Assortiment

Lijst Grid
Land
Wijnsoort
Biologisch
Non Food
Offline Product
Filters Sort results
Reset Apply
Smaakomschrijving: Deze heerlijke viognier is zeer geurig in de neus…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Deze heerlijke viognier is zeer geurig in de neus en heeft meer body dan men gewend is van een viognier. Rijker en voller maar toch mooi fris en elegant in de afdronk. Tonen van perzik en abrikoos! Achtergrondinformatie: In Ouveillan, gelegen 12 kilometer van Narbonne, is in 1936 de Ouveillan Cellar gesticht. Dit gebied staat bekend om zijn uitstekend terroir, dat strekt over meer dan 2.500 hectare. Les Vignerons du Narbonnais is een wijncoöperatie die bestaat uit 330 leden. Met de grootst mogelijke zorg worden de wijngaarden bewerkt om de druiven naar een optimale rijpheid te begeleiden.
Sluiten (-)
Volle en ronde stijl chardonnay door 6 maanden houtgebruik. In…
Lees meer (+)
Volle en ronde stijl chardonnay door 6 maanden houtgebruik. In de neus tonen van vanille en een beetje romigheid. In de smaakt heeft de wijn hints van boterbabbelaars.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Licht strogele kleur met groene reflexen. Het aroma is…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Licht strogele kleur met groene reflexen. Het aroma is delicaat en intens, doet denken aan hagendoorn, vlierbloesem en viooltjes. De smaak is droog, fris met goede body en harmonieus. In de finale een karakteristieke toon van amandelen! Van wijnen uit de Veneto zijn wij groot fan. Deze wijn komt uit de portefeuille van een wijn coöperatie, Cantina di Monteforte. Bij elkaar hebben ze 12oo hectare aan wijngaarden. Ze combineren moderne wijntechnieken met traditionele wijnbouwmethodes. Hierdoor komt het unieke karakter van de regio in de wijn naar voren op een frisse, zuivere en lichtvoetige wijze. De Soave is een regio die bekend staat om de gelijknamige witte wijn Soave Classico. De heuvelachtige ligging in combinatie met de bodem van voornamelijk vulkanische oorsprong en  het milde klimaat zorgt voor een uniek smaakkarakter.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Lichtgeel tot gelig. In de neus rijp fruit als…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Lichtgeel tot gelig. In de neus rijp fruit als gele appel en daarnaast noten, boter en kruidigheid van hout. In de mond  rond en zacht met een hoge concentratie. Lange afdronk met een prachtige mineraliteit. Primus inter pares’ onder de witte wijnen, Chardonnay in een typisch Bourgondische stijl. De Kirchberg in Oberrotweil heeft een bodem van kalkhoudend vulkaangrind (Phonolith) en heeft een koel micro-klimaat. Achtergrondinformatie: De Kaiserstuhl is een oude vulkaan en de bodem bestaat doorgaans uit een in dikte variërende laag löss op verweerd vulkanisch gesteente. Het wijnbedrijf ligt aan de zuidwest-kant van de berg, maar de terassenwijngaarden hebben vele exposities. De meeste wijngaarden liggen in de buurt van de wijnmakerij in Oberbergen, maar een aantal Grosses Gewächse liggen in het naastgelegen Oberrotweil en in Achkarren net aan de andere kant van de heuvel. Keller is een specialist in ‘Burgundersorten’, dus de Pinots en Chardonnay. Vooral de Spätburgunders (bij hen soms ook Pinot noir genoemd omdat ze met klonen uit Bourgogne werken) genieten in Duitsland groot aanzien. Dit heeft er in 2019 toe geleid dat zowel vader als zoon Keller door Gault-Millau zijn uitgeroepen tot ‘Winzer des Jahres’! De invloed van de familie Keller op de Duitse gastronomie en plaatselijke wijnbouw is enorm. Franz Keller, vader van Fritz en opa van Friedrich, is er eigenhandig voor verantwoordelijk dat Oberbergen zijn unieke kleine terrassenwijngaarden heeft behouden. In naburige dorpen zijn deze vervangen voor grote terrassen: beter machinaal te bewerken, maar voor de wijnkwaliteit en esthetiek van de omgeving voegt het weinig toe. Daarnaast bezit de familie al meer dan een eeuw het restaurant Der Schwarzer Adler, sinds de jaren zestig bekroond met een ster. En dan te bedenken dat het eigenlijk allemaal begonnen is met de handel in exclusieve Bordeaux en Bourgogne halverwege de 19de eeuw, een traditie die als importeur van de wijnen van Domaine Romanée Conti en Domaine Armand Rousseau nog altijd wordt voortgezet.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Dieprood met voor spätburgunder hoge intensiteit. In de neus…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Dieprood met voor spätburgunder hoge intensiteit. In de neus zeer complex met klein rood fruit, floraal, rokerig en een beetje vanille maar vooral de kruidigheid van hout. In de mond zeer geconcentreerd met lekker rood fruit, kreupelhout en wat aardse tonen. Daarnaast een stevige grip van de flinke maar mooi rijpe tannines en heerlijke zuren. Een lange, minerale afdronk met balans tussen frisheid en tannines. De rode wijn in de meest verfijnde stijl, fruitig van karakter met een elegante structuur. Ook het snelst op dronk. De wijngaard in Jechtingen staat aangeplant op donker en licht vulkanisch gesteente met löss. Achtergrondinformatie: De Kaiserstuhl is een oude vulkaan en de bodem bestaat doorgaans uit een in dikte variërende laag löss op verweerd vulkanisch gesteente. Het wijnbedrijf ligt aan de zuidwest-kant van de berg, maar de terassenwijngaarden hebben vele exposities. De meeste wijngaarden liggen in de buurt van de wijnmakerij in Oberbergen, maar een aantal Grosses Gewächse liggen in het naastgelegen Oberrotweil en in Achkarren net aan de andere kant van de heuvel. Keller is een specialist in ‘Burgundersorten’, dus de Pinots en Chardonnay. Vooral de Spätburgunders (bij hen soms ook Pinot noir genoemd omdat ze met klonen uit Bourgogne werken) genieten in Duitsland groot aanzien. Dit heeft er in 2019 toe geleid dat zowel vader als zoon Keller door Gault-Millau zijn uitgeroepen tot ‘Winzer des Jahres’!  De invloed van de familie Keller op de Duitse gastronomie en plaatselijke wijnbouw is enorm. Franz Keller, vader van Fritz en opa van Friedrich, is er eigenhandig voor verantwoordelijk dat Oberbergen zijn unieke kleine terrassenwijngaarden heeft behouden. In naburige dorpen zijn deze vervangen voor grote terrassen: beter machinaal te bewerken, maar voor de wijnkwaliteit en esthetiek van de omgeving voegt het weinig toe. Daarnaast bezit de familie al meer dan een eeuw het restaurant Der Schwarzer Adler, sinds de jaren zestig bekroond met een ster. En dan te bedenken dat het eigenlijk allemaal begonnen is met de handel in exclusieve Bordeaux en Bourgogne halverwege de 19de eeuw, een traditie die als importeur van de wijnen van Domaine Romanée Conti en Domaine Armand Rousseau nog altijd wordt voortgezet.
Sluiten (-)
Achtergrondinformatie: Philipp Wittmann, de biodynamische sterwijnmaker uit Rheinhessen, heeft een…
Lees meer (+)
Achtergrondinformatie: Philipp Wittmann, de biodynamische sterwijnmaker uit Rheinhessen, heeft een hekel aan augustus: dan moet hij  namelijk de verdeling maken van zijn Grosse Gewächse. Dat is vooral vervelend omdat de vraag steeds verder toeneemt en het aanbod klein is. Hij heeft dus eigenlijk voor iedereen te weinig. Niet zo vreemd, gezien het feit dat zijn GG’s tot 96 punten van Parker opleveren, tot 100 punten bij Stuart Pigott, hij door Eichelmann al twee keer tot beste witte wijnmaker van Duitsland werd gekroond, in 2014 Wijnmaker van het jaar was bij Gault Millau en in 2015 bij Schlemmer Atlas en jaarlijks in Mainz tijdens de GG proeverij als één van de allerbesten uit de bus komt! Jaargang 2019 Na een zeer milde winter met ook weinig neerslag kwamen de scheuten al ‘record verdacht’ vroeg uit, rond midden april. Toen in mei de kou terugkwam werd gevreesd voor vorstschade maar dat bleek mee te vallen. De kou zorgde ervoor dat de groei wat vertraagde maar in juni ging het wederom hard. De bloei verliep midden juni erg goed. De droogte gaf geen grote problemen, volgens Wittmann door biodynamisch werken, die voor dieper gaande wortels zorgt en ervoor zorgt dat water in de bodem beter wordt vastgehouden. In juli veel zon en warmte maar ook af en toe wat regen. Wittmann besloot weinig blad weg te halen om de druiven niet teveel in het directe zonlicht te laten hangen. Vanaf midden augustus kwam er weer regelmatig regen en waren vooral de nachten koel. Dit is zeer goed geweest voor de rijping van de druiven, die rustig de tijd kregen aroma’s op te bouwen terwijl de suikers niet te snel toenamen en de zuren niet te snel afnamen.Vanaf half september werd er geoogst, eerst de ‘burgunders’ en daarna de riesling. Een paar keer werd gestopt door regen maar de druiven kwamen in perfecte conditie en optimaal rijp binnen. Op 5 oktober was alles al binnen! Dit groeiseizoen leverde geweldige wijnen op: wijnen die de kracht en concentratie hebben van een warme jaargang maar dat gecombineerd met frisse aroma’s en heerlijke zuren van een koelere jaargang. Tel daarbij op de duidelijke terroirdefinitie (het verschil tussen de vier GG’s is duidelijker dan ooit) en we hebben een bijna perfecte jaargang te pakken. Een ‘open’ jaargang die jong drinkbaar is maar die ook uitstekend opgelegd kan worden.
Sluiten (-)
Achtergrondinformatie: Philipp Wittmann, de biodynamische sterwijnmaker uit Rheinhessen, heeft een…
Lees meer (+)
Achtergrondinformatie: Philipp Wittmann, de biodynamische sterwijnmaker uit Rheinhessen, heeft een hekel aan augustus: dan moet hij  namelijk de verdeling maken van zijn Grosse Gewächse. Dat is vooral vervelend omdat de vraag steeds verder toeneemt en het aanbod klein is. Hij heeft dus eigenlijk voor iedereen te weinig. Niet zo vreemd, gezien het feit dat zijn GG’s tot 96 punten van Parker opleveren, tot 100 punten bij Stuart Pigott, hij door Eichelmann al twee keer tot beste witte wijnmaker van Duitsland werd gekroond, in 2014 Wijnmaker van het jaar was bij Gault Millau en in 2015 bij Schlemmer Atlas en jaarlijks in Mainz tijdens de GG proeverij als één van de allerbesten uit de bus komt! Jaargang 2019 Na een zeer milde winter met ook weinig neerslag kwamen de scheuten al ‘record verdacht’ vroeg uit, rond midden april. Toen in mei de kou terugkwam werd gevreesd voor vorstschade maar dat bleek mee te vallen. De kou zorgde ervoor dat de groei wat vertraagde maar in juni ging het wederom hard. De bloei verliep midden juni erg goed. De droogte gaf geen grote problemen, volgens Wittmann door biodynamisch werken, die voor dieper gaande wortels zorgt en ervoor zorgt dat water in de bodem beter wordt vastgehouden. In juli veel zon en warmte maar ook af en toe wat regen. Wittmann besloot weinig blad weg te halen om de druiven niet teveel in het directe zonlicht te laten hangen. Vanaf midden augustus kwam er weer regelmatig regen en waren vooral de nachten koel. Dit is zeer goed geweest voor de rijping van de druiven, die rustig de tijd kregen aroma’s op te bouwen terwijl de suikers niet te snel toenamen en de zuren niet te snel afnamen.Vanaf half september werd er geoogst, eerst de ‘burgunders’ en daarna de riesling. Een paar keer werd gestopt door regen maar de druiven kwamen in perfecte conditie en optimaal rijp binnen. Op 5 oktober was alles al binnen! Dit groeiseizoen leverde geweldige wijnen op: wijnen die de kracht en concentratie hebben van een warme jaargang maar dat gecombineerd met frisse aroma’s en heerlijke zuren van een koelere jaargang. Tel daarbij op de duidelijke terroirdefinitie (het verschil tussen de vier GG’s is duidelijker dan ooit) en we hebben een bijna perfecte jaargang te pakken. Een ‘open’ jaargang die jong drinkbaar is maar die ook uitstekend opgelegd kan worden.
Sluiten (-)
Achtergrondinformatie: Philipp Wittmann, de biodynamische sterwijnmaker uit Rheinhessen, heeft een…
Lees meer (+)
Achtergrondinformatie: Philipp Wittmann, de biodynamische sterwijnmaker uit Rheinhessen, heeft een hekel aan augustus: dan moet hij  namelijk de verdeling maken van zijn Grosse Gewächse. Dat is vooral vervelend omdat de vraag steeds verder toeneemt en het aanbod klein is. Hij heeft dus eigenlijk voor iedereen te weinig. Niet zo vreemd, gezien het feit dat zijn GG’s tot 96 punten van Parker opleveren, tot 100 punten bij Stuart Pigott, hij door Eichelmann al twee keer tot beste witte wijnmaker van Duitsland werd gekroond, in 2014 Wijnmaker van het jaar was bij Gault Millau en in 2015 bij Schlemmer Atlas en jaarlijks in Mainz tijdens de GG proeverij als één van de allerbesten uit de bus komt! Jaargang 2019 Na een zeer milde winter met ook weinig neerslag kwamen de scheuten al ‘record verdacht’ vroeg uit, rond midden april. Toen in mei de kou terugkwam werd gevreesd voor vorstschade maar dat bleek mee te vallen. De kou zorgde ervoor dat de groei wat vertraagde maar in juni ging het wederom hard. De bloei verliep midden juni erg goed. De droogte gaf geen grote problemen, volgens Wittmann door biodynamisch werken, die voor dieper gaande wortels zorgt en ervoor zorgt dat water in de bodem beter wordt vastgehouden. In juli veel zon en warmte maar ook af en toe wat regen. Wittmann besloot weinig blad weg te halen om de druiven niet teveel in het directe zonlicht te laten hangen. Vanaf midden augustus kwam er weer regelmatig regen en waren vooral de nachten koel. Dit is zeer goed geweest voor de rijping van de druiven, die rustig de tijd kregen aroma’s op te bouwen terwijl de suikers niet te snel toenamen en de zuren niet te snel afnamen.Vanaf half september werd er geoogst, eerst de ‘burgunders’ en daarna de riesling. Een paar keer werd gestopt door regen maar de druiven kwamen in perfecte conditie en optimaal rijp binnen. Op 5 oktober was alles al binnen! Dit groeiseizoen leverde geweldige wijnen op: wijnen die de kracht en concentratie hebben van een warme jaargang maar dat gecombineerd met frisse aroma’s en heerlijke zuren van een koelere jaargang. Tel daarbij op de duidelijke terroirdefinitie (het verschil tussen de vier GG’s is duidelijker dan ooit) en we hebben een bijna perfecte jaargang te pakken. Een ‘open’ jaargang die jong drinkbaar is maar die ook uitstekend opgelegd kan worden.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Meest krachtige rode wijn van zeer oude stokken. Werkelijk…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Meest krachtige rode wijn van zeer oude stokken. Werkelijk prachtig gelegen wijngaard aangeplant op kalkhoudend vulkaangesteente (tefriet) in Achkarren, moeilijk te bewerken door de extreme hellingsgraad. Deze wijn heeft het grootste bewaarpotentieel. Achtergrondinformatie: De Kaiserstuhl is een oude vulkaan en de bodem bestaat doorgaans uit een in dikte variërende laag löss op verweerd vulkanisch gesteente. Het wijnbedrijf ligt aan de zuidwest-kant van de berg, maar de terassenwijngaarden hebben vele exposities. De meeste wijngaarden liggen in de buurt van de wijnmakerij in Oberbergen, maar een aantal Grosses Gewächse liggen in het naastgelegen Oberrotweil en in Achkarren net aan de andere kant van de heuvel.  Keller is een specialist in ‘Burgundersorten’, dus de Pinots en Chardonnay. Vooral de Spätburgunders (bij hen soms ook Pinot noir genoemd omdat ze met klonen uit Bourgogne werken) genieten in Duitsland groot aanzien. Dit heeft er in 2019 toe geleid dat zowel vader als zoon Keller door Gault-Millau zijn uitgeroepen tot ‘Winzer des Jahres’!  De invloed van de familie Keller op de Duitse gastronomie en plaatselijke wijnbouw is enorm. Franz Keller, vader van Fritz en opa van Friedrich, is er eigenhandig voor verantwoordelijk dat Oberbergen zijn unieke kleine terrassenwijngaarden heeft behouden. In naburige dorpen zijn deze vervangen voor grote terrassen: beter machinaal te bewerken, maar voor de wijnkwaliteit en esthetiek van de omgeving voegt het weinig toe. Daarnaast bezit de familie al meer dan een eeuw het restaurant Der Schwarzer Adler, sinds de jaren zestig bekroond met een ster. En dan te bedenken dat het eigenlijk allemaal begonnen is met de handel in exclusieve Bordeaux en Bourgogne halverwege de 19de eeuw, een traditie die als importeur van de wijnen van Domaine Romanée Conti en Domaine Armand Rousseau nog altijd wordt voortgezet.
Sluiten (-)
Kirchberg Spätburgunder Complexer dan de Enselberg, maar in een elegantere…
Lees meer (+)
Kirchberg Spätburgunder Complexer dan de Enselberg, maar in een elegantere stijl dan de Eichberg, in de neus domineert rood fruit. De Kirchberg in Oberrotweil heeft een bodem van kalkhoudend vulkaangrind (Phonolith) en heeft een koel micro-klimaat.   Achtergrondinformatie: De Kaiserstuhl is een oude vulkaan en de bodem bestaat doorgaans uit een in dikte variërende laag löss op verweerd vulkanisch gesteente. Het wijnbedrijf ligt aan de zuidwest-kant van de berg, maar de terassenwijngaarden hebben vele exposities. De meeste wijngaarden liggen in de buurt van de wijnmakerij in Oberbergen, maar een aantal Grosses Gewächse liggen in het naastgelegen Oberrotweil en in Achkarren net aan de andere kant van de heuvel.   Keller is een specialist in ‘Burgundersorten’, dus de Pinots en Chardonnay. Vooral de Spätburgunders (bij hen soms ook Pinot noir genoemd omdat ze met klonen uit Bourgogne werken) genieten in Duitsland groot aanzien. Dit heeft er in 2019 toe geleid dat zowel vader als zoon Keller door Gault-Millau zijn uitgeroepen tot ‘Winzer des Jahres’!   De invloed van de familie Keller op de Duitse gastronomie en plaatselijke wijnbouw is enorm. Franz Keller, vader van Fritz en opa van Friedrich, is er eigenhandig voor verantwoordelijk dat Oberbergen zijn unieke kleine terrassenwijngaarden heeft behouden. In naburige dorpen zijn deze vervangen voor grote terrassen: beter machinaal te bewerken, maar voor de wijnkwaliteit en esthetiek van de omgeving voegt het weinig toe. Daarnaast bezit de familie al meer dan een eeuw het restaurant Der Schwarzer Adler, sinds de jaren zestig bekroond met een ster. En dan te bedenken dat het eigenlijk allemaal begonnen is met de handel in exclusieve Bordeaux en Bourgogne halverwege de 19de eeuw, een traditie die als importeur van de wijnen van Domaine Romanée Conti en Domaine Armand Rousseau nog altijd wordt voortgezet.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Warme kersenrode kleur. Intens fruitig aroma met rijp rood…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Warme kersenrode kleur. Intens fruitig aroma met rijp rood fruit, een vleugje laurier, wilde bessen en een nuance van mineralen (peper). Fruitig en expressief van smaak.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Bleekgeel met groene reflectie. Exotisch aroma met nuances van…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Bleekgeel met groene reflectie. Exotisch aroma met nuances van fruit van ananas en perzik. Frisse, subtiele fruitsmaak met een frisse smakelijke afdronk.
Sluiten (-)
Druiven: 50% Syrah, 40% Grenache, 10% Carignan Smaakomschrijving: In de…
Lees meer (+)
Druiven: 50% Syrah, 40% Grenache, 10% Carignan Smaakomschrijving: In de neus open en rijp, puur zwart fruit, wat specerijen, licht florale toets, invloed van Syrah. In de smaak wederom mooi fruit, pikante kruidigheid en wat laurier. Zachte tannines zorgen voor de nodige grip. Heel kenmerkende wijn voor de appellation. Château du Vieux Parc is eigendom van Louis en Claudine Panis. Het wijngaardbezit omvat circa 62 hectare. Perfectionist Louis Panis is een echte wijnenthousiast en een geweldige perfectionist. Zijn rode Corbières is uiterst verfijnd. De Cuvée Selection is in één woord geweldig! Deze is afkomstig van zeer oude Syrah-stokken. De wijn ondergaat een vatrijping van 12 maanden op Frans eikenhout. Internationale erkenning In de loop der jaren heeft Château du Vieux Parc een indrukwekkend aantal prijzen in de wacht gesleept, waardoor het meer internationale bekendheid heeft gekregen. Vernieuwingen In 2000 volgde een grote investering, waarbij de wijnkelders en de opslagruimte compleet werden vernieuwd. In 2005 trad zijn zoon Guillaume toe tot het bedrijf, na een gedegen wijnopleiding en diverse stages te hebben gevolgd. Guillaume's invloed zorgt voor een frisse kijk op zaken en leidt tot verdere kwaliteitsverbeteringen. Een bedrijf om te blijven volgen! Corbières Het wijnhuis bevindt zich in de gemeente Corbières in de regio Aude. Het is een bergachtig gebied, vlak onder Narbonne en Carcassonne. Het gebied kent een lange wijntraditie. De Romeinen verscheepten reeds grote hoeveelheden wijn vanuit de haven van Narbonne. Druivenrassen Voor rode wijn: Carignan, Grenache, Mourvèdre, Syrah, Cinsaut, Terret, Macabéo (de laatste drie in totaal niet meer dan 10%). Voor witte wijn: Clairette, Grenache Blanc, Bourboulenc, Ugni Blanc, Roussanne, Rolle, Maccabéo, Marsanne. Rendement Maximaal 54 hl/ha. Klimaat Mediterraans met warme tot zeer warme zomers en zachte winters. De Tramontana, een droge wind afkomstig uit het noorden, maakt dit tot één van de droogste regio's van Frankrijk. Bodem De regio Corbières kent veel subregio's. Grofweg is het op te splitsen in de Corbières-Maritimes, die zich uitstrekt langs de kust. Hier is de bodem overwegend kalkhoudend. De Hautes-Corbières is bergachtig, met een rotsachtige bodem van leisteen.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Fonkelend paars is deze wijn met een geurend fruitpalet…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Fonkelend paars is deze wijn met een geurend fruitpalet van frambozen en rode kersen. In de frisse bijna pittige smaak proeven we naast het rode fruit ook zwarte kersen en een hint van aalbes. De afdronk is beendroog. Deze soepele, frisse smaakstijl is op zijn best licht gekoeld!
Sluiten (-)
Druiven: Malbec Smaakomschrijving: Medium violetrood. Fruitige Malbec met aroma’s van…
Lees meer (+)
Druiven: Malbec Smaakomschrijving: Medium violetrood. Fruitige Malbec met aroma’s van verse pruimen, blauwe bessen en kersen. Tonen van vanille en cacao van subtiel houtcontact. Zwoel en toegankelijk palet met simpele voornamelijk fruitige smaken. Medium body, fris en delicaat met fluweelzachte ronde tannine. Medium finale. Vinificatie: In contact met zowel Frans als Amerikaans eiken gedurende 4 maanden.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Open neus met citrusbetoonde, peernuances; breed gestructureerd mediumvolle, sappige …
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Open neus met citrusbetoonde, peernuances; breed gestructureerd mediumvolle, sappige smaak geaccentueerd door citrusfruit aangevuld met florale nuances. Goede zuren die de wijn een aangename lengte geven
Sluiten (-)
Wijnomschrijving: In de neus aroma's die doen denken aan kruidige…
Lees meer (+)
Wijnomschrijving: In de neus aroma's die doen denken aan kruidige pruimenjam vergezeld door peper en vanille. In de mond heeft de wijn een volle body en zachte tannines. De aroma's van specerijen en pruimen komen ook in de mond weer naar voren. Achtergrondinformatie: Gemaakt van 100% Shiraz. Voor deze wijn gisten de hele druiven in tanks. Halverwege de gisting wordt de helft van de wijn in Frans eiken vaten gepompt, om daar verder te gisten. De andere helft gist verder op de schil 'sur lie'. De wijn rijpt uiteindelijk nog 12 - 15 maanden in Frans eiken vaten.
Sluiten (-)
Wijnomschrijving: De wijn heeft een heldere mooie paarsrode kleur. In…
Lees meer (+)
Wijnomschrijving: De wijn heeft een heldere mooie paarsrode kleur. In de geur heerlijke aroma’s van rode en zwarte bessen, met lichte geroosterde tonen en cacao. De smaak is vriendelijk, evenwichtig in de mond, met een rijke smaak met een frisse en kruidige afdronk. Achtergrondinformatie: De druiven voor de Crianza zijn afkomstig van de wijngaarden La Lobera en Las Planes met een klei- en krijtachtige bodem. De wijn is een blend van 50% Garnacha en 50% Tempranillo. Na de vinificatie krijgt de wijn een houtlagering van 14 maanden op Amerikaans eiken(80%) en Frans eiken(20%).
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: De droge Gutsriesling, zeg maar het visitekaartje van het…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: De droge Gutsriesling, zeg maar het visitekaartje van het Weingut waarbij de naam van de wijngaard er eigenlijk niet toe doet. Strak, typisch riesling, knapperig droog met nuances van appel en subtiele zuren. Een en al nervositeit.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: De Diaphane Blanquette de Limoux bevat een subtiele smaak…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: De Diaphane Blanquette de Limoux bevat een subtiele smaak van appel, perzik en peer, gecombineerd met een fris zuurtje. Een vol rond glas en toch fris!
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Violet van kleur, bijna zwart, typisch voor een Argentijnse…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Violet van kleur, bijna zwart, typisch voor een Argentijnse malbec van topkwaliteit. In de neus vindt men, intense rijke aroma’s van zwart fruit en een hint van zwarte peper. Deze wijn beschikt over een uitstekende structuur en lengte. In de mond treft men zwarte bessen, pruimen en een hint van chocolade met een zachte en soepele finish. Achtergrondinformatie: Gemaakt van organische geteelde druiven, grotendeels van wijngaarden in Tupungato op een hoogte van 1200 meter. Dit is een van de hoogste plekken van Mendoza. Hij is gemaakt van 100% Malbec druiven en heeft contact gehad met Amerikaans en Frans eiken gedurende de fermentatie. Daarna rijpt de wijn nog eens 4 maanden in de fles.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Weelderig rijpe gelagerde droge witte wijn. Goudgeel met dikke…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Weelderig rijpe gelagerde droge witte wijn. Goudgeel met dikke tranen. Rijk aroma met verse eik en wit steenfruit, vanille en hazelnoot, gedroogde specerijen. Brede droge smaak met duidelijke houtindruk, stevig en karaktervol, met veel zoet fruit in de afdronk. De familie Bogle verbouwt al vanaf de negentiende eeuw wijnen. Pas rond 1968 plantte de familie de eerste wijnstokken in de buurt van Clarksburgh U.S.A. Na jaren van hard werken heeft de Bogle familie meer dan 1.200 ha wijnbouw in California. 2019 Wine Enthusiast ‘American Winery of the Year’ Oorspronkelijk komt de familie Bogle uit Tennessee. Het was Captain AJ Bogle die infiltreerde in de burgeroorlog en zo in Californië terecht kwam samen met zijn neef Samuel. Samen plantte ze de eerste fruitbomen op het landgoed. Helaas werd alles gerooid tijdens de grote crisis in de jaren 30 van de vorige eeuw. Warren Bogle (vanaf 1968) Toch was het Warren Bogle, als vierde generatie, die pas als eerste druivenranken ging aanplanten op de huidige locatie van Bogle Vineyards. Dit gebeurde ruim na de Tweede Wereldoorlog samen met zijn zoon Chris in 1968. Eerst werd al het fruit verkocht aan andere wijnmakers. Pas met de oogst van 1978 kwam de eerst eigen Bogle wijn op de markt. De Winery die een jaar later werd gebruikt bestaat nu nog steeds. Chris Bogle (vanaf 1989) Chris Bogle nam in 1989 de boel over samen met zijn vrouw Patty. Vanaf toen is het echt snel gegaan. Chris werkte in de wijngaard en de kelder. Zijn vrouw nam alle verantwoordelijkheid voor de administratie. Net voor zijn dood in 1997 bereikte hij een mijlpaal van 1000 hectare eigen wijngaard. Direct na zijn door nam Patty de complete leiding over en stelde een team van medewerkers samen waarvan er tot op heden nog steeds een aantal werkzaam zijn. De drie broers (vanaf 1997) Warren Jr. (vernoemd naar zijn Opa) kwam in 1997 op verzoek van zijn moeder terug naar het familiebedrijf om als farmmanagers te functioneren. De andere zoon Jody kwam 2 jaar later terug om het proeflokaal en de klantrelaties te beheren. En de jongste zoon Ryan kwam in 2007 in het bedrijf om vooral te focussen op de financiën. Een taak die zijn moeder lang had gedaan.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Intens vineus bouquet van kersen met tonen van zwarte…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Intens vineus bouquet van kersen met tonen van zwarte bessen en drop naarmate de wijn verder rijpt. Stevige wijn met een aangename kruidigheid in de afdronk.  Dankzij de rijpheid van het fruit is deze wijn ook jong erg lekker, en zal met wat jaren flesrijping nog meer in balans komen.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Bleek strogeel van kleur, plezierig en karakteristieke aroma’s van…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Bleek strogeel van kleur, plezierig en karakteristieke aroma’s van amandelen en tropisch fruit. Vol en vettig smaak, fris en kruidige finale. Lekker en smakelijk kruidig.
Sluiten (-)
Sociedade dos Vinhos Borges is in 1884 opgericht door de…
Lees meer (+)
Sociedade dos Vinhos Borges is in 1884 opgericht door de twee broers Fransisco en Antonio Borges. Inmiddels is Borges uitgegroeid tot een groot bedrijf dat is overgenomen door een koffiefabrikant. Veel van de wijngaarden zijn ook terecht gekomen in handen van het beroemde wijnhuis Taylor’s en mede daarom is de huidige wijnmaker overgekomen van Taylor’s. De Portwijnen van Borges zijn sindsdien qua stijl veranderd naar vooral fruitdominerende wijnen van een uitstekende kwaliteit. Overigens maakt Borges naast Port ook stille wijnen, waarvan de wijngaarden verdeeld over Portugal liggen. Smaakomschrijving: Jeugdig rood. Uitgesproken fruitrijke neus met een vleugje chocolade. Soepele aanzet, vol, fruitig, zoet, rozijnen, mooie chocoladebitters.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: In het glas een diep rode kleur, in de…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: In het glas een diep rode kleur, in de mond smaken als granaatappel en wilde aardbeien. De afdronk is zacht en smooth met lichte tannine. Achtergrondinformatie: Baglio Gibellina domineert de vallei en wordt omgeven door de heuvels van Salemi en Santa Ninfa. Het landschap is bezaaid met wijngaarden, olijfbomen, citrusbomen, jeneverbesstruiken en fichi d’India bomen. Het blauw van de hemel en van de zee aan de horizon vormen het decor voor een mengsel van kleuren die typisch mediterraan zijn. De zonsondergangen die vanaf Baglio gezien kunnen worden, zijn spectaculair. De druiven voor deze Nero d’Avola worden met de hand geplukt rond half september, waarna ze in stalen tanks onder een gecontroleerde temperatuur van 15°C worden gevinifieerd.  
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Volle, granaatrode barolo. De Ravera is een van de…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Volle, granaatrode barolo. De Ravera is een van de beroemste cru's (wijngaarden) van Novello en is werkelijk een fantastische kwaliteit Barolo! Bijzonder goed in balans met een flinke body en diepte. Fruitige en kruidige aroma's. Achtergrondinformatie: De wijn heeft 12 maanden gerijpt in eiken vaten van 500 liter en is daarna overgebracht naar vaten van 50 hectoliter waar de wijn nog eens 24 maanden verder is gerijpt. Hierna is de wijn gebotteld. De wijn is nu al erg lekker maar kan nog zeker 10-15 jaar worden bewaard.
Sluiten (-)
Over de wijn: Florale neus met een frisse, toch rijke…
Lees meer (+)
Over de wijn: Florale neus met een frisse, toch rijke smaak van o.a. ananas en witte perzik. Een klein bittertje in de afdronk geeft de wijn net iets meer bite. Korte omschrijving: Veel fruit en overvloedig meloen en appel. Een zuurkraag met citrus. Overige informatie: Roemenië nieuw? Het is een land met een lange historie. De legende gaat dat de wijngod Bacchus zijn jeugd hier heeft doorgebracht. De wijnindustrie kreeg in de 18e eeuw een impuls door de Duitsers die emigreerde van Bavaria naar dit gedeelte van Roemenië. Ze namen nieuwe technologie en werklust mee dat vandaag de dag nog steeds aan de basis staat van het succes van Cramele Recas. De wijngaarden, 600 hectaren groot, zijn aan het begin van de 21e eeuw herplant met de beste kwaliteit wijnstokken. De vinificatie ruimtes zijn modern en efficiënt en het team van wijnmakers staat onder leiding van de Australische Hartley Smithers en de Spaanse Nora Iriate. Hierdoor worden de wijnen van Cramele Recas wereldwijd geroemd om zijn uitstekende prijs kwaliteit verhouding!
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Intens paars zwart van kleur met violet zweem. Aroma’s…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Intens paars zwart van kleur met violet zweem. Aroma’s van viooltjes en zware bessen (bramen) met tonen van drop en zwarte peper. De mond is vol en de tannine zijn goed gebalanceerd door een rond volume met een geroosterd en kruidige finale.
Sluiten (-)
Druiven: Grenache, Cinsault Smaakomschrijving: Helder en intens rose van kleur…
Lees meer (+)
Druiven: Grenache, Cinsault Smaakomschrijving: Helder en intens rose van kleur. Rijpe kersen aroma's van medium intensiteit, aanhoudend in de smaak en goed gebalanceerd. Wijn & Spijs: Aperitief. Lekker bij wit vlees, gevogelte en salades.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Frisse wijn met aroma’s van steenfruit en witte peper…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Frisse wijn met aroma’s van steenfruit en witte peper. Vol van body en mondvullend. In de finale een elegante minerale toets. Wijn & Spijs: Veelzijdig inzetbaar als aperitief en bij gegrilde lichte visgerechten, diverse soorten salades. Kaasplankje (romige geitenkaas of brie). Gerechten van de BBQ bijvoorbeeld met pompoen, zoete aardappel. Een veelzijdige wijn – denk maar out of the box!
Sluiten (-)
Wijngaard en Regio: Afkomstig uit de lieu-dit 'Aux Caves' in…
Lees meer (+)
Wijngaard en Regio: Afkomstig uit de lieu-dit 'Aux Caves' in de appellatie Moulin-à-Vent. Deze wijngaard ligt op een zanderige ondergrond die rijk is aan mangaan, op een hoogte van 220 meter, en is gericht op het zuid/zuidoosten. De wijnstokken zijn 45 jaar oud. De druiven worden met de hand geplukt en geselecteerd in de wijngaard. Vinificatie: 80% van de druiven wordt ontsteeld. Tijdens de gisting wordt de 'hoed' (de schilletjes die boven komen drijven) dagelijks naar beneden gedrukt om meer smaak en tannines te onttrekken. De gisting duurt 14 dagen. Na de gisting rijpt de wijn 11 maanden in eikenhouten vaten en vervolgens 5 maanden in de fles. Smaak: Genereus. Frambozen, kersen, aardbeien, zwarte bes. Body. Vanille, mokka, kruidnagel, witte peper en aarde. Irissen. Rode biet. Complex.
Sluiten (-)
Sociedade dos Vinhos Borges is in 1884 opgericht door de…
Lees meer (+)
Sociedade dos Vinhos Borges is in 1884 opgericht door de twee broers Fransisco en Antonio Borges. Inmiddels is Borges uitgegroeid tot een groot bedrijf dat is overgenomen door een koffiefabrikant. Veel van de wijngaarden zijn ook terecht gekomen in handen van het beroemde wijnhuis Taylor’s en mede daarom is de huidige wijnmaker overgekomen van Taylor’s. De Portwijnen van Borges zijn sindsdien qua stijl veranderd naar vooral fruitdominerende wijnen van een uitstekende kwaliteit. Overigens maakt Borges naast Port ook stille wijnen, waarvan de wijngaarden verdeeld over Portugal liggen. Smaakomschrijving: Zwoele kruiden, hout en gestoofd donker fruit in de neus. In de smaak, krachtig, zoet, kruidig en vol fruitig. Lange bijna droge afdronk. Bijzonderheden Deze wijn is een blend van verschillende jaargangen welke gemiddeld vier à vijf jaar op hout hebben gerijpt.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Mooie bleek witgouden kleur met zachtgroene highlights. De neus…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Mooie bleek witgouden kleur met zachtgroene highlights. De neus is expressief en pittig. Het onthult een aromatische zuiverheid op bloemige en fijne citrusnuances. De mond drukt fijne en frisse tonen van witte bloemen uit. De afdronk combineert zuiverheid, rijpheid en finesse.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Deze Chablis komt van oude stokken (Vielles Vignes). Deze…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Deze Chablis komt van oude stokken (Vielles Vignes). Deze stokken zijn in 1977 aangeplant en worden elk jaar beter en sterker, de wortels gaan dieper waardoor er meer smaak van de bodem terecht komt in de wijn! Deze 100% chardonnay is zeer elegant en rijk in de neus. Een mooi lichte toon van citrus in combinatie met steenfruit.  De aanzet is lekker fris, maar met een lange afdronk en mooie diepgang. Achtergrondinformatie: Dit mooie wijnhuis is gevestigd in Fleys, 4 kilometer van het centrum van Chablis, halverwege Parijs en Lyon.  De wijngaarden liggen voornamelijk op ondergronden van leisteen op mooie hellingen dat zorgt voor lagere opbrengsten. Gelegen aan de rivier de Serein, ontstaat er een continentaal klimaat, warm zomers en koud in de winter.  De bodem (kimmeridgian) geeft de wijnen veel smaak en potentie. De wijnen komen altijd van 1 wijngaard.  De stokken zijn in 1977 aangeplant, slechts 8 hectare druiven. Er worden 10.000 flessen per jaar gemaakt. Tegenwoordig zijn er 25 hectare en worden er 150000 flessen gemaakt, wat nog steeds erg weinig is, er worden verspreid over meerdere percelen wijn gemaakt.
Sluiten (-)
Spaanse mousserende wijn geproduceerd met de traditionele methode. De Xarel-lo…
Lees meer (+)
Spaanse mousserende wijn geproduceerd met de traditionele methode. De Xarel-lo, Parellada, Macabeo en Chardonnay druivensoorten verenigen zich tot een verfijnde Cava. De druiven worden 's nachts geoogst om hoge temperaturen en vroegtijdige fermentaties te vermijden. De kleur van deze Cava is goud met briljant groene tinten. Elegant met fijne bubbels. In de neus een goede intensiteit met fruit aroma’s en nuances van toast. Op het palet fris, warm, aangenaam en rond, met een lange finish. Villa Conchi Cava Brut is perfect als aperitief, alsook een begeleiding voor salades, rijst en lichte visgerechten.
Sluiten (-)
Deze Primitivo is gemaakt van 100% Primitivo druiven. De maceratie…
Lees meer (+)
Deze Primitivo is gemaakt van 100% Primitivo druiven. De maceratie is onder gecontroleerde temperatuur gedurende 8-10 dagen.  De wijn ondergaat een malolactische fermentatie in RVS tanks. Deze Primitivo heeft een intense robijnrode kleur met reflecties van violet. In de neus komen intense aroma’s naar voren van rood fruit en kruiden. Deze wijn heeft een volle body, is zacht en heeft behoorlijk wat tannines en harmonieus. Klaar om te drinken. Best geserveerd met hartige voorgerechten, rood vlees, wildgerechten en belegen kaas.
Sluiten (-)
Deze prachtige wijn is gemaakt van 100% Chardonnay druiven. De…
Lees meer (+)
Deze prachtige wijn is gemaakt van 100% Chardonnay druiven. De wijngaarden zijn gelegen in de Langeduedoc. Een mooie prijs-kwaliteitsverhouding, aangezien deze wijn gedurende 8 maanden houtrijping genoten heeft. Deze wijn heeft een mooie goudgele kleur. Een rijke neus met zeer aromatische en fruitige geuren van verse bananen en peren, gevolgd door houtachtige tonen van praline en gekonfijte kastanjes. Deze zeer verfijnde en delicate wijn is vol en fris in de mond en in de finish komen peer en vanille naar voren. Heel goed te drinken als aperitief en een perfecte aanvulling op vis met romige saus, schaal- en schelpdieren en verse geitenkaas.
Sluiten (-)
Achtergrond: Gevrey Chambertin is een van de bekendste wijnen van…
Lees meer (+)
Achtergrond: Gevrey Chambertin is een van de bekendste wijnen van de Bourgogne. Dit dankt het gebied aan het feit dat Napoleon vroeger altijd alleen maar “le Chambertin”, een Grand Cru uit dit gebied, wilde drinken en deze dronk hij vervolgens met ijsblokjes erin. Smaakomschrijving: De kleur van deze wijn is glanzend rood. De neus is subtiel en complex, met geuren van rood fruit, kersen en bessen. In de mond komt hetzelfde fruit naar voren, afgesloten met zachte tannines. De wijn is goed in balans en heeft veel frisheid. Goede afdronk en goed geïntegreerd eiken. Heerlijk in combinatie met gerookte vis, pasta en BBQ gerechten.
Sluiten (-)
Achtergrondinformatie: Men dankt zijn reputatie aan de jarenlange productie van…
Lees meer (+)
Achtergrondinformatie: Men dankt zijn reputatie aan de jarenlange productie van wijnen op een zeer hoog kwaliteitsniveau. Dit hoge niveau kan men halen doordat men alleen druiven gebruikt van de oudste wijnstokken. Verder past men hier de zogenaamde “ vendanges vertes “ toe. Dit wil zeggen dat men tijdens de groei van de druiven al meerdere keren in de wijngaard onrijpe druiven en overbodig groen wegknipt, hierdoor kunnen de druiven dus optimaal rijpen. Men haalt hier dus ook de gehele oogst met de hand binnen. De assemblage bestaat voor het overgrote deel uit Merlot en wordt aangevuld met zowel Cabernet Sauvignon als Cabernet Franc. De wijngaarden liggen dan wel in de Lalande , maar de kwaliteit staat absoluut op het niveau van de Pomerols. Smaakomschrijving: Sappige levendige vruchten, zoals frambozen, aardbeien en zwarte bessen, afgewerkt met hints van geroosterde noten, specerijen en koffie. Een mooie geur van zoethout, cacao en zwarte vruchten komt naar voren.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: In de neus aroma's van rijp rood fruit aangevuld…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: In de neus aroma's van rijp rood fruit aangevuld met zwarte peper en zoethout. In de mond een wijn die goed in balans is met stevige tannine en rood fruit aromas met een hint van specerijen. De afdronk is aanhoudend. Deze wijn is heerlijk bij oude kaas en wild. Achtergrondinformatie: De druiven voor deze wijn komen van wijngaarden in de meest prestigieuze gebieden van Montalcino. De wijngaarden bevinden zich op een hoogte van 175 - 500 meter boven zeeniveau. De biodiversiteit die je hier vindt is nodig voor het maken van een wij die tegelijk harmonieus, complex en veelzijdig is. Brunello di Montalcino is intens en elegant. Na twee weken van natuurlijke en spontane gisting gaat de wijn in Frans eiken vaten, waar hij 38 maanden rijpt. Daarna volgt nog een minimale flesrijping van 6 maanden.  
Sluiten (-)
Lees meer (+)
In de neus heel licht rokerig, romig en vol fruitig. In de mond rijpe gele appel, kweepeer, abrikoos. Een evenwichtig glas met zowel een mooie rijpheid, vulling als fruit, lange finale en een ingetogen kruidigheid. Fantastische, krachtige en romige Grüner Veltliner met toch voldoende elegantie. Het Wijnhuis: Bernhard Ott zegt van zichzelf: ‘Ich bin ein Veltliner’ en is een begrip in Oostenrijk: hij wordt zelfs Mister Veltliner genoemd. Dit heeft te maken met zijn niet onaanzienlijke gestalte maar veel meer nog met de kwaliteit van zijn grüner veltliners. Het bedrijf ligt in Niederösterreich in de Wagram, bijna tegen Kamptal aan en werd opgericht in 1889. Vanuit het dorp Feuersbrunn, dat in de vlakte van het oude stroomgebied van de Donau ligt, loopt de ‘Kellergasse’ omhoog de wijngaarden in. De wijngaarden liggen daardoor allen dichtbij het domein, meestal in Wagram en een klein deel in Kamptal en liggen op een hoogte tussen de 200 en 350 meter. De bodem bestaat vooral uit door de wind aangevoerde löss, variërend in diepte van 1 tot wel 20 meter en vaak vermengd met grind. Bernhard staat sinds 1993 aan het roer: hij was toen 21 maar kreeg van zijn ouders het vertrouwen zelfstandig de wijnen te maken en die hebben daar geen spijt van gekregen! Zo werd Bernhard als eerste producent uit Wagram in de Falstaff uitgekozen tot ‘Winzer des Jahres’ en kreeg zijn Rosenberg 2015 bij Parker 94-96 punten.De wijnen zijn zeer zuiver en precies en de afgelopen 15 jaar steeds fijner en subtieler geworden. Sinds 2006 wordt biologisch dynamisch gewerkt.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Volle, fruitige wijn met een levendige structuur en een…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Volle, fruitige wijn met een levendige structuur en een goede zuurgraad. Over het wijnhuis: Clos Saint Jean kan probleemloos in één adem genoemd worden met de tophuizen uit de appellatie. Het is een bedrijf met een enorme historie aan internationale topscores. Het is Châteauneuf-du-Pape zoals Châteauneuf-du-Pape bedoeld is. Daarnaast maakt het wijnhuis ook een aantal Côtes du Rhônes die behoren tot de beste uit de appellatie. Vinificatie: Na de oogst worden de druiven als hele trossen geperst. Alleen Roussanne ondergaat eerst een schilweking. De gisting vindt deels plaats in RVS en deels in eikenhouten vaten. Na de gisting rijpt de wijn gedurende een korte periode op de gistcellen ('sur lie'). Dit maakt de wijn ronder en romiger van smaak.  
Sluiten (-)
Vinificatie: Na de oogst wordt 90% van de druiven ontsteeld…
Lees meer (+)
Vinificatie: Na de oogst wordt 90% van de druiven ontsteeld. Vervolgens worden de druiven apart van elkaar vergist in betonnen vaten. Dit kan, inclusief schilweking, tot 35 dagen duren. Na de gisting ondergaat Grenache een rijping in betonnen vaten voor 16 maanden. De andere druivenrassen worden opgevoed in nieuwe, eikenhouten vaten voor een periode van één jaar. Smaak Volle wijn, rijk aan tonen van kruiden (laurier, kaneel) en zwart fruit (bramen, zwarte bessen). Krachtige, lange afdronk.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: De Pinot noir is echt geweldig. Heerlijke typische geur…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: De Pinot noir is echt geweldig. Heerlijke typische geur met kersen en een beetje mokka afkomstig van de lichte houtrijping. Deze rijke en sappige wijn is licht gekoeld op zijn best en dan zijn ook in de smaak kersen aanwezig. Hiermee samen gaat een zachte kruidigheid. Elegant en vol voor een pinot noir heeft deze wijn een rijke afdronk. Achtergrondinformatie: Martine en Christophe Réthoré en hun neef Jean-Michel Davy maken deze wijn! Gedrieën leggen ze hun ziel en zaligheid in een grote wijngaard (totaal 40 hectare) nabij de plaats St. Remy en Mauges. Hun eigendom wordt eigenlijk onterecht over het hoofd gezien door de ligging tussen de beroemde wijngaarden van Anjou en Nantes. Hun wijngaarden zijn beplant met 8 verschillende druivensoorten. Bijzonder is daarbij de aanwezigheid van de soort Chardonnay, die vaker voorkomt in warmere streken. Toch doet ook de Chardonnay het in dit koele en maritieme klimaat met de stenige kwarts- en schist bodem zeer goed. De familie maakt zuivere wijnen met veel respect voor mens, natuur en milieu. Vanuit hun passie onderwerpen zij hun wijnen vanaf de stok tot aan de botteling aan een streng ecologisch concept. Dit extra kwaliteitszegel prijkt op het achteretiket. BIO
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Een wijn met een neus van ananas, lemongrass en…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Een wijn met een neus van ananas, lemongrass en grapefruit.  In de smaak komt het fruit van de grapefruit terug, vergezeld door knisperende zuren van limoen. Ondertussen is de Pinot Gris nog goed te herkennen.  Een mooi vol en aromatisch karakter, rondeur maar wel mooi droog aan het einde. Deze wijn gaat goed als aperitief bij de mosselen, maar kan ook excellent gecombineerd worden met diverse salades en wit vlees. Achtergrondinformatie: Martine en Christophe Réthoré en hun neef Jean-Michel Davy maken deze wijn! Gedrieën leggen ze hun ziel en zaligheid in een grote wijngaard (totaal 40 hectare) nabij de plaats St. Remy en Mauges. Hun eigendom wordt eigenlijk onterecht over het hoofd gezien door de ligging tussen de beroemde wijngaarden van Anjou en Nantes. Hun wijngaarden zijn beplant met 8 verschillende druivensoorten. Bijzonder is daarbij de aanwezigheid van de soort Chardonnay, die vaker voorkomt in warmere streken. Toch doet ook de Chardonnay het in dit koele en maritieme klimaat met de stenige kwarts- en schist bodem zeer goed. De familie maakt zuivere wijnen met veel respect voor mens, natuur en milieu. Vanuit hun passie onderwerpen zij hun wijnen vanaf de stok tot aan de botteling aan een streng ecologisch concept. Dit extra kwaliteitszegel prijkt op het achteretiket. BIO
Sluiten (-)
Een frisse, fruitige wijn met een heldere gele kleur en…
Lees meer (+)
Een frisse, fruitige wijn met een heldere gele kleur en een groene reflectie. Een mooie open neus van groene appel en citrusvruchten. In de mond aangenaam fris met overwegend dezelfde aroma’s als in de neus. Rijp citrusfruit en groene appel aangevuld door een zeer fijne en elegante mineraliteit. Het Pietershof vinificeert voornamelijk witte wijnen van de klassieke druivenrassen zoals Chardonnay, Pinot Blanc , Pinot Gris en Auxerrois. De wijngaard met een oppervlakte van 2 ha is gelegen aan het Krindaal, een kronkelende doorgaande weg van De Plank naar Sint Martens- en Sint Pietersvoeren. Met een zonovergoten zuidhelling, aan de noordzijde omzoomd door een dichte bosrand, spreken we hier van een ideale situering van deze wijngaard. De kalkrijke bodem, die 70 miljoen jaar geleden werd gevormd door de toenmalige zee die Europa bedekte, verleent de wijnen de erg geliefde mineraliteit. In mooie zomers worden de talrijke dikke silexstenen opgewarmd door de zon en geven, na zonsondergang, hun warmte af aan de druiven die zich daarna nog urenlang koesteren aan deze aardwarmte. Alhoewel het klimaat zeer wisselvallig en onvoorspelbaar is, biedt het microklimaat in de wijngaard, gemiddeld genomen over het hele seizoen, genoeg warmte om de druiven te doen rijpen. Op de prestigieuze proeverijen scoort het Pietershof meer dan gemiddeld en eindigt vaak in de hoogste regionen.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: In de mond smaken van rijpe pruimen, marmelade en…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: In de mond smaken van rijpe pruimen, marmelade en chocolade, met een volle body, zachte tannines en een lange afdronk. Veel geconcentreerde aroma’s met een fijne textuur dankzij de goede balans van natuurlijke suikers en de zuurgraad. Deze Dulce Malbec is heerlijk bij desserts, chocolade en kazen. Deze wijn kan nog 8 jaar bewaard worden. Achtergrondinformatie: Deze Dulce wordt gemaakt van 100% Malbec druiven. De druiven worden laat geoogst, wanneer ze droog zijn. De wijn ondergaat een lange pre en post maceratie en fermentatie. Daarna rijpt de wijn 12 maanden in Frans en Amerikaans eiken dat voor de tweede keer gebruikt wordt, gevolgd door tenminste 8 maanden rijping op de fles. Deze wijn heeft een violette, bijna zwarte kleur met een hoge intensiteit en lichte tonen. In de neus komen intense, rijke aroma’s naar voren van bramen, zwarte bessen, chocolade en hints van koffie.     Fact Sheet Bousquet Malbec Dulce
Sluiten (-)
1 3 4 5
0
    0
    Je bestelling
    Je bestelling is leeg