Assortiment

Lijst Grid
Land
Wijnsoort
Biologisch
Non Food
Offline Product
Filters Sort results
Reset Apply
Smaakomschrijving: In de mond smaken van rijpe pruimen, marmelade en…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: In de mond smaken van rijpe pruimen, marmelade en chocolade, met een volle body, zachte tannines en een lange afdronk. Veel geconcentreerde aroma’s met een fijne textuur dankzij de goede balans van natuurlijke suikers en de zuurgraad. Deze Dulce Malbec is heerlijk bij desserts, chocolade en kazen. Deze wijn kan nog 8 jaar bewaard worden. Achtergrondinformatie: Deze Dulce wordt gemaakt van 100% Malbec druiven. De druiven worden laat geoogst, wanneer ze droog zijn. De wijn ondergaat een lange pre en post maceratie en fermentatie. Daarna rijpt de wijn 12 maanden in Frans en Amerikaans eiken dat voor de tweede keer gebruikt wordt, gevolgd door tenminste 8 maanden rijping op de fles. Deze wijn heeft een violette, bijna zwarte kleur met een hoge intensiteit en lichte tonen. In de neus komen intense, rijke aroma’s naar voren van bramen, zwarte bessen, chocolade en hints van koffie.     Fact Sheet Bousquet Malbec Dulce
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Rijke, fruitige wijn met tonen van citronella, mango en…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Rijke, fruitige wijn met tonen van citronella, mango en acacia bloemen. Lekker bij fruitdesserts, maar ook heerlijk bij foie gras en blauwaderkaas. Achtergrondinformatie: Het in 2002 door Jean-Claude Mas overgenomen Domaine Astruc is inmiddels al een gevestigde naam onder wijnliefhebbers. Gesitueerd in Limoux, profiteert het wijnhuis zowel van Atlantische invloeden als van de Pyreneeën. Limoux is tevens het gebied waar volgens de moderne geschiedenisboeken de eerste mousserende wijn van Frankrijk gemaakt werd. Wijngaard: Afkomstig van verschillende wijngaarden rondom Limoux in de Languedoc. Hier heerst een mediterraan klimaat, maar de hoogte (250 meter) zorgt voor de nodige verkoeling. De wijnstokken zijn gemiddeld 60 jaar oud.  
Sluiten (-)
Als de meest geteelde rode wijn variant in Oostenrijk, Zweigelt…
Lees meer (+)
Als de meest geteelde rode wijn variant in Oostenrijk, Zweigelt, is zeker heel erg thuis op de "rode wijn island" van Wagram. De druiven groeien in diepe lössgronden en in zand en grind. Het merendeel van de wijn rijpt in roestvrijstalen tanks, terwijl een kleiner deel voor ongeveer een jaar in gebruikte barriques gaat. Erg fruitige wijn, charmant en toont uitgesproken, ras-typische kersen tonen. Deze kenmerken zijn verbonden in het premium segment door dichte structuur, zijdeachtige tannine en een lange levensduur. Met een fluwelige fruitbody, zachte tannine en een toetsje witte peper.
Sluiten (-)
Over de wijn: In de neus tonen van rijp zwart…
Lees meer (+)
Over de wijn: In de neus tonen van rijp zwart fruit, chocolade en een vleugje vanille. In de mond een volle body en rijpe tannines.  
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Elegante krachtpatser uit de Cahors. Met een diepe karmijnrode…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Elegante krachtpatser uit de Cahors. Met een diepe karmijnrode kleur. Complex en gelaagd: zwarte bessen, bramengelei, mokka, amandelen, vanille, kaneel, de smaken blijven maar komen. Met een flinke concentratie. De wijn heeft 18 maanden op hout gerijpt, dit proef je subtiel. Met verfijnde tannines en een heerlijk lange, iets gepeperde afdronk. Spijs & moment: Een wijn die aan alle kanten om smaakrijke gerechten vraagt: een omelet met verse truffels (de zwarte truffel is een geliefd lokaal ingrediënt in de Cahors), een boerenlam, gegrilde ossenhaas of een stukje harde gerijpte kaas. Past goed bij: truffel, gegrild rood vlees, lamsvlees, belegen kaas Achtergrondinformatie: Vinovalie is een uniek samenwerkingsverband tussen vier caves in het zuidwesten van Frankrijk: Rabastens (Gaillac), Técou (Gaillac), Côtes d’Olt (Cahors) en Fronton. Zij hebben de handen in één geslagen om als vier musketiers de uitdagingen van deze tijd aan te gaan. Gebruikmakend van vaak unieke omstandigheden en met respect voor tradities uit de streek worden moderne wijnen gemaakt die goed aansluiten bij de smaakvoorkeur van deze tijd.
Sluiten (-)
De absolute 'koning' van dit gebied, gemaakt van alleen de…
Lees meer (+)
De absolute 'koning' van dit gebied, gemaakt van alleen de allerbeste druiven van exceptioneel goede oogsten. De Amarone is een klein juweel in het assortiment Zenato-wijnen. Het is gemaakt van de uitstekende Corvina, Rondinella, Oselta en Croatina druiven, die afkomstig zijn van de Valpolicella Classico regio van de gemeenten Sant'Ambrogio, Negrar, Pedemonte, Fumane, San Pietro in Cariano en Marano. Hand geoogst en geselecteerd, waarna men deze druiven gedurende drie maanden laat indrogen met als resultaat dat veel van het vocht in de druiven verdampt waardoor de druiven dus zeer rijk aan suikers zijn. Na de gisting rijpt de wijn 30 maanden op eikenhouten vaten en vervolgens nog eens 12 maanden in de fles. Magistrale geur en smaaksensatie! De Amarone heeft een imponerende elegantie met rijp fruit en een uitnodigend bouquet. Diep robijnrood van kleur met fijne hints van aromatische kruiden. Aan het gehemelte zijn de krachtige, warme en rijke smaakinvloeden, van onder andere wilde kersen en chocolade, indrukwekkend. Deze wijn is aan te bevelen met geroosterd en gegrild vlees en gerijpte kazen. Fact Sheet Zenato Amarone
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Schitterend helder rood in het glas. Een mooi bouquet…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Schitterend helder rood in het glas. Een mooi bouquet met aroma's van sappige kersen, wilde aardbeien en delicate houten tonen. In de mond vol, sappig en complex met geïntegreerde tannines en een peperige afdronk. Een ervaring gebotteld in een fles! Achtergrondinformatie: Uit de Pfalz komen meerdere goede Spätburgunders. Dat heeft te maken met het wat warmere klimaat in deze streek, waardoor de druiven in goede jaren perfect kunnen rijpen. Deze mooie wijn is grotendeels gerijpt in roestvrijstalen tanks. Ongeveer 10% van de wijn rijpt in gebruikte eikenvaten.
Sluiten (-)
Deze Primitivo di Manduria Riserva is gemaakt van 100% Primitivo…
Lees meer (+)
Deze Primitivo di Manduria Riserva is gemaakt van 100% Primitivo druiven, afkomstig uit Puglia. De druiven worden handmatig geplukt. De wijn rijpt 12 maanden in houten vaten en de fermentatie vindt plaats in stalen tanks onder een gecontroleerde temperatuur. Een mooie intens robijnrode kleur. In de neus veel en complexe aroma’s met tonen van cacao, koffie en vanille. Op het palet een volle body en goed in balans, zachte en rijke wijn met fijne tannine. Heerlijk in combinatie met rood vlees, wild en hartige voorgerechten.
Sluiten (-)
Deze wijn is gemaakt van 100% Cabernet Sauvignon druiven. De…
Lees meer (+)
Deze wijn is gemaakt van 100% Cabernet Sauvignon druiven. De druiven komen van wijngaarden aan de Mediterrane kust met een maritiem klimaat, waar de druiven langzaam rijpen, en van wijngaarden uit het zuid westen van Frankrijk, de bakermat van de Cabernet Sauvignon. De wijn ondergaat deels een vergisting op lage temperatuur en deels op een hogere temperatuur op Frans en Amerikaans eiken om zo meer kruidigheid te krijgen. Daarna rijpt de wijn 6 tot 9 maanden op eiken vaten waarbij de wijn belucht wordt na ongeveer 4 maanden. De wijn heeft elegante tonen van zoethout, geroosterde koffiebonen en pure chocolade perfect gecombineerd met de aroma’s van zwarte kersen en een kruidige hint van kaneel. De tannines zijn zijdezacht waardoor het een elegante, complexe wijn is. In de afdronk verfijnde aroma’s van cederhout. Deze wijn gaat uitstekend gepaard met gevogelte, lamsvlees of pizza.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Licht en sappig, doordrinkbaar met een smaak van rood…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Licht en sappig, doordrinkbaar met een smaak van rood fruit en kruiden. Uitstekende prijs/kwaliteit! Achtergrondinformatie: oemenië nieuw? Het is een land met een lange historie. De legende gaat dat de wijngod Bacchus zijn jeugd hier heeft doorgebracht. De wijnindustrie kreeg in de 18e eeuw een impuls door de Duitsers die emigreerde van Bavaria naar dit gedeelte van Roemenië. Ze namen nieuwe technologie en werklust mee dat vandaag de dag nog steeds aan de basis staat van het succes van Cramele Recas. De wijngaarden, 600 hectaren groot, zijn aan het begin van de 21e eeuw herplant met de beste kwaliteit wijnstokken. De vinificatie ruimtes zijn modern en efficiënt en het team van wijnmakers staat onder leiding van de Australische Hartley Smithers en de Spaanse Nora Iriate. Hierdoor worden de wijnen van Cramele Recas wereldwijd geroemd om zijn uitstekende prijs kwaliteit verhouding!
Sluiten (-)
Druivenras: Colorino en Sangiovese Smaakomschrijving: Intens bouquet van bessen, kersen…
Lees meer (+)
Druivenras: Colorino en Sangiovese Smaakomschrijving: Intens bouquet van bessen, kersen, bramen en kruiden. Vol, rond en harmonieus met een uitstekende zachte tannine structuur. Vinificatie: De gisting vindt plaats op een gecontroleerde temperatuur in RVS tanks. Daarna rijpt de wijn 12 maanden in gebruikte, Franse eikenhouten vaten. Achtergrondinformatie: De familie Masi is een wijnbouwfamilie in hart en nieren en maakt al wijn in de Chianti-streek sinds 1900. Het wijnhuis ligt in het bekende wijndorp Rufina, waar ze Chianti, Chianti Riserva en een aantal modernere stijlen maken. Het wijnhuis heet Basciano. Onder deze naam komt de beste Chianti van het wijnhuis op de markt, namelijk de Rufina Riserva. Daarnaast maakt Fattoria di Basciano met druiven uit eigen wijngaard de blends I Pini en Il Corto, beiden gerijpt in Franse barriques, zoals bij Super Tuscans gebeurt.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: 50% Garnacha en 50% Syrah, allen afkomstig uit streng…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: 50% Garnacha en 50% Syrah, allen afkomstig uit streng geselecteerde eigen wijngaarden. De Care Roble heeft een intense kleur van zwarte kersen. Een complexe neus met aroma's van rijp rood en zwart fruit. In de mond is het fruit duidelijk aanwezig. De smaken zijn perfect in evenwicht, vol en intens. Een lange afdronk. Vinificatie: Koude schilinweking gedurende 4 dagen. Alcoholische fermentatie onder constante temperatuur (28 graden Celsius), gevolgd door een rijping op eiken barriques gedurende 3 maanden. Achtergrondinformatie: Bodegas Anadas bevindt zich in het hart van de DO Cariñena en is één van de oudste (1935) familiebedrijven in deze regio met zeer groot potentieel. Ze produceren voornamelijk rode wijnen op basis van Garnacha, aangevuld met witte en rosé wijnen. Dit levert een breed assortiment wijnen op, allen bekend onder de naam CARE. Dit is de oude, Romeinse naam voor Cariñena. Het CARE project is een exclusief, innovatief en zeer toegewijd project. Alle elementen om deze hoge kwaliteitswijnen te produceren zijn met de grootste zorg en uiterst nauwgezet gekozen;de keuze van de wijngaarden, gebaseerd op de kwaliteit van het fruit, de infrastructuur voor een perfecte vinificatie etc. De gezichten op de etiketten, die de zon en de bodem van de wijn weerspiegelen, zijn het werk van de kunstenaar Enrique Torrijos.Vanuit Engelstalig oogpunt kunnen we CARE ook interpreteren, als zijnde de zorgzaamheid en het respect dat Bodegas Anadas laat zien bij het maken van al hun wijnen.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Geroosterde noten gegeven door hout en een vleugje kruiden…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Geroosterde noten gegeven door hout en een vleugje kruiden, het belangrijkste kenmerk van de Carmenere. Achtergrondinformatie: Viñedos Emiliana is in 1986 opgericht en focust zich sinds zijn oprichting op het produceren van kwaliteitswijnen uit wijngaarden die eigendom zijn van het bedrijf. Het uitgangspunt van het bedrijf is: “De kwaliteit ontstaat in onze wijngaarden” en met dat in het achterhoofd wordt constant geïnvesteerd in kwaliteitsverbetering. De wijngaarden liggen in de streken Maipu, Casablanca en Rapel, alle drie gerenommeerde Chileense wijnstreken. In 1998 werd een apart dochterbedrijf opgericht, Emiliana Orgánico, dat zich geheel toelegt op het produceren van biologische wijnen, onder toeziend oog van Alvaro Espinoza.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Super rosé voor het hele jaar door. Natuurlijk extra…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Super rosé voor het hele jaar door. Natuurlijk extra lekker als je in de zon zit, maar deze mooie strak droge , licht fruitige rosé heeft een lekkere bite. Licht kruidig, tonen van framboos en aardbei maar niet te overheersend. Mooi in balans en fris in de afdronk. Achtergrondinformatie: Dit domein ligt vlak bij de kust in Zuid Frankrijk, het wijngebied de Provence. De wijnen worden allemaal met de hand geplukt, vaak doen ze dit in de nacht of in de ochtend vroeg. Dit zorgt er voor dat de wijn altijd mooi fris is. Het wijnhuis maakt al jaren hoge kwaliteit wijnen. Dit is een wijn die trots door ons geïmporteerd wordt in Nederland.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Een bleke strogele kleur met groene reflecties. In de…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Een bleke strogele kleur met groene reflecties. In de neus zijn de kruidige aroma's, zoals hooi en varens, dominant met hints van citrus bloesem en mineraliteit. Een complexe en frisse wijn. In de mond een knapperige frisheid die karakteristiek is voor Verdejo. De afdronk is levendig en in balans. Deze wijn is ideaal als aperitief of gecombineerd met hapjes, schaaldieren, pasta, wit vlees en gevogelte. Achtergrondinformatie: De druiven worden 's nachts geoogst zodat ze in de best mogelijke conditie op het wijnhuis aankomen. Hier worden de druiven ontsteeld en licht geperst, waarna ze een fermentatie ondergaan op lage temperatuur gedurende 3 weken. Op deze manier worden zoveel mogelijk aroma's van de druiven in de wijn opgenomen. De verkregen wijn ondergaat een maceratie op eigen gistcellen waarna hij gebotteld wordt. Deze wijn is gemaakt van 100% Verdejo afkomstig van 15 jaar oude wijngaarden. De wijn kan het beste geserveerd worden op 10ºC - 11ºC. Fact Sheet Duquesa Verdejo
Sluiten (-)
Aroma's van groene appel en citrusvruchten kenmerken het bouquet van…
Lees meer (+)
Aroma's van groene appel en citrusvruchten kenmerken het bouquet van de  Grüner Veltliner. Deze witte wijn is fris en verkwikkend in de mond, met een heerlijk stimulerende balans van fruitigheid en zuurgraad, aangevuld met een afwerking met nuances van verse kruiden.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Goudgeel van kleur met koperen tinten. Een intens bouquet…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Goudgeel van kleur met koperen tinten. Een intens bouquet met uitgesproken aroma’s van acacia bloemen en appels. Op het palet elegant met fruitige smaken en een volle body, goed in balans en een opmerkelijk lange afdronk. Productinformatie: De naam Mongris komt van de samentrekking van ‘mono’ (één) druivensoort en het Friuliaanse woord voor Pinot Grigio; Gris. Deze wijn wordt gemaakt van 100% Pinot Gris druiven. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperatuur. De wijn rijpt een paar maanden op gist voordat hij gebotteld wordt.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Geniet van de goudgele kleur en de aroma's van…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Geniet van de goudgele kleur en de aroma's van rode appel,vanille en mooi geïntegreerde houttoetsen, tevens vallen de citrus en het tropisch fruit op. In de mond een hint van appel, getoast brood, boter en subtiel hout. Deze Chardonnay is mondvullend met een halflange, verfrissende afdronk. Deze wijn is heerlijk in combinatie met zeevruchten of ravioli. Achtergrondinformatie: De naam Morning Fog  refereert naar de mist die zich vormt in de baai van San Francisco. De unieke oriëntatie van de Livermore Valley drijft de mistbanken ver naar het oosten die op hun beurt koude lucht met zich meevoeren. Dit zorgt voor een Mediterraan c.q. Maritiem klimaat. Dit betekent dat zowel 's nachts als ‘s ochtends de druiven van flink wat afkoeling kunnen genieten totdat de zon de mist oplost en de druiven van warmte voorziet. Op die manier kunnen de druiven langzaam en gelijkmatig rijpen, wat uiteraard de kwaliteit ten goede komt. Deze prachtige wijn wordt gemaakt van Chardonnay druiven, aangevuld met Gewürztraminer.
Sluiten (-)
Deze niet alledaagse combinatie van Chardonnay met de Weissburgunder (Pinot…
Lees meer (+)
Deze niet alledaagse combinatie van Chardonnay met de Weissburgunder (Pinot Blanc) zorgt voor een spannende Bourgondische drinkbelevenis. De druiventrossen worden vanaf de bloei tot aan de oogst voortdurend zorgvuldig geïnspecteerd waarbij overtollige en kwalitatief mindere vruchten worden verwijderd (groen oogsten) om zo een optimale kwaliteit druiven te kunnen oogsten. Het fruit wordt zo laat mogelijk geoogst om te kunnen profiteren van een zo hoog mogelijk gehalte aan suikers en mineralen. Na de handmatige oogst en selectie worden de druiven van beide variëteiten ambachtelijk en afzonderlijk gevinifieerd om vervolgens als blend te worden gebotteld. Delicate, florale tonen van de Weissburgunder in combinatie met weelderige Chardonnay smaken van verse bananen. Een goede structuur en frisheid omarmt sappig rijp fruit en een perfect gebalanceerde zoetheid en zuurgraad. Een prachtige elegante wijn! Deze wijn is heerlijk als aperitief en laat zich bovendien goed combineren met groentegerechten, vis en romige zachte kaassoorten.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Sauvignon Blanc geeft een bleke witte wijn in het…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Sauvignon Blanc geeft een bleke witte wijn in het glas. In de neus is deze alles behalve bleek. Rijke tonen van citrus, tropisch fruit en zelfs iets kruidigs nodigen je uit een slok te nemen. Ook in de mond is deze wijn levendig, fris en vol van smaak en karakter.
Sluiten (-)
D.O. Rueda ligt op ongeveer 800 hoogte met lange…
Lees meer (+)
D.O. Rueda ligt op ongeveer 800 hoogte met lange koude winters, korte lente- en herfsttijden en hete zomers. Het temperatuurverschil tussen dag en nacht zorgt voor een goede balans tussen suiker in de druif (dag) en voldoende frisheid (nacht). Cuatro Rayas werd opgericht in 1935 en produceert ongeveer 20% van alle gebottelde wijnen uit het Rueda-gebied. De eerste 30 cm van de bodem van de wijngaarden bestaat voornamelijk uit kiezels en zand. De iets lagere lagen bevatten veel leem. Cuatro Rayas zelf heeft een eeuwenoude wijngaard. Dit is een bijzonder waardevol bezit, omdat in Europa veel van de oude wijnstokken verloren zijn gegaan door phylloxera. De Bitacora is een lichte en delicate wijn. Hij wordt van 100% Verdejo druiven gemaakt. De Bitacora is lichtgeel van kleur met een fruitig bouquet. In de mond is hij fris met nuances van appel en citrus. Een afdronk die het beste als delicaat omschreven kan worden. Heerlijk in combinatie met witte vis of salades. Fact Sheet Bitacora verdejo
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Smaak van rijp en zoet exotisch fruit, sappig mondgevoel…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Smaak van rijp en zoet exotisch fruit, sappig mondgevoel met hoge doordrinkbaarheid Achtergrondinformatie: Roemenië nieuw? Het is een land met een lange historie. De legende gaat dat de wijngod Bacchus zijn jeugd hier heeft doorgebracht. De wijnindustrie kreeg in de 18e eeuw een impuls door de Duitsers die emigreerde van Bavaria naar dit gedeelte van Roemenië. Ze namen nieuwe technologie en werklust mee dat vandaag de dag nog steeds aan de basis staat van het succes van Cramele Recas. De wijngaarden, 600 hectaren groot, zijn aan het begin van de 21e eeuw herplant met de beste kwaliteit wijnstokken. De vinificatie ruimtes zijn modern en efficiënt en het team van wijnmakers onder leiding van de Australische Hartley Smithers en de Spaanse Nora Iriate. Hierdoor worden de wijnen van Cramele Recas wereldwijd geroemd om zijn uitstekende prijs kwaliteit verhouding!
Sluiten (-)
Smaak omschrijving: Overheerlijke zeer frisse Pecorino met veel inhoud van…
Lees meer (+)
Smaak omschrijving: Overheerlijke zeer frisse Pecorino met veel inhoud van geel fruit met een licht exotische ondertoon. Over de wijn: Gemaakt van minimaal 85% Pecorino aangevuld met Malvasia en Trebbiano, vinificatie zonder toegevoegde gisten op rvs. Mooie rijke wijn met rijp geel fruit, zachte concentratie en rijkheid aan inhoud en smaak. Overige informatie: Cantina Orsogna is een coöperatie met ruim 600 partners in de Abruzzen. Getalenteerd wijnmaker is Camillo Zulli. Alle geproduceerde wijnen komen uit het gebied dat 15 km van de Adriatische kust ligt vlak bij de 2e hoogste berg in de Apenijnen de Majella. De wijngaarden liggen gemiddeld tussen de 300 en 450 meter hoogte.
Sluiten (-)
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: In het glas een mooie stro gele kleur. In de neus een intens en aangenaam exotisch fruit met hints van specerijen. In de mond fris en heerlijk zacht, mooi uitgebalanceerd met een aanhoudende afdronk. Deze Grillo is heerlijk bij visgerechten als gerookte zalm, tonijn en zwaardvis. Achtergrondinformatie: Een druivensoort die zijn oorsprong vindt in Sicilië en van alle Siciliaanse druivensoorten het meest over de hele wereld verkoopt. De druif werd vroeger gebruikt voor het maken van Marsala, een versterkte wijn beroemd op het eiland. De druiven worden met de hand geplukt, waarnaar ze in stalen vaten onder een gecontroleerde temperatuur van 15°C gevinifieerd worden.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Zeer frisse stijl, niet overdreven aromatisch. Geuren van lychee…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Zeer frisse stijl, niet overdreven aromatisch. Geuren van lychee, meloen en kruiden. Strak droog en verfrissend Achtergrondinformatie: Viñedos Emiliana is in 1986 opgericht en focust zich sinds zijn oprichting op het produceren van kwaliteitswijnen uit wijngaarden die eigendom zijn van het bedrijf. Het uitgangspunt van het bedrijf is: “De kwaliteit ontstaat in onze wijngaarden” en met dat in het achterhoofd wordt constant geïnvesteerd in kwaliteitsverbetering. De wijngaarden liggen in de streken Maipu, Casablanca en Rapel, alle drie gerenommeerde Chileense wijnstreken. In 1998 werd een apart dochterbedrijf opgericht, Emiliana Orgánico, dat zich geheel toelegt op het produceren van biologische wijnen, onder toeziend oog van Alvaro Espinoza.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: In de mond frisheid en evenwicht, door de zuurgraad…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: In de mond frisheid en evenwicht, door de zuurgraad van de wijn, en, anderzijds, haar zoetheid. Achtergrondinformatie: Viñedos Emiliana is in 1986 opgericht en focust zich sinds zijn oprichting op het produceren van kwaliteitswijnen uit wijngaarden die eigendom zijn van het bedrijf. Het uitgangspunt van het bedrijf is: “De kwaliteit ontstaat in onze wijngaarden” en met dat in het achterhoofd wordt constant geïnvesteerd in kwaliteitsverbetering. De wijngaarden liggen in de streken Maipu, Casablanca en Rapel, alle drie gerenommeerde Chileense wijnstreken. In 1998 werd een apart dochterbedrijf opgericht, Emiliana Orgánico, dat zich geheel toelegt op het produceren van biologische wijnen, onder toeziend oog van Alvaro Espinoza.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Deze mild droge feestelijke wijn heeft aroma's van limoen…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Deze mild droge feestelijke wijn heeft aroma's van limoen, peer, perzik en witte bloemen.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Rijke aroma's van verse limoen en abrikoos in de…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Rijke aroma's van verse limoen en abrikoos in de neus. Een opwekkende fijne mousse met een explosie van mandarijn op het palet. Mooie brioche en gist complexiteit verbreden het palet en leiden tot een lange elegante finish. Achtergrondinformatie: Het fruit voor deze wijn is met de hand geselecteerd van onze kalksteen rijke wijngaarden in Robertson. Deze wijngaarden hebben van nature een hoge concentratie kalk in de bodem wat zorgt voor een lage pH en hoge natuurlijke zuurgraad in de jonge basiswijn. Na het plukken wordt de hele tros met zachte hand geperst om het sap zo rustig mogelijk te onttrekken. Alleen het cuvée sap (premium quality) wordt geselecteerd voor de gisting. Voor additionele diepte in smaak en romige textuur van de cuvée wordt 50% vergist in 205L Piece Champenoise vaten. Na de gisting wordt de wijn 3 maanden op vat gerijpt en daarna selectief vermengd met andere percelen van de beste Chardonnay die vergist zijn op roestvrij staal. De basiswijn wordt voor de tweede gisting gebotteld.
Sluiten (-)
Deze prachtige Extremarium Brut Reserva bestaat uit verschillende druivensoorten: Chardonnay…
Lees meer (+)
Deze prachtige Extremarium Brut Reserva bestaat uit verschillende druivensoorten: Chardonnay, Xarel.lo, Macabeo en Parellada. Elke druivensoort wordt afzonderlijk geplukt en gefermenteerd. De Chardonnay is gefermenteerd in Frans eiken vaten gedurende 8 weken. Helder bleekgele kleur met fijne en stabiele bubbels met een perfecte mousse. Het bouquet is helder en fris, met geroosterde tonen zoals koffie, gecombineerd met vanille, fruit zoals perzik en grapefruit, minerale tonen en witte bloemen. Fris, fruitig, romig en licht. Zeer aangenaam in de mond met hints van rauwe amandelen en hazelnoten. Deze Cava is zeer aan te raden als aperitief en met gerechten met sterke, scherpe en pittige smaken. Hoewel het ook mooi gepaard gaat met kazen, rijstgerechten, schelpdieren en desserts.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Treviso is de regio voor de frisse, zacht mousserende…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Treviso is de regio voor de frisse, zacht mousserende Prosecco wijnen, Pizzolato is de pionier in de regio Veneto. Delicate, fruitige neus vol karakter. Overige informatie: De familie Pizzolato is al meer dan vijf generaties werkzaam in de agrarische sector. Het domein beslaat zo’n 58 hectaren en daarnaast werkt de familie nauw samen met vijf andere biologisch werkende producenten. Het domein is gelegen iets ten noorden van Treviso in Veneto en is sinds 1991 biologisch gecertificeerd.
Sluiten (-)
1 4 5
0
    0
    Je bestelling
    Je bestelling is leeg