Filters
Sort results
Reset
Apply
Smaakomschrijving:
Volle aantrekkelijke strogele chardonnay. Krachtig en elegant met aroma's… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Volle aantrekkelijke strogele chardonnay. Krachtig en elegant met aroma's van eiken, vanille en boter. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Intense smaken van peer, appel, kruidige abrikoos en hints… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Intense smaken van peer, appel, kruidige abrikoos en hints van clementine en wordt afgerond met een mooie mineraliteit en een romige, lange gestructureerde afdronk.
Druiven:
Roussanne (30%), Viognier (20%), Chenin Blanc (20%), Semillon (15%) en Chardonnay (15%)
Achtergrondinformatie:
Avondale is één van de oudste wijnhuizen in Paarl. Wijnmaker Jonathan Grieve maakt wijnen met behulp van de natuurlijke eco-systemen. Het water van de Drakensteinse bergwatervallen stroomt naar beneden over de wijngaarden en de eeuwenoude rivierbedding, waar de wijnmakerij en wijnkelders over- en omheen zijn gebouwd. In de hete zomerzon zorgt dit water voor natuurlijke afkoeling van de druiven. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
In de BLÅ-editie is Copenhagen Sparkling Tea Company erin… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
In de BLÅ-editie is Copenhagen Sparkling Tea Company erin geslaagd een ongelooflijk rijke, lange en complexe smaak te creëren voor diegenen die liever geen alcohol drinken. Het doel was – in alle bescheidenheid – om `s werelds beste mousserende drank zonder alcohol te maken. BLÅ bestaat uit een breed scala aan theeën, 13 in totaal. De eerste indruk is fris en levendig, met aangename tonen van bloemen, jasmijn en kweepeer. Daarna vermengen deze zich met de zachtheid van kamille en witte thee, en zorgen de geselecteerde zwarte theeën voor een plezierige structuur. Ten slotte volgen delicate tonen van appel en specerijen dankzij de Chai thee.
De lange en complexe smaakbeleving maakt BLÅ geschikt voor uiteenlopende toepassingen: als aperitief en bij voorgerechten, lichte hoofdgerechten en de meeste desserts. Sluiten (-) |
Sociedade dos Vinhos Borges is in 1884 opgericht door de… Lees meer (+) Sociedade dos Vinhos Borges is in 1884 opgericht door de twee broers Fransisco en Antonio Borges. Inmiddels is Borges uitgegroeid tot een groot bedrijf dat is overgenomen door een koffiefabrikant. Veel van de wijngaarden zijn ook terecht gekomen in handen van het beroemde wijnhuis Taylor’s en mede daarom is de huidige wijnmaker overgekomen van Taylor’s. De Portwijnen van Borges zijn sindsdien qua stijl veranderd naar vooral fruitdominerende wijnen van een uitstekende kwaliteit. Overigens maakt Borges naast Port ook stille wijnen, waarvan de wijngaarden verdeeld over Portugal liggen.
Smaakomschrijving:
Jeugdig rood. Uitgesproken fruitrijke neus met een vleugje chocolade. Soepele aanzet, vol, fruitig, zoet, rozijnen, mooie chocoladebitters. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
De Favorita wordt gekarakteriseerd door zijn frisheid en florale… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
De Favorita wordt gekarakteriseerd door zijn frisheid en florale aroma’s met een aangenaam droog palet. De ‘Piemonte’ variant van de Vermentino druif. Levendig en aromatisch. Lang aanhoudende finale. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Unieke wijn van een uniek wijnhuis. Deze wijn rijp… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Unieke wijn van een uniek wijnhuis. Deze wijn rijp maar liefst 6 jaar op houten vaten. Dit wijnhuis heeft 14000 houten wijnvaten in eigen beheer! De rode reserva is wereldwijd gewild en staat dan ook hoog aangeschreven. Volle rijke neus met wat tonen van vanille. Lange afdronk en veel power. Sluiten (-) |
Achtergrond:
Gevrey Chambertin is een van de bekendste wijnen van… Lees meer (+) Achtergrond:
Gevrey Chambertin is een van de bekendste wijnen van de Bourgogne. Dit dankt het gebied aan het feit dat Napoleon vroeger altijd alleen maar “le Chambertin”, een Grand Cru uit dit gebied, wilde drinken en deze dronk hij vervolgens met ijsblokjes erin.
Smaakomschrijving:
De kleur van deze wijn is glanzend rood. De neus is subtiel en complex, met geuren van rood fruit, kersen en bessen. In de mond komt hetzelfde fruit naar voren, afgesloten met zachte tannines. De wijn is goed in balans en heeft veel frisheid. Goede afdronk en goed geïntegreerd eiken.
Heerlijk in combinatie met gerookte vis, pasta en BBQ gerechten. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Een prachtige bleekgeel bijzondere en complexe wijn. In de… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Een prachtige bleekgeel bijzondere en complexe wijn. In de neus een melange van citroen, peren, oranjebloesem en kamperfoelie. De wijn is rijk, elegant, levendig en mineralig tegelijk. Het houtgebruik is mooi verweven, in de smaak vanille en amandelen. Dit alles eindigend in een lange, droge, notige afdronk met perzikbloesem en subtiel marsepein.
Achtergrondinformatie:
De wijngaard van Boekenhoutskloof is gelegen in Franschhoek en vooral in kwalitatief opzicht imponerend. Boekenhoutskloof is, ondanks zijn voor het 'Franse' Franschhoek wat ongebruikelijke Afrikaanse naam, drie eeuwen geleden gesticht door Franse Hugenoten.
Ook de huidige wijnmaker Marc Kent heeft nog altijd iets met Frankrijk. Hij gaat er minstens eenmaal per jaar op bezoek om in de noordelijke Rhône, Cornas, nieuwe inspiratie op te doen. Thuis in Franschhoek heeft hij naam gemaakt met kanjers van wijnen als Boekenhoutskloof Semillon, Syrah en Cabernet Sauvignon, die stuk voor stuk tot de absolute top van Zuid-Afrika behoren. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Een echte Meursault, zo zou je deze wijn kunnen… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Een echte Meursault, zo zou je deze wijn kunnen beschrijven. De 100 procent chardonnay in deze wijn proef je duidelijk. 18 maanden op hout zorgt voor een beetje romig karakter en van deze kleine wijngaarden wordt deze power wijn gemaakt.
Achtergrondinformatie:
Vincent Latour is ambitieus gedreven op weg naar het hoogste niveau, daarbij gesteund door bijzonder goede druiven verkregen uit lage rendementen. Wellicht ouderwets maar onmiskenbaar van grote invloed op die kwaliteit zijn ook de stoksoorten die staan aangeplant, ze produceren trossen met kleine druifjes, terwijl tegenwoordig veel nieuwe stoksoorten grote druiven leveren.
wijngaard van 1 ha. net buiten de appellation Meursault, stokken uit 1951 tot 1973 10 maanden opvoeding op fust, 20% nieuw, 50% fust van 228 ltr, 50% demi-muids, een ‘kleine Meursault’ …
Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
‘heerlijk droog en toch zacht’ …is onze nieuwste Sparkling… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
‘heerlijk droog en toch zacht’ …is onze nieuwste Sparkling Tea zonder alcohol, die zich duidelijk onderscheidt van de rest. Het is de droogste cuvée tot nu toe, maar nog steeds met een delicate, zachte textuur. De balans tussen de zachte Silver Needle, complexe Oolong en fruitige Hibiscus thee zorgt voor een droge, mousserende drank, die compleet non-alcoholisch is en perfect bij hartige gerechten.
WELKOM LYSERØD (ROZE) De Copenhagen Sparkling Tea familie heeft een nieuw lid. Geniet van zijn droge, delicate smaak, compleet zonder alcohol. Met LYSERØD hebben we een absoluut unieke smaakbeleving gecreëerd en de droogste Sparkling Tea tot nu toe. Iets waar veel van onze dierbare, trouwe klanten en restaurants al lang om vragen. Naast het droge karakter heeft LYSERØD een mooi zacht mondgevoel, dankzij de exclusieve witte Silver Needle thee. De twee verschillende types Oolong thee zorgen voor complexiteit. De smaak wordt afgerond met discrete fruittonen van de Hibiscus bloem en First Flush Darjeeling thee. LYSERØD is een geweldig aperitief en de unieke smaak vraagt echt om spannende food pairings. Hierdoor kun je hem de hele maaltijd door drinken. Door het droge karakter doet hij het extra goed bij lichte gerechten als vis, schaal- en schelpdieren, en in het bijzonder bij oesters. Drink Sparkling Tea LYSERØD gekoeld en uit een champagneglas. Santé! Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
In de neus citrusfruit en gedroogd fruit. In de… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
In de neus citrusfruit en gedroogd fruit. In de mond een zacht mondgevoel met een licht zoet met wederom citrustonen en een mooie frisheid. Lange afdronk. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Een verfijnde, krachtige Zuid-Afrikaanse Syrah. Tonen van zwarte… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Een verfijnde, krachtige Zuid-Afrikaanse Syrah. Tonen van zwarte bessen, viooltjes, rode bessen, vijgen en tabak. Het betreft een intense maar toch elegante wijn. De tannines subtiel en hij heeft een afdronk met een stevige structuur. Dit in balans gebracht door de fijne frisse zuren.
Achtergrondinformatie:
Het magische heuvellandschap, gelegen in de Swartland regio, dankt zijn naam aan de grote concentratie kaolien of chinaklei gebruikt om porselein te produceren in de bodem aanwezig is.
Als Wijnhuis 'Boekenhoutskloof' in 2009 het 135 hectare grote landgoed koopt waar toen enkel de wingerd voor het huidige Porseleinberg was beplant, en waar Eben Sadie het syrah fruit haalde voor zijn eerste Columella, wordt Callie Louw aangesteld als viticulturist. Callie, die wijnbouwkunde studeerde in Stellenbosch, was farmmanager en wijnmaker bij Tulbagh Mountain Vineyards (het latere Fable) en werd gezien als de geknipte man om de geplande aanplant van 87 hectare, vooral Syrah druivenstokken bestemd voor de topcuvées van BHK, in goede banen te leiden.
Het kleine perceeltje oudere Syrah stokken aangeplant in 1997, was bestemd voor zijn eigen privé project, waar hij quasi volledig carte blanche voor kreeg. Hij koos voor een wijn, die de ultieme reflectie zou zijn van het terroir dat hij dagelijks bewerkt. Lage rendementen, optimale rijpheid, natuurlijke gisting, zorgvuldig en gedoseerd gebruik van foudres, … staan allemaal ten dienste van het beoogde resultaat in de fles. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
In het glas een diepe rode kleur. Het is… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
In het glas een diepe rode kleur. Het is een stevige wijn, Tempranillo van het hoogste niveau! Fruit, zacht en zonnig. Andere structuur dan de overige wijnen van dit domein, in een minder rijpe stijl. Stevig en vlezige aanzet met veel fruit dat in het begin nog wat gebukt gaat onder de tannines. Een wijn die in het begin erg veel lucht nodig heeft.
Achtergrondinformatie:
Peter Sisseck, van Deense origine, is een van Spanjes meest bekende wijnmakers. Hij deed ervaring op als jonge oenoloog in Bordeaux en Californië en startte vervolgens in 1990 als oenoloog van het domein Hacienda Monasterio in Ribera del Duero. Het was hier dat hij het werkelijke potentieel van de Tinto Fino leerde inschatten. In 1995 maakte hij zijn eerste eigen wijn in een garage in Quintalilla de Onésimo. Sisseck werkt vanaf het begin met oude wijnstokken en verzorgt deze volgens de biodynamische principes. Samen met Pablo Rubio startte hij in 2007 het project PSI. De mythe Pingus werd geboren. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Een klassieke Pinot Noir, kersen, elegantie, lichte aardse ondertonen… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Een klassieke Pinot Noir, kersen, elegantie, lichte aardse ondertonen, maar vooral sappig.
Achtergrondinformatie:
Benjamin Leroux, voorheen manager / wijnmaker van Domaine Comte Armand, lanceerde zijn eigen label met de vintage 2007. Hij werkt vanuit een gloednieuwe wijnmakerij in het centrum van Beaune (vlak bij de Boulevard) die hij deelt met Dominique Lafon en twee andere wijnbouwers. De operatie is erg klein en zal zich uiteindelijk specialiseren, voornamelijk in Puligny en Volnay, maar ook met vele andere appellations. Hoewel er meer dan twintig terroirs worden geproduceerd, is dit zeker een ‘micro-negociant’-operatie met slechts twee tot vijf vaten gemaakt van de meeste cuvees. Leroux werkt met wijngaarden die hij beheert, wijngaarden die hij bezit en koopt ook fruit (nooit sap of wijn) van telers met wie hij nauw kan samenwerken; telers die de kwaliteit van fruit produceren die voldoet aan de strenge normen van Leroux. Een klassieke Pinot Noir, kersen, elegantie, lichte aardse ondertonen, maar vooral sappig. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Gemaakt van 60% Semillion, 20% Sauvignon blanc en 20%… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Gemaakt van 60% Semillion, 20% Sauvignon blanc en 20% Muscadelle heeft deze monbazillac een bleke goudgele kleur. Geconcentreerd sap met aroma's van geconfituurd fruit zoals abrikozen, sinaasappel en honing. Levendige souplesse, elegant. Mooie balans tussen fruit en zuren. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Een zwoele, elegante, geconcentreerde wijn die prachtig in balans… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Een zwoele, elegante, geconcentreerde wijn die prachtig in balans is met tonen van rijp zwart fruit als bosbes en bramen. Gecombineerd met mooie tonen van koffie, cacao en leder.
Achtergrondinformatie:
Peter Sisseck, van Deense origine, is een van Spanjes meest bekende wijnmakers. Hij deed ervaring op als jonge oenoloog in Bordeaux en Californië en startte vervolgens in 1990 als oenoloog van het domein Hacienda Monasterio in Ribera del Duero. Het was hier dat hij het werkelijke potentieel van de Tinto Fino leerde inschatten. In 1995 maakte hij zijn eerste eigen wijn in een garage in Quintalilla de Onésimo. Sisseck werkt vanaf het begin met oude wijnstokken en verzorgt deze volgens de biodynamische principes. Samen met Pablo Rubio startte hij in 2007 het project PSI. De mythe Pingus werd geboren. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Meest krachtige rode wijn van zeer oude stokken. Werkelijk… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Meest krachtige rode wijn van zeer oude stokken. Werkelijk prachtig gelegen wijngaard aangeplant op kalkhoudend vulkaangesteente (tefriet) in Achkarren, moeilijk te bewerken door de extreme hellingsgraad. Deze wijn heeft het grootste bewaarpotentieel.
Achtergrondinformatie:
De Kaiserstuhl is een oude vulkaan en de bodem bestaat doorgaans uit een in dikte variërende laag löss op verweerd vulkanisch gesteente. Het wijnbedrijf ligt aan de zuidwest-kant van de berg, maar de terassenwijngaarden hebben vele exposities. De meeste wijngaarden liggen in de buurt van de wijnmakerij in Oberbergen, maar een aantal Grosses Gewächse liggen in het naastgelegen Oberrotweil en in Achkarren net aan de andere kant van de heuvel.
Keller is een specialist in ‘Burgundersorten’, dus de Pinots en Chardonnay. Vooral de Spätburgunders (bij hen soms ook Pinot noir genoemd omdat ze met klonen uit Bourgogne werken) genieten in Duitsland groot aanzien. Dit heeft er in 2019 toe geleid dat zowel vader als zoon Keller door Gault-Millau zijn uitgeroepen tot ‘Winzer des Jahres’!
De invloed van de familie Keller op de Duitse gastronomie en plaatselijke wijnbouw is enorm. Franz Keller, vader van Fritz en opa van Friedrich, is er eigenhandig voor verantwoordelijk dat Oberbergen zijn unieke kleine terrassenwijngaarden heeft behouden. In naburige dorpen zijn deze vervangen voor grote terrassen: beter machinaal te bewerken, maar voor de wijnkwaliteit en esthetiek van de omgeving voegt het weinig toe. Daarnaast bezit de familie al meer dan een eeuw het restaurant Der Schwarzer Adler, sinds de jaren zestig bekroond met een ster. En dan te bedenken dat het eigenlijk allemaal begonnen is met de handel in exclusieve Bordeaux en Bourgogne halverwege de 19de eeuw, een traditie die als importeur van de wijnen van Domaine Romanée Conti en Domaine Armand Rousseau nog altijd wordt voortgezet. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
De Barolo Francia van Giacomo Conterno heeft een robijnrode… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
De Barolo Francia van Giacomo Conterno heeft een robijnrode kleur. De geur is intens en complex met tonen van kers, bessen, aardbei, zoethout, geroosterde tonen en een leerafdruk. In de mond bevestigt de wijn direct het sterke en krachtige karakter, tot in de perfectie met een prachtige gelaagdheid, elegantie en complexiteit. De afdronk is bijna oneindig met zijdezachte tannines.
Achtergrondinformatie:
Giacomo Conterno's Barolo "Francia" is een van de grote Barolo's. Verfijning, complexiteit, soberheid, diepte en elegantie. Het is trouwens geen toeval dat de Barolo over de hele wereld bekend staat als 'de koning van de wijnen en de wijn van koningen'. Bij deze geuren en smaken van Giacomo Conterno's Barolo, kan men het niet anders dan eens zijn met de mannen die in het verleden de Barolo zo hebben getypeerd.
Giacomo Conterno Barolo Francia is afkomstig van de wijngaard met dezelfde naam, gelegen ten zuiden van Serralunga d'Alba. Historisch gezien zijn Barolo's uit dit deel van de appellatie de Barolo's krachtig, complex, met diepte en elegantie, vol expressieve intensiteit maar altijd toegewijd aan de finesse en klasse die hen onderscheidt. De oude wijngaard Francia heeft een overwegend kalkrijke bodem. De wijngaard heeft na de uitbreiding een totaal oppervlakte van 14 ha. De oogst wordt voorafgegaan door een zorgvuldige selectie van de allerbeste druiven. Ook gedurende het seizoen worden de stokken meerdere malen gesnoeid, waardoor er per tak slechts één tros overblijft. Eenmaal in de kelder gebracht, worden de druiven zacht geperst en ondergaat de verkregen most lange lange vergisting die tot wel 30 dagen kan oplopen. De fermentatiefase vindt plaats in Oostenrijkse, niet getoaste, eiken vaten. De verdere verfijning van de wijn geschiedt in eiken vaten van verschillende afmetingen. Deze verfijning geschiedt voor een periode van 48 maanden. Hierna wordt de wijn geblend vanuit de verschillende vaten en gebotteld. Op de fles blijft de wijn nog minimaal 6 maanden in de kelders van het domein.
Barolo Francia wijn wordt geproduceerd door één van de belangrijkste en bekendste namen in de wijnwereld van Piemonte. De wijnmakerij Giacomo Conterno werd in het begin van de 20e eeuw opgericht door een familie, die generaties lang wijngaarden had gecultiveerd op de heuvels van het Barolo-gebied met de meest prestigieuze percelen in dit gebied. Met de labels Cascina Francia, Arione en Monfortino. Door zeer hard te werken in de wijngaarden wordt een buitengewone kwaliteit druiven gekregen, die ook nog eens zeer strikt worden geselecteerd, omdat alleen van de allerbeste druiven wijn wordt gemaakt.
Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Een geweldig boeket van zwarte pruim, viooltjes en tabak… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Een geweldig boeket van zwarte pruim, viooltjes en tabak hangen in het glas. De smaak is medium-bodied met soepele, zijdezachte tannines. Gemaakt van 100% tempranillo.
Achtergrondinformatie:
Vega Sicilia is het hoogst gewaardeerde wijnhuis van Spanje, deze wijnen genieten internationaal veel aandacht. De wijngaarden waarop Vega Sicilia gemaakt wordt liggen op een hoogte van 700 meter. De huidige eigenaren, de familie Alvarez, die Vega Sicilia kochten in 1982 Tegelijkertijd kochten ze bezittingen in Toro, Pintia en in Ribera del Duero, Alion. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Zeer mooie bleek gouden kleur met zachte groene reflecties.
… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Zeer mooie bleek gouden kleur met zachte groene reflecties.
De neus is dicht en elegant. Het is een balans tussen precisie, intensiteit en rechtlijnigheid.
De smaak is delicaat en charmant. Een delicate houtachtige noot wordt geassocieerd met een lange en kwijlende afdronk die markeert Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Dieprood met voor spätburgunder hoge intensiteit. In de neus… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Dieprood met voor spätburgunder hoge intensiteit. In de neus zeer complex met klein rood fruit, floraal, rokerig en een beetje vanille maar vooral de kruidigheid van hout. In de mond zeer geconcentreerd met lekker rood fruit, kreupelhout en wat aardse tonen. Daarnaast een stevige grip van de flinke maar mooi rijpe tannines en heerlijke zuren. Een lange, minerale afdronk met balans tussen frisheid en tannines. De rode wijn in de meest verfijnde stijl, fruitig van karakter met een elegante structuur. Ook het snelst op dronk. De wijngaard in Jechtingen staat aangeplant op donker en licht vulkanisch gesteente met löss.
Achtergrondinformatie:
De Kaiserstuhl is een oude vulkaan en de bodem bestaat doorgaans uit een in dikte variërende laag löss op verweerd vulkanisch gesteente. Het wijnbedrijf ligt aan de zuidwest-kant van de berg, maar de terassenwijngaarden hebben vele exposities. De meeste wijngaarden liggen in de buurt van de wijnmakerij in Oberbergen, maar een aantal Grosses Gewächse liggen in het naastgelegen Oberrotweil en in Achkarren net aan de andere kant van de heuvel.
Keller is een specialist in ‘Burgundersorten’, dus de Pinots en Chardonnay. Vooral de Spätburgunders (bij hen soms ook Pinot noir genoemd omdat ze met klonen uit Bourgogne werken) genieten in Duitsland groot aanzien. Dit heeft er in 2019 toe geleid dat zowel vader als zoon Keller door Gault-Millau zijn uitgeroepen tot ‘Winzer des Jahres’!
De invloed van de familie Keller op de Duitse gastronomie en plaatselijke wijnbouw is enorm. Franz Keller, vader van Fritz en opa van Friedrich, is er eigenhandig voor verantwoordelijk dat Oberbergen zijn unieke kleine terrassenwijngaarden heeft behouden. In naburige dorpen zijn deze vervangen voor grote terrassen: beter machinaal te bewerken, maar voor de wijnkwaliteit en esthetiek van de omgeving voegt het weinig toe. Daarnaast bezit de familie al meer dan een eeuw het restaurant Der Schwarzer Adler, sinds de jaren zestig bekroond met een ster. En dan te bedenken dat het eigenlijk allemaal begonnen is met de handel in exclusieve Bordeaux en Bourgogne halverwege de 19de eeuw, een traditie die als importeur van de wijnen van Domaine Romanée Conti en Domaine Armand Rousseau nog altijd wordt voortgezet. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Geelgoud van kleur met een elegante neus van hout… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Geelgoud van kleur met een elegante neus van hout en amandelen. De smaak is soepel, fris, harmonieus met aroma’s van toast, een vleugje citrus en een mooie lengte. Deze wijn is perfect om te beginnen met de ontdekking van meursaults.
Achtergrondinformatie:
Wijnmakers familie sinds 4 generaties met een exploitatie van 8 hectaren in eigen beheer. De wijngaarden liggen verspreid over Meursault, Puligny Montrachet en Beaune. Emilien nam het roer over van zijn vader Bernard, maar zowel dien’s echtgenote als hemzelf, werken nog actief mee. Zoals velen in de Bourgogne, wordt hier gewerkt met respect voor de natuur. Men blijft trouw aan de traditie om de typiciteit van de terroir in de wijnen te laten domineren, zij het natuurlijk met de eigenheid van de millésime. Want een wijn is en blijft een natuur product dat doorheen de jaren evolueert! Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Zeer mooie bleek gouden kleur met zachte groene reflecties.
… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Zeer mooie bleek gouden kleur met zachte groene reflecties.
De neus is dicht en puur. Er zijn aroma's van citrusvruchten, vanille, verse boter en hazelnoten.
De mond is rijk en gestructureerd. Het geeft uitdrukking aan de frisse en bloemige plantaardige accenten van fruit en vanille. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Elegante tonen van kersen en frambozen in combinatie met… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Elegante tonen van kersen en frambozen in combinatie met een zijdezachte textuur en een fijne lange afdronk. In de neus een balans van rokerige tonen, met vleugen van koffie en karamel. 2018 was een warm jaar en maakt de rijpheid van het fruit duidelijk zichtbaar. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Gemaakt van de druiven Gros Manseng en hondarrabi Zuri… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Gemaakt van de druiven Gros Manseng en hondarrabi Zuri. Denk aan sappige tonen van ananas en citrus met een heerlijke romigheid en complexiteit verkregen uit de sur-lie-rijping.
Vinificatie:
De druiven worden ontsteeld, gekneusd en zachtjes geperst. Na een koude stabilisatie wordt het sap vergist op een gecontroleerde temperatuur van 16-18 graden. De wijn rijpt vervolgens vier maanden in RVS tanks op de gistcellen, die elke week door de wijn worden geroerd. Dit proces zorgt voor extra romigheid en complexiteit. De wijn wordt voor het bottelen geklaard en gefilterd.
Achtergrondinformatie:
Hiruzta is een jong familiebedrijf in Baskenland. Hiruzta betekent ‘een oogst door drie personen’, namelijk die van vader Asensio Rekalde en zijn zonen Txarli en Angel. Direct na de toelating van het dorp Hondarribia tot de D.O. Txakolí de Getaria koopt de familie hier wijngaarden. In 2012 komen hun eerste wijnen op de markt. Inmiddels is Hiruzta één van de best presterende huizen in de regio. De wijnen worden al verkocht in meer dan 20 landen.
Gevestigd in de gemeente Hondarribia in de DO Getariako Txakolina in Baskenland, letterlijk tegen de Franse grens aan. De wijngaarden liggen op de helling van de Jaizkibel-berg, de meeste westelijke top van de Pyreneeën. Deze helling beschermt de wijngaarden tegen wind en vocht vanuit de Cantabrische zee. De wijngaarden liggen op het zuidwesten, op een dikke, steenachtige bodem met veel klei en mergel. De wijnranken worden via palen en draad omhoog geleid. Dit wordt gedaan om de luchtdoorstroming te bevorderen, hoge luchtvochtigheid te voorkomen en om meer zon te vangen. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Deze strakke frisse wijn is gemaakt van de druiven… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Deze strakke frisse wijn is gemaakt van de druiven Gros Manseng en Hondarrabi Zuri. In de neus mooie tonen van peer, appel, ananas, grapefruit en passievrucht. In de smaak tonen van citrus en ananas en het uiterst subtiel mineraal bubbeltje geeft spanning.
Vinificatie:
De druiven worden ontsteeld, gekneusd en zachtjes geperst. Na een koude stabilisatie wordt het sap opgeslagen in tanks. Dat gebeurt met een koude temperatuur, zodat de natuurlijke koolzuurvorming behouden blijft.
Achtergrondinformatie:
Afkomstig uit de gemeente Hondarribia in de DO Getariako Txakolina in Baskenland, letterlijk tegen de Franse grens aan. De wijngaarden liggen op de helling van de Jaizkibel-berg, de meeste westelijke top van de Pyreneeën. Deze helling beschermt de wijngaarden tegen wind en vocht vanuit de Cantabrische zee. De wijngaarden liggen op het zuidwesten, op een dikke, steenachtige bodem met veel klei en mergel. De wijnranken worden via palen en draad omhoog geleid. Dit wordt gedaan om de luchtdoorstroming te bevorderen, hoge luchtvochtigheid te voorkomen en om meer zon te vangen. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Een kruidige en intense wijn die alles meekrijgt van… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Een kruidige en intense wijn die alles meekrijgt van zijn unieke bodem. Zwoele wijn met tonen van venkel en ziltigheid van de aangrenzende zee. Testamatta betekent letterlijk gekhoofd. In het Florentijnse dialect zou je het kunnen vertalen naar heethoofd. Leuk weetje, dat is in de straten van Florence bedoeld als compliment.
Achtergrondinformatie:
Op het Toscaanse eilandje Giglio groeit de lokale druif Ansonica. Deze is verwant aan de Siciliaanse inzolia druif maar geeft een veel grotere rijkdom aan smaken.Tijdens een vakantie op het eiland ontdekt Bibi de potentie van deze oude verlaten wijnstokken. Overal op de rotsige kust vindt hij stokken van wel 120 jaar oud. Uniek in de huidige wereld van gekloonde druivenrassen. De oudste wijnranken gebruikt hij voor deTestamatta. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Deze soepele champagne heeft tonen van necatrines, citrusvruchten en… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Deze soepele champagne heeft tonen van necatrines, citrusvruchten en een minerale kwaliteit. De afdronk is lang een zeer verfrissend.
Achtergrondinformatie:
Ruinart is het oudste champagnehuis, opgericht in 1729 door Nicolas Ruinart. Zijn oom, Dom Thierry Ruinart, was een goede vriend van collega benedictijner monnik Dom Pierre Pérignon. Samen experimenteerden zij er op los om het mysterie rondom mousserende wijnen te ontrafelen. Beiden hebben uiteraard geen nazaten gekregen in verband met hun religieuze achtergrond. Hun kennis is echter wel overgedragen aan neef Nicolas. Ruinart is gelegen in Reims en de kelders waar miljoenen flessen opgeslagen liggen, zijn monumentaal en dateren uit de Romeinse tijd. Dit historische champagnehuis heeft een frisse en elegante stijl en is chardonnay gedomineerd. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Betreft een sappige rode wijn, geparfumeerd en bloemig, een… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Betreft een sappige rode wijn, geparfumeerd en bloemig, een aantrekkelijke, krachtige en zeer elegante rode wijn. In de neus verschijnen balsemachtige aroma's en aromatische kruiden. Eikenhout verschijnt zodra de wijn wordt geserveerd, maar het evolueert naar wierook en sandelhout. Daarna volgen aroma's van bosbessen, lavendel en jodium. In de mond is hij zeer fijn, met gepolijste tannines. Frisse zuurgraad. Een jonge wijn, maar zeer drinkbaar. Lang, dicht en strak. Met een groot potentieel.
Achtergrondinformatie:
Alma is de gloednieuwe wijn van Rioja-huis Contador, 97 punten parker!
Alma de Contador weet als geen ander te verleiden, en niet alleen Gutiérrez. Alma de Contador komt ook sterk binnen op La Place de Bordeaux (een voorrecht dat maar weinig Spaanse wijnhuizen hebben bereikt).
En als de dingen goed worden gedaan, met waarheid en oprechtheid, lukken ze altijd. Dat is het geval geweest met deze rode wijn waarmee Benjamín Romeo twee vliegen in één klap heeft willen slaan: enerzijds een eerbetoon aan zijn dochter door een rode wijn met haar naam te maken; anderzijds het vastleggen van al het potentieel en de essentie van zijn dorp, San Vicente de la Sonsierra (in La Rioja Alta), waar Benjamín in 1995 in zijn garage begon met het maken van wijn. Er is geen toepasselijker naam voor deze wijn, waar Benjamín alle kaarten op heeft gezet door druiven te selecteren van zijn drie beste wijngaarden: de Andrés-wijngaard (45 jaar geleden door zijn vader aangeplant), El Bombón (met honderd jaar oude wijnstokken) en Diasol (aan de voet van de berg Toloño, op het noorden gericht en veel koeler dan de andere twee). Al deze percelen, hoog en lager gelegen, liggen in La Rioja Alta, het meest westelijke gebied van de appellation, waar een breed scala aan bodems voorkomt: van kleiachtige, kalkhoudende en ijzerhoudende bodems tot alluviale bodems. Ze zijn allemaal zeer arm aan organisch materiaal, zeer doorlatend en houden gemakkelijk de 400 l/m2 neerslag vast die typisch is voor het Atlantische klimaat.
In Benjamín's eigen woorden is Alma de Contador een rode wijn die met vrijheid is gemaakt, waarmee hij zich zeer vereenzelvigd heeft gevoeld, en waar in elke fase van de productie de grootst mogelijke zorg en kwaliteit aan is besteed. Tempranillo en garnacha kunnen niet beter behandeld worden! De productie van Alma de Contador is zeer beperkt. Goede parfum zit in kleine flesjes en van de beste wijnen worden maar een paar flessen gemaakt. Sluiten (-) |
Achtergrondinformatie:
Een Dom Pérignon Vintage is altijd uniek maar heeft… Lees meer (+) Achtergrondinformatie:
Een Dom Pérignon Vintage is altijd uniek maar heeft altijd dezelfde herkenbare stijl. De stijl kenmerkt zich door zijn elegantie, verfijning, evenwicht en harmonie. De Chardonnay en pinot noir vullen elkaar perfect aan en zijn precies in evenwicht. Deze verfijnde compositie zorgen niet alleen balans en harmonie, maar ook voor spanning en dynamiek en dat maakt deze Dom Pérignon Vintage uit 2013 tot een echte klassieker.
De Dom Perignon Vintage 2013 is een exclusieve vintage champagne met een fruitige en elegante smaak. Een zeer feestelijk cadeau! Dom Perignon wordt met recht gezien als de koning onder de champagnes en is een absolute top champagne van Moet & Chandon. Dom Perignon wordt uitsluitend in uitzonderlijk goede wijnjaren geproduceerd, zoals 2013 Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Een geweldig boeket van zwarte pruim, viooltjes en tabak… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Een geweldig boeket van zwarte pruim, viooltjes en tabak hangen in het glas. De smaak is medium-bodied met soepele, zijdezachte tannines. Gemaakt van 100% tempranillo.
Achtergrondinformatie:
Vega Sicilia is het hoogst gewaardeerde wijnhuis van Spanje, deze wijnen genieten internationaal veel aandacht. De wijngaarden waarop Vega Sicilia gemaakt wordt liggen op een hoogte van 700 meter. De huidige eigenaren, de familie Alvarez, die Vega Sicilia kochten in 1982 Tegelijkertijd kochten ze bezittingen in Toro, Pintia en in Ribera del Duero, Alion. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Aroma's van donker fruit in een complexe geheel met… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Aroma's van donker fruit in een complexe geheel met een fraaie kruidigheid en mineraliteit. Slank, elegant en finesse met een lange, diepe afdronk. Een ultieme bewaarwijn, die na jaren zijn ware potentie zal tonen.
Achtergrondinformatie:
Keller is een specialist in ‘Burgundersorten’, dus de Pinots en Chardonnay. Vooral de Spätburgunders (bij hen soms ook Pinot noir genoemd omdat ze met klonen uit Bourgogne werken) genieten in Duitsland groot aanzien. Dit heeft er in 2019 toe geleid dat zowel vader als zoon Keller door Gault-Millau zijn uitgeroepen tot ‘Winzer des Jahres’!
De invloed van de familie Keller op de Duitse gastronomie en plaatselijke wijnbouw is enorm. Franz Keller, vader van Fritz en opa van Friedrich, is er eigenhandig voor verantwoordelijk dat Oberbergen zijn unieke kleine terrassenwijngaarden heeft behouden. In naburige dorpen zijn deze vervangen voor grote terrassen: beter machinaal te bewerken, maar voor de wijnkwaliteit en esthetiek van de omgeving voegt het weinig toe. Daarnaast bezit de familie al meer dan een eeuw het restaurant Der Schwarzer Adler, sinds de jaren zestig bekroond met een ster. En dan te bedenken dat het eigenlijk allemaal begonnen is met de handel in exclusieve Bordeaux en Bourgogne halverwege de 19de eeuw, een traditie die als importeur van de wijnen van Domaine Romanée Conti en Domaine Armand Rousseau nog altijd wordt voortgezet. Sluiten (-) |
Eichberg Spätburgunder
Robijnrood met een gemiddelde intensiteit. Zeer complexe neus… Lees meer (+) Eichberg Spätburgunder
Robijnrood met een gemiddelde intensiteit. Zeer complexe neus met donkerrood fruit (aardbeien, kersen), vuursteen en kruidige aroma’s. In de smaak heeft de wijn een stevige structuur, is geconcentreerd en heeft een nerveuze spanning die de wijn opwindend maakt.
Achtergrondinformatie:
De Kaiserstuhl is een oude vulkaan en de bodem bestaat doorgaans uit een in dikte variërende laag löss op verweerd vulkanisch gesteente. Het wijnbedrijf ligt aan de zuidwest-kant van de berg, maar de terassenwijngaarden hebben vele exposities. De meeste wijngaarden liggen in de buurt van de wijnmakerij in Oberbergen, maar een aantal Grosses Gewächse liggen in het naastgelegen Oberrotweil en in Achkarren net aan de andere kant van de heuvel.
Keller is een specialist in ‘Burgundersorten’, dus de Pinots en Chardonnay. Vooral de Spätburgunders (bij hen soms ook Pinot noir genoemd omdat ze met klonen uit Bourgogne werken) genieten in Duitsland groot aanzien. Dit heeft er in 2019 toe geleid dat zowel vader als zoon Keller door Gault-Millau zijn uitgeroepen tot ‘Winzer des Jahres’!
De invloed van de familie Keller op de Duitse gastronomie en plaatselijke wijnbouw is enorm. Franz Keller, vader van Fritz en opa van Friedrich, is er eigenhandig voor verantwoordelijk dat Oberbergen zijn unieke kleine terrassenwijngaarden heeft behouden. In naburige dorpen zijn deze vervangen voor grote terrassen: beter machinaal te bewerken, maar voor de wijnkwaliteit en esthetiek van de omgeving voegt het weinig toe. Daarnaast bezit de familie al meer dan een eeuw het restaurant Der Schwarzer Adler, sinds de jaren zestig bekroond met een ster. En dan te bedenken dat het eigenlijk allemaal begonnen is met de handel in exclusieve Bordeaux en Bourgogne halverwege de 19de eeuw, een traditie die als importeur van de wijnen van Domaine Romanée Conti en Domaine Armand Rousseau nog altijd wordt voortgezet. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Je proeft intense citrusvruchten, amandel, nougat en rijp fruit… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Je proeft intense citrusvruchten, amandel, nougat en rijp fruit. Een lange en elegante afdronk maakt deze wijn compleet.
Weingut Keller staat bekend om hun hoge niveau Grauburgunder en de Schlossberg is hier geen uitzondering op.
Achtergrondinformatie:
Keller is een specialist in ‘Burgundersorten’, dus de Pinots en Chardonnay. Vooral de Spätburgunders (bij hen soms ook Pinot noir genoemd omdat ze met klonen uit Bourgogne werken) genieten in Duitsland groot aanzien. Dit heeft er in 2019 toe geleid dat zowel vader als zoon Keller door Gault-Millau zijn uitgeroepen tot ‘Winzer des Jahres’!
De invloed van de familie Keller op de Duitse gastronomie en plaatselijke wijnbouw is enorm. Franz Keller, vader van Fritz en opa van Friedrich, is er eigenhandig voor verantwoordelijk dat Oberbergen zijn unieke kleine terrassenwijngaarden heeft behouden. In naburige dorpen zijn deze vervangen voor grote terrassen: beter machinaal te bewerken, maar voor de wijnkwaliteit en esthetiek van de omgeving voegt het weinig toe. Daarnaast bezit de familie al meer dan een eeuw het restaurant Der Schwarzer Adler, sinds de jaren zestig bekroond met een ster. En dan te bedenken dat het eigenlijk allemaal begonnen is met de handel in exclusieve Bordeaux en Bourgogne halverwege de 19de eeuw, een traditie die als importeur van de wijnen van Domaine Romanée Conti en Domaine Armand Rousseau nog altijd wordt voortgezet. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Achtergrondinformatie:
Keller is een specialist in ‘Burgundersorten’, dus… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Achtergrondinformatie:
Keller is een specialist in ‘Burgundersorten’, dus de Pinots en Chardonnay. Vooral de Spätburgunders (bij hen soms ook Pinot noir genoemd omdat ze met klonen uit Bourgogne werken) genieten in Duitsland groot aanzien. Dit heeft er in 2019 toe geleid dat zowel vader als zoon Keller door Gault-Millau zijn uitgeroepen tot ‘Winzer des Jahres’!
De invloed van de familie Keller op de Duitse gastronomie en plaatselijke wijnbouw is enorm. Franz Keller, vader van Fritz en opa van Friedrich, is er eigenhandig voor verantwoordelijk dat Oberbergen zijn unieke kleine terrassenwijngaarden heeft behouden. In naburige dorpen zijn deze vervangen voor grote terrassen: beter machinaal te bewerken, maar voor de wijnkwaliteit en esthetiek van de omgeving voegt het weinig toe. Daarnaast bezit de familie al meer dan een eeuw het restaurant Der Schwarzer Adler, sinds de jaren zestig bekroond met een ster. En dan te bedenken dat het eigenlijk allemaal begonnen is met de handel in exclusieve Bordeaux en Bourgogne halverwege de 19de eeuw, een traditie die als importeur van de wijnen van Domaine Romanée Conti en Domaine Armand Rousseau nog altijd wordt voortgezet. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Lichtgeel tot gelig. In de neus rijp fruit als… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Lichtgeel tot gelig. In de neus rijp fruit als gele appel en daarnaast noten, boter en kruidigheid van hout. In de mond rond en zacht met een hoge concentratie. Lange afdronk met een prachtige mineraliteit. Primus inter pares’ onder de witte wijnen, Chardonnay in een typisch Bourgondische stijl. De Kirchberg in Oberrotweil heeft een bodem van kalkhoudend vulkaangrind (Phonolith) en heeft een koel micro-klimaat.
Achtergrondinformatie:
De Kaiserstuhl is een oude vulkaan en de bodem bestaat doorgaans uit een in dikte variërende laag löss op verweerd vulkanisch gesteente. Het wijnbedrijf ligt aan de zuidwest-kant van de berg, maar de terassenwijngaarden hebben vele exposities. De meeste wijngaarden liggen in de buurt van de wijnmakerij in Oberbergen, maar een aantal Grosses Gewächse liggen in het naastgelegen Oberrotweil en in Achkarren net aan de andere kant van de heuvel.
Keller is een specialist in ‘Burgundersorten’, dus de Pinots en Chardonnay. Vooral de Spätburgunders (bij hen soms ook Pinot noir genoemd omdat ze met klonen uit Bourgogne werken) genieten in Duitsland groot aanzien. Dit heeft er in 2019 toe geleid dat zowel vader als zoon Keller door Gault-Millau zijn uitgeroepen tot ‘Winzer des Jahres’!
De invloed van de familie Keller op de Duitse gastronomie en plaatselijke wijnbouw is enorm. Franz Keller, vader van Fritz en opa van Friedrich, is er eigenhandig voor verantwoordelijk dat Oberbergen zijn unieke kleine terrassenwijngaarden heeft behouden. In naburige dorpen zijn deze vervangen voor grote terrassen: beter machinaal te bewerken, maar voor de wijnkwaliteit en esthetiek van de omgeving voegt het weinig toe. Daarnaast bezit de familie al meer dan een eeuw het restaurant Der Schwarzer Adler, sinds de jaren zestig bekroond met een ster. En dan te bedenken dat het eigenlijk allemaal begonnen is met de handel in exclusieve Bordeaux en Bourgogne halverwege de 19de eeuw, een traditie die als importeur van de wijnen van Domaine Romanée Conti en Domaine Armand Rousseau nog altijd wordt voortgezet. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Dieprood met voor spätburgunder hoge intensiteit. In de neus… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Dieprood met voor spätburgunder hoge intensiteit. In de neus zeer complex met klein rood fruit, floraal, rokerig en een beetje vanille maar vooral de kruidigheid van hout. In de mond zeer geconcentreerd met lekker rood fruit, kreupelhout en wat aardse tonen. Daarnaast een stevige grip van de flinke maar mooi rijpe tannines en heerlijke zuren. Een lange, minerale afdronk met balans tussen frisheid en tannines. De rode wijn in de meest verfijnde stijl, fruitig van karakter met een elegante structuur. Ook het snelst op dronk. De wijngaard in Jechtingen staat aangeplant op donker en licht vulkanisch gesteente met löss.
Achtergrondinformatie:
De Kaiserstuhl is een oude vulkaan en de bodem bestaat doorgaans uit een in dikte variërende laag löss op verweerd vulkanisch gesteente. Het wijnbedrijf ligt aan de zuidwest-kant van de berg, maar de terassenwijngaarden hebben vele exposities. De meeste wijngaarden liggen in de buurt van de wijnmakerij in Oberbergen, maar een aantal Grosses Gewächse liggen in het naastgelegen Oberrotweil en in Achkarren net aan de andere kant van de heuvel.
Keller is een specialist in ‘Burgundersorten’, dus de Pinots en Chardonnay. Vooral de Spätburgunders (bij hen soms ook Pinot noir genoemd omdat ze met klonen uit Bourgogne werken) genieten in Duitsland groot aanzien. Dit heeft er in 2019 toe geleid dat zowel vader als zoon Keller door Gault-Millau zijn uitgeroepen tot ‘Winzer des Jahres’!
De invloed van de familie Keller op de Duitse gastronomie en plaatselijke wijnbouw is enorm. Franz Keller, vader van Fritz en opa van Friedrich, is er eigenhandig voor verantwoordelijk dat Oberbergen zijn unieke kleine terrassenwijngaarden heeft behouden. In naburige dorpen zijn deze vervangen voor grote terrassen: beter machinaal te bewerken, maar voor de wijnkwaliteit en esthetiek van de omgeving voegt het weinig toe. Daarnaast bezit de familie al meer dan een eeuw het restaurant Der Schwarzer Adler, sinds de jaren zestig bekroond met een ster. En dan te bedenken dat het eigenlijk allemaal begonnen is met de handel in exclusieve Bordeaux en Bourgogne halverwege de 19de eeuw, een traditie die als importeur van de wijnen van Domaine Romanée Conti en Domaine Armand Rousseau nog altijd wordt voortgezet. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Meest krachtige rode wijn van zeer oude stokken. Werkelijk… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Meest krachtige rode wijn van zeer oude stokken. Werkelijk prachtig gelegen wijngaard aangeplant op kalkhoudend vulkaangesteente (tefriet) in Achkarren, moeilijk te bewerken door de extreme hellingsgraad. Deze wijn heeft het grootste bewaarpotentieel.
Achtergrondinformatie:
De Kaiserstuhl is een oude vulkaan en de bodem bestaat doorgaans uit een in dikte variërende laag löss op verweerd vulkanisch gesteente. Het wijnbedrijf ligt aan de zuidwest-kant van de berg, maar de terassenwijngaarden hebben vele exposities. De meeste wijngaarden liggen in de buurt van de wijnmakerij in Oberbergen, maar een aantal Grosses Gewächse liggen in het naastgelegen Oberrotweil en in Achkarren net aan de andere kant van de heuvel.
Keller is een specialist in ‘Burgundersorten’, dus de Pinots en Chardonnay. Vooral de Spätburgunders (bij hen soms ook Pinot noir genoemd omdat ze met klonen uit Bourgogne werken) genieten in Duitsland groot aanzien. Dit heeft er in 2019 toe geleid dat zowel vader als zoon Keller door Gault-Millau zijn uitgeroepen tot ‘Winzer des Jahres’!
De invloed van de familie Keller op de Duitse gastronomie en plaatselijke wijnbouw is enorm. Franz Keller, vader van Fritz en opa van Friedrich, is er eigenhandig voor verantwoordelijk dat Oberbergen zijn unieke kleine terrassenwijngaarden heeft behouden. In naburige dorpen zijn deze vervangen voor grote terrassen: beter machinaal te bewerken, maar voor de wijnkwaliteit en esthetiek van de omgeving voegt het weinig toe. Daarnaast bezit de familie al meer dan een eeuw het restaurant Der Schwarzer Adler, sinds de jaren zestig bekroond met een ster. En dan te bedenken dat het eigenlijk allemaal begonnen is met de handel in exclusieve Bordeaux en Bourgogne halverwege de 19de eeuw, een traditie die als importeur van de wijnen van Domaine Romanée Conti en Domaine Armand Rousseau nog altijd wordt voortgezet. Sluiten (-) |
Kirchberg Spätburgunder
Complexer dan de Enselberg, maar in een elegantere… Lees meer (+) Kirchberg Spätburgunder
Complexer dan de Enselberg, maar in een elegantere stijl dan de Eichberg, in de neus domineert rood fruit. De Kirchberg in Oberrotweil heeft een bodem van kalkhoudend vulkaangrind (Phonolith) en heeft een koel micro-klimaat.
Achtergrondinformatie:
De Kaiserstuhl is een oude vulkaan en de bodem bestaat doorgaans uit een in dikte variërende laag löss op verweerd vulkanisch gesteente. Het wijnbedrijf ligt aan de zuidwest-kant van de berg, maar de terassenwijngaarden hebben vele exposities. De meeste wijngaarden liggen in de buurt van de wijnmakerij in Oberbergen, maar een aantal Grosses Gewächse liggen in het naastgelegen Oberrotweil en in Achkarren net aan de andere kant van de heuvel.
Keller is een specialist in ‘Burgundersorten’, dus de Pinots en Chardonnay. Vooral de Spätburgunders (bij hen soms ook Pinot noir genoemd omdat ze met klonen uit Bourgogne werken) genieten in Duitsland groot aanzien. Dit heeft er in 2019 toe geleid dat zowel vader als zoon Keller door Gault-Millau zijn uitgeroepen tot ‘Winzer des Jahres’!
De invloed van de familie Keller op de Duitse gastronomie en plaatselijke wijnbouw is enorm. Franz Keller, vader van Fritz en opa van Friedrich, is er eigenhandig voor verantwoordelijk dat Oberbergen zijn unieke kleine terrassenwijngaarden heeft behouden. In naburige dorpen zijn deze vervangen voor grote terrassen: beter machinaal te bewerken, maar voor de wijnkwaliteit en esthetiek van de omgeving voegt het weinig toe. Daarnaast bezit de familie al meer dan een eeuw het restaurant Der Schwarzer Adler, sinds de jaren zestig bekroond met een ster. En dan te bedenken dat het eigenlijk allemaal begonnen is met de handel in exclusieve Bordeaux en Bourgogne halverwege de 19de eeuw, een traditie die als importeur van de wijnen van Domaine Romanée Conti en Domaine Armand Rousseau nog altijd wordt voortgezet. Sluiten (-) |
Achtergrondinformatie:
Philipp Wittmann, de biodynamische sterwijnmaker uit Rheinhessen, heeft een… Lees meer (+) Achtergrondinformatie:
Philipp Wittmann, de biodynamische sterwijnmaker uit Rheinhessen, heeft een hekel aan augustus: dan moet hij namelijk de verdeling maken van zijn Grosse Gewächse. Dat is vooral vervelend omdat de vraag steeds verder toeneemt en het aanbod klein is. Hij heeft dus eigenlijk voor iedereen te weinig. Niet zo vreemd, gezien het feit dat zijn GG’s tot 96 punten van Parker opleveren, tot 100 punten bij Stuart Pigott, hij door Eichelmann al twee keer tot beste witte wijnmaker van Duitsland werd gekroond, in 2014 Wijnmaker van het jaar was bij Gault Millau en in 2015 bij Schlemmer Atlas en jaarlijks in Mainz tijdens de GG proeverij als één van de allerbesten uit de bus komt!
Jaargang 2019
Na een zeer milde winter met ook weinig neerslag kwamen de scheuten al ‘record verdacht’ vroeg uit, rond midden april. Toen in mei de kou terugkwam werd gevreesd voor vorstschade maar dat bleek mee te vallen. De kou zorgde ervoor dat de groei wat vertraagde maar in juni ging het wederom hard. De bloei verliep midden juni erg goed. De droogte gaf geen grote problemen, volgens Wittmann door biodynamisch werken, die voor dieper gaande wortels zorgt en ervoor zorgt dat water in de bodem beter wordt vastgehouden. In juli veel zon en warmte maar ook af en toe wat regen. Wittmann besloot weinig blad weg te halen om de druiven niet teveel in het directe zonlicht te laten hangen. Vanaf midden augustus kwam er weer regelmatig regen en waren vooral de nachten koel. Dit is zeer goed geweest voor de rijping van de druiven, die rustig de tijd kregen aroma’s op te bouwen terwijl de suikers niet te snel toenamen en de zuren niet te snel afnamen.Vanaf half september werd er geoogst, eerst de ‘burgunders’ en daarna de riesling. Een paar keer werd gestopt door regen maar de druiven kwamen in perfecte conditie en optimaal rijp binnen. Op 5 oktober was alles al binnen!
Dit groeiseizoen leverde geweldige wijnen op: wijnen die de kracht en concentratie hebben van een warme jaargang maar dat gecombineerd met frisse aroma’s en heerlijke zuren van een koelere jaargang. Tel daarbij op de duidelijke terroirdefinitie (het verschil tussen de vier GG’s is duidelijker dan ooit) en we hebben een bijna perfecte jaargang te pakken. Een ‘open’ jaargang die jong drinkbaar is maar die ook uitstekend opgelegd kan worden. Sluiten (-) |
Achtergrondinformatie:
Philipp Wittmann, de biodynamische sterwijnmaker uit Rheinhessen, heeft een… Lees meer (+) Achtergrondinformatie:
Philipp Wittmann, de biodynamische sterwijnmaker uit Rheinhessen, heeft een hekel aan augustus: dan moet hij namelijk de verdeling maken van zijn Grosse Gewächse. Dat is vooral vervelend omdat de vraag steeds verder toeneemt en het aanbod klein is. Hij heeft dus eigenlijk voor iedereen te weinig. Niet zo vreemd, gezien het feit dat zijn GG’s tot 96 punten van Parker opleveren, tot 100 punten bij Stuart Pigott, hij door Eichelmann al twee keer tot beste witte wijnmaker van Duitsland werd gekroond, in 2014 Wijnmaker van het jaar was bij Gault Millau en in 2015 bij Schlemmer Atlas en jaarlijks in Mainz tijdens de GG proeverij als één van de allerbesten uit de bus komt!
Jaargang 2019
Na een zeer milde winter met ook weinig neerslag kwamen de scheuten al ‘record verdacht’ vroeg uit, rond midden april. Toen in mei de kou terugkwam werd gevreesd voor vorstschade maar dat bleek mee te vallen. De kou zorgde ervoor dat de groei wat vertraagde maar in juni ging het wederom hard. De bloei verliep midden juni erg goed. De droogte gaf geen grote problemen, volgens Wittmann door biodynamisch werken, die voor dieper gaande wortels zorgt en ervoor zorgt dat water in de bodem beter wordt vastgehouden. In juli veel zon en warmte maar ook af en toe wat regen. Wittmann besloot weinig blad weg te halen om de druiven niet teveel in het directe zonlicht te laten hangen. Vanaf midden augustus kwam er weer regelmatig regen en waren vooral de nachten koel. Dit is zeer goed geweest voor de rijping van de druiven, die rustig de tijd kregen aroma’s op te bouwen terwijl de suikers niet te snel toenamen en de zuren niet te snel afnamen.Vanaf half september werd er geoogst, eerst de ‘burgunders’ en daarna de riesling. Een paar keer werd gestopt door regen maar de druiven kwamen in perfecte conditie en optimaal rijp binnen. Op 5 oktober was alles al binnen!
Dit groeiseizoen leverde geweldige wijnen op: wijnen die de kracht en concentratie hebben van een warme jaargang maar dat gecombineerd met frisse aroma’s en heerlijke zuren van een koelere jaargang. Tel daarbij op de duidelijke terroirdefinitie (het verschil tussen de vier GG’s is duidelijker dan ooit) en we hebben een bijna perfecte jaargang te pakken. Een ‘open’ jaargang die jong drinkbaar is maar die ook uitstekend opgelegd kan worden. Sluiten (-) |
Kirchberg Spätburgunder
Complexer dan de Enselberg, maar in een elegantere… Lees meer (+) Kirchberg Spätburgunder
Complexer dan de Enselberg, maar in een elegantere stijl dan de Eichberg, in de neus domineert rood fruit. De Kirchberg in Oberrotweil heeft een bodem van kalkhoudend vulkaangrind (Phonolith) en heeft een koel micro-klimaat.
Achtergrondinformatie:
De Kaiserstuhl is een oude vulkaan en de bodem bestaat doorgaans uit een in dikte variërende laag löss op verweerd vulkanisch gesteente. Het wijnbedrijf ligt aan de zuidwest-kant van de berg, maar de terassenwijngaarden hebben vele exposities. De meeste wijngaarden liggen in de buurt van de wijnmakerij in Oberbergen, maar een aantal Grosses Gewächse liggen in het naastgelegen Oberrotweil en in Achkarren net aan de andere kant van de heuvel.
Keller is een specialist in ‘Burgundersorten’, dus de Pinots en Chardonnay. Vooral de Spätburgunders (bij hen soms ook Pinot noir genoemd omdat ze met klonen uit Bourgogne werken) genieten in Duitsland groot aanzien. Dit heeft er in 2019 toe geleid dat zowel vader als zoon Keller door Gault-Millau zijn uitgeroepen tot ‘Winzer des Jahres’!
De invloed van de familie Keller op de Duitse gastronomie en plaatselijke wijnbouw is enorm. Franz Keller, vader van Fritz en opa van Friedrich, is er eigenhandig voor verantwoordelijk dat Oberbergen zijn unieke kleine terrassenwijngaarden heeft behouden. In naburige dorpen zijn deze vervangen voor grote terrassen: beter machinaal te bewerken, maar voor de wijnkwaliteit en esthetiek van de omgeving voegt het weinig toe. Daarnaast bezit de familie al meer dan een eeuw het restaurant Der Schwarzer Adler, sinds de jaren zestig bekroond met een ster. En dan te bedenken dat het eigenlijk allemaal begonnen is met de handel in exclusieve Bordeaux en Bourgogne halverwege de 19de eeuw, een traditie die als importeur van de wijnen van Domaine Romanée Conti en Domaine Armand Rousseau nog altijd wordt voortgezet. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Dieprood met voor spätburgunder hoge intensiteit. In de neus… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Dieprood met voor spätburgunder hoge intensiteit. In de neus zeer complex met klein rood fruit, floraal, rokerig en een beetje vanille maar vooral de kruidigheid van hout. In de mond zeer geconcentreerd met lekker rood fruit, kreupelhout en wat aardse tonen. Daarnaast een stevige grip van de flinke maar mooi rijpe tannines en heerlijke zuren. Een lange, minerale afdronk met balans tussen frisheid en tannines. De rode wijn in de meest verfijnde stijl, fruitig van karakter met een elegante structuur. Ook het snelst op dronk. De wijngaard in Jechtingen staat aangeplant op donker en licht vulkanisch gesteente met löss.
Achtergrondinformatie:
De Kaiserstuhl is een oude vulkaan en de bodem bestaat doorgaans uit een in dikte variërende laag löss op verweerd vulkanisch gesteente. Het wijnbedrijf ligt aan de zuidwest-kant van de berg, maar de terassenwijngaarden hebben vele exposities. De meeste wijngaarden liggen in de buurt van de wijnmakerij in Oberbergen, maar een aantal Grosses Gewächse liggen in het naastgelegen Oberrotweil en in Achkarren net aan de andere kant van de heuvel.
Keller is een specialist in ‘Burgundersorten’, dus de Pinots en Chardonnay. Vooral de Spätburgunders (bij hen soms ook Pinot noir genoemd omdat ze met klonen uit Bourgogne werken) genieten in Duitsland groot aanzien. Dit heeft er in 2019 toe geleid dat zowel vader als zoon Keller door Gault-Millau zijn uitgeroepen tot ‘Winzer des Jahres’!
De invloed van de familie Keller op de Duitse gastronomie en plaatselijke wijnbouw is enorm. Franz Keller, vader van Fritz en opa van Friedrich, is er eigenhandig voor verantwoordelijk dat Oberbergen zijn unieke kleine terrassenwijngaarden heeft behouden. In naburige dorpen zijn deze vervangen voor grote terrassen: beter machinaal te bewerken, maar voor de wijnkwaliteit en esthetiek van de omgeving voegt het weinig toe. Daarnaast bezit de familie al meer dan een eeuw het restaurant Der Schwarzer Adler, sinds de jaren zestig bekroond met een ster. En dan te bedenken dat het eigenlijk allemaal begonnen is met de handel in exclusieve Bordeaux en Bourgogne halverwege de 19de eeuw, een traditie die als importeur van de wijnen van Domaine Romanée Conti en Domaine Armand Rousseau nog altijd wordt voortgezet. Sluiten (-) |
Kirchberg Spätburgunder
Complexer dan de Enselberg, maar in een elegantere… Lees meer (+) Kirchberg Spätburgunder
Complexer dan de Enselberg, maar in een elegantere stijl dan de Eichberg, in de neus domineert rood fruit. De Kirchberg in Oberrotweil heeft een bodem van kalkhoudend vulkaangrind (Phonolith) en heeft een koel micro-klimaat.
Achtergrondinformatie:
De Kaiserstuhl is een oude vulkaan en de bodem bestaat doorgaans uit een in dikte variërende laag löss op verweerd vulkanisch gesteente. Het wijnbedrijf ligt aan de zuidwest-kant van de berg, maar de terassenwijngaarden hebben vele exposities. De meeste wijngaarden liggen in de buurt van de wijnmakerij in Oberbergen, maar een aantal Grosses Gewächse liggen in het naastgelegen Oberrotweil en in Achkarren net aan de andere kant van de heuvel.
Keller is een specialist in ‘Burgundersorten’, dus de Pinots en Chardonnay. Vooral de Spätburgunders (bij hen soms ook Pinot noir genoemd omdat ze met klonen uit Bourgogne werken) genieten in Duitsland groot aanzien. Dit heeft er in 2019 toe geleid dat zowel vader als zoon Keller door Gault-Millau zijn uitgeroepen tot ‘Winzer des Jahres’!
De invloed van de familie Keller op de Duitse gastronomie en plaatselijke wijnbouw is enorm. Franz Keller, vader van Fritz en opa van Friedrich, is er eigenhandig voor verantwoordelijk dat Oberbergen zijn unieke kleine terrassenwijngaarden heeft behouden. In naburige dorpen zijn deze vervangen voor grote terrassen: beter machinaal te bewerken, maar voor de wijnkwaliteit en esthetiek van de omgeving voegt het weinig toe. Daarnaast bezit de familie al meer dan een eeuw het restaurant Der Schwarzer Adler, sinds de jaren zestig bekroond met een ster. En dan te bedenken dat het eigenlijk allemaal begonnen is met de handel in exclusieve Bordeaux en Bourgogne halverwege de 19de eeuw, een traditie die als importeur van de wijnen van Domaine Romanée Conti en Domaine Armand Rousseau nog altijd wordt voortgezet. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Deze LingeWit|Cuvée Barrique is gemaakt van de druivenrassen; Johanniter… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Deze LingeWit|Cuvée Barrique is gemaakt van de druivenrassen; Johanniter, Solaris en Souvignir Gris. De druiven worden het hele seizoen nauwkeurig verzorgd en zijn met de hand geoogst. Tijdens de vinificatie, op nieuw eikenhouten barrique, ontstaat een robuuste witte wijn. LingeWit|Cuvée Barrique heeft een stevige complexiteit, geel tropisch fruit, ondertonen van weidebloemen en subtiele hout nuance.
Wijn & Spijs:
Geniet van LingeWit|Cuvée Barrique met zijn favoriete disgenoot; warm gerookte zalm met een romig botersausje met Prepluk Verjus Goud. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Een zwoele, elegante, geconcentreerde wijn die prachtig in balans… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Een zwoele, elegante, geconcentreerde wijn die prachtig in balans is met tonen van rijp zwart fruit als bosbes en bramen. Gecombineerd met mooie tonen van koffie, cacao en leder.
Achtergrondinformatie:
Peter Sisseck, van Deense origine, is een van Spanjes meest bekende wijnmakers. Hij deed ervaring op als jonge oenoloog in Bordeaux en Californië en startte vervolgens in 1990 als oenoloog van het domein Hacienda Monasterio in Ribera del Duero. Het was hier dat hij het werkelijke potentieel van de Tinto Fino leerde inschatten. In 1995 maakte hij zijn eerste eigen wijn in een garage in Quintalilla de Onésimo. Sisseck werkt vanaf het begin met oude wijnstokken en verzorgt deze volgens de biodynamische principes. Samen met Pablo Rubio startte hij in 2007 het project PSI. De mythe Pingus werd geboren. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
De intens strogeel gekleurde Niersteiner Riesling "Aus Ersten Lagen"… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
De intens strogeel gekleurde Niersteiner Riesling "Aus Ersten Lagen" is puur en toch intens aromatisch op de bijna kalkachtige neus. Rond en zijdeachtig in de mond, dit is een fijne en pure maar charmant elegante en aromatische droge Riesling met delicate zuren en een lange, frisse en elegante afdronk. Er zijn citroenaroma's op de pure en fijn gripvolle afdronk.
Achtergrondinformatie:
Wittmann ligt in Westhofen in de wijnstreek Rheinhessen en produceert biodynamische wijnen met terroirexpressie en extreme precisie. De Wittmanns en hun voorouders zijn al sinds de 17e eeuw wijnbouwers in Westhofen. De ervaring van zo'n 350 jaargangen van meer dan 15 generaties is van grote in het onschatbare erfgoed van de familie. Tijd en rust zijn essentiële ingrediënten voor het maken van een goede wijn. En dit is precies wat de wijnen volop krijgen in de gewelfde kelder, gebouwd in 1829. Wijnmaker Philipp Wittmann waakt over zijn wijnen, onder constante temperatuur- en vochtigheidscondities, terwijl ze rijpen in 80 houten vaten. De oudste van deze vaten is uit het jaar 1890 en bood al onderdak aan vele grote jaargangen. Elk vat bevat de oogst van 1 enkel wijngaardperceel. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Bleekgeel tot lichtgeel. In de neus groene appel, frisse… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Bleekgeel tot lichtgeel. In de neus groene appel, frisse kruiden en mineraliteit. In de mond een zachte aanzet en een grote structuur met zeer veel sap, fruit, kruidigheid en daarnaast stevige mineralen. De zuren zijn prachtig en leiden met de mineralen tot een zeer lange afdronk.
Achtergrondinformatie:
Weingut Wittmann is gelegen in Westhofen in de wijnstreek Rheinhessen en produceert biodynamische wijnen met terroirexpressie en extreme precisie. De Wittmanns en hun voorouders zijn al sinds de 17e eeuw wijnbouwers in Westhofen. De ervaring van zo'n 350 jaargangen van meer dan 15 generaties is van grote in het onschatbare erfgoed van de familie. Tijd en rust zijn essentiële ingrediënten voor het maken van een goede wijn. En dit is precies wat de wijnen volop krijgen in de gewelfde kelder, gebouwd in 1829. Wijnmaker Philipp Wittmann waakt over zijn wijnen, onder constante temperatuur- en vochtigheidscondities, terwijl ze rijpen in 80 houten vaten. De oudste van deze vaten is uit het jaar 1890 en bood al onderdak aan vele grote jaargangen. Elk vat bevat de oogst van 1 enkel wijngaardperceel. Sluiten (-) |
Smaakomschrijving:
Bleekgeel tot lichtgeel. In de neus groene appel, frisse… Lees meer (+) Smaakomschrijving:
Bleekgeel tot lichtgeel. In de neus groene appel, frisse kruiden en mineraliteit. In de mond een zachte aanzet en een grote structuur met zeer veel sap, fruit, kruidigheid en daarnaast stevige mineralen. De zuren zijn prachtig en leiden met de mineralen tot een zeer lange afdronk.
Achtergrondinformatie:
Weingut Wittmann is gelegen in Westhofen in de wijnstreek Rheinhessen en produceert biodynamische wijnen met terroirexpressie en extreme precisie. De Wittmanns en hun voorouders zijn al sinds de 17e eeuw wijnbouwers in Westhofen. De ervaring van zo'n 350 jaargangen van meer dan 15 generaties is van grote in het onschatbare erfgoed van de familie. Tijd en rust zijn essentiële ingrediënten voor het maken van een goede wijn. En dit is precies wat de wijnen volop krijgen in de gewelfde kelder, gebouwd in 1829. Wijnmaker Philipp Wittmann waakt over zijn wijnen, onder constante temperatuur- en vochtigheidscondities, terwijl ze rijpen in 80 houten vaten. De oudste van deze vaten is uit het jaar 1890 en bood al onderdak aan vele grote jaargangen. Elk vat bevat de oogst van 1 enkel wijngaardperceel. Sluiten (-) |