Filters
Sort results
Reset
Apply
Smaakomschrijving:
Fris, puur met een zeer delicate neus van elegant… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Fris, puur met een zeer delicate neus van elegant fruit, de opening van deze prachtige Riesling. Rond en intens en toch licht en elegant in de mond. Een discreet zoetje staat prachtig in balans met mineraliteit. De afdronk is spectaculair lang en gespannen, zelfs op deze leeftijd uiterst complex en stimulerend. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Een prachtige bleekgeel bijzondere en complexe wijn. In de… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Een prachtige bleekgeel bijzondere en complexe wijn. In de neus een melange van citroen, peren, oranjebloesem en kamperfoelie. De wijn is rijk, elegant, levendig en mineralig tegelijk. Het houtgebruik is mooi verweven, in de smaak vanille en amandelen. Dit alles eindigend in een lange, droge, notige afdronk met perzikbloesem en subtiel marsepein.
Achtergrondinformatie:
De wijngaard van Boekenhoutskloof is gelegen in Franschhoek en vooral in kwalitatief opzicht imponerend. Boekenhoutskloof is, ondanks zijn voor het 'Franse' Franschhoek wat ongebruikelijke Afrikaanse naam, drie eeuwen geleden gesticht door Franse Hugenoten.
Ook de huidige wijnmaker Marc Kent heeft nog altijd iets met Frankrijk. Hij gaat er minstens eenmaal per jaar op bezoek om in de noordelijke Rhône, Cornas, nieuwe inspiratie op te doen. Thuis in Franschhoek heeft hij naam gemaakt met kanjers van wijnen als Boekenhoutskloof Semillon, Syrah en Cabernet Sauvignon, die stuk voor stuk tot de absolute top van Zuid-Afrika behoren. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Mooie goudgele kleur in het glas. In de neus… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Mooie goudgele kleur in het glas. In de neus verse en frisse tonen van tropisch fruit, zoals perzik gecombineerd met citrustonen. In de mond is de wijn sappig en genereus wijn met veel fruit, zachte frisse zuren en een mooie romigheid.
Achtergrondinformatie:
Félix Solís Avantis behoort tot de grootste familiewijnhuizen van Spanje en is opgericht in 1952 in de DO Valdepeñas, lange tijd de belangrijkste weg naar Madrid. Het wijnhuis is destijds opgericht met de meest moderne en uitgebreide productiefaciliteiten. In de loop der jaren is het uitgebreid naar een productieoppervlakte van 120.000 m2. Ze maken wijnen onder vele beroemde labels, zoals Casa Albali en San Juan.
"De Kingpin regeert zijn rijk met stevige autoriteit. Hij wordt uit de schaduw gelokt door de verleidelijke charmes van deze wijn. Achter zijn uitzinnige kracht blijkt de Kingpin eigenlijk ook heel laid-back te zijn. In deze wijn vindt de Kingpin zijn gelijke." Sluiten (-) |
Achtergrondinformatie:
Prosper Maufoux werd door zijn naamdrager in 1860 opgericht… Lees meer (+) Achtergrondinformatie:
Prosper Maufoux werd door zijn naamdrager in 1860 opgericht in Santenay, in het zuiden van de Côte d'Or, alwaar het bijna anderhalve eeuw 1994 in handen van de familie Maufoux bleef.
De overname in 2010 door Eric Piffaut zorgde voor flinke investeringen in de wijnmakerij, wat zorgde voor een enorme stijging in kwaliteit.
Sinds 2020 is Prosper Maufoux gehuisvest in het Château de Saint-Aubin waar men alle ruimte heeft om de behaalde kwaliteiten te waarborgen voor de toekomst. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Elegante tonen van kersen en frambozen in combinatie… Lees meer (+)
Smaakomschrijving:
Elegante tonen van kersen en frambozen in combinatie met een zijdezachte textuur en een fijne lange afdronk. In de neus een balans van rokerige tonen, met vleugen van koffie en karamel. 2018 was een warm jaar en maakt de rijpheid van het fruit duidelijk zichtbaar. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Sappig en rijp met ananas, peer en gele appel… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Sappig en rijp met ananas, peer en gele appel aroma's die worden vergezeld door tonen van mango. Een mooie balans tussen de levendige structuur en sappige textuur. Een minerale toon versterkt de lange afdronk. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Gemaakt van 100% Carricante met een goud-gele kleur met… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Gemaakt van 100% Carricante met een goud-gele kleur met groene reflecties. In de expressieve neus vind men tonen van grapefruit, witte perzik en kruiden. De smaak is rijk, met een prettige minerale toon, wat zorgt voor een uitbundige frisheid! Sluiten (-) |
Achtergrondinformatie:
Philipp Wittmann, de biodynamische sterwijnmaker uit Rheinhessen, heeft een… Lees meer (+) Achtergrondinformatie:
Philipp Wittmann, de biodynamische sterwijnmaker uit Rheinhessen, heeft een hekel aan augustus: dan moet hij namelijk de verdeling maken van zijn Grosse Gewächse. Dat is vooral vervelend omdat de vraag steeds verder toeneemt en het aanbod klein is. Hij heeft dus eigenlijk voor iedereen te weinig. Niet zo vreemd, gezien het feit dat zijn GG’s tot 96 punten van Parker opleveren, tot 100 punten bij Stuart Pigott, hij door Eichelmann al twee keer tot beste witte wijnmaker van Duitsland werd gekroond, in 2014 Wijnmaker van het jaar was bij Gault Millau en in 2015 bij Schlemmer Atlas en jaarlijks in Mainz tijdens de GG proeverij als één van de allerbesten uit de bus komt!
Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Het is een hartige, volle wijn met het geurige… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Het is een hartige, volle wijn met het geurige aroma van zwarte bessen, bosbessen, kersen, aarde en specerijen. Levendig smakend met een goede zuurgraad en met middelfijne tannines. In de afdronk vindt u iets terug van kruidnagel en kaneel.
Achtergrondinformatie:
De lange historie van Domaine la Colombette start in 1890 als de overgrootvader van Vincent een hectare wijngaard in handen krijgt en het noemt naar een straat in zijn geboorteplaats Toulouse; ‘La Colombette’. Opa Louis, rugbyspeler, bouwt het aantal wijngaarden uit en onderhoudt het domaine zorgvuldig. Totdat met François in 1966 de grote ommekeer in het bedrijf komt. Hij introduceert druivenrassen die men hier in de streek niet kende: syrah, grenache, pinot noir, chardonnay en sauvignon blanc. Francois kreeg zoveel lof voor zijn pionierswerk dat hij al snel de bijnaam kreeg ‘Le diable du chardonnay’. In 1997 kwam Vincent, als vierde generatie, bij zijn vader werken om het vak van wijnboer te leren. Hij bracht revolutionaire ideeën in om het bedrijf commercieel de volgende eeuw in te loodsen. Hij ging over om alles met machines te oogsten. Dit oogsten ging in de nachtelijke uren en vroege ochtend. Dit om de frisheid in de druif te bewaren en oxidatie tegen te gaan. Hij ging experimenteren met het verlagen van alcoholgehaltes, de schroefdop verdrong de traditionele kurk, er werden nieuwe wijngaarden gekocht om biologische wijnbouw te kunnen uitoefenen. En ontwikkelende en passant een nieuw druivenras; de cabernet-blanc. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Helder, glanzend geelgroen van kleur. De wijn heeft een… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Helder, glanzend geelgroen van kleur. De wijn heeft een zeer aromatisch en opwekkend bouquet van florale en vegetale tonen vermengd met fijne nuances van o.a. grapefruit. Je proeft lekker strakke zuren en een nerveuze, spannende afdronk.
Achtergrondinformatie:
De lange historie van Domaine la Colombette start in 1890 als de overgrootvader van Vincent een hectare wijngaard in handen krijgt en het noemt naar een straat in zijn geboorteplaats Toulouse; ‘La Colombette’. Opa Louis, rugbyspeler, bouwt het aantal wijngaarden uit en onderhoudt het domaine zorgvuldig. Totdat met François in 1966 de grote ommekeer in het bedrijf komt. Hij introduceert druivenrassen die men hier in de streek niet kende: syrah, grenache, pinot noir, chardonnay en sauvignon blanc. Francois kreeg zoveel lof voor zijn pionierswerk dat hij al snel de bijnaam kreeg ‘Le diable du chardonnay’. In 1997 kwam Vincent, als vierde generatie, bij zijn vader werken om het vak van wijnboer te leren. Hij bracht revolutionaire ideeën in om het bedrijf commercieel de volgende eeuw in te loodsen. Hij ging over om alles met machines te oogsten. Dit oogsten ging in de nachtelijke uren en vroege ochtend. Dit om de frisheid in de druif te bewaren en oxidatie tegen te gaan. Hij ging experimenteren met het verlagen van alcoholgehaltes, de schroefdop verdrong de traditionele kurk, er werden nieuwe wijngaarden gekocht om biologische wijnbouw te kunnen uitoefenen. En ontwikkelende en passant een nieuw druivenras; de cabernet-blanc. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Betreft een sappige rode wijn, geparfumeerd en bloemig, een… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Betreft een sappige rode wijn, geparfumeerd en bloemig, een aantrekkelijke, krachtige en zeer elegante rode wijn. In de neus verschijnen balsemachtige aroma's en aromatische kruiden. Eikenhout verschijnt zodra de wijn wordt geserveerd, maar het evolueert naar wierook en sandelhout. Daarna volgen aroma's van bosbessen, lavendel en jodium. In de mond is hij zeer fijn, met gepolijste tannines. Frisse zuurgraad. Een jonge wijn, maar zeer drinkbaar. Lang, dicht en strak. Met een groot potentieel.
Achtergrondinformatie:
Alma is de gloednieuwe wijn van Rioja-huis Contador, 97 punten parker!
Alma de Contador weet als geen ander te verleiden, en niet alleen Gutiérrez. Alma de Contador komt ook sterk binnen op La Place de Bordeaux (een voorrecht dat maar weinig Spaanse wijnhuizen hebben bereikt).
En als de dingen goed worden gedaan, met waarheid en oprechtheid, lukken ze altijd. Dat is het geval geweest met deze rode wijn waarmee Benjamín Romeo twee vliegen in één klap heeft willen slaan: enerzijds een eerbetoon aan zijn dochter door een rode wijn met haar naam te maken; anderzijds het vastleggen van al het potentieel en de essentie van zijn dorp, San Vicente de la Sonsierra (in La Rioja Alta), waar Benjamín in 1995 in zijn garage begon met het maken van wijn. Er is geen toepasselijker naam voor deze wijn, waar Benjamín alle kaarten op heeft gezet door druiven te selecteren van zijn drie beste wijngaarden: de Andrés-wijngaard (45 jaar geleden door zijn vader aangeplant), El Bombón (met honderd jaar oude wijnstokken) en Diasol (aan de voet van de berg Toloño, op het noorden gericht en veel koeler dan de andere twee). Al deze percelen, hoog en lager gelegen, liggen in La Rioja Alta, het meest westelijke gebied van de appellation, waar een breed scala aan bodems voorkomt: van kleiachtige, kalkhoudende en ijzerhoudende bodems tot alluviale bodems. Ze zijn allemaal zeer arm aan organisch materiaal, zeer doorlatend en houden gemakkelijk de 400 l/m2 neerslag vast die typisch is voor het Atlantische klimaat.
In Benjamín's eigen woorden is Alma de Contador een rode wijn die met vrijheid is gemaakt, waarmee hij zich zeer vereenzelvigd heeft gevoeld, en waar in elke fase van de productie de grootst mogelijke zorg en kwaliteit aan is besteed. Tempranillo en garnacha kunnen niet beter behandeld worden! De productie van Alma de Contador is zeer beperkt. Goede parfum zit in kleine flesjes en van de beste wijnen worden maar een paar flessen gemaakt. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Opvallend verfijnd in de neus, met intense fruitaroma’s van… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Opvallend verfijnd in de neus, met intense fruitaroma’s van zwarte bessen, kersen en bramen, aangevuld met licht aardse tonen, chocolade en viooltjes. In de mond heerlijk sappig met zachte, rijpe tannines, lichte houttoets en een mooie frisheid.
Achtergrondinformatie:
De wijngaarden in de koele Bressanone Vallei zijn te koud om blauwe druivenrassen goed en volledig te laten rijpen. Daarom plantte het huis verschillende blauwe druivenrassen aan in het warmere Cornaiano en bij Bolzano. De druiven voor deze wijn komen uit wijngaarden bij Bolzano. De vlakke, zonovergoten wijngaard en de alluviale zandbodem zorgen ervoor dat de druiven goed en volledig kunnen rijpen.
Na de oogst worden de druiven zacht geperst, gevolgd door een vergisting op roestvrijstalen tanks. Regelmatige onderdompeling van de schilletjes zorgt voor een goede extractie van kleur en aroma’s. De malolactische vergisting en de rijping van 6 maanden verlopen in grote houten foeders. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Een elegenate pinotage met in de neus kenmerken van… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Een elegenate pinotage met in de neus kenmerken van zowel zwart fruit als rokerige aroma's. In de mond een lichte kruidigheid met een mooie evenwichtige afdronk van leer en tabak.
Achtergrondinformatie:
Charles Back, eigenaar van Spice Route, is één van de pioniers in Swartland. Aan het eind van de jaren ’90 vond hij een wijngaard met daarop ruim dertig jaar oude Sauvignon Blanc stokken die wijn opleverde van uitzonderlijke kwaliteit. Samen met wijnmaker Eben Sadie plantte hij rondom dit oudste blok Sauvignon nieuwe druivensoorten aan, de meeste als losstaande struiken, zgn. ‘bush vines’. De basis van de winery werd een oude tabaksschuur, die vroeger Klein Amoskuil heette. De wijnen van Spice Route werden al snel een succes!
Voor het succes van deze en andere producenten in deze innoverende regio (er wordt zelfs gesproken van een ‘Swartland Revolutie’) is een combinatie van twee elementen bepalend. Als eerste de diepe bodems (verweerd graniet en ‘Koffieklip’) waarin de stokken diep kunnen wortelen om water te vinden. Daarnaast het klimaat met warme, droge zomers en koele, natte winters.
Eben Sadie is in 2002 zijn eigen wijnen gaan maken en de huidige wijnmaker van Spice Route, Charl du Plessis, heeft hem opgevolgd. Zijn wijnen zijn zeker ‘anders’ te noemen; bijvoorbeeld de sappige Pinotage waarin geen rubber te proeven is en een zeer speelse en serieuze blend genaamd Chakalaka (wat vertaald kan worden als ‘kliekjes’) waarin maar liefst 6 verschillende druiven verwerkt zijn! Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Een elegante op hout gerijpte verdejo. In de neus… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Een elegante op hout gerijpte verdejo. In de neus fijne aroma's van appel, citrus en een vleugje honing. In de mond een zachte romige afdronk maar met voldoende frisheid! Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Een cava van gouden wijnstokken zoals in de naam… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Een cava van gouden wijnstokken zoals in de naam zit verwerkt, dat moet het wel goed zijn. Gemaakt met de bekende blend van Xa-rello, Macabeo en Parellada maar duidelijk gedomineerd door de eerstgenoemde. Groenglanzende kleur. Appeltjesfris met verse Granny Smiths en citronella als dominante factor in de geur. Een pittige maar fijne mousse in de aanhef. Daarna zeer aangenaam en toegankelijk qua smaak, met groene appel en peer tegen opnieuw een zesty, sprankelende citrusachtergrond en een degelijke serieuze afdronk. Dit is een cava die je ontkurkt voor zijn fraîcheur en zijn directe no-nonsens karakter. Eentje die het leven direct tot een feestje maakt. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Deze Rosé is zachtroze van kleur en ademt aroma’s… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Deze Rosé is zachtroze van kleur en ademt aroma’s van klein rood fruit uit. Gemaakt van 100% Grenache uit Zuid-Frankrijk, van dé beste druiven om de aroma’s van rijpe druiven in balans te brengen, met bovendien ook een zachte zuurgraad en aangename mineraliteit.
Achtergrondinformatie:
De lange historie van Domaine la Colombette start in 1890 als de overgrootvader van Vincent een hectare wijngaard in handen krijgt en het noemt naar een straat in zijn geboorteplaats Toulouse; ‘La Colombette’. Opa Louis, rugbyspeler, bouwt het aantal wijngaarden uit en onderhoudt het domaine zorgvuldig. Totdat met François in 1966 de grote ommekeer in het bedrijf komt. Hij introduceert druivenrassen die men hier in de streek niet kende: syrah, grenache, pinot noir, chardonnay en sauvignon blanc. Francois kreeg zoveel lof voor zijn pionierswerk dat hij al snel de bijnaam kreeg ‘Le diable du chardonnay’. In 1997 kwam Vincent, als vierde generatie, bij zijn vader werken om het vak van wijnboer te leren. Hij bracht revolutionaire ideeën in om het bedrijf commercieel de volgende eeuw in te loodsen. Hij ging over om alles met machines te oogsten. Dit oogsten ging in de nachtelijke uren en vroege ochtend. Dit om de frisheid in de druif te bewaren en oxidatie tegen te gaan. Hij ging experimenteren met het verlagen van alcoholgehaltes, de schroefdop verdrong de traditionele kurk, er werden nieuwe wijngaarden gekocht om biologische wijnbouw te kunnen uitoefenen. En ontwikkelende en passant een nieuw druivenras; de cabernet-blanc. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Prettige neus met vleugen van peer, appel en ananas… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Prettige neus met vleugen van peer, appel en ananas. De frisse smaak is levendig met ook weer invloeden van fruit zoals die van citroenschil en appel. De zuren van deze wijn zijn mooi in balans en ondersteunen een goede structuur. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
In de neus mooi tonen van kersen en frambozen… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
In de neus mooi tonen van kersen en frambozen. Tintje aardsheid met vleugen van mokka eroverheen. Jn de mond zacht rood bosfruit in en een hele mooie lengte. Absolute pleaser die je niet meer loslaat. Uitstekende food pairing met bijvoorbeeld gevolgelte zoals een geroosterde parelhoen. Ook een genot op zichzelf of zelfs met een paar stukjes goede donkere chocolade. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
De zeer rijke neus van de Sassicaia opent snel… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
De zeer rijke neus van de Sassicaia opent snel en geeft een mooie geur van bos, donker fruit, kruiden, zwarte thee en balsamico. De wijn heeft een bijzondere frisheid, textuur en zachte tannine. De Sassicaia is een krachtige geconcentreerde en pittig wijn met een fijne zuurgraad Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
De Solaia is een krachtige fluweelrode wijn met prachtige… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
De Solaia is een krachtige fluweelrode wijn met prachtige aroma's van zwarte peper, koffie, chocolade, vanille, pruimen en ingemaakt fruit. De smaak is zacht en volledig in evenwicht met de geur, waarbij hints van fruit, zoethout en koffie te proeven zijn. De tannine zijn niet overheersend en zorgen ervoor dat de wijn een mooie volle afdronk heeft. Dit is een royale en uiterst expressieve editie met veel donker fruit, kruiden en zoete tabak. De tannine zijn prachtig fluweelzacht en zacht. Een wijn voor de liefhebbers en verzamelaars! Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
De Solaia is een krachtige fluweelrode wijn met prachtige… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
De Solaia is een krachtige fluweelrode wijn met prachtige aroma's van zwarte peper, koffie, chocolade, vanille, pruimen en ingemaakt fruit. De smaak is zacht en volledig in evenwicht met de geur, waarbij hints van fruit, zoethout en koffie te proeven zijn. De tannine zijn niet overheersend en zorgen ervoor dat de wijn een mooie volle afdronk heeft. Dit is een royale en uiterst expressieve editie met veel donker fruit, kruiden en zoete tabak. De tannine zijn prachtig fluweelzacht en zacht. Een wijn voor de liefhebbers en verzamelaars! Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
De Masseto levert het met heerlijk geconcentreerd fruit, bramen… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
De Masseto levert het met heerlijk geconcentreerd fruit, bramen, geïntegreerde kruiden, tabak, geplette leisteen, potloodscheren en veel textuur voor een blijvend mondgevoel. Donker fruit en rijpe bramen vloeien langzaam over in specerijen, leer, chocolade en zoete tabak. De wijn vertoont een royale extractie en concentratie; het blijft echter overal licht en opgetild en zo waanzinnig in balans. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Prachtige bubbel met een bleek gele kleur en een… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Prachtige bubbel met een bleek gele kleur en een bouquet van perzik, appelen peer. In de mond is de wijn goed in balans en toont een prachtig samenspel van fruit en wijnaroma's, welke gecomplimenteerd worden door een goede structuur.
Achtergrondinformatie:
De Baron Fuenté familie is al ruim 300 jaar in het bezit van de wijngaarden waar zij de traditie van de Champagne hooghouden. Deze cuvee behoort tot de absolute top van wijnen uit Charly Sur Marne. Deze champagne is een blend van Chardonnay, Pinot Meunier en Pinot Noir. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Geelgoud van kleur met een elegante neus van hout… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Geelgoud van kleur met een elegante neus van hout en amandelen. De smaak is soepel, fris, harmonieus met aroma’s van toast, een vleugje citrus en een mooie lengte. Deze wijn is perfect om te beginnen met de ontdekking van meursaults.
Achtergrondinformatie:
Wijnmakers familie sinds 4 generaties met een exploitatie van 8 hectaren in eigen beheer. De wijngaarden liggen verspreid over Meursault, Puligny Montrachet en Beaune. Emilien nam het roer over van zijn vader Bernard, maar zowel dien’s echtgenote als hemzelf, werken nog actief mee. Zoals velen in de Bourgogne, wordt hier gewerkt met respect voor de natuur. Men blijft trouw aan de traditie om de typiciteit van de terroir in de wijnen te laten domineren, zij het natuurlijk met de eigenheid van de millésime. Want een wijn is en blijft een natuur product dat doorheen de jaren evolueert! Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Wit goudkleurig met een neus van witte bloemen, en… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Wit goudkleurig met een neus van witte bloemen, en zoete amandelen en lichte houttonen. De smaak is vol met licht boterachtige tonen en onthult aroma’s van citrus en hazelnoot en een mooie lange afdronk.
Achtergrondinformatie:
Wijnmakers familie sinds 4 generaties met een exploitatie van 8 hectaren in eigen beheer. De wijngaarden liggen verspreid over Meursault, Puligny Montrachet en Beaune. Emilien nam het roer over van zijn vader Bernard, maar zowel dien’s echtgenote als hemzelf, werken nog actief mee. Zoals velen in de Bourgogne, wordt hier gewerkt met respect voor de natuur. Men blijft trouw aan de traditie om de typiciteit van de terroir in de wijnen te laten domineren, zij het natuurlijk met de eigenheid van de millésime. Want een wijn is en blijft een natuur product dat doorheen de jaren evolueert! Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Een echte Meursault, zo zou je deze wijn kunnen… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Een echte Meursault, zo zou je deze wijn kunnen beschrijven. De 100 procent chardonnay in deze wijn proef je duidelijk. 18 maanden op hout zorgt voor een beetje romig karakter en van deze kleine wijngaarden wordt deze power wijn gemaakt.
Achtergrondinformatie:
Vincent Latour is ambitieus gedreven op weg naar het hoogste niveau, daarbij gesteund door bijzonder goede druiven verkregen uit lage rendementen. Wellicht ouderwets maar onmiskenbaar van grote invloed op die kwaliteit zijn ook de stoksoorten die staan aangeplant, ze produceren trossen met kleine druifjes, terwijl tegenwoordig veel nieuwe stoksoorten grote druiven leveren.
wijngaard van 1 ha. net buiten de appellation Meursault, stokken uit 1951 tot 1973 10 maanden opvoeding op fust, 20% nieuw, 50% fust van 228 ltr, 50% demi-muids, een ‘kleine Meursault’ …
Sluiten (-) |
Kirchberg Spätburgunder
Complexer dan de Enselberg, maar in een elegantere… Lees meer (+) Kirchberg Spätburgunder
Complexer dan de Enselberg, maar in een elegantere stijl dan de Eichberg, in de neus domineert rood fruit. De Kirchberg in Oberrotweil heeft een bodem van kalkhoudend vulkaangrind (Phonolith) en heeft een koel micro-klimaat.
Achtergrondinformatie:
De Kaiserstuhl is een oude vulkaan en de bodem bestaat doorgaans uit een in dikte variërende laag löss op verweerd vulkanisch gesteente. Het wijnbedrijf ligt aan de zuidwest-kant van de berg, maar de terassenwijngaarden hebben vele exposities. De meeste wijngaarden liggen in de buurt van de wijnmakerij in Oberbergen, maar een aantal Grosses Gewächse liggen in het naastgelegen Oberrotweil en in Achkarren net aan de andere kant van de heuvel.
Keller is een specialist in ‘Burgundersorten’, dus de Pinots en Chardonnay. Vooral de Spätburgunders (bij hen soms ook Pinot noir genoemd omdat ze met klonen uit Bourgogne werken) genieten in Duitsland groot aanzien. Dit heeft er in 2019 toe geleid dat zowel vader als zoon Keller door Gault-Millau zijn uitgeroepen tot ‘Winzer des Jahres’!
De invloed van de familie Keller op de Duitse gastronomie en plaatselijke wijnbouw is enorm. Franz Keller, vader van Fritz en opa van Friedrich, is er eigenhandig voor verantwoordelijk dat Oberbergen zijn unieke kleine terrassenwijngaarden heeft behouden. In naburige dorpen zijn deze vervangen voor grote terrassen: beter machinaal te bewerken, maar voor de wijnkwaliteit en esthetiek van de omgeving voegt het weinig toe. Daarnaast bezit de familie al meer dan een eeuw het restaurant Der Schwarzer Adler, sinds de jaren zestig bekroond met een ster. En dan te bedenken dat het eigenlijk allemaal begonnen is met de handel in exclusieve Bordeaux en Bourgogne halverwege de 19de eeuw, een traditie die als importeur van de wijnen van Domaine Romanée Conti en Domaine Armand Rousseau nog altijd wordt voortgezet. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Aroma's van donker fruit in een complexe geheel met… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Aroma's van donker fruit in een complexe geheel met een fraaie kruidigheid en mineraliteit. Slank, elegant en finesse met een lange, diepe afdronk. Een ultieme bewaarwijn, die na jaren zijn ware potentie zal tonen.
Achtergrondinformatie:
Keller is een specialist in ‘Burgundersorten’, dus de Pinots en Chardonnay. Vooral de Spätburgunders (bij hen soms ook Pinot noir genoemd omdat ze met klonen uit Bourgogne werken) genieten in Duitsland groot aanzien. Dit heeft er in 2019 toe geleid dat zowel vader als zoon Keller door Gault-Millau zijn uitgeroepen tot ‘Winzer des Jahres’!
De invloed van de familie Keller op de Duitse gastronomie en plaatselijke wijnbouw is enorm. Franz Keller, vader van Fritz en opa van Friedrich, is er eigenhandig voor verantwoordelijk dat Oberbergen zijn unieke kleine terrassenwijngaarden heeft behouden. In naburige dorpen zijn deze vervangen voor grote terrassen: beter machinaal te bewerken, maar voor de wijnkwaliteit en esthetiek van de omgeving voegt het weinig toe. Daarnaast bezit de familie al meer dan een eeuw het restaurant Der Schwarzer Adler, sinds de jaren zestig bekroond met een ster. En dan te bedenken dat het eigenlijk allemaal begonnen is met de handel in exclusieve Bordeaux en Bourgogne halverwege de 19de eeuw, een traditie die als importeur van de wijnen van Domaine Romanée Conti en Domaine Armand Rousseau nog altijd wordt voortgezet. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Meest krachtige rode wijn van zeer oude stokken. Werkelijk… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Meest krachtige rode wijn van zeer oude stokken. Werkelijk prachtig gelegen wijngaard aangeplant op kalkhoudend vulkaangesteente (tefriet) in Achkarren, moeilijk te bewerken door de extreme hellingsgraad. Deze wijn heeft het grootste bewaarpotentieel.
Achtergrondinformatie:
De Kaiserstuhl is een oude vulkaan en de bodem bestaat doorgaans uit een in dikte variërende laag löss op verweerd vulkanisch gesteente. Het wijnbedrijf ligt aan de zuidwest-kant van de berg, maar de terassenwijngaarden hebben vele exposities. De meeste wijngaarden liggen in de buurt van de wijnmakerij in Oberbergen, maar een aantal Grosses Gewächse liggen in het naastgelegen Oberrotweil en in Achkarren net aan de andere kant van de heuvel.
Keller is een specialist in ‘Burgundersorten’, dus de Pinots en Chardonnay. Vooral de Spätburgunders (bij hen soms ook Pinot noir genoemd omdat ze met klonen uit Bourgogne werken) genieten in Duitsland groot aanzien. Dit heeft er in 2019 toe geleid dat zowel vader als zoon Keller door Gault-Millau zijn uitgeroepen tot ‘Winzer des Jahres’!
De invloed van de familie Keller op de Duitse gastronomie en plaatselijke wijnbouw is enorm. Franz Keller, vader van Fritz en opa van Friedrich, is er eigenhandig voor verantwoordelijk dat Oberbergen zijn unieke kleine terrassenwijngaarden heeft behouden. In naburige dorpen zijn deze vervangen voor grote terrassen: beter machinaal te bewerken, maar voor de wijnkwaliteit en esthetiek van de omgeving voegt het weinig toe. Daarnaast bezit de familie al meer dan een eeuw het restaurant Der Schwarzer Adler, sinds de jaren zestig bekroond met een ster. En dan te bedenken dat het eigenlijk allemaal begonnen is met de handel in exclusieve Bordeaux en Bourgogne halverwege de 19de eeuw, een traditie die als importeur van de wijnen van Domaine Romanée Conti en Domaine Armand Rousseau nog altijd wordt voortgezet. Sluiten (-) |
Eichberg Spätburgunder
Robijnrood met een gemiddelde intensiteit. Zeer complexe neus… Lees meer (+) Eichberg Spätburgunder
Robijnrood met een gemiddelde intensiteit. Zeer complexe neus met donkerrood fruit (aardbeien, kersen), vuursteen en kruidige aroma’s. In de smaak heeft de wijn een stevige structuur, is geconcentreerd en heeft een nerveuze spanning die de wijn opwindend maakt.
Achtergrondinformatie:
De Kaiserstuhl is een oude vulkaan en de bodem bestaat doorgaans uit een in dikte variërende laag löss op verweerd vulkanisch gesteente. Het wijnbedrijf ligt aan de zuidwest-kant van de berg, maar de terassenwijngaarden hebben vele exposities. De meeste wijngaarden liggen in de buurt van de wijnmakerij in Oberbergen, maar een aantal Grosses Gewächse liggen in het naastgelegen Oberrotweil en in Achkarren net aan de andere kant van de heuvel.
Keller is een specialist in ‘Burgundersorten’, dus de Pinots en Chardonnay. Vooral de Spätburgunders (bij hen soms ook Pinot noir genoemd omdat ze met klonen uit Bourgogne werken) genieten in Duitsland groot aanzien. Dit heeft er in 2019 toe geleid dat zowel vader als zoon Keller door Gault-Millau zijn uitgeroepen tot ‘Winzer des Jahres’!
De invloed van de familie Keller op de Duitse gastronomie en plaatselijke wijnbouw is enorm. Franz Keller, vader van Fritz en opa van Friedrich, is er eigenhandig voor verantwoordelijk dat Oberbergen zijn unieke kleine terrassenwijngaarden heeft behouden. In naburige dorpen zijn deze vervangen voor grote terrassen: beter machinaal te bewerken, maar voor de wijnkwaliteit en esthetiek van de omgeving voegt het weinig toe. Daarnaast bezit de familie al meer dan een eeuw het restaurant Der Schwarzer Adler, sinds de jaren zestig bekroond met een ster. En dan te bedenken dat het eigenlijk allemaal begonnen is met de handel in exclusieve Bordeaux en Bourgogne halverwege de 19de eeuw, een traditie die als importeur van de wijnen van Domaine Romanée Conti en Domaine Armand Rousseau nog altijd wordt voortgezet. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Dieprood met voor spätburgunder hoge intensiteit. In de neus… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Dieprood met voor spätburgunder hoge intensiteit. In de neus zeer complex met klein rood fruit, floraal, rokerig en een beetje vanille maar vooral de kruidigheid van hout. In de mond zeer geconcentreerd met lekker rood fruit, kreupelhout en wat aardse tonen. Daarnaast een stevige grip van de flinke maar mooi rijpe tannines en heerlijke zuren. Een lange, minerale afdronk met balans tussen frisheid en tannines. De rode wijn in de meest verfijnde stijl, fruitig van karakter met een elegante structuur. Ook het snelst op dronk. De wijngaard in Jechtingen staat aangeplant op donker en licht vulkanisch gesteente met löss.
Achtergrondinformatie:
De Kaiserstuhl is een oude vulkaan en de bodem bestaat doorgaans uit een in dikte variërende laag löss op verweerd vulkanisch gesteente. Het wijnbedrijf ligt aan de zuidwest-kant van de berg, maar de terassenwijngaarden hebben vele exposities. De meeste wijngaarden liggen in de buurt van de wijnmakerij in Oberbergen, maar een aantal Grosses Gewächse liggen in het naastgelegen Oberrotweil en in Achkarren net aan de andere kant van de heuvel.
Keller is een specialist in ‘Burgundersorten’, dus de Pinots en Chardonnay. Vooral de Spätburgunders (bij hen soms ook Pinot noir genoemd omdat ze met klonen uit Bourgogne werken) genieten in Duitsland groot aanzien. Dit heeft er in 2019 toe geleid dat zowel vader als zoon Keller door Gault-Millau zijn uitgeroepen tot ‘Winzer des Jahres’!
De invloed van de familie Keller op de Duitse gastronomie en plaatselijke wijnbouw is enorm. Franz Keller, vader van Fritz en opa van Friedrich, is er eigenhandig voor verantwoordelijk dat Oberbergen zijn unieke kleine terrassenwijngaarden heeft behouden. In naburige dorpen zijn deze vervangen voor grote terrassen: beter machinaal te bewerken, maar voor de wijnkwaliteit en esthetiek van de omgeving voegt het weinig toe. Daarnaast bezit de familie al meer dan een eeuw het restaurant Der Schwarzer Adler, sinds de jaren zestig bekroond met een ster. En dan te bedenken dat het eigenlijk allemaal begonnen is met de handel in exclusieve Bordeaux en Bourgogne halverwege de 19de eeuw, een traditie die als importeur van de wijnen van Domaine Romanée Conti en Domaine Armand Rousseau nog altijd wordt voortgezet. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Een verfijnde, krachtige Zuid-Afrikaanse Syrah. Tonen van zwarte… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Een verfijnde, krachtige Zuid-Afrikaanse Syrah. Tonen van zwarte bessen, viooltjes, rode bessen, vijgen en tabak. Het betreft een intense maar toch elegante wijn. De tannines subtiel en hij heeft een afdronk met een stevige structuur. Dit in balans gebracht door de fijne frisse zuren.
Achtergrondinformatie:
Het magische heuvellandschap, gelegen in de Swartland regio, dankt zijn naam aan de grote concentratie kaolien of chinaklei gebruikt om porselein te produceren in de bodem aanwezig is.
Als Wijnhuis 'Boekenhoutskloof' in 2009 het 135 hectare grote landgoed koopt waar toen enkel de wingerd voor het huidige Porseleinberg was beplant, en waar Eben Sadie het syrah fruit haalde voor zijn eerste Columella, wordt Callie Louw aangesteld als viticulturist. Callie, die wijnbouwkunde studeerde in Stellenbosch, was farmmanager en wijnmaker bij Tulbagh Mountain Vineyards (het latere Fable) en werd gezien als de geknipte man om de geplande aanplant van 87 hectare, vooral Syrah druivenstokken bestemd voor de topcuvées van BHK, in goede banen te leiden.
Het kleine perceeltje oudere Syrah stokken aangeplant in 1997, was bestemd voor zijn eigen privé project, waar hij quasi volledig carte blanche voor kreeg. Hij koos voor een wijn, die de ultieme reflectie zou zijn van het terroir dat hij dagelijks bewerkt. Lage rendementen, optimale rijpheid, natuurlijke gisting, zorgvuldig en gedoseerd gebruik van foudres, … staan allemaal ten dienste van het beoogde resultaat in de fles. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Gemaakt van de druiven Gros Manseng en hondarrabi Zuri… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Gemaakt van de druiven Gros Manseng en hondarrabi Zuri. Denk aan sappige tonen van ananas en citrus met een heerlijke romigheid en complexiteit verkregen uit de sur-lie-rijping.
Vinificatie:
De druiven worden ontsteeld, gekneusd en zachtjes geperst. Na een koude stabilisatie wordt het sap vergist op een gecontroleerde temperatuur van 16-18 graden. De wijn rijpt vervolgens vier maanden in RVS tanks op de gistcellen, die elke week door de wijn worden geroerd. Dit proces zorgt voor extra romigheid en complexiteit. De wijn wordt voor het bottelen geklaard en gefilterd.
Achtergrondinformatie:
Hiruzta is een jong familiebedrijf in Baskenland. Hiruzta betekent ‘een oogst door drie personen’, namelijk die van vader Asensio Rekalde en zijn zonen Txarli en Angel. Direct na de toelating van het dorp Hondarribia tot de D.O. Txakolí de Getaria koopt de familie hier wijngaarden. In 2012 komen hun eerste wijnen op de markt. Inmiddels is Hiruzta één van de best presterende huizen in de regio. De wijnen worden al verkocht in meer dan 20 landen.
Gevestigd in de gemeente Hondarribia in de DO Getariako Txakolina in Baskenland, letterlijk tegen de Franse grens aan. De wijngaarden liggen op de helling van de Jaizkibel-berg, de meeste westelijke top van de Pyreneeën. Deze helling beschermt de wijngaarden tegen wind en vocht vanuit de Cantabrische zee. De wijngaarden liggen op het zuidwesten, op een dikke, steenachtige bodem met veel klei en mergel. De wijnranken worden via palen en draad omhoog geleid. Dit wordt gedaan om de luchtdoorstroming te bevorderen, hoge luchtvochtigheid te voorkomen en om meer zon te vangen. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Deze strakke frisse wijn is gemaakt van de druiven… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Deze strakke frisse wijn is gemaakt van de druiven Gros Manseng en Hondarrabi Zuri. In de neus mooie tonen van peer, appel, ananas, grapefruit en passievrucht. In de smaak tonen van citrus en ananas en het uiterst subtiel mineraal bubbeltje geeft spanning.
Vinificatie:
De druiven worden ontsteeld, gekneusd en zachtjes geperst. Na een koude stabilisatie wordt het sap opgeslagen in tanks. Dat gebeurt met een koude temperatuur, zodat de natuurlijke koolzuurvorming behouden blijft.
Achtergrondinformatie:
Afkomstig uit de gemeente Hondarribia in de DO Getariako Txakolina in Baskenland, letterlijk tegen de Franse grens aan. De wijngaarden liggen op de helling van de Jaizkibel-berg, de meeste westelijke top van de Pyreneeën. Deze helling beschermt de wijngaarden tegen wind en vocht vanuit de Cantabrische zee. De wijngaarden liggen op het zuidwesten, op een dikke, steenachtige bodem met veel klei en mergel. De wijnranken worden via palen en draad omhoog geleid. Dit wordt gedaan om de luchtdoorstroming te bevorderen, hoge luchtvochtigheid te voorkomen en om meer zon te vangen. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Gemaakt van 60% Semillion, 20% Sauvignon blanc en 20%… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Gemaakt van 60% Semillion, 20% Sauvignon blanc en 20% Muscadelle heeft deze monbazillac een bleke goudgele kleur. Geconcentreerd sap met aroma's van geconfituurd fruit zoals abrikozen, sinaasappel en honing. Levendige souplesse, elegant. Mooie balans tussen fruit en zuren. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
In de neus citrusfruit en gedroogd fruit. In de… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
In de neus citrusfruit en gedroogd fruit. In de mond een zacht mondgevoel met een licht zoet met wederom citrustonen en een mooie frisheid. Lange afdronk. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Een echte mediteraanse Albarino Verkwikkend, verfrissend en toch ook… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Een echte mediteraanse Albarino Verkwikkend, verfrissend en toch ook volumineus. Denk aan crisperende tonen van citrus en steenfruit. Wild and Exciting! Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Vina Herminia maakt een echte klassieke stijl Rioja met… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Vina Herminia maakt een echte klassieke stijl Rioja met houtaroma’s van vanille en cacao. De rijk neus geurt verder naar rijp fruit van bramen en kersen. Stevige aanzet met rijk gevuld fruit. Veel diepgang. Lange afdronk waar houtaroma’s en fruit een krachtige indruk achterlaten.
Druiven:
85% Tempranillo, 10% Garnacha en 5% Graciano Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Aroma’s van tropisch fruit zoals ananas en hazelnoot, mooi… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Aroma’s van tropisch fruit zoals ananas en hazelnoot, mooi verweven met kruidige tonen. Vol, complex en goed gestructureerd. De afdronk is aangenaam en langdurig, met een opmerkelijke complex harmonie van aroma’s van fruit en houtrijping. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Volle krachtpatser uit Spanje. Met een intense dieprode kleur… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Volle krachtpatser uit Spanje. Met een intense dieprode kleur. De geur is complex: een concentratie van zwarte bessenjam, wat rijp rood fruit en iets vanille en cacao. De textuur is fluweelachtig en romig en het hout en fruit zijn goed met elkaar geïntegreerd. De lange afdronk maakt deze modern gemaakte Rioja helemaal compleet.
Achtergrondinformatie:
Liefhebbers van wat vollere rode wijnen drinken deze Rioja gewoon zo. Het gros zal er echter de voorkeur aan geven om er iets bij te eten. Deze rode Spanjaard schenk je bij allerlei geliefde, niet al te ingewikkelde gerechten, zoals pasta met vleessaus, gegrilde worstjes of een broodje hamburger. En natuurlijk bij pasta!
Past goed bij: kalfsvlees, pasta, tapas, worstjes, hamburgers, klein wild
Fact Sheet Covila II Crianza Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Een heerlijk uitbundige wijn. De geur van tropisch fruit… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Een heerlijk uitbundige wijn. De geur van tropisch fruit als ananas en mango knallen het glas uit. Door de fijne frisse citrus-tonen blijft de wijn lekker doordrinkbaar. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Een kruidige en intense wijn die alles meekrijgt van… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Een kruidige en intense wijn die alles meekrijgt van zijn unieke bodem. Zwoele wijn met tonen van venkel en ziltigheid van de aangrenzende zee. Testamatta betekent letterlijk gekhoofd. In het Florentijnse dialect zou je het kunnen vertalen naar heethoofd. Leuk weetje, dat is in de straten van Florence bedoeld als compliment.
Achtergrondinformatie:
Op het Toscaanse eilandje Giglio groeit de lokale druif Ansonica. Deze is verwant aan de Siciliaanse inzolia druif maar geeft een veel grotere rijkdom aan smaken.Tijdens een vakantie op het eiland ontdekt Bibi de potentie van deze oude verlaten wijnstokken. Overal op de rotsige kust vindt hij stokken van wel 120 jaar oud. Uniek in de huidige wereld van gekloonde druivenrassen. De oudste wijnranken gebruikt hij voor deTestamatta. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
De Maison Sauvignon Blanc heeft een heerlijk bouquet van… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
De Maison Sauvignon Blanc heeft een heerlijk bouquet van citroenen, kruiden en een frisse smaak.
Druivenrassen/vinificatie:
Deze wijn is gemaakt van 100% Sauvignon Blanc druiven die groeien op de heetste en droogste gronden van de Languedoc. Deze droge terroirs zorgen voor een unieke smaakbeleving. Door te werken in koele omstandigheden blijven de aroma's perfect bewaard en behoudt de wijn zijn sprankeling. Na zorgvuldige persing en klaring vindt de alcoholische fermentatie plaats in temperatuur-gecontroleerde roestvrijstalen vaten, waardoor we een wijn krijgen met een prachtige gele kleur en groene tinten. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
De kleur is intens strogeel met lichtgroene tonen. Een… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
De kleur is intens strogeel met lichtgroene tonen. Een fijn, fris en elegant fruitig bouquet. In de mond is de wijn zacht, mineraal en harmonieus.
Druivenrassen en vinificatie:
De Pinot Grigio druiven uit Veneto komen uit een selectie van de beste druiven afkomstig van 10-15 jaar oude wijnstokken, gelegen aan de voet van de heuvels waar de bodem uit klei en kalksteen bestaat. De bijzondere ligging geeft de wijn een fijne mineraliteit, goede structuur en typische geur van bloemen. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Zeer elegante 100% riesling. Knisperend en een altijd aanwezige… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Zeer elegante 100% riesling. Knisperend en een altijd aanwezige tanninekracht, een gladde ronding van vorm. De wijnen, altijd perfect droog, zijn natuurlijk soms overdreven krachtig en uiterst complex.
Achtergrondinformatie:
Domaine Marcel Deiss behoort tot de beste producenten uit de Elzas. Het huis werd in 1947 opgericht, maar de geschiedenis van de familie Deiss in de wijnbouw gaat veel verder terug. De huidige eigenaar en wijnmaker, Jean-Michel Deiss, kiest zeer nadrukkelijk voor een terroirfilosofie. Zo’n 40 jaar geleden gooide hij het roer om om volledig zijn eigen pad te kiezen in de op dat moment op druivenrassen gerichte wijnmarkt. Deze manier van wijnbouw, waarbij hele hectares wijngaard met één enkel druivenras zijn aangeplant, zorgt volgens hem voor karakterloze wijnen en ongezonde wijngaarden. Het is juist de kunst om de enorme diversiteit van dit bijzondere wijngebied, met al zijn subklimaatjes en bodemsamenstellingen, vast te leggen in de wijnen.
“De wijngaard gaat voor het druivenras”, is zijn stellige overtuiging. Daarom plantte hij druivenrassen in diverse wijngaarden door elkaar aan (complantation), zoals de wijnboeren dat vroeger ook deden. Dit bevordert de biodiversiteit in de wijngaard: de verschillende druivenrassen versterken en ondersteunen elkaar. Andere lokale gewassen, bomen en struiken in en rondom de wijngaarden zorgen voor een nog grotere biodiversiteit. In de wijngaarden wordt zoveel mogelijk handmatig gewerkt en volgens biodynamische principes. Verticale groei van de wortels wordt zoveel mogelijk gestimuleerd: hoe dieper de wortels in de bodem gaan, hoe meer voedingsstoffen en karaktereigenschappen van de wijngaard de wijnranken kunnen opnemen.
Deiss onderscheidt de ‘vins de fruits’ en de ‘vins de terroirs’. De eerste groep betreft vaak cépage wijnen die uitermate druifzuiver zijn, een hoge concentratie bezitten en duidelijk de jaargang weerspiegelen. De terroir wijnen zijn de regionale, communale of wijngaardwijnen, waarbij de wijn veel meer is beïnvloed door het terroir dan door een druivenras. Deze wijnen zijn van ten minste 3 druivenrassen gemaakt maar soms ook van 13 rassen. De wijnen kunnen per terroir en per jaargang sterk verschillen. De filosofie bij het wijnmaken is simpel: zo min mogelijk ingrijpen zodat het terroir volledig spreekt. “De wijn moet zichzelf ‘vormen’ en heeft daarbij slechts de meest noodzakelijke ondersteuning van de wijnmaker nodig”, vindt Jean-Michel. De wijnen van Deiss blinken uit door precisie, concentratie en een heerlijk zacht mondgevoel. Ondanks de specifieke opvattingen van Jean-Michel zijn de wijnen niet ‘moeilijk’ te noemen, en kennen zij daardoor een brede schare liefhebbers. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Deze soepele champagne heeft tonen van necatrines, citrusvruchten en… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Deze soepele champagne heeft tonen van necatrines, citrusvruchten en een minerale kwaliteit. De afdronk is lang een zeer verfrissend.
Achtergrondinformatie:
Ruinart is het oudste champagnehuis, opgericht in 1729 door Nicolas Ruinart. Zijn oom, Dom Thierry Ruinart, was een goede vriend van collega benedictijner monnik Dom Pierre Pérignon. Samen experimenteerden zij er op los om het mysterie rondom mousserende wijnen te ontrafelen. Beiden hebben uiteraard geen nazaten gekregen in verband met hun religieuze achtergrond. Hun kennis is echter wel overgedragen aan neef Nicolas. Ruinart is gelegen in Reims en de kelders waar miljoenen flessen opgeslagen liggen, zijn monumentaal en dateren uit de Romeinse tijd. Dit historische champagnehuis heeft een frisse en elegante stijl en is chardonnay gedomineerd. Sluiten (-) |