Assortiment

Lijst Grid
Land
Wijnsoort
Biologisch
Non Food
Offline Product
Filters Sort results
Reset Apply
De Neropasso wordt gemaakt van Corvinone, Corvina en Cabernet druiven…
Lees meer (+)
De Neropasso wordt gemaakt van Corvinone, Corvina en Cabernet druiven, met de typische "appassimento" methode. Een deel van de druiven die gebruikt wordt voor deze wijn is gedroogd, dit wordt de ‘appassimento’ methode genoemd. Dit is een unieke methode die kenmerkend is voor de productie van wijnen uit de Veneto regio. Deze techniek heeft zijn roots in een ver verleden sinds de Romeinse tijd. De druiven worden voor het persen gedroogd.De nodige ervaring voor het drogen van de druiven voor de Neropasso is nodig. Om een uitstekende wijn te krijgen, is de ‘appassimento’ methode essentieel. Het is een zeer kritische en delicate fase van het wijnmaken. De druiven moeten perfect rijp en gezond, als ze worden geselecteerd tijdens de handmatige oogst. De dunste trossen worden gekozen, met de druiven niet te dicht bij elkaar, zodat de lucht kan circuleren. De druiven worden in grote geperforeerde plastic kisten gelegd, om voor uitstekende ventilatie zorgen. De dozen worden gestapeld in de fruttaio, een grote luchtige kamer en de druiven worden periodiek gecontroleerd zodat de appassimento plaatsvindt op een perfecte manier. Deze wijn heeft een intens robijnrode kleur. In het bouquet kruidig met hints van kersen, zwarte kersen en pruimen compote. Fijn en fluwelig op het palet, aanhouden met zachte tannine in de afdronk. Deze wijn is heerlijk bij pasta, wit- en rood vlees, verse en gerijpte kazen.   Fact Sheet Biscardo IGT veneto neropasso
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Licht strogele kleur met groene reflexen. Het aroma is…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Licht strogele kleur met groene reflexen. Het aroma is delicaat en intens, doet denken aan hagendoorn, vlierbloesem en viooltjes. De smaak is droog, fris met goede body en harmonieus. In de finale een karakteristieke toon van amandelen! Van wijnen uit de Veneto zijn wij groot fan. Deze wijn komt uit de portefeuille van een wijn coöperatie, Cantina di Monteforte. Bij elkaar hebben ze 12oo hectare aan wijngaarden. Ze combineren moderne wijntechnieken met traditionele wijnbouwmethodes. Hierdoor komt het unieke karakter van de regio in de wijn naar voren op een frisse, zuivere en lichtvoetige wijze. De Soave is een regio die bekend staat om de gelijknamige witte wijn Soave Classico. De heuvelachtige ligging in combinatie met de bodem van voornamelijk vulkanische oorsprong en  het milde klimaat zorgt voor een uniek smaakkarakter.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Lichtroze kleur, goed in balans met frisse en florale…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Lichtroze kleur, goed in balans met frisse en florale tonen.
Sluiten (-)
Druiven: Malbec Smaakomschrijving: Medium violetrood. Fruitige Malbec met aroma’s van…
Lees meer (+)
Druiven: Malbec Smaakomschrijving: Medium violetrood. Fruitige Malbec met aroma’s van verse pruimen, blauwe bessen en kersen. Tonen van vanille en cacao van subtiel houtcontact. Zwoel en toegankelijk palet met simpele voornamelijk fruitige smaken. Medium body, fris en delicaat met fluweelzachte ronde tannine. Medium finale. Vinificatie: In contact met zowel Frans als Amerikaans eiken gedurende 4 maanden.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Bleke strogele kleur. Het bouquet toont aroma's van gemaaid…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Bleke strogele kleur. Het bouquet toont aroma's van gemaaid gras, gemalen kruiden, kruisbessen en citrus. Een verscheidenheid aan smaken combineert met heldere zuren om een wijn te bieden vol levendigheid en fruitzuiverheid.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Bleek lichtgeel van kleur met groene reflecties. Fijne goed…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Bleek lichtgeel van kleur met groene reflecties. Fijne goed aanhoudende mousse. Subtiel aroma van brioche, bloemen, rijp fruit en citroen. Heerlijk levendige mousse met een aangename elegantie. De finale herinnert weer aan wit fruit met een vleugje citroen. Fris en plezierig, gebalanceerd glas Cava!
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Een mooi ontwikkelde open neus van rood fruit met…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Een mooi ontwikkelde open neus van rood fruit met hinten van kruiden en tonen van chocolade & mokka. Opvoeding van 4 maanden op eikenhouten vaten. Door de volle geconcentreerde smaak en prima structuur in de mond, stevig maar rond met soepele tannines, een zeer aangename wijn voor veel gelegenheden.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Intens paars zwart van kleur met violet zweem. Aroma’s…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Intens paars zwart van kleur met violet zweem. Aroma’s van viooltjes en zware bessen (bramen) met tonen van drop en zwarte peper. De mond is vol en de tannine zijn goed gebalanceerd door een rond volume met een geroosterd en kruidige finale.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: In de geur veel witte perzik, citrus en brioche…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: In de geur veel witte perzik, citrus en brioche. Daaroverheen wat geroosterde hazelnootjes gesprenkeld. 6 Maanden op zijn lie gelegen en daardoor ook lekker romig. Achtergrondinformatie: Boutinot. Wat en Wie is Boutinot? Je kan beter stellen: wat is die niet? Domaine Boutinot is een hele grote wijnproducent. Eentje met armen over de gehele wereld. Exporteert naar 40 landen. Zijn “home-base en wijnhart ligt in de Zuid Rhône. Daar ligt ook zijn grote liefde:  De 7 wijngaarden van Domaine Boutinot zijn beplant met klassieke Zuid-Rhône-variëteiten: oude wijnstokken Grenache Noir, Syrah, Mourvèdre en de meer traditionele Carignan Noir. Ze vallen allemaal binnen de Cairanne Cru-kaart, gesanctioneerd in 2016 toen Cairanne zijn eigen appellation kreeg. Verbluffend van kwaliteit en prachtig het lokale terroir weerspiegelend. Biologisch werkend waar het kan en hele strenge eisen naar hun partners. Maar uitzonderlijk misschien voor een Fransman.... Hij durft ook over de grens (vooruit) te kijken met bezittingen in Engeland, Piëmonte en Zuid-Afrika. Men streeft ernaar om consequent hun gemaakte wijnen zo relevant, interessant en commercieel mogelijk te houden en tegelijkertijd het absoluut allerhoogste niveau van kwaliteit en prijs verhouding te handhaven. En dat proef je!  Boutinot heeft zijn zaakjes uitstekend voor elkaar! Topper!
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: De droge Gutsriesling, zeg maar het visitekaartje van het…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: De droge Gutsriesling, zeg maar het visitekaartje van het Weingut waarbij de naam van de wijngaard er eigenlijk niet toe doet. Strak, typisch riesling, knapperig droog met nuances van appel en subtiele zuren. Een en al nervositeit.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Geniet van de goudgele kleur en de aroma's van…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Geniet van de goudgele kleur en de aroma's van rode appel,vanille en mooi geïntegreerde houttoetsen, tevens vallen de citrus en het tropisch fruit op. In de mond een hint van appel, getoast brood, boter en subtiel hout. Deze Chardonnay is mondvullend met een halflange, verfrissende afdronk. Deze wijn is heerlijk in combinatie met zeevruchten of ravioli. Achtergrondinformatie: De naam Morning Fog  refereert naar de mist die zich vormt in de baai van San Francisco. De unieke oriëntatie van de Livermore Valley drijft de mistbanken ver naar het oosten die op hun beurt koude lucht met zich meevoeren. Dit zorgt voor een Mediterraan c.q. Maritiem klimaat. Dit betekent dat zowel 's nachts als ‘s ochtends de druiven van flink wat afkoeling kunnen genieten totdat de zon de mist oplost en de druiven van warmte voorziet. Op die manier kunnen de druiven langzaam en gelijkmatig rijpen, wat uiteraard de kwaliteit ten goede komt. Deze prachtige wijn wordt gemaakt van Chardonnay druiven, aangevuld met Gewürztraminer.
Sluiten (-)
Neus: Zeer spannende en rijke neus. Aromatisch met tonen van…
Lees meer (+)
Neus: Zeer spannende en rijke neus. Aromatisch met tonen van wat meloen en peer en citrus. Smaak: Een combinatie tussen nieuwe en oude wereld. Het frisse elegante karakter van duitsland met de expressieve neus van de nieuwe wereld. Fris en elegant, mooie zuren die in balans zijn. Super begeleider bij frisse gerechten, lichte wit kazen of als apperatief. Wijnhuis: Gelegen in het midden van de Palatine in Duttweiler, een klein dorp tussen Speyer en Neustadt in de bekende Wijnstraat. Begonnen in 1838 met het bouwen van een kelder van zandsteen. Sinds 1900 zijn er verschillende delen bij gekomen door huwelijken en het verkrijgen van stukken grond en is nu de 5e generatie aan het roer. Op 120 meter boven zeelever liggen de wijngaarden. De bodem is erg fris en elegant en geeft veel frisse zuren.
Sluiten (-)
Wijnomschrijving: De wijn heeft een heldere mooie paarsrode kleur. In…
Lees meer (+)
Wijnomschrijving: De wijn heeft een heldere mooie paarsrode kleur. In de geur heerlijke aroma’s van rode en zwarte bessen, met lichte geroosterde tonen en cacao. De smaak is vriendelijk, evenwichtig in de mond, met een rijke smaak met een frisse en kruidige afdronk. Achtergrondinformatie: De druiven voor de Crianza zijn afkomstig van de wijngaarden La Lobera en Las Planes met een klei- en krijtachtige bodem. De wijn is een blend van 50% Garnacha en 50% Tempranillo. Na de vinificatie krijgt de wijn een houtlagering van 14 maanden op Amerikaans eiken(80%) en Frans eiken(20%).
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Violet van kleur, bijna zwart, typisch voor een Argentijnse…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Violet van kleur, bijna zwart, typisch voor een Argentijnse malbec van topkwaliteit. In de neus vindt men, intense rijke aroma’s van zwart fruit en een hint van zwarte peper. Deze wijn beschikt over een uitstekende structuur en lengte. In de mond treft men zwarte bessen, pruimen en een hint van chocolade met een zachte en soepele finish. Achtergrondinformatie: Gemaakt van organische geteelde druiven, grotendeels van wijngaarden in Tupungato op een hoogte van 1200 meter. Dit is een van de hoogste plekken van Mendoza. Hij is gemaakt van 100% Malbec druiven en heeft contact gehad met Amerikaans en Frans eiken gedurende de fermentatie. Daarna rijpt de wijn nog eens 4 maanden in de fles.
Sluiten (-)
Wijnomschrijving: In de neus aroma's die doen denken aan kruidige…
Lees meer (+)
Wijnomschrijving: In de neus aroma's die doen denken aan kruidige pruimenjam vergezeld door peper en vanille. In de mond heeft de wijn een volle body en zachte tannines. De aroma's van specerijen en pruimen komen ook in de mond weer naar voren. Achtergrondinformatie: Gemaakt van 100% Shiraz. Voor deze wijn gisten de hele druiven in tanks. Halverwege de gisting wordt de helft van de wijn in Frans eiken vaten gepompt, om daar verder te gisten. De andere helft gist verder op de schil 'sur lie'. De wijn rijpt uiteindelijk nog 12 - 15 maanden in Frans eiken vaten.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: In het glas een diep rode kleur, in de…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: In het glas een diep rode kleur, in de mond smaken als granaatappel en wilde aardbeien. De afdronk is zacht en smooth met lichte tannine. Achtergrondinformatie: Baglio Gibellina domineert de vallei en wordt omgeven door de heuvels van Salemi en Santa Ninfa. Het landschap is bezaaid met wijngaarden, olijfbomen, citrusbomen, jeneverbesstruiken en fichi d’India bomen. Het blauw van de hemel en van de zee aan de horizon vormen het decor voor een mengsel van kleuren die typisch mediterraan zijn. De zonsondergangen die vanaf Baglio gezien kunnen worden, zijn spectaculair. De druiven voor deze Nero d’Avola worden met de hand geplukt rond half september, waarna ze in stalen tanks onder een gecontroleerde temperatuur van 15°C worden gevinifieerd.  
Sluiten (-)
Korte smaakomschrijving: Terra Vitis wijn. Beendroge, frisse Sauvignon Blanc met…
Lees meer (+)
Korte smaakomschrijving: Terra Vitis wijn. Beendroge, frisse Sauvignon Blanc met een stuivend aroma van kruisbessen, buxus en citrus. De smaak is sappig en aromatisch met een aantrekkelijke, lange afdronk van kruisbessen en citrus.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Rond en fruitig, naast complex en elegant. Zachte rode…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Rond en fruitig, naast complex en elegant. Zachte rode wijn met in de geur aroma's van zwart fruit zoals kersen, zwarte bessen en bramen met licht kruidige tonen van tijm en rozemarijn. Goede gebalanceerde smaak met een lange afdronk en zachte tannines.
Sluiten (-)
Spaanse mousserende wijn geproduceerd met de traditionele methode. De Xarel-lo…
Lees meer (+)
Spaanse mousserende wijn geproduceerd met de traditionele methode. De Xarel-lo, Parellada, Macabeo en Chardonnay druivensoorten verenigen zich tot een verfijnde Cava. De druiven worden 's nachts geoogst om hoge temperaturen en vroegtijdige fermentaties te vermijden. De kleur van deze Cava is goud met briljant groene tinten. Elegant met fijne bubbels. In de neus een goede intensiteit met fruit aroma’s en nuances van toast. Op het palet fris, warm, aangenaam en rond, met een lange finish. Villa Conchi Cava Brut is perfect als aperitief, alsook een begeleiding voor salades, rijst en lichte visgerechten.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Door de druiven niet helemaal uit te laten vergisten…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Door de druiven niet helemaal uit te laten vergisten blijft een natuurlijk restzoet behouden. Fonkelende, bramen rode kleur. Zoetsappig, stuivend aroma met nuances van bramen, rijpe bosaardbeien en framboos, met op de achtergrond een lichte kruidigheid. Een natuurlijk frisse zuurgraad geeft de medium volle, zoetige smaak een mooi tegenwicht. Verfrissende afdronk met een accent op zwart fruit.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Een wijn met een strogele kleur en diepe fruitaroma's…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Een wijn met een strogele kleur en diepe fruitaroma's. Hints van tropisch fruit en honing maken deze wijn af. Achtergrondinformatie: De wijngaarden liggen in Fernando Pó, een uitzonderlijk goed gebied in de Palmela regio. De vergisting vindt plaats in roestvrijstaal bij een gecontroleerde temperatuur, vervolgens laat men de wijn ouderen gedurende 4 maanden in Amerikaans eiken. De wijn bestaat voor 100% uit Chardonnay.
Sluiten (-)
Lees meer (+)
Californische Zinfandel met pit. Robijnrood. Rijk aan geuren en smaken van bramen, bessen, rode kersen en kruidigheid. In de afdronk domineren de bessen. De wijn krijgt een boost door zwarte peperkorrels. Sappig en zacht van structuur. Spijs & moment: Echt een wijn om iets bij te eten. Of op zijn minst te snacken. Denk aan happen en gerechten waarin kruidigheid en pepers ook een rol spelen. Dat sluit mooi op de wijn aan. Kruidige Griekse gehaktballetjes in tomatensaus, chili con carne met lamsgehakt, een pittige goulashsoep of een vegetarische aubergine stoofpot. Past goed bij: kruidig (lams)gehakt, goulashsoep, aubergine stoofpot Korte omschrijving: Zachte Californische rode wijn, rijk aan fruit net met pit van peperkorrels
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Schitterend helder rood in het glas. Een mooi bouquet…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Schitterend helder rood in het glas. Een mooi bouquet met aroma's van sappige kersen, wilde aardbeien en delicate houten tonen. In de mond vol, sappig en complex met geïntegreerde tannines en een peperige afdronk. Een ervaring gebotteld in een fles! Achtergrondinformatie: Uit de Pfalz komen meerdere goede Spätburgunders. Dat heeft te maken met het wat warmere klimaat in deze streek, waardoor de druiven in goede jaren perfect kunnen rijpen. Deze mooie wijn is grotendeels gerijpt in roestvrijstalen tanks. Ongeveer 10% van de wijn rijpt in gebruikte eikenvaten.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Warme kersenrode kleur. Intens fruitig aroma met rijp rood…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Warme kersenrode kleur. Intens fruitig aroma met rijp rood fruit, een vleugje laurier, wilde bessen en een nuance van mineralen (peper). Fruitig en expressief van smaak.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Zoete Muscat met een heldere, goudgele kleur. De neus is fris, elegant…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Zoete Muscat met een heldere, goudgele kleur. De neus is fris, elegant, intens en complex met aroma's van witte bloemen en mint vermengd met fruit van perzik en citrus. Volle, romige smaak met een accent op sinaasappel en citrus.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Diep jeugdig paarsrood van kleur. Zwoel en zacht in…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Diep jeugdig paarsrood van kleur. Zwoel en zacht in zijn neus met volop zwart fruit, een lichte jodiumtoon en wat warme rode aarde. Soepel en zacht in de mond met voldoende frisheid, lichte tannines en een kruidige finish.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Heldere, bleekgele kleur. Fruitig aroma met geel fruit. Gulle…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Heldere, bleekgele kleur. Fruitig aroma met geel fruit. Gulle fruitsmaak met exotisch fruit. Zachte, romige afdronk.
Sluiten (-)
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Frisse witte wijn gemaakt van Chardonnay. Licht en elegant. Mooie rijke neus met een zachte afdronk. Achtergrondinformatie: Mr. Marinot was een’ancien brande vignier’; in zijn jonge jaren trok hij met zijn ‘alambic’ door de Côte Chalonnais om bij de wijnboeren marc de bourgogne te distilleren. Al doende kende hij de streek als geen ander en legde hij de relaties voor zijn latere loopbaan als negociant. Inmiddels treed zijn zoon Jacques in zijn voetsporen. In de bourgognestreek van Mercurey tot Santenay koopt hij van overwegend kleine boeren wijn van Chardonnay- en Pinot-noirdruiven die hij assembleert. Kenmerkend voor zijn selectie wijnen is een fruitvol en fris karakter in een toegankelijke stijl. Het zijn soepele wijnen met zuiverheid en een zeer goede prijs/kwaliteit.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Rijke, fruitige wijn met tonen van citronella, mango en…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Rijke, fruitige wijn met tonen van citronella, mango en acacia bloemen. Lekker bij fruitdesserts, maar ook heerlijk bij foie gras en blauwaderkaas. Achtergrondinformatie: Het in 2002 door Jean-Claude Mas overgenomen Domaine Astruc is inmiddels al een gevestigde naam onder wijnliefhebbers. Gesitueerd in Limoux, profiteert het wijnhuis zowel van Atlantische invloeden als van de Pyreneeën. Limoux is tevens het gebied waar volgens de moderne geschiedenisboeken de eerste mousserende wijn van Frankrijk gemaakt werd. Wijngaard: Afkomstig van verschillende wijngaarden rondom Limoux in de Languedoc. Hier heerst een mediterraan klimaat, maar de hoogte (250 meter) zorgt voor de nodige verkoeling. De wijnstokken zijn gemiddeld 60 jaar oud.  
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Een heerlijk uitbundige wijn. De geur van tropisch fruit…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Een heerlijk uitbundige wijn. De geur van tropisch fruit als ananas en mango knallen het glas uit. Door de fijne frisse citrus-tonen blijft de wijn lekker doordrinkbaar.
Sluiten (-)
Volle en ronde stijl chardonnay door 6 maanden houtgebruik. In…
Lees meer (+)
Volle en ronde stijl chardonnay door 6 maanden houtgebruik. In de neus tonen van vanille en een beetje romigheid. In de smaakt heeft de wijn hints van boterbabbelaars.
Sluiten (-)
Druivenras: Colorino en Sangiovese Smaakomschrijving: Intens bouquet van bessen, kersen…
Lees meer (+)
Druivenras: Colorino en Sangiovese Smaakomschrijving: Intens bouquet van bessen, kersen, bramen en kruiden. Vol, rond en harmonieus met een uitstekende zachte tannine structuur. Vinificatie: De gisting vindt plaats op een gecontroleerde temperatuur in RVS tanks. Daarna rijpt de wijn 12 maanden in gebruikte, Franse eikenhouten vaten. Achtergrondinformatie: De familie Masi is een wijnbouwfamilie in hart en nieren en maakt al wijn in de Chianti-streek sinds 1900. Het wijnhuis ligt in het bekende wijndorp Rufina, waar ze Chianti, Chianti Riserva en een aantal modernere stijlen maken. Het wijnhuis heet Basciano. Onder deze naam komt de beste Chianti van het wijnhuis op de markt, namelijk de Rufina Riserva. Daarnaast maakt Fattoria di Basciano met druiven uit eigen wijngaard de blends I Pini en Il Corto, beiden gerijpt in Franse barriques, zoals bij Super Tuscans gebeurt.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: In de mond smaken van rijpe pruimen, marmelade en…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: In de mond smaken van rijpe pruimen, marmelade en chocolade, met een volle body, zachte tannines en een lange afdronk. Veel geconcentreerde aroma’s met een fijne textuur dankzij de goede balans van natuurlijke suikers en de zuurgraad. Deze Dulce Malbec is heerlijk bij desserts, chocolade en kazen. Deze wijn kan nog 8 jaar bewaard worden. Achtergrondinformatie: Deze Dulce wordt gemaakt van 100% Malbec druiven. De druiven worden laat geoogst, wanneer ze droog zijn. De wijn ondergaat een lange pre en post maceratie en fermentatie. Daarna rijpt de wijn 12 maanden in Frans en Amerikaans eiken dat voor de tweede keer gebruikt wordt, gevolgd door tenminste 8 maanden rijping op de fles. Deze wijn heeft een violette, bijna zwarte kleur met een hoge intensiteit en lichte tonen. In de neus komen intense, rijke aroma’s naar voren van bramen, zwarte bessen, chocolade en hints van koffie.     Fact Sheet Bousquet Malbec Dulce
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Stuivende wijn van 100% verdejo. Boordevol exotisch fruit in…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Stuivende wijn van 100% verdejo. Boordevol exotisch fruit in de neus. Het romige mondgevoel gaat gepaard met een sappige frisheid en een hint van eiken. Heerlijk als aperitief of met gegrilde scampi's.
Sluiten (-)
Heerlijke witte wijn van sappig wit fruit. Deze wijn heeft…
Lees meer (+)
Heerlijke witte wijn van sappig wit fruit. Deze wijn heeft veel tonen van sappig wit fruit – rijpe peer en appel vooral – plus een sympathiek klein zoetje en zachte zuren. De Auxerrois druif, ook wel Pinot Auxerrois genoemd, is een witte druif. Het is een Frans druivenras en een kruising tussen de Pinot en de Heunisch Weiss. De naam Auxerrois is afkomstig uit het Franse graafschap Auxerre. Deze witte druif van goede kwaliteit komt vooral voor in de Elzas, de Moezel en Luxemburg. De Nederlandse wijntraditie vindt zijn oorsprong in de Romeinse tijd, na de middeleeuwen maakte de Nederlandse wijntraditie plaats voor andere vormen van agrarische bedrijvigheid. In 1970 keerden de eerste wijnstokken terug op de zuidhellingen van het Jekerdal, op de Apostelhoeve, nadat fruitteler Hugo Hulst besloot een wijngaard aan te leggen. De eerste oogst in 1973 leverde 1400 flessen wijn op. Tegenwoordig produceert de Apostelhoeve ieder jaar méér dan 110.000 flessen wijn. De bodem van de Louwberg bestaat uit kiezel en mergel met daaroverheen een laag löss, hetgeen uitermate geschikt is voor het verbouwen van druiven.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Evenwichtige wijn met een elegante karakter. Mineraaltonen met nuances…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Evenwichtige wijn met een elegante karakter. Mineraaltonen met nuances van o.a. perzik, peer, watermeloen en kumquat. In de afdronk een accent op grapefruit en nuances van kruisbes.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Zeer frisse stijl, niet overdreven aromatisch. Geuren van lychee…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Zeer frisse stijl, niet overdreven aromatisch. Geuren van lychee, meloen en kruiden. Strak droog en verfrissend Achtergrondinformatie: Viñedos Emiliana is in 1986 opgericht en focust zich sinds zijn oprichting op het produceren van kwaliteitswijnen uit wijngaarden die eigendom zijn van het bedrijf. Het uitgangspunt van het bedrijf is: “De kwaliteit ontstaat in onze wijngaarden” en met dat in het achterhoofd wordt constant geïnvesteerd in kwaliteitsverbetering. De wijngaarden liggen in de streken Maipu, Casablanca en Rapel, alle drie gerenommeerde Chileense wijnstreken. In 1998 werd een apart dochterbedrijf opgericht, Emiliana Orgánico, dat zich geheel toelegt op het produceren van biologische wijnen, onder toeziend oog van Alvaro Espinoza.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Fonkelend paars is deze wijn met een geurend fruitpalet…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Fonkelend paars is deze wijn met een geurend fruitpalet van frambozen en rode kersen. In de frisse bijna pittige smaak proeven we naast het rode fruit ook zwarte kersen en een hint van aalbes. De afdronk is beendroog. Deze soepele, frisse smaakstijl is op zijn best licht gekoeld!
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: De wijn heeft een diepe crimsonrode kleur met paarse…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: De wijn heeft een diepe crimsonrode kleur met paarse reflecties. Rijke en volle aroma's vav pruimen en frambozen mengen zich met zoete specerijen, hints van chocolade en hartige tonen. Rijk, zoet en sappig fruit is in balans met de fluweelzachte en toch jonge tannines. De wijn is complex en heeft een medium tot volle body met hints van mokka en vanille die overgaan in de lange fruitige en kruidige afdronk. Achtergrondinformatie: Het hart van Barossa is de Valley Floor, een hooggewaardeerd stuk van de eerste wijnbouwgrond die de basis en essentie vormt van deze wijn. Het grootste deel van de druiven voor deze wijn komen uit de Barossa Vallei en ongeveer een kwart van de druiven uit de Eden Vallei. De wijn rijpt in 16% nieuw Amerikaans eiken vaten en 84% in oude Amerikaans en Frans eiken vaten. Een perfect voorbeeld van een Shiraz uit deze regio!
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Elegante krachtpatser uit de Cahors. Met een diepe karmijnrode…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Elegante krachtpatser uit de Cahors. Met een diepe karmijnrode kleur. Complex en gelaagd: zwarte bessen, bramengelei, mokka, amandelen, vanille, kaneel, de smaken blijven maar komen. Met een flinke concentratie. De wijn heeft 18 maanden op hout gerijpt, dit proef je subtiel. Met verfijnde tannines en een heerlijk lange, iets gepeperde afdronk. Spijs & moment: Een wijn die aan alle kanten om smaakrijke gerechten vraagt: een omelet met verse truffels (de zwarte truffel is een geliefd lokaal ingrediënt in de Cahors), een boerenlam, gegrilde ossenhaas of een stukje harde gerijpte kaas. Past goed bij: truffel, gegrild rood vlees, lamsvlees, belegen kaas Achtergrondinformatie: Vinovalie is een uniek samenwerkingsverband tussen vier caves in het zuidwesten van Frankrijk: Rabastens (Gaillac), Técou (Gaillac), Côtes d’Olt (Cahors) en Fronton. Zij hebben de handen in één geslagen om als vier musketiers de uitdagingen van deze tijd aan te gaan. Gebruikmakend van vaak unieke omstandigheden en met respect voor tradities uit de streek worden moderne wijnen gemaakt die goed aansluiten bij de smaakvoorkeur van deze tijd.
Sluiten (-)
Korte smaakomschrijving: Diep donkerbruin, intens en rijk van kleur. Aroma’s…
Lees meer (+)
Korte smaakomschrijving: Diep donkerbruin, intens en rijk van kleur. Aroma’s van overrijp fruit, rozijnen, gedroogde vijgen. Zoet, fluwelig en zacht van smaak met een lange frisse finale.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Een lichtgele kleur en een zeer fijne mousse. In…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Een lichtgele kleur en een zeer fijne mousse. In de neus is de wijn discreet en elegant met tonen van brioche en gesuikerd fruit met een kleine hint van honing. Soepel in de mond, harmonieus en een mooie afdronk. Achtergrondinformatie: Deze Traditional Brut is een blend van Chardonnay en Pinot Meunier. Deze blend toont het beste van een Meunier uit de Marne vallei. De druiven groeien op de oevers van de rivier Charly Sur Marne. Het zijn vooral de Meunier druiven die zorgen voor deze speciale smaak aan de champagne.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Intense granaat rode kleur, met paarse reflecties. Rijk en…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Intense granaat rode kleur, met paarse reflecties. Rijk en intens bouquet, met aroma’s van vers rood fruit, geplette aardbeien, bramen, kersen, vermengd met subtiele toetsen van vanille en boter. Krokant en stevig smaakpalet, met een mooie fraîcheur, toetsen van rood fruit, versmolten tannines en een knappe persistentie in de afdronk. Achtergrondinformatie: Deze wijn is gemaakt  van 80% Grenache en 20% Syrah. De druiven groeien in de Rhône vallei op een bodem van klei en kalk. De druiven worden ontsteeld en gekneusd voordat de gisting plaatsvindt bij een temperatuur van 28°C.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Géén blend maar een kruising van Riesling en Sylvaner…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Géén blend maar een kruising van Riesling en Sylvaner. Limoen, grapefruit, lekker, temperamentvol, vuursteentje in de neus. Achtergrondinformatie: Een speciale naam voor een van de druivensoorten die het best past bij de hoogte van de Dolomieten. Gecreëerd in Zwitserland, in het dorp Thurgau door de geneticus Herman Müller, wordt deze kruising hier voornamelijk verbouwd in de Val di Cembra, beschut door bergen en bossen, heeft hij een natuurlijk thuis heeft gevonden. Het aromatische profiel herinnert aan de mineraliteit van de kalksteen en porfierrotsen van het gebied, met tonen van vuursteen, salie en brandnetel goed vermengd met de aroma's van limoen en grapefruit. Mooie zuren. Een stukje noord europese wijnbouw in Italië. Prachtig! Spijs & moment Echt een goede dorstlesser voor wanneer de temperatuur oploopt. Ook fijn bij rauwkostsalades. In de winter juist erg goed voor bij de zuurkool met een venkelworstje!  
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Opvallend intens roze gekleurde cava. De wijn is stevig…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Opvallend intens roze gekleurde cava. De wijn is stevig en geurt plezierig naar klein rood fruit en bloemen. Vriendelijk en met een warme, ronde afdronk. Spijs & moment Bij bubbels wordt al gauw gedacht aan feestjes en borrels. Toch kan deze rosé cava ook juist hoge ogen gooien bij eten. Pasta met zeevruchten, geroosterde gamba’s, risotto met bieten, een kip uit de oven met tomaten en courgette of een knapperige kipschnitzel. Achtergrondinformatie: De Cooperativa Vinicola del Penedès werd opgericht in 1964. Het ledenbestand groeide sindsdien van 600 naar 800. Daarmee is Covides de grootste in zijn soort in Catalonië. Minstens zo belangrijk is dat het bedrijf uit handen van koning Juan Carlos ook een onderscheiding mocht ontvangen voor de voorbeeldrol die het vervult. In de jaren '90 heeft het namelijk tal van ingrijpende kwaliteitsverbeteringen doorgevoerd. Covides produceert zowel wijn als cava en olijfolie, verspreid over diverse locaties. De belangrijkste daarvan bevindt zich in Sant Sadurni d'Anoia, de officieuze wijnhoofdstad van Penedès en Cava. Het bedrijf werkt zowel met Spaanse als internationale druivenrassen: Cariñyena, Tempranillo, Cabernet Sauvignon en Merlot voor rood; Macabeo, Xarel-lo, Parellada en Chardonnay voor wit en mousserend.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Medium citroengeel van kleur met aroma’s die het glas…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Medium citroengeel van kleur met aroma’s die het glas uitspringen. Rijpe appels, vanille en toast dansen je tegemoet. Zeker geen standaard Spaanse witte wijn in de meest positieve zin van het woord. In smaak proeven we weer rijpe appels, vanille en toast. Lekkere volle body en behoorlijke stoere wijn. Achtergrondinformatie: Nadat deze druiven met de hand zijn geoogst, worden ze eerst op RVS opgevoed waarna ze op hout rijpen. Dit geeft de wijn een rijk en vol karakter. De wijnen zijn stevig en rond. De druiven komen uit het zuiden van Jumilia in Spanje.
Sluiten (-)
1 2 3 5
0
    0
    Je bestelling
    Je bestelling is leeg