% Sauvignon blanc en 20%…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Gemaakt van 60% Semillion, 20% Sauvignon blanc en 20% Muscadelle heeft deze monbazillac een bleke goudgele kleur. Geconcentreerd sap met aroma's van geconfituurd fruit zoals abrikozen, sinaasappel en honing. Levendige souplesse, elegant. Mooie balans tussen fruit en zuren.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: In de neus citrusfruit en gedroogd fruit. In de…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: In de neus citrusfruit en gedroogd fruit. In de mond een zacht mondgevoel met een licht zoet met wederom citrustonen en een mooie frisheid. Lange afdronk.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Volle aantrekkelijke strogele chardonnay. Krachtig en elegant met aroma's…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Volle aantrekkelijke strogele chardonnay. Krachtig en elegant met aroma's van eiken, vanille en boter.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Een echte mediteraanse Albarino Verkwikkend, verfrissend en toch ook…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Een echte mediteraanse Albarino Verkwikkend, verfrissend en toch ook volumineus. Denk aan crisperende tonen van citrus en steenfruit. Wild and Exciting!
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Vina Herminia maakt een echte klassieke stijl Rioja met…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Vina Herminia maakt een echte klassieke stijl Rioja met houtaroma’s van vanille en cacao. De rijk neus geurt verder naar rijp fruit van bramen en kersen. Stevige aanzet met rijk gevuld fruit. Veel diepgang. Lange afdronk waar houtaroma’s en fruit een krachtige indruk achterlaten. Druiven: 85% Tempranillo, 10% Garnacha en 5% Graciano
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Strogele kleur, met elegante en aanhoudende belletjes. Zuiver en…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Strogele kleur, met elegante en aanhoudende belletjes. Zuiver en fruitig aroma met een prominent citrus karakter en een ondertoon van bloemen en noten. De  Xarel.lo biedt een prachtige aanwezigheid in de smaak, deze cava is droog maar tegelijkertijd fruitig, en heeft een aanhoudende afdronk met zeer mooie mousse. Druiven: Xarel.lo/Macabeo/Chardonnay
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Aroma’s van tropisch fruit zoals ananas en hazelnoot, mooi…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Aroma’s van tropisch fruit zoals ananas en hazelnoot, mooi verweven met kruidige tonen. Vol,  complex en goed gestructureerd. De afdronk is aangenaam en langdurig, met een opmerkelijke complex harmonie van aroma’s van fruit en houtrijping.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Volle krachtpatser uit Spanje. Met een intense dieprode kleur…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Volle krachtpatser uit Spanje. Met een intense dieprode kleur. De geur is complex: een concentratie van zwarte bessenjam, wat rijp rood fruit en iets vanille en cacao. De textuur is fluweelachtig en romig en het hout en fruit zijn goed met elkaar geïntegreerd. De lange afdronk maakt deze modern gemaakte Rioja helemaal compleet. Achtergrondinformatie: Liefhebbers van wat vollere rode wijnen drinken deze Rioja gewoon zo. Het gros zal er echter de voorkeur aan geven om er iets bij te eten. Deze rode Spanjaard schenk je bij allerlei geliefde, niet al te ingewikkelde gerechten, zoals pasta met vleessaus, gegrilde worstjes of een broodje hamburger. En natuurlijk bij pasta! Past goed bij: kalfsvlees, pasta, tapas, worstjes, hamburgers, klein wild Fact Sheet Covila II Crianza
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Diep jeugdig paarsrood van kleur. Zwoel en zacht in…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Diep jeugdig paarsrood van kleur. Zwoel en zacht in zijn neus met volop zwart fruit, een lichte jodiumtoon en wat warme rode aarde. Soepel en zacht in de mond met voldoende frisheid, lichte tannines en een kruidige finish.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: De Malbec is een levendige wijn met robijnkleurige tinten…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: De Malbec is een levendige wijn met robijnkleurige tinten in het glas. De eerste tonen in de neus zijn van gekneusde bosbessen en het intrigerend bitterzoete karakter van crème de cassis . Fijne rode vruchten vullen de mond; veenbessen en een vleugje cacao. Achtergrondinformatie: Domaine Boutinot is een hele grote wijnproducent. Eentje met armen over de gehele wereld. Exporteert naar 40 landen. Zijn “home-base en wijnhart ligt in de Zuid Rhône. Daar ligt ook zijn grote liefde:  De 7 wijngaarden van Domaine Boutinot zijn beplant met klassieke Zuid-Rhône-variëteiten: oude wijnstokken Grenache Noir, Syrah, Mourvèdre en de meer traditionele Carignan Noir. Ze vallen allemaal binnen de Cairanne Cru-kaart, gesanctioneerd in 2016 toen Cairanne zijn eigen appellation kreeg. Verbluffend van kwaliteit en prachtig het lokale terroir weerspiegelend. Biologisch werkend waar het kan en hele strenge eisen naar hun partners. Maar uitzonderlijk misschien voor een Fransman.... Hij durft ook over de grens (vooruit) te kijken met bezittingen in Engeland, Piëmonte en Zuid-Afrika. Men streeft ernaar om consequent hun gemaakte wijnen zo relevant, interessant en commercieel mogelijk te houden en tegelijkertijd het absoluut allerhoogste niveau van kwaliteit en prijs verhouding te handhaven. En dat proef je!  Boutinot heeft zijn zaakjes uitstekend voor elkaar! Topper!
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Een kruidige en intense wijn die alles meekrijgt van…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Een kruidige en intense wijn die alles meekrijgt van zijn unieke bodem. Zwoele wijn met tonen van venkel en ziltigheid van de aangrenzende zee. Testamatta betekent letterlijk gekhoofd. In het Florentijnse dialect zou je het kunnen vertalen naar heethoofd. Leuk weetje, dat is in de straten van Florence bedoeld als compliment. Achtergrondinformatie: Op het Toscaanse eilandje Giglio groeit de lokale druif Ansonica. Deze is verwant aan de Siciliaanse inzolia druif maar geeft een veel grotere rijkdom aan smaken.Tijdens een vakantie op het eiland ontdekt Bibi de potentie van deze oude verlaten wijnstokken. Overal op de rotsige kust vindt hij stokken van wel 120 jaar oud. Uniek in de huidige wereld van gekloonde druivenrassen. De oudste wijnranken gebruikt hij voor deTestamatta.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: De Maison Sauvignon Blanc heeft een heerlijk bouquet van…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: De Maison Sauvignon Blanc heeft een heerlijk bouquet van citroenen, kruiden en een frisse smaak. Druivenrassen/vinificatie: Deze wijn is gemaakt van 100% Sauvignon Blanc druiven die groeien op de heetste en droogste gronden van de Languedoc. Deze droge terroirs zorgen voor een unieke smaakbeleving. Door te werken in koele omstandigheden blijven de aroma's perfect bewaard en behoudt de wijn zijn sprankeling. Na zorgvuldige persing en klaring vindt de alcoholische fermentatie plaats in temperatuur-gecontroleerde roestvrijstalen vaten, waardoor we een wijn krijgen met een prachtige gele kleur en groene tinten.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: De kleur is intens strogeel met lichtgroene tonen. Een…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: De kleur is intens strogeel met lichtgroene tonen. Een fijn, fris en elegant fruitig bouquet. In de mond is de wijn zacht, mineraal en harmonieus. Druivenrassen en vinificatie: De Pinot Grigio druiven uit Veneto komen uit een selectie van de beste druiven afkomstig van 10-15 jaar oude wijnstokken, gelegen aan de voet van de heuvels waar de bodem uit klei en kalksteen bestaat. De bijzondere ligging geeft de wijn een fijne mineraliteit, goede structuur en typische geur van bloemen.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Deze soepele champagne heeft tonen van necatrines, citrusvruchten en…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Deze soepele champagne heeft tonen van necatrines, citrusvruchten en een minerale kwaliteit. De afdronk is lang een zeer verfrissend. Achtergrondinformatie: Ruinart is het oudste champagnehuis, opgericht in 1729 door Nicolas Ruinart. Zijn oom, Dom Thierry Ruinart, was een goede vriend van collega benedictijner monnik Dom Pierre Pérignon. Samen experimenteerden zij er op los om het mysterie rondom mousserende wijnen te ontrafelen. Beiden hebben uiteraard geen nazaten gekregen in verband met hun religieuze achtergrond. Hun kennis is echter wel overgedragen aan neef Nicolas. Ruinart is gelegen in Reims en de kelders waar miljoenen flessen opgeslagen liggen, zijn monumentaal en dateren uit de Romeinse tijd. Dit historische champagnehuis heeft een frisse en elegante stijl en is chardonnay gedomineerd.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Betreft een sappige rode wijn, geparfumeerd en bloemig, een…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Betreft een sappige rode wijn, geparfumeerd en bloemig, een aantrekkelijke, krachtige en zeer elegante rode wijn. In de neus verschijnen balsemachtige aroma's en aromatische kruiden. Eikenhout verschijnt zodra de wijn wordt geserveerd, maar het evolueert naar wierook en sandelhout. Daarna volgen aroma's van bosbessen, lavendel en jodium. In de mond is hij zeer fijn, met gepolijste tannines. Frisse zuurgraad. Een jonge wijn, maar zeer drinkbaar. Lang, dicht en strak. Met een groot potentieel. Achtergrondinformatie: Alma is de gloednieuwe wijn van Rioja-huis Contador, 97 punten parker! Alma de Contador weet als geen ander te verleiden, en niet alleen Gutiérrez. Alma de Contador komt ook sterk binnen op La Place de Bordeaux (een voorrecht dat maar weinig Spaanse wijnhuizen hebben bereikt). En als de dingen goed worden gedaan, met waarheid en oprechtheid, lukken ze altijd. Dat is het geval geweest met deze rode wijn waarmee Benjamín Romeo twee vliegen in één klap heeft willen slaan: enerzijds een eerbetoon aan zijn dochter door een rode wijn met haar naam te maken; anderzijds het vastleggen van al het potentieel en de essentie van zijn dorp, San Vicente de la Sonsierra (in La Rioja Alta), waar Benjamín in 1995 in zijn garage begon met het maken van wijn. Er is geen toepasselijker naam voor deze wijn, waar Benjamín alle kaarten op heeft gezet door druiven te selecteren van zijn drie beste wijngaarden: de Andrés-wijngaard (45 jaar geleden door zijn vader aangeplant), El Bombón (met honderd jaar oude wijnstokken) en Diasol (aan de voet van de berg Toloño, op het noorden gericht en veel koeler dan de andere twee). Al deze percelen, hoog en lager gelegen, liggen in La Rioja Alta, het meest westelijke gebied van de appellation, waar een breed scala aan bodems voorkomt: van kleiachtige, kalkhoudende en ijzerhoudende bodems tot alluviale bodems. Ze zijn allemaal zeer arm aan organisch materiaal, zeer doorlatend en houden gemakkelijk de 400 l/m2 neerslag vast die typisch is voor het Atlantische klimaat. In Benjamín's eigen woorden is Alma de Contador een rode wijn die met vrijheid is gemaakt, waarmee hij zich zeer vereenzelvigd heeft gevoeld, en waar in elke fase van de productie de grootst mogelijke zorg en kwaliteit aan is besteed. Tempranillo en garnacha kunnen niet beter behandeld worden! De productie van Alma de Contador is zeer beperkt. Goede parfum zit in kleine flesjes en van de beste wijnen worden maar een paar flessen gemaakt.
Sluiten (-)
Achtergrondinformatie: Een Dom Pérignon Vintage is altijd uniek maar heeft…
Lees meer (+)
Achtergrondinformatie: Een Dom Pérignon Vintage is altijd uniek maar heeft altijd dezelfde herkenbare stijl. De stijl kenmerkt zich door zijn elegantie, verfijning, evenwicht en harmonie. De Chardonnay en pinot noir vullen elkaar perfect aan en zijn precies in evenwicht. Deze verfijnde compositie zorgen niet alleen balans en harmonie, maar ook voor spanning en dynamiek en dat maakt deze Dom Pérignon Vintage uit 2013 tot een echte klassieker. De Dom Perignon Vintage 2013 is een exclusieve vintage champagne met een fruitige en elegante smaak. Een zeer feestelijk cadeau! Dom Perignon wordt met recht gezien als de koning onder de champagnes en is een absolute top champagne van Moet & Chandon. Dom Perignon wordt uitsluitend in uitzonderlijk goede wijnjaren geproduceerd, zoals 2013
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Zachte wijn, mooie balans tussen fraîcheur en rondeur, met…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Zachte wijn, mooie balans tussen fraîcheur en rondeur, met in de afdronk tonen van perzik en abrikoos. Vinificatie: De gisting vindt plaats in RVS tanks op een gecontroleerde, lage temperatuur. Achtergrondinformatie: In het hart van Frankrijk in het wijngebied Sancerre, liggen de wijngaarden van André Neveu. Chavignol, het dorpje waar het wijnhuis van Neveu staat, is niet alleen bekend vanwege de wereldberoemde wijnen van Sauvignon Blanc. Er is nog een troef: de geitenkaas Crottin de Chavignol. Samen vormen ze een klassieke wijn-spijs combinatie voor de regio. De Sancerre-wijnen van André Neveu komen van ‘silex’-bodems en kalksteengronden en hebben een geweldige finesse. De wijnen kunnen bovendien goed ouderen.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Een klassieke Pinot Noir, kersen, elegantie, lichte aardse ondertonen…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Een klassieke Pinot Noir, kersen, elegantie, lichte aardse ondertonen, maar vooral sappig. Achtergrondinformatie: Benjamin Leroux, voorheen manager / wijnmaker van Domaine Comte Armand, lanceerde zijn eigen label met de vintage 2007. Hij werkt vanuit een gloednieuwe wijnmakerij in het centrum van Beaune (vlak bij de Boulevard) die hij deelt met Dominique Lafon en twee andere wijnbouwers. De operatie is erg klein en zal zich uiteindelijk specialiseren, voornamelijk in Puligny en Volnay, maar ook met vele andere appellations. Hoewel er meer dan twintig terroirs worden geproduceerd, is dit zeker een ‘micro-negociant’-operatie met slechts twee tot vijf vaten gemaakt van de meeste cuvees. Leroux werkt met wijngaarden die hij beheert, wijngaarden die hij bezit en koopt ook fruit (nooit sap of wijn) van telers met wie hij nauw kan samenwerken; telers die de kwaliteit van fruit produceren die voldoet aan de strenge normen van Leroux. Een klassieke Pinot Noir, kersen, elegantie, lichte aardse ondertonen, maar vooral sappig.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: De Favorita wordt gekarakteriseerd door zijn frisheid en florale…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: De Favorita wordt gekarakteriseerd door zijn frisheid en florale aroma’s met een aangenaam droog palet. De ‘Piemonte’ variant van de Vermentino druif. Levendig en aromatisch. Lang aanhoudende finale.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: De neus zit vol zomerfruit aroma's zoals bosaardbeitjes, bosbes…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: De neus zit vol zomerfruit aroma's zoals bosaardbeitjes, bosbes, verfrissend ook in de mond met tonen van framboos en cranberry.  Allemaal fijn licht en knapperig. Achtergrondinformatie: Altijd wéér hetzelfde …. Wijn uit Roemenie ? Bestaat dat? Dat is toch niks ….!  Hé word wakker, wijnliefhebbers! Hier is wel het een en ander gebeurd nadat ze met Dictator Ceaucescu hebben afgerekend. Dat is tenslotte ook wel weer meer dan 30 jaar geleden intussen. Het Cramele Recas Estate, eigendom van de Engelsman Philip Cox en zijn Roemeense vrouw Elvira, hebben, vanaf de oprichting in 1998, enorm veel werk gestoken in het transformeren van hun stukje druivenwijngaard tot een hypermodern winery . Ondertussen is de productie van Cramele Recas nu ongeveer 20miljoen liter per jaar. In volume het derde grootste wijnbedrijf in Roemenië, maar het grootste in export. Groot-Brittannië is de grootse afzetmarkt gevolgd door Nederland. Hé, blijkbaar dus toch …. De smetteloze wijngaarden zijn een combinatie van geëvolueerde aanplant en ook veel recentere aanplant. Met recente investeringen in het moderniseren en verbeteren van hun wijnmakerij, ontvangen ze regelmatig vliegende wijnmakers van wereldklasse, van vintage tot vintage, om met hun team samen te werken. De filosofie is eenvoudig: de absoluut beste productiemethoden toepassen op elke afzonderlijke wijn, de natuurlijke kwaliteit van de druiven verbeteren en behouden en elk jaar een product van consistent hoge kwaliteit leveren voor elk niveau van de gemaakte wijn.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Een verleidelijke, mousserende wijn, met aroma’s van druiven, papaya…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Een verleidelijke, mousserende wijn, met aroma’s van druiven, papaya, abrikoos en oranjebloesem. Deze wijn is mooi geparfumeerd dankzij de Muscatdruiven en subtiel voorzien van frisheid door de Clairettedruif.
Sluiten (-)
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Frisse witte wijn gemaakt van Chardonnay. Licht en elegant. Mooie rijke neus met een zachte afdronk. Achtergrondinformatie: Mr. Marinot was een’ancien brande vignier’; in zijn jonge jaren trok hij met zijn ‘alambic’ door de Côte Chalonnais om bij de wijnboeren marc de bourgogne te distilleren. Al doende kende hij de streek als geen ander en legde hij de relaties voor zijn latere loopbaan als negociant. Inmiddels treed zijn zoon Jacques in zijn voetsporen. In de bourgognestreek van Mercurey tot Santenay koopt hij van overwegend kleine boeren wijn van Chardonnay- en Pinot-noirdruiven die hij assembleert. Kenmerkend voor zijn selectie wijnen is een fruitvol en fris karakter in een toegankelijke stijl. Het zijn soepele wijnen met zuiverheid en een zeer goede prijs/kwaliteit.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Een geweldig boeket van zwarte pruim, viooltjes en tabak…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Een geweldig boeket van zwarte pruim, viooltjes en tabak hangen in het glas. De smaak is medium-bodied met soepele, zijdezachte tannines. Gemaakt van 100% tempranillo. Achtergrondinformatie: Vega Sicilia is het hoogst gewaardeerde wijnhuis van Spanje, deze wijnen genieten internationaal veel aandacht. De wijngaarden waarop Vega Sicilia gemaakt wordt liggen op een hoogte van 700 meter. De huidige eigenaren, de familie Alvarez, die Vega Sicilia kochten in 1982 Tegelijkertijd kochten ze bezittingen in Toro, Pintia en in Ribera del Duero, Alion.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Een geweldig boeket van zwarte pruim, viooltjes en tabak…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Een geweldig boeket van zwarte pruim, viooltjes en tabak hangen in het glas. De smaak is medium-bodied met soepele, zijdezachte tannines. Gemaakt van 100% tempranillo. Achtergrondinformatie: Vega Sicilia is het hoogst gewaardeerde wijnhuis van Spanje, deze wijnen genieten internationaal veel aandacht. De wijngaarden waarop Vega Sicilia gemaakt wordt liggen op een hoogte van 700 meter. De huidige eigenaren, de familie Alvarez, die Vega Sicilia kochten in 1982 Tegelijkertijd kochten ze bezittingen in Toro, Pintia en in Ribera del Duero, Alion.
Sluiten (-)
Achtergrondinformatie: Philipp Wittmann, de biodynamische sterwijnmaker uit Rheinhessen, heeft een…
Lees meer (+)
Achtergrondinformatie: Philipp Wittmann, de biodynamische sterwijnmaker uit Rheinhessen, heeft een hekel aan augustus: dan moet hij  namelijk de verdeling maken van zijn Grosse Gewächse. Dat is vooral vervelend omdat de vraag steeds verder toeneemt en het aanbod klein is. Hij heeft dus eigenlijk voor iedereen te weinig. Niet zo vreemd, gezien het feit dat zijn GG’s tot 96 punten van Parker opleveren, tot 100 punten bij Stuart Pigott, hij door Eichelmann al twee keer tot beste witte wijnmaker van Duitsland werd gekroond, in 2014 Wijnmaker van het jaar was bij Gault Millau en in 2015 bij Schlemmer Atlas en jaarlijks in Mainz tijdens de GG proeverij als één van de allerbesten uit de bus komt!
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Aroma's van donker fruit in een complexe geheel met…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Aroma's van donker fruit in een complexe geheel met een fraaie kruidigheid en mineraliteit. Slank, elegant en finesse met een lange, diepe afdronk. Een ultieme bewaarwijn, die na jaren zijn ware potentie zal tonen. Achtergrondinformatie: Keller is een specialist in ‘Burgundersorten’, dus de Pinots en Chardonnay. Vooral de Spätburgunders (bij hen soms ook Pinot noir genoemd omdat ze met klonen uit Bourgogne werken) genieten in Duitsland groot aanzien. Dit heeft er in 2019 toe geleid dat zowel vader als zoon Keller door Gault-Millau zijn uitgeroepen tot ‘Winzer des Jahres’!  De invloed van de familie Keller op de Duitse gastronomie en plaatselijke wijnbouw is enorm. Franz Keller, vader van Fritz en opa van Friedrich, is er eigenhandig voor verantwoordelijk dat Oberbergen zijn unieke kleine terrassenwijngaarden heeft behouden. In naburige dorpen zijn deze vervangen voor grote terrassen: beter machinaal te bewerken, maar voor de wijnkwaliteit en esthetiek van de omgeving voegt het weinig toe. Daarnaast bezit de familie al meer dan een eeuw het restaurant Der Schwarzer Adler, sinds de jaren zestig bekroond met een ster. En dan te bedenken dat het eigenlijk allemaal begonnen is met de handel in exclusieve Bordeaux en Bourgogne halverwege de 19de eeuw, een traditie die als importeur van de wijnen van Domaine Romanée Conti en Domaine Armand Rousseau nog altijd wordt voortgezet.
Sluiten (-)
Eichberg Spätburgunder Robijnrood met een gemiddelde intensiteit. Zeer complexe neus…
Lees meer (+)
Eichberg Spätburgunder Robijnrood met een gemiddelde intensiteit. Zeer complexe neus met donkerrood fruit (aardbeien, kersen), vuursteen en kruidige aroma’s. In de smaak heeft de wijn een stevige structuur, is geconcentreerd en heeft een nerveuze spanning die de wijn opwindend maakt.   Achtergrondinformatie: De Kaiserstuhl is een oude vulkaan en de bodem bestaat doorgaans uit een in dikte variërende laag löss op verweerd vulkanisch gesteente. Het wijnbedrijf ligt aan de zuidwest-kant van de berg, maar de terassenwijngaarden hebben vele exposities. De meeste wijngaarden liggen in de buurt van de wijnmakerij in Oberbergen, maar een aantal Grosses Gewächse liggen in het naastgelegen Oberrotweil en in Achkarren net aan de andere kant van de heuvel.   Keller is een specialist in ‘Burgundersorten’, dus de Pinots en Chardonnay. Vooral de Spätburgunders (bij hen soms ook Pinot noir genoemd omdat ze met klonen uit Bourgogne werken) genieten in Duitsland groot aanzien. Dit heeft er in 2019 toe geleid dat zowel vader als zoon Keller door Gault-Millau zijn uitgeroepen tot ‘Winzer des Jahres’!   De invloed van de familie Keller op de Duitse gastronomie en plaatselijke wijnbouw is enorm. Franz Keller, vader van Fritz en opa van Friedrich, is er eigenhandig voor verantwoordelijk dat Oberbergen zijn unieke kleine terrassenwijngaarden heeft behouden. In naburige dorpen zijn deze vervangen voor grote terrassen: beter machinaal te bewerken, maar voor de wijnkwaliteit en esthetiek van de omgeving voegt het weinig toe. Daarnaast bezit de familie al meer dan een eeuw het restaurant Der Schwarzer Adler, sinds de jaren zestig bekroond met een ster. En dan te bedenken dat het eigenlijk allemaal begonnen is met de handel in exclusieve Bordeaux en Bourgogne halverwege de 19de eeuw, een traditie die als importeur van de wijnen van Domaine Romanée Conti en Domaine Armand Rousseau nog altijd wordt voortgezet.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Je proeft intense citrusvruchten, amandel, nougat en rijp fruit…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Je proeft intense citrusvruchten, amandel, nougat en rijp fruit. Een lange en elegante afdronk maakt deze wijn compleet. Weingut Keller staat bekend om hun hoge niveau Grauburgunder en de Schlossberg is hier geen uitzondering op. Achtergrondinformatie: Keller is een specialist in ‘Burgundersorten’, dus de Pinots en Chardonnay. Vooral de Spätburgunders (bij hen soms ook Pinot noir genoemd omdat ze met klonen uit Bourgogne werken) genieten in Duitsland groot aanzien. Dit heeft er in 2019 toe geleid dat zowel vader als zoon Keller door Gault-Millau zijn uitgeroepen tot ‘Winzer des Jahres’! De invloed van de familie Keller op de Duitse gastronomie en plaatselijke wijnbouw is enorm. Franz Keller, vader van Fritz en opa van Friedrich, is er eigenhandig voor verantwoordelijk dat Oberbergen zijn unieke kleine terrassenwijngaarden heeft behouden. In naburige dorpen zijn deze vervangen voor grote terrassen: beter machinaal te bewerken, maar voor de wijnkwaliteit en esthetiek van de omgeving voegt het weinig toe. Daarnaast bezit de familie al meer dan een eeuw het restaurant Der Schwarzer Adler, sinds de jaren zestig bekroond met een ster. En dan te bedenken dat het eigenlijk allemaal begonnen is met de handel in exclusieve Bordeaux en Bourgogne halverwege de 19de eeuw, een traditie die als importeur van de wijnen van Domaine Romanée Conti en Domaine Armand Rousseau nog altijd wordt voortgezet.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving:   Achtergrondinformatie: Keller is een specialist in ‘Burgundersorten’, dus…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving:   Achtergrondinformatie: Keller is een specialist in ‘Burgundersorten’, dus de Pinots en Chardonnay. Vooral de Spätburgunders (bij hen soms ook Pinot noir genoemd omdat ze met klonen uit Bourgogne werken) genieten in Duitsland groot aanzien. Dit heeft er in 2019 toe geleid dat zowel vader als zoon Keller door Gault-Millau zijn uitgeroepen tot ‘Winzer des Jahres’! De invloed van de familie Keller op de Duitse gastronomie en plaatselijke wijnbouw is enorm. Franz Keller, vader van Fritz en opa van Friedrich, is er eigenhandig voor verantwoordelijk dat Oberbergen zijn unieke kleine terrassenwijngaarden heeft behouden. In naburige dorpen zijn deze vervangen voor grote terrassen: beter machinaal te bewerken, maar voor de wijnkwaliteit en esthetiek van de omgeving voegt het weinig toe. Daarnaast bezit de familie al meer dan een eeuw het restaurant Der Schwarzer Adler, sinds de jaren zestig bekroond met een ster. En dan te bedenken dat het eigenlijk allemaal begonnen is met de handel in exclusieve Bordeaux en Bourgogne halverwege de 19de eeuw, een traditie die als importeur van de wijnen van Domaine Romanée Conti en Domaine Armand Rousseau nog altijd wordt voortgezet.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Lichtgeel tot gelig. In de neus rijp fruit als…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Lichtgeel tot gelig. In de neus rijp fruit als gele appel en daarnaast noten, boter en kruidigheid van hout. In de mond  rond en zacht met een hoge concentratie. Lange afdronk met een prachtige mineraliteit. Primus inter pares’ onder de witte wijnen, Chardonnay in een typisch Bourgondische stijl. De Kirchberg in Oberrotweil heeft een bodem van kalkhoudend vulkaangrind (Phonolith) en heeft een koel micro-klimaat. Achtergrondinformatie: De Kaiserstuhl is een oude vulkaan en de bodem bestaat doorgaans uit een in dikte variërende laag löss op verweerd vulkanisch gesteente. Het wijnbedrijf ligt aan de zuidwest-kant van de berg, maar de terassenwijngaarden hebben vele exposities. De meeste wijngaarden liggen in de buurt van de wijnmakerij in Oberbergen, maar een aantal Grosses Gewächse liggen in het naastgelegen Oberrotweil en in Achkarren net aan de andere kant van de heuvel. Keller is een specialist in ‘Burgundersorten’, dus de Pinots en Chardonnay. Vooral de Spätburgunders (bij hen soms ook Pinot noir genoemd omdat ze met klonen uit Bourgogne werken) genieten in Duitsland groot aanzien. Dit heeft er in 2019 toe geleid dat zowel vader als zoon Keller door Gault-Millau zijn uitgeroepen tot ‘Winzer des Jahres’! De invloed van de familie Keller op de Duitse gastronomie en plaatselijke wijnbouw is enorm. Franz Keller, vader van Fritz en opa van Friedrich, is er eigenhandig voor verantwoordelijk dat Oberbergen zijn unieke kleine terrassenwijngaarden heeft behouden. In naburige dorpen zijn deze vervangen voor grote terrassen: beter machinaal te bewerken, maar voor de wijnkwaliteit en esthetiek van de omgeving voegt het weinig toe. Daarnaast bezit de familie al meer dan een eeuw het restaurant Der Schwarzer Adler, sinds de jaren zestig bekroond met een ster. En dan te bedenken dat het eigenlijk allemaal begonnen is met de handel in exclusieve Bordeaux en Bourgogne halverwege de 19de eeuw, een traditie die als importeur van de wijnen van Domaine Romanée Conti en Domaine Armand Rousseau nog altijd wordt voortgezet.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Dieprood met voor spätburgunder hoge intensiteit. In de neus…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Dieprood met voor spätburgunder hoge intensiteit. In de neus zeer complex met klein rood fruit, floraal, rokerig en een beetje vanille maar vooral de kruidigheid van hout. In de mond zeer geconcentreerd met lekker rood fruit, kreupelhout en wat aardse tonen. Daarnaast een stevige grip van de flinke maar mooi rijpe tannines en heerlijke zuren. Een lange, minerale afdronk met balans tussen frisheid en tannines. De rode wijn in de meest verfijnde stijl, fruitig van karakter met een elegante structuur. Ook het snelst op dronk. De wijngaard in Jechtingen staat aangeplant op donker en licht vulkanisch gesteente met löss. Achtergrondinformatie: De Kaiserstuhl is een oude vulkaan en de bodem bestaat doorgaans uit een in dikte variërende laag löss op verweerd vulkanisch gesteente. Het wijnbedrijf ligt aan de zuidwest-kant van de berg, maar de terassenwijngaarden hebben vele exposities. De meeste wijngaarden liggen in de buurt van de wijnmakerij in Oberbergen, maar een aantal Grosses Gewächse liggen in het naastgelegen Oberrotweil en in Achkarren net aan de andere kant van de heuvel. Keller is een specialist in ‘Burgundersorten’, dus de Pinots en Chardonnay. Vooral de Spätburgunders (bij hen soms ook Pinot noir genoemd omdat ze met klonen uit Bourgogne werken) genieten in Duitsland groot aanzien. Dit heeft er in 2019 toe geleid dat zowel vader als zoon Keller door Gault-Millau zijn uitgeroepen tot ‘Winzer des Jahres’!  De invloed van de familie Keller op de Duitse gastronomie en plaatselijke wijnbouw is enorm. Franz Keller, vader van Fritz en opa van Friedrich, is er eigenhandig voor verantwoordelijk dat Oberbergen zijn unieke kleine terrassenwijngaarden heeft behouden. In naburige dorpen zijn deze vervangen voor grote terrassen: beter machinaal te bewerken, maar voor de wijnkwaliteit en esthetiek van de omgeving voegt het weinig toe. Daarnaast bezit de familie al meer dan een eeuw het restaurant Der Schwarzer Adler, sinds de jaren zestig bekroond met een ster. En dan te bedenken dat het eigenlijk allemaal begonnen is met de handel in exclusieve Bordeaux en Bourgogne halverwege de 19de eeuw, een traditie die als importeur van de wijnen van Domaine Romanée Conti en Domaine Armand Rousseau nog altijd wordt voortgezet.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Meest krachtige rode wijn van zeer oude stokken. Werkelijk…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Meest krachtige rode wijn van zeer oude stokken. Werkelijk prachtig gelegen wijngaard aangeplant op kalkhoudend vulkaangesteente (tefriet) in Achkarren, moeilijk te bewerken door de extreme hellingsgraad. Deze wijn heeft het grootste bewaarpotentieel. Achtergrondinformatie: De Kaiserstuhl is een oude vulkaan en de bodem bestaat doorgaans uit een in dikte variërende laag löss op verweerd vulkanisch gesteente. Het wijnbedrijf ligt aan de zuidwest-kant van de berg, maar de terassenwijngaarden hebben vele exposities. De meeste wijngaarden liggen in de buurt van de wijnmakerij in Oberbergen, maar een aantal Grosses Gewächse liggen in het naastgelegen Oberrotweil en in Achkarren net aan de andere kant van de heuvel.  Keller is een specialist in ‘Burgundersorten’, dus de Pinots en Chardonnay. Vooral de Spätburgunders (bij hen soms ook Pinot noir genoemd omdat ze met klonen uit Bourgogne werken) genieten in Duitsland groot aanzien. Dit heeft er in 2019 toe geleid dat zowel vader als zoon Keller door Gault-Millau zijn uitgeroepen tot ‘Winzer des Jahres’!  De invloed van de familie Keller op de Duitse gastronomie en plaatselijke wijnbouw is enorm. Franz Keller, vader van Fritz en opa van Friedrich, is er eigenhandig voor verantwoordelijk dat Oberbergen zijn unieke kleine terrassenwijngaarden heeft behouden. In naburige dorpen zijn deze vervangen voor grote terrassen: beter machinaal te bewerken, maar voor de wijnkwaliteit en esthetiek van de omgeving voegt het weinig toe. Daarnaast bezit de familie al meer dan een eeuw het restaurant Der Schwarzer Adler, sinds de jaren zestig bekroond met een ster. En dan te bedenken dat het eigenlijk allemaal begonnen is met de handel in exclusieve Bordeaux en Bourgogne halverwege de 19de eeuw, een traditie die als importeur van de wijnen van Domaine Romanée Conti en Domaine Armand Rousseau nog altijd wordt voortgezet.
Sluiten (-)
Kirchberg Spätburgunder Complexer dan de Enselberg, maar in een elegantere…
Lees meer (+)
Kirchberg Spätburgunder Complexer dan de Enselberg, maar in een elegantere stijl dan de Eichberg, in de neus domineert rood fruit. De Kirchberg in Oberrotweil heeft een bodem van kalkhoudend vulkaangrind (Phonolith) en heeft een koel micro-klimaat.   Achtergrondinformatie: De Kaiserstuhl is een oude vulkaan en de bodem bestaat doorgaans uit een in dikte variërende laag löss op verweerd vulkanisch gesteente. Het wijnbedrijf ligt aan de zuidwest-kant van de berg, maar de terassenwijngaarden hebben vele exposities. De meeste wijngaarden liggen in de buurt van de wijnmakerij in Oberbergen, maar een aantal Grosses Gewächse liggen in het naastgelegen Oberrotweil en in Achkarren net aan de andere kant van de heuvel.   Keller is een specialist in ‘Burgundersorten’, dus de Pinots en Chardonnay. Vooral de Spätburgunders (bij hen soms ook Pinot noir genoemd omdat ze met klonen uit Bourgogne werken) genieten in Duitsland groot aanzien. Dit heeft er in 2019 toe geleid dat zowel vader als zoon Keller door Gault-Millau zijn uitgeroepen tot ‘Winzer des Jahres’!   De invloed van de familie Keller op de Duitse gastronomie en plaatselijke wijnbouw is enorm. Franz Keller, vader van Fritz en opa van Friedrich, is er eigenhandig voor verantwoordelijk dat Oberbergen zijn unieke kleine terrassenwijngaarden heeft behouden. In naburige dorpen zijn deze vervangen voor grote terrassen: beter machinaal te bewerken, maar voor de wijnkwaliteit en esthetiek van de omgeving voegt het weinig toe. Daarnaast bezit de familie al meer dan een eeuw het restaurant Der Schwarzer Adler, sinds de jaren zestig bekroond met een ster. En dan te bedenken dat het eigenlijk allemaal begonnen is met de handel in exclusieve Bordeaux en Bourgogne halverwege de 19de eeuw, een traditie die als importeur van de wijnen van Domaine Romanée Conti en Domaine Armand Rousseau nog altijd wordt voortgezet.
Sluiten (-)
Achtergrondinformatie: Philipp Wittmann, de biodynamische sterwijnmaker uit Rheinhessen, heeft een…
Lees meer (+)
Achtergrondinformatie: Philipp Wittmann, de biodynamische sterwijnmaker uit Rheinhessen, heeft een hekel aan augustus: dan moet hij  namelijk de verdeling maken van zijn Grosse Gewächse. Dat is vooral vervelend omdat de vraag steeds verder toeneemt en het aanbod klein is. Hij heeft dus eigenlijk voor iedereen te weinig. Niet zo vreemd, gezien het feit dat zijn GG’s tot 96 punten van Parker opleveren, tot 100 punten bij Stuart Pigott, hij door Eichelmann al twee keer tot beste witte wijnmaker van Duitsland werd gekroond, in 2014 Wijnmaker van het jaar was bij Gault Millau en in 2015 bij Schlemmer Atlas en jaarlijks in Mainz tijdens de GG proeverij als één van de allerbesten uit de bus komt! Jaargang 2019 Na een zeer milde winter met ook weinig neerslag kwamen de scheuten al ‘record verdacht’ vroeg uit, rond midden april. Toen in mei de kou terugkwam werd gevreesd voor vorstschade maar dat bleek mee te vallen. De kou zorgde ervoor dat de groei wat vertraagde maar in juni ging het wederom hard. De bloei verliep midden juni erg goed. De droogte gaf geen grote problemen, volgens Wittmann door biodynamisch werken, die voor dieper gaande wortels zorgt en ervoor zorgt dat water in de bodem beter wordt vastgehouden. In juli veel zon en warmte maar ook af en toe wat regen. Wittmann besloot weinig blad weg te halen om de druiven niet teveel in het directe zonlicht te laten hangen. Vanaf midden augustus kwam er weer regelmatig regen en waren vooral de nachten koel. Dit is zeer goed geweest voor de rijping van de druiven, die rustig de tijd kregen aroma’s op te bouwen terwijl de suikers niet te snel toenamen en de zuren niet te snel afnamen.Vanaf half september werd er geoogst, eerst de ‘burgunders’ en daarna de riesling. Een paar keer werd gestopt door regen maar de druiven kwamen in perfecte conditie en optimaal rijp binnen. Op 5 oktober was alles al binnen! Dit groeiseizoen leverde geweldige wijnen op: wijnen die de kracht en concentratie hebben van een warme jaargang maar dat gecombineerd met frisse aroma’s en heerlijke zuren van een koelere jaargang. Tel daarbij op de duidelijke terroirdefinitie (het verschil tussen de vier GG’s is duidelijker dan ooit) en we hebben een bijna perfecte jaargang te pakken. Een ‘open’ jaargang die jong drinkbaar is maar die ook uitstekend opgelegd kan worden.
Sluiten (-)
Achtergrondinformatie: Philipp Wittmann, de biodynamische sterwijnmaker uit Rheinhessen, heeft een…
Lees meer (+)
Achtergrondinformatie: Philipp Wittmann, de biodynamische sterwijnmaker uit Rheinhessen, heeft een hekel aan augustus: dan moet hij  namelijk de verdeling maken van zijn Grosse Gewächse. Dat is vooral vervelend omdat de vraag steeds verder toeneemt en het aanbod klein is. Hij heeft dus eigenlijk voor iedereen te weinig. Niet zo vreemd, gezien het feit dat zijn GG’s tot 96 punten van Parker opleveren, tot 100 punten bij Stuart Pigott, hij door Eichelmann al twee keer tot beste witte wijnmaker van Duitsland werd gekroond, in 2014 Wijnmaker van het jaar was bij Gault Millau en in 2015 bij Schlemmer Atlas en jaarlijks in Mainz tijdens de GG proeverij als één van de allerbesten uit de bus komt! Jaargang 2019 Na een zeer milde winter met ook weinig neerslag kwamen de scheuten al ‘record verdacht’ vroeg uit, rond midden april. Toen in mei de kou terugkwam werd gevreesd voor vorstschade maar dat bleek mee te vallen. De kou zorgde ervoor dat de groei wat vertraagde maar in juni ging het wederom hard. De bloei verliep midden juni erg goed. De droogte gaf geen grote problemen, volgens Wittmann door biodynamisch werken, die voor dieper gaande wortels zorgt en ervoor zorgt dat water in de bodem beter wordt vastgehouden. In juli veel zon en warmte maar ook af en toe wat regen. Wittmann besloot weinig blad weg te halen om de druiven niet teveel in het directe zonlicht te laten hangen. Vanaf midden augustus kwam er weer regelmatig regen en waren vooral de nachten koel. Dit is zeer goed geweest voor de rijping van de druiven, die rustig de tijd kregen aroma’s op te bouwen terwijl de suikers niet te snel toenamen en de zuren niet te snel afnamen.Vanaf half september werd er geoogst, eerst de ‘burgunders’ en daarna de riesling. Een paar keer werd gestopt door regen maar de druiven kwamen in perfecte conditie en optimaal rijp binnen. Op 5 oktober was alles al binnen! Dit groeiseizoen leverde geweldige wijnen op: wijnen die de kracht en concentratie hebben van een warme jaargang maar dat gecombineerd met frisse aroma’s en heerlijke zuren van een koelere jaargang. Tel daarbij op de duidelijke terroirdefinitie (het verschil tussen de vier GG’s is duidelijker dan ooit) en we hebben een bijna perfecte jaargang te pakken. Een ‘open’ jaargang die jong drinkbaar is maar die ook uitstekend opgelegd kan worden.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Meest krachtige rode wijn van zeer oude stokken. Werkelijk…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Meest krachtige rode wijn van zeer oude stokken. Werkelijk prachtig gelegen wijngaard aangeplant op kalkhoudend vulkaangesteente (tefriet) in Achkarren, moeilijk te bewerken door de extreme hellingsgraad. Deze wijn heeft het grootste bewaarpotentieel. Achtergrondinformatie: De Kaiserstuhl is een oude vulkaan en de bodem bestaat doorgaans uit een in dikte variërende laag löss op verweerd vulkanisch gesteente. Het wijnbedrijf ligt aan de zuidwest-kant van de berg, maar de terassenwijngaarden hebben vele exposities. De meeste wijngaarden liggen in de buurt van de wijnmakerij in Oberbergen, maar een aantal Grosses Gewächse liggen in het naastgelegen Oberrotweil en in Achkarren net aan de andere kant van de heuvel.  Keller is een specialist in ‘Burgundersorten’, dus de Pinots en Chardonnay. Vooral de Spätburgunders (bij hen soms ook Pinot noir genoemd omdat ze met klonen uit Bourgogne werken) genieten in Duitsland groot aanzien. Dit heeft er in 2019 toe geleid dat zowel vader als zoon Keller door Gault-Millau zijn uitgeroepen tot ‘Winzer des Jahres’!  De invloed van de familie Keller op de Duitse gastronomie en plaatselijke wijnbouw is enorm. Franz Keller, vader van Fritz en opa van Friedrich, is er eigenhandig voor verantwoordelijk dat Oberbergen zijn unieke kleine terrassenwijngaarden heeft behouden. In naburige dorpen zijn deze vervangen voor grote terrassen: beter machinaal te bewerken, maar voor de wijnkwaliteit en esthetiek van de omgeving voegt het weinig toe. Daarnaast bezit de familie al meer dan een eeuw het restaurant Der Schwarzer Adler, sinds de jaren zestig bekroond met een ster. En dan te bedenken dat het eigenlijk allemaal begonnen is met de handel in exclusieve Bordeaux en Bourgogne halverwege de 19de eeuw, een traditie die als importeur van de wijnen van Domaine Romanée Conti en Domaine Armand Rousseau nog altijd wordt voortgezet.
Sluiten (-)
Kirchberg Spätburgunder Complexer dan de Enselberg, maar in een elegantere…
Lees meer (+)
Kirchberg Spätburgunder Complexer dan de Enselberg, maar in een elegantere stijl dan de Eichberg, in de neus domineert rood fruit. De Kirchberg in Oberrotweil heeft een bodem van kalkhoudend vulkaangrind (Phonolith) en heeft een koel micro-klimaat.   Achtergrondinformatie: De Kaiserstuhl is een oude vulkaan en de bodem bestaat doorgaans uit een in dikte variërende laag löss op verweerd vulkanisch gesteente. Het wijnbedrijf ligt aan de zuidwest-kant van de berg, maar de terassenwijngaarden hebben vele exposities. De meeste wijngaarden liggen in de buurt van de wijnmakerij in Oberbergen, maar een aantal Grosses Gewächse liggen in het naastgelegen Oberrotweil en in Achkarren net aan de andere kant van de heuvel.   Keller is een specialist in ‘Burgundersorten’, dus de Pinots en Chardonnay. Vooral de Spätburgunders (bij hen soms ook Pinot noir genoemd omdat ze met klonen uit Bourgogne werken) genieten in Duitsland groot aanzien. Dit heeft er in 2019 toe geleid dat zowel vader als zoon Keller door Gault-Millau zijn uitgeroepen tot ‘Winzer des Jahres’!   De invloed van de familie Keller op de Duitse gastronomie en plaatselijke wijnbouw is enorm. Franz Keller, vader van Fritz en opa van Friedrich, is er eigenhandig voor verantwoordelijk dat Oberbergen zijn unieke kleine terrassenwijngaarden heeft behouden. In naburige dorpen zijn deze vervangen voor grote terrassen: beter machinaal te bewerken, maar voor de wijnkwaliteit en esthetiek van de omgeving voegt het weinig toe. Daarnaast bezit de familie al meer dan een eeuw het restaurant Der Schwarzer Adler, sinds de jaren zestig bekroond met een ster. En dan te bedenken dat het eigenlijk allemaal begonnen is met de handel in exclusieve Bordeaux en Bourgogne halverwege de 19de eeuw, een traditie die als importeur van de wijnen van Domaine Romanée Conti en Domaine Armand Rousseau nog altijd wordt voortgezet.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Dieprood met voor spätburgunder hoge intensiteit. In de neus…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Dieprood met voor spätburgunder hoge intensiteit. In de neus zeer complex met klein rood fruit, floraal, rokerig en een beetje vanille maar vooral de kruidigheid van hout. In de mond zeer geconcentreerd met lekker rood fruit, kreupelhout en wat aardse tonen. Daarnaast een stevige grip van de flinke maar mooi rijpe tannines en heerlijke zuren. Een lange, minerale afdronk met balans tussen frisheid en tannines. De rode wijn in de meest verfijnde stijl, fruitig van karakter met een elegante structuur. Ook het snelst op dronk. De wijngaard in Jechtingen staat aangeplant op donker en licht vulkanisch gesteente met löss. Achtergrondinformatie: De Kaiserstuhl is een oude vulkaan en de bodem bestaat doorgaans uit een in dikte variërende laag löss op verweerd vulkanisch gesteente. Het wijnbedrijf ligt aan de zuidwest-kant van de berg, maar de terassenwijngaarden hebben vele exposities. De meeste wijngaarden liggen in de buurt van de wijnmakerij in Oberbergen, maar een aantal Grosses Gewächse liggen in het naastgelegen Oberrotweil en in Achkarren net aan de andere kant van de heuvel. Keller is een specialist in ‘Burgundersorten’, dus de Pinots en Chardonnay. Vooral de Spätburgunders (bij hen soms ook Pinot noir genoemd omdat ze met klonen uit Bourgogne werken) genieten in Duitsland groot aanzien. Dit heeft er in 2019 toe geleid dat zowel vader als zoon Keller door Gault-Millau zijn uitgeroepen tot ‘Winzer des Jahres’!  De invloed van de familie Keller op de Duitse gastronomie en plaatselijke wijnbouw is enorm. Franz Keller, vader van Fritz en opa van Friedrich, is er eigenhandig voor verantwoordelijk dat Oberbergen zijn unieke kleine terrassenwijngaarden heeft behouden. In naburige dorpen zijn deze vervangen voor grote terrassen: beter machinaal te bewerken, maar voor de wijnkwaliteit en esthetiek van de omgeving voegt het weinig toe. Daarnaast bezit de familie al meer dan een eeuw het restaurant Der Schwarzer Adler, sinds de jaren zestig bekroond met een ster. En dan te bedenken dat het eigenlijk allemaal begonnen is met de handel in exclusieve Bordeaux en Bourgogne halverwege de 19de eeuw, een traditie die als importeur van de wijnen van Domaine Romanée Conti en Domaine Armand Rousseau nog altijd wordt voortgezet.
Sluiten (-)
Kirchberg Spätburgunder Complexer dan de Enselberg, maar in een elegantere…
Lees meer (+)
Kirchberg Spätburgunder Complexer dan de Enselberg, maar in een elegantere stijl dan de Eichberg, in de neus domineert rood fruit. De Kirchberg in Oberrotweil heeft een bodem van kalkhoudend vulkaangrind (Phonolith) en heeft een koel micro-klimaat.   Achtergrondinformatie: De Kaiserstuhl is een oude vulkaan en de bodem bestaat doorgaans uit een in dikte variërende laag löss op verweerd vulkanisch gesteente. Het wijnbedrijf ligt aan de zuidwest-kant van de berg, maar de terassenwijngaarden hebben vele exposities. De meeste wijngaarden liggen in de buurt van de wijnmakerij in Oberbergen, maar een aantal Grosses Gewächse liggen in het naastgelegen Oberrotweil en in Achkarren net aan de andere kant van de heuvel.   Keller is een specialist in ‘Burgundersorten’, dus de Pinots en Chardonnay. Vooral de Spätburgunders (bij hen soms ook Pinot noir genoemd omdat ze met klonen uit Bourgogne werken) genieten in Duitsland groot aanzien. Dit heeft er in 2019 toe geleid dat zowel vader als zoon Keller door Gault-Millau zijn uitgeroepen tot ‘Winzer des Jahres’!   De invloed van de familie Keller op de Duitse gastronomie en plaatselijke wijnbouw is enorm. Franz Keller, vader van Fritz en opa van Friedrich, is er eigenhandig voor verantwoordelijk dat Oberbergen zijn unieke kleine terrassenwijngaarden heeft behouden. In naburige dorpen zijn deze vervangen voor grote terrassen: beter machinaal te bewerken, maar voor de wijnkwaliteit en esthetiek van de omgeving voegt het weinig toe. Daarnaast bezit de familie al meer dan een eeuw het restaurant Der Schwarzer Adler, sinds de jaren zestig bekroond met een ster. En dan te bedenken dat het eigenlijk allemaal begonnen is met de handel in exclusieve Bordeaux en Bourgogne halverwege de 19de eeuw, een traditie die als importeur van de wijnen van Domaine Romanée Conti en Domaine Armand Rousseau nog altijd wordt voortgezet.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: In de geur veel witte perzik, citrus en brioche…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: In de geur veel witte perzik, citrus en brioche. Daaroverheen wat geroosterde hazelnootjes gesprenkeld. 6 Maanden op zijn lie gelegen en daardoor ook lekker romig. Achtergrondinformatie: Boutinot. Wat en Wie is Boutinot? Je kan beter stellen: wat is die niet? Domaine Boutinot is een hele grote wijnproducent. Eentje met armen over de gehele wereld. Exporteert naar 40 landen. Zijn “home-base en wijnhart ligt in de Zuid Rhône. Daar ligt ook zijn grote liefde:  De 7 wijngaarden van Domaine Boutinot zijn beplant met klassieke Zuid-Rhône-variëteiten: oude wijnstokken Grenache Noir, Syrah, Mourvèdre en de meer traditionele Carignan Noir. Ze vallen allemaal binnen de Cairanne Cru-kaart, gesanctioneerd in 2016 toen Cairanne zijn eigen appellation kreeg. Verbluffend van kwaliteit en prachtig het lokale terroir weerspiegelend. Biologisch werkend waar het kan en hele strenge eisen naar hun partners. Maar uitzonderlijk misschien voor een Fransman.... Hij durft ook over de grens (vooruit) te kijken met bezittingen in Engeland, Piëmonte en Zuid-Afrika. Men streeft ernaar om consequent hun gemaakte wijnen zo relevant, interessant en commercieel mogelijk te houden en tegelijkertijd het absoluut allerhoogste niveau van kwaliteit en prijs verhouding te handhaven. En dat proef je!  Boutinot heeft zijn zaakjes uitstekend voor elkaar! Topper!
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Met zijn charmante zilverkleurige tint is deze klassieke Cap…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Met zijn charmante zilverkleurige tint is deze klassieke Cap Classique flirterig en leuk. In de neus vind je tinten van frambozen en kersen. Het palet brengt een levendige maar fijne mousse, met subtiele rode bessen smaken die door de lichte zuren nog sterker naar voren komen.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Een mooi ontwikkelde open neus van rood fruit met…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Een mooi ontwikkelde open neus van rood fruit met hinten van kruiden en tonen van chocolade & mokka. Opvoeding van 4 maanden op eikenhouten vaten. Door de volle geconcentreerde smaak en prima structuur in de mond, stevig maar rond met soepele tannines, een zeer aangename wijn voor veel gelegenheden.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Zeer heldere wijn met gouden reflecties. Een elegante neus…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Zeer heldere wijn met gouden reflecties. Een elegante neus van zowel witte perziken als amandelbloesems, een terugkeer in de smaak van citrus en exotisch fruit. Deze complexiteit in de mond wordt ondersteund door een goede zuurgraad en minerale tonen. Achtergrondinformatie: 50% roussanne, 10% marsanne, 30% grenache blanc, 10% viognier. Rendementen worden laag gehouden, tussen de 25 en 45 hectoliter per ha. Bij de gisting wordt ieder perceel wijngaard apart gehouden, en om tot een afgewogen assemblage te kunnen komen gisten ook de verschillende druivenrassen apart; zo wordt het potentieel duidelijk en kan de selectie voor de assemblage gemaakt worden. Koude inweek (macération pelliculaire) gisting op cuve bij 18°C, geen malolactische gisting. Henri Marès (1820-1901) was een studiegenoot en vriend van Pasteur en ontwikkelde de bestrijding van oïdium door zwavel. Na zijn studie aan de universiteit van Montpellier heeft  wijnbouwingenieur Cyril Marès  het domaine overgenomen van zijn vader. Zijn wijnen hebben veel succes en worden inmiddels wereldwijd verkocht; ze tonen niet alleen onberispelijk wijnmaken, maar ook het potentieel van Costières de Nîmes, en dat niet in de laatste plaats danzij het hanteren van lage rendementen. Bij de gisting wordt ieder perceel wijngaard apart gehouden, en om tot een afgewogen assemblage te kunnen komen gisten ook de verschillende druivenrassen apart; zo wordt het potentieel duidelijk en kan de selectie voor de assemblage gemaakt worden. De druiven worden meestal geheel ontsteelt en gisten onder temperatuurcontrôle op cuve.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: De Muscat de Beaumes de Venise is een heerlijk…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: De Muscat de Beaumes de Venise is een heerlijk aperitief en een uitstekende dessertwijn, geurig geparfumeerd, zoetig en vol van smaak maar verteerbaar verfrissend, harmonieus en rijk samengesteld Achtergrondinformatie: Beaumes de Venise is beroemd om zijn natuurlijke versterkte wijn gemaakt van de Muscat druif. Een zoete versterkte wijn van het type vin doux naturel (VDN). Een mooie zachte en zoete wijn. De druiven ervan worden laat geplukt en men laat de druiven bij lage temperatuur gisten, om zoveel mogelijk smaak van de druif in de wijn te krijgen. De gisting wordt onderbroken door wat zuivere alcohol aan de wijn toe te voegen, waardoor er meer restsuikers in de wijn aanwezig blijft.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Medium citroengeel van kleur met aroma’s die het glas…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Medium citroengeel van kleur met aroma’s die het glas uitspringen. Rijpe appels, vanille en toast dansen je tegemoet. Zeker geen standaard Spaanse witte wijn in de meest positieve zin van het woord. In smaak proeven we weer rijpe appels, vanille en toast. Lekkere volle body en behoorlijke stoere wijn. Achtergrondinformatie: Nadat deze druiven met de hand zijn geoogst, worden ze eerst op RVS opgevoed waarna ze op hout rijpen. Dit geeft de wijn een rijk en vol karakter. De wijnen zijn stevig en rond. De druiven komen uit het zuiden van Jumilia in Spanje.
Sluiten (-)
1 2 3 5
0
    0
    Je bestelling
    Je bestelling is leeg