Assortiment

Lijst Grid
Land
Wijnsoort
Biologisch
Non Food
Offline Product
Filters Sort results
Reset Apply
Smaakomschrijving: Een blend van 40% Müller-Thurgau, 30% Pinot-Gris en 30%…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Een blend van 40% Müller-Thurgau, 30% Pinot-Gris en 30% Auxerrois. De wijn heeft een rijke geur van zowel exotisch fruit als ook wit en rood fruit. Daarnaast ook zijn kenmerkende florale toetsen. In zijn smaak ook hier een brede smaak beleving met een mooie concentratie en lengte. Achtergrondinformatie: De Nederlandse wijntraditie vindt zijn oorsprong in de Romeinse tijd, na de middeleeuwen maakte de Nederlandse wijntraditie plaats voor andere vormen van agrarische bedrijvigheid. In 1970 keerden de eerste wijnstokken terug op de zuidhellingen van het Jekerdal, op de Apostelhoeve, nadat fruitteler Hugo Hulst besloot een wijngaard aan te leggen. De eerste oogst in 1973 leverde 1400 flessen wijn op. Tegenwoordig produceert de Apostelhoeve ieder jaar méér dan 110.000 flessen wijn. De bodem van de Louwberg bestaat uit kiezel en mergel met daaroverheen een laag löss, hetgeen uitermate geschikt is voor het verbouwen van druiven.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: 100% Riesling. Bleekgele, groengeel tenderende kleur. Een heerlijke frisse…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: 100% Riesling. Bleekgele, groengeel tenderende kleur. Een heerlijke frisse, fruitige en elegante wijn met kenmerken van citrusvruchten en appel. Achtergrondinformatie: De Nederlandse wijntraditie vindt zijn oorsprong in de Romeinse tijd, na de middeleeuwen maakte de Nederlandse wijntraditie plaats voor andere vormen van agrarische bedrijvigheid. In 1970 keerden de eerste wijnstokken terug op de zuidhellingen van het Jekerdal, op de Apostelhoeve, nadat fruitteler Hugo Hulst besloot een wijngaard aan te leggen. De eerste oogst in 1973 leverde 1400 flessen wijn op. Tegenwoordig produceert de Apostelhoeve ieder jaar méér dan 110.000 flessen wijn. De bodem van de Louwberg bestaat uit kiezel en mergel met daaroverheen een laag löss, hetgeen uitermate geschikt is voor het verbouwen van druiven.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Deze wijn heeft veel tonen van sappig wit fruit…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Deze wijn heeft veel tonen van sappig wit fruit – rijpe peer en appel vooral – plus een sympathiek klein zoetje en zachte zuren. De Auxerrois druif, ook wel Pinot Auxerrois genoemd, is een witte druif. Het is een Frans druivenras en een kruising tussen de Pinot en de Heunisch Weiss. De naam Auxerrois is afkomstig uit het Franse graafschap Auxerre. Deze witte druif van goede kwaliteit komt vooral voor in de Elzas, de Moezel en Luxemburg. De Nederlandse wijntraditie vindt zijn oorsprong in de Romeinse tijd, na de middeleeuwen maakte de Nederlandse wijntraditie plaats voor andere vormen van agrarische bedrijvigheid. In 1970 keerden de eerste wijnstokken terug op de zuidhellingen van het Jekerdal, op de Apostelhoeve, nadat fruitteler Hugo Hulst besloot een wijngaard aan te leggen. De eerste oogst in 1973 leverde 1400 flessen wijn op. Tegenwoordig produceert de Apostelhoeve ieder jaar méér dan 110.000 flessen wijn. De bodem van de Louwberg bestaat uit kiezel en mergel met daaroverheen een laag löss, hetgeen uitermate geschikt is voor het verbouwen van druiven.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Deze intens spectaculaire fijne Riesling heeft een enorm rijpingspotentieel…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Deze intens spectaculaire fijne Riesling heeft een enorm rijpingspotentieel. De unieke neus heeft een kruidigheid in combinatie met fris fruit en mineralen. In de mond een mediumvolle, rijke en intense smaak met een verfijnde ziltige afdronk.  
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Fris, puur met een zeer delicate neus van elegant…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Fris, puur met een zeer delicate neus van elegant fruit, de opening van deze prachtige Riesling. Rond en intens en toch licht en elegant in de mond. Een discreet zoetje staat prachtig in balans met mineraliteit. De afdronk is spectaculair lang en gespannen, zelfs op deze leeftijd uiterst complex en stimulerend.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Een prachtige bleekgeel bijzondere en complexe wijn. In de…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Een prachtige bleekgeel bijzondere en complexe wijn. In de neus een melange van citroen, peren, oranjebloesem en kamperfoelie. De wijn is rijk, elegant, levendig en mineralig tegelijk. Het houtgebruik is mooi verweven, in de smaak vanille en amandelen. Dit alles eindigend in een lange, droge, notige afdronk met perzikbloesem en subtiel marsepein.   Achtergrondinformatie: De wijngaard van Boekenhoutskloof is gelegen in Franschhoek en vooral in kwalitatief opzicht imponerend. Boekenhoutskloof is, ondanks zijn voor het 'Franse' Franschhoek wat ongebruikelijke Afrikaanse naam, drie eeuwen geleden gesticht door Franse Hugenoten. Ook de huidige wijnmaker Marc Kent heeft nog altijd iets met Frankrijk. Hij gaat er minstens eenmaal per jaar op bezoek om in de noordelijke Rhône, Cornas, nieuwe inspiratie op te doen. Thuis in Franschhoek heeft hij naam gemaakt met kanjers van wijnen als Boekenhoutskloof Semillon, Syrah en Cabernet Sauvignon, die stuk voor stuk tot de absolute top van Zuid-Afrika behoren.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Robijnrood van kleur met een explosief fruitig aroma. De…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Robijnrood van kleur met een explosief fruitig aroma. De selectie van druiven verzekert een sensationele ervaring voor zij die dit drinken. Rijp rood fruit voeren de boventoon, tezamen met vanille en geroosterde koffietonen, medium body en een subtiele  zwoele fluweelzachte finale.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Genereuze wijn met veel fruit, zachte frisse zuren en…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Genereuze wijn met veel fruit, zachte frisse zuren en romigheid. Achtergrondinformatie: Félix Solís Avantis behoort tot de grootste familiewijnhuizen van Spanje en is opgericht in 1952 in de DO Valdepeñas, lange tijd de belangrijkste weg naar Madrid. Het wijnhuis is destijds opgericht met de meest moderne en uitgebreide productiefaciliteiten. In de loop der jaren […]
Sluiten (-)
Achtergrondinformatie: Prosper Maufoux werd door zijn naamdrager in 1860 opgericht…
Lees meer (+)
Achtergrondinformatie: Prosper Maufoux werd door zijn naamdrager in 1860 opgericht in Santenay, in het zuiden van de Côte d'Or, alwaar het bijna anderhalve eeuw 1994 in handen van de familie Maufoux bleef. De overname in 2010 door Eric Piffaut zorgde voor flinke investeringen in de wijnmakerij, wat zorgde voor een enorme stijging in kwaliteit. Sinds 2020 is Prosper Maufoux gehuisvest in het Château de Saint-Aubin waar men alle ruimte heeft om de behaalde kwaliteiten te waarborgen voor de toekomst.
Sluiten (-)
  Smaakomschrijving: Elegante tonen van kersen en frambozen in combinatie…
Lees meer (+)
  Smaakomschrijving: Elegante tonen van kersen en frambozen in combinatie met een zijdezachte textuur en een fijne lange afdronk. In de neus een balans van rokerige tonen, met vleugen van koffie en karamel. 2018 was een warm jaar en maakt de rijpheid van het fruit duidelijk zichtbaar.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Sappig en rijp met ananas, peer en gele appel…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Sappig en rijp met ananas, peer en gele appel aroma's die worden vergezeld door tonen van mango. Een mooie balans tussen de levendige structuur en sappige textuur. Een minerale toon versterkt de lange afdronk.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Gemaakt van 100% Carricante met een goud-gele kleur met…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Gemaakt van 100% Carricante met een goud-gele kleur met groene reflecties. In de expressieve neus vind men tonen van grapefruit, witte perzik en kruiden. De smaak is rijk, met een prettige minerale toon, wat zorgt voor een uitbundige frisheid!
Sluiten (-)
Achtergrondinformatie: Philipp Wittmann, de biodynamische sterwijnmaker uit Rheinhessen, heeft een…
Lees meer (+)
Achtergrondinformatie: Philipp Wittmann, de biodynamische sterwijnmaker uit Rheinhessen, heeft een hekel aan augustus: dan moet hij  namelijk de verdeling maken van zijn Grosse Gewächse. Dat is vooral vervelend omdat de vraag steeds verder toeneemt en het aanbod klein is. Hij heeft dus eigenlijk voor iedereen te weinig. Niet zo vreemd, gezien het feit dat zijn GG’s tot 96 punten van Parker opleveren, tot 100 punten bij Stuart Pigott, hij door Eichelmann al twee keer tot beste witte wijnmaker van Duitsland werd gekroond, in 2014 Wijnmaker van het jaar was bij Gault Millau en in 2015 bij Schlemmer Atlas en jaarlijks in Mainz tijdens de GG proeverij als één van de allerbesten uit de bus komt!
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Een toegankelijke Tempranillo die op het fruit gemaakt is…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Een toegankelijke Tempranillo die op het fruit gemaakt is. Een typische Spaanse druif die een aangename, zachte en vriendelijke wijn oplevert. Goede prijs-kwaliteitverhouding. Achtergrondinformatie: De coöperatie Jesus del perdon in Manzanares in het noordoosten van Spanje werd in 1954 opgericht door 102 wijnbouwers. In 2000 fuseerde zij met 2 ander cooperaties in de regio, dat resulteerde in één grote coöperatie met 700 wijnbouwers met een totale productie van 25 miljoen kilo druiven. De laatste jaren zijn er grote investeringen gedaan aangaande de vinificatie technieken. Men beschikt over 3600 hectare wijngaard, waarop naast voornamelijk Airen ook Macabeo, Chardonnay en Cencibel worden verbouwd maar ook Tempranillo, Merlot en Syrah
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Het is een hartige, volle wijn met het geurige…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Het is een hartige, volle wijn met het geurige aroma van zwarte bessen, bosbessen, kersen, aarde en specerijen. Levendig smakend met een goede zuurgraad en met middelfijne tannines. In de afdronk vindt u iets terug van kruidnagel en kaneel. Achtergrondinformatie: De lange historie van Domaine la Colombette start in 1890 als de overgrootvader van Vincent een hectare wijngaard in handen krijgt en het noemt naar een straat in zijn geboorteplaats Toulouse; ‘La Colombette’. Opa Louis, rugbyspeler, bouwt het aantal wijngaarden uit en onderhoudt het domaine zorgvuldig. Totdat met François in 1966 de grote ommekeer in het bedrijf komt. Hij introduceert druivenrassen die men hier in de streek niet kende: syrah, grenache, pinot noir, chardonnay en sauvignon blanc. Francois kreeg zoveel lof voor zijn pionierswerk dat hij al snel de bijnaam kreeg ‘Le diable du chardonnay’. In 1997 kwam Vincent, als vierde generatie, bij zijn vader werken om het vak van wijnboer te leren. Hij bracht revolutionaire ideeën in om het bedrijf commercieel de volgende eeuw in te loodsen. Hij ging over om alles met machines te oogsten. Dit oogsten ging in de nachtelijke uren en vroege ochtend. Dit om de frisheid in de druif te bewaren en oxidatie tegen te gaan. Hij ging experimenteren met het verlagen van alcoholgehaltes, de schroefdop verdrong de traditionele kurk, er werden nieuwe wijngaarden gekocht om biologische wijnbouw te kunnen uitoefenen. En ontwikkelende en passant een nieuw druivenras; de cabernet-blanc.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Helder, glanzend geelgroen van kleur. De wijn heeft een…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Helder, glanzend geelgroen van kleur. De wijn heeft een zeer aromatisch en opwekkend bouquet van florale en vegetale tonen vermengd met fijne nuances van o.a. grapefruit. Je proeft lekker strakke zuren en een nerveuze, spannende afdronk. Achtergrondinformatie: De lange historie van Domaine la Colombette start in 1890 als de overgrootvader van Vincent een hectare wijngaard in handen krijgt en het noemt naar een straat in zijn geboorteplaats Toulouse; ‘La Colombette’. Opa Louis, rugbyspeler, bouwt het aantal wijngaarden uit en onderhoudt het domaine zorgvuldig. Totdat met François in 1966 de grote ommekeer in het bedrijf komt. Hij introduceert druivenrassen die men hier in de streek niet kende: syrah, grenache, pinot noir, chardonnay en sauvignon blanc. Francois kreeg zoveel lof voor zijn pionierswerk dat hij al snel de bijnaam kreeg ‘Le diable du chardonnay’. In 1997 kwam Vincent, als vierde generatie, bij zijn vader werken om het vak van wijnboer te leren. Hij bracht revolutionaire ideeën in om het bedrijf commercieel de volgende eeuw in te loodsen. Hij ging over om alles met machines te oogsten. Dit oogsten ging in de nachtelijke uren en vroege ochtend. Dit om de frisheid in de druif te bewaren en oxidatie tegen te gaan. Hij ging experimenteren met het verlagen van alcoholgehaltes, de schroefdop verdrong de traditionele kurk, er werden nieuwe wijngaarden gekocht om biologische wijnbouw te kunnen uitoefenen. En ontwikkelende en passant een nieuw druivenras; de cabernet-blanc.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Betreft een sappige rode wijn, geparfumeerd en bloemig, een…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Betreft een sappige rode wijn, geparfumeerd en bloemig, een aantrekkelijke, krachtige en zeer elegante rode wijn. In de neus verschijnen balsemachtige aroma's en aromatische kruiden. Eikenhout verschijnt zodra de wijn wordt geserveerd, maar het evolueert naar wierook en sandelhout. Daarna volgen aroma's van bosbessen, lavendel en jodium. In de mond is hij zeer fijn, met gepolijste tannines. Frisse zuurgraad. Een jonge wijn, maar zeer drinkbaar. Lang, dicht en strak. Met een groot potentieel. Achtergrondinformatie: Alma is de gloednieuwe wijn van Rioja-huis Contador, 97 punten parker! Alma de Contador weet als geen ander te verleiden, en niet alleen Gutiérrez. Alma de Contador komt ook sterk binnen op La Place de Bordeaux (een voorrecht dat maar weinig Spaanse wijnhuizen hebben bereikt). En als de dingen goed worden gedaan, met waarheid en oprechtheid, lukken ze altijd. Dat is het geval geweest met deze rode wijn waarmee Benjamín Romeo twee vliegen in één klap heeft willen slaan: enerzijds een eerbetoon aan zijn dochter door een rode wijn met haar naam te maken; anderzijds het vastleggen van al het potentieel en de essentie van zijn dorp, San Vicente de la Sonsierra (in La Rioja Alta), waar Benjamín in 1995 in zijn garage begon met het maken van wijn. Er is geen toepasselijker naam voor deze wijn, waar Benjamín alle kaarten op heeft gezet door druiven te selecteren van zijn drie beste wijngaarden: de Andrés-wijngaard (45 jaar geleden door zijn vader aangeplant), El Bombón (met honderd jaar oude wijnstokken) en Diasol (aan de voet van de berg Toloño, op het noorden gericht en veel koeler dan de andere twee). Al deze percelen, hoog en lager gelegen, liggen in La Rioja Alta, het meest westelijke gebied van de appellation, waar een breed scala aan bodems voorkomt: van kleiachtige, kalkhoudende en ijzerhoudende bodems tot alluviale bodems. Ze zijn allemaal zeer arm aan organisch materiaal, zeer doorlatend en houden gemakkelijk de 400 l/m2 neerslag vast die typisch is voor het Atlantische klimaat. In Benjamín's eigen woorden is Alma de Contador een rode wijn die met vrijheid is gemaakt, waarmee hij zich zeer vereenzelvigd heeft gevoeld, en waar in elke fase van de productie de grootst mogelijke zorg en kwaliteit aan is besteed. Tempranillo en garnacha kunnen niet beter behandeld worden! De productie van Alma de Contador is zeer beperkt. Goede parfum zit in kleine flesjes en van de beste wijnen worden maar een paar flessen gemaakt.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: De wijn heeft een prachtige goud-oranje kleur met licht…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: De wijn heeft een prachtige goud-oranje kleur met licht bruine schakeringen. In de geur zeer complex met aroma’s van noten, rozijnen, sinaasappelmarmelade. De smaak is zacht, zoet, fruitig met tonen van rozijnen en honing.  De lange afdronk is mooi in balans tussen fruitigheid en frisse levendige zuren. Echt een prachtige wijn!
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Deze stuivende Riesling is al jong op dronk met…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Deze stuivende Riesling is al jong op dronk met een matig alcoholpercentage. Verleidelijk fruit maakt deze wijn goed doordrinkbaar. De minerale tonen in combinatie met het aroma van kweepeer, abrikozen en peer doet je denken aan een Sauvignon Blanc. Achtergrondinformatie: De Riesling in deze wijn is afkomstig van 30 jaar oude wijnstokken die groeien op een grijze leisteen bodem. De late, selectieve oogst vindt plaats met de hand. Daarna wordt de wijn spontaan vergist en 5 maanden in roestvrijstalen tanks gerijpt.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: De Sables Fauves word gemaakt van Colombard, Ugni Blanc…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: De Sables Fauves word gemaakt van Colombard, Ugni Blanc, Sauvigon Blanc en Chardonnay en heeft een heerlijke expressieve neus met tonen van citrus, kruisbessen en tropisch fruit. In de mond fris sap met aantrekkelijke tonen van wit fruit, kleine ziltigheid met de perfecte balans tussen mineralen en zuren.        
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Opent met heerlijke zachte tonen van bosfruit zoals bessen…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Opent met heerlijke zachte tonen van bosfruit zoals bessen, licht rokerig en een vleug van kruiden als tijm, salie, een toets van geneverbes en zoethout. Een genereuze smaak met volle ronding van sappig fruit, warmbloedig en peperig getint maar fris met rijpe zuren die veel energie aan de smaak geven. Achtergrondinformatie: Minervois is afgeleid van Minerve, één van de vestingen van waaruit de Romeinen Zuid-Frankrijk bestuurden. De legioenen dronken zich vol met minervoiswijn die ook in Rome en bij Cicero zeer geliefd was. Minervois heeft een kenmerkend landschap; het ritme van dit soepel glooiende landschap geeft een tijdloos gevoel van eindeloosheid en schoonheid. Ter hoogte van het meest zuidelijke punt van het Massif Central, op 30 km van de Middellandse zee, ligt in het hart van het Minervois gebied Château Massiac. Massiac staat op een zonnige heuvel, waar verschillende winden waaien, westelijk de cers en oostelijk een meer vochtige zeewind. Rondom het domaine strekken zich 25 hectare wijngaard en 7 ha bos en garrigue. De heuvel van Massiac dateert van de quaternaire( 4de era) en is een rivier terras. De gletsjers van de montagne noire hebben allerlei soorten rots meegenomen, en door erosie zijn de heuvels ontstaan(“les mourels”). De mergelgrond van de wijngaarden heeft goede drainage dankzij filterende grond die kiezelhoudend is met sporen van gesteente en marmer uit de gletsjers. De regen van de atlantische kant bereikt het domein niet en de middellandse zee regen heeft hier heel wat van haar heftigheid verloren….Dankzij deze luminositeit en speciale warmte, brengt dit terroir aromatisch expressieve wijnen met een verfijnde tanninestructuur. De druiven worden ontsteelt, gisten op cuve en weken 4 weken zachtjes in. Na deze cuvaison krijgt de wijn afkomstig van syrahdruiven een opvoeding op cuve en de resterende 20% carignan krijgt 9 maanden opvoeding op eiken fust.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Opvallend verfijnd in de neus, met intense fruitaroma’s van…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Opvallend verfijnd in de neus, met intense fruitaroma’s van zwarte bessen, kersen en bramen, aangevuld met licht aardse tonen, chocolade en viooltjes. In de mond heerlijk sappig met zachte, rijpe tannines, lichte houttoets en een mooie frisheid. Achtergrondinformatie: De wijngaarden in de koele Bressanone Vallei zijn te koud om blauwe druivenrassen goed en volledig te laten rijpen. Daarom plantte het huis verschillende blauwe druivenrassen aan in het warmere Cornaiano en bij Bolzano. De druiven voor deze wijn komen uit wijngaarden bij Bolzano. De vlakke, zonovergoten wijngaard en de alluviale zandbodem zorgen ervoor dat de druiven goed en volledig kunnen rijpen. Na de oogst worden de druiven zacht geperst, gevolgd door een vergisting op roestvrijstalen tanks. Regelmatige onderdompeling van de schilletjes zorgt voor een goede extractie van kleur en aroma’s. De malolactische vergisting en de rijping van 6 maanden verlopen in grote houten foeders.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Een elegenate pinotage met in de neus kenmerken van…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Een elegenate pinotage met in de neus kenmerken van zowel zwart fruit als rokerige aroma's. In de mond een lichte kruidigheid met een mooie evenwichtige afdronk van leer en tabak. Achtergrondinformatie: Charles Back, eigenaar van Spice Route, is één van de pioniers in Swartland. Aan het eind van de jaren ’90 vond hij een wijngaard met daarop ruim dertig jaar oude Sauvignon Blanc stokken die wijn opleverde van uitzonderlijke kwaliteit. Samen met wijnmaker Eben Sadie plantte hij rondom dit oudste blok Sauvignon nieuwe druivensoorten aan, de meeste als losstaande struiken, zgn. ‘bush vines’. De basis van de winery werd een oude tabaksschuur, die vroeger Klein Amoskuil heette. De wijnen van Spice Route werden al snel een succes! Voor het succes van deze en andere producenten in deze innoverende regio (er wordt zelfs gesproken van een ‘Swartland Revolutie’) is een combinatie van twee elementen bepalend. Als eerste de diepe bodems (verweerd graniet en ‘Koffieklip’) waarin de stokken diep kunnen wortelen om water te vinden. Daarnaast het klimaat met warme, droge zomers en koele, natte winters. Eben Sadie is in 2002 zijn eigen wijnen gaan maken en de huidige wijnmaker van Spice Route, Charl du Plessis, heeft hem opgevolgd. Zijn wijnen zijn zeker ‘anders’ te noemen; bijvoorbeeld de sappige Pinotage waarin geen rubber te proeven is en een zeer speelse en serieuze blend genaamd Chakalaka (wat vertaald kan worden als ‘kliekjes’) waarin maar liefst 6 verschillende druiven verwerkt zijn!
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Een elegante op hout gerijpte verdejo. In de neus…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Een elegante op hout gerijpte verdejo. In de neus fijne aroma's van appel, citrus en een vleugje honing. In de mond een zachte romige afdronk maar met voldoende frisheid!
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Een cava van gouden wijnstokken zoals in de naam…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Een cava van gouden wijnstokken zoals in de naam zit verwerkt, dat moet het wel goed zijn. Gemaakt met de bekende blend van Xa-rello, Macabeo en Parellada maar duidelijk gedomineerd door de eerstgenoemde. Groenglanzende kleur. Appeltjesfris met verse Granny Smiths en citronella als dominante factor in de geur. Een pittige maar fijne mousse in de aanhef. Daarna zeer aangenaam en toegankelijk qua smaak, met groene appel en peer tegen opnieuw een zesty, sprankelende citrusachtergrond en een degelijke serieuze afdronk. Dit is een cava die je ontkurkt voor zijn fraîcheur en zijn directe no-nonsens karakter. Eentje die het leven direct tot een feestje maakt.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Deze Rosé is zachtroze van kleur en ademt aroma’s…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Deze Rosé is zachtroze van kleur en ademt aroma’s van klein rood fruit uit. Gemaakt van 100% Grenache uit Zuid-Frankrijk, van dé beste  druiven om de aroma’s van rijpe druiven in balans te brengen, met bovendien ook een zachte zuurgraad en aangename mineraliteit. Achtergrondinformatie: De lange historie van Domaine la Colombette start in 1890 als de overgrootvader van Vincent een hectare wijngaard in handen krijgt en het noemt naar een straat in zijn geboorteplaats Toulouse; ‘La Colombette’. Opa Louis, rugbyspeler, bouwt het aantal wijngaarden uit en onderhoudt het domaine zorgvuldig. Totdat met François in 1966 de grote ommekeer in het bedrijf komt. Hij introduceert druivenrassen die men hier in de streek niet kende: syrah, grenache, pinot noir, chardonnay en sauvignon blanc. Francois kreeg zoveel lof voor zijn pionierswerk dat hij al snel de bijnaam kreeg ‘Le diable du chardonnay’. In 1997 kwam Vincent, als vierde generatie, bij zijn vader werken om het vak van wijnboer te leren. Hij bracht revolutionaire ideeën in om het bedrijf commercieel de volgende eeuw in te loodsen. Hij ging over om alles met machines te oogsten. Dit oogsten ging in de nachtelijke uren en vroege ochtend. Dit om de frisheid in de druif te bewaren en oxidatie tegen te gaan. Hij ging experimenteren met het verlagen van alcoholgehaltes, de schroefdop verdrong de traditionele kurk, er werden nieuwe wijngaarden gekocht om biologische wijnbouw te kunnen uitoefenen. En ontwikkelende en passant een nieuw druivenras; de cabernet-blanc.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Prettige neus met vleugen van peer, appel en ananas…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Prettige neus met vleugen van peer, appel en ananas. De frisse smaak is levendig met ook weer invloeden van fruit zoals die van citroenschil en appel. De zuren van deze wijn zijn mooi in balans en ondersteunen een goede structuur.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: In de neus mooi tonen van kersen en frambozen…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: In de neus mooi tonen van kersen en frambozen. Tintje aardsheid met vleugen van mokka eroverheen. Jn de mond zacht rood bosfruit in en een hele mooie lengte. Absolute pleaser die je niet meer loslaat.  Uitstekende food pairing met bijvoorbeeld gevolgelte zoals een geroosterde parelhoen. Ook een genot op zichzelf of zelfs met een paar stukjes goede donkere chocolade.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: De zeer rijke neus van de Sassicaia opent snel…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: De zeer rijke neus van de Sassicaia opent snel en geeft een mooie geur van bos, donker fruit, kruiden, zwarte thee en balsamico. De wijn heeft een bijzondere frisheid, textuur en zachte tannine. De Sassicaia is een krachtige geconcentreerde en pittig wijn met een fijne zuurgraad
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: De Solaia is een krachtige fluweelrode wijn met prachtige…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: De Solaia is een krachtige fluweelrode wijn met prachtige aroma's van zwarte peper, koffie, chocolade, vanille, pruimen en ingemaakt fruit. De smaak is zacht en volledig in evenwicht met de geur, waarbij hints van fruit, zoethout en koffie te proeven zijn. De tannine zijn niet overheersend en zorgen ervoor dat de wijn een mooie volle afdronk heeft. Dit is een royale en uiterst expressieve editie met veel donker fruit, kruiden en zoete tabak. De tannine zijn prachtig fluweelzacht en zacht. Een wijn voor de liefhebbers en verzamelaars!
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: De Solaia is een krachtige fluweelrode wijn met prachtige…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: De Solaia is een krachtige fluweelrode wijn met prachtige aroma's van zwarte peper, koffie, chocolade, vanille, pruimen en ingemaakt fruit. De smaak is zacht en volledig in evenwicht met de geur, waarbij hints van fruit, zoethout en koffie te proeven zijn. De tannine zijn niet overheersend en zorgen ervoor dat de wijn een mooie volle afdronk heeft. Dit is een royale en uiterst expressieve editie met veel donker fruit, kruiden en zoete tabak. De tannine zijn prachtig fluweelzacht en zacht. Een wijn voor de liefhebbers en verzamelaars!
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: De Masseto levert het met heerlijk geconcentreerd fruit, bramen…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: De Masseto levert het met heerlijk geconcentreerd fruit, bramen, geïntegreerde kruiden, tabak, geplette leisteen, potloodscheren en veel textuur voor een blijvend mondgevoel. Donker fruit en rijpe bramen vloeien langzaam over in specerijen, leer, chocolade en zoete tabak. De wijn vertoont een royale extractie en concentratie; het blijft echter overal licht en opgetild en zo waanzinnig in balans.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Assemblage van Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en sangiovese…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Assemblage van Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en sangiovese. Een echte krachtpatser, ook wel Super Tuscan genoemd met een frisse kruidigheid en zijdezachte afdronk.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Prachtige bubbel met een bleek gele kleur en een…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Prachtige bubbel met een bleek gele kleur en een bouquet van perzik, appelen peer. In de mond is de wijn goed in balans en toont een prachtig samenspel van fruit en wijnaroma's, welke gecomplimenteerd worden door een goede structuur. Achtergrondinformatie: De Baron Fuenté familie is al ruim 300 jaar in het bezit van de wijngaarden waar zij de traditie van de Champagne hooghouden. Deze cuvee behoort tot de absolute top van wijnen uit Charly Sur Marne. Deze champagne is een blend van Chardonnay, Pinot Meunier en Pinot Noir.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Prachtige bubbel met een bleek gele kleur en een…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Prachtige bubbel met een bleek gele kleur en een bouquet van perzik, appelen peer. In de mond is de wijn goed in balans en toont een prachtig samenspel van fruit en wijnaroma's, welke gecomplimenteerd worden door een goede structuur. Achtergrondinformatie: De Baron Fuenté familie is al ruim 300 jaar in het bezit van de wijngaarden waar zij de traditie van de Champagne hooghouden. Deze cuvee behoort tot de absolute top van wijnen uit Charly Sur Marne. Deze champagne is een blend van Chardonnay, Pinot Meunier en Pinot Noir.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Een 100% sauvignon blanc uit de Bourgogne, dat is…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Een 100% sauvignon blanc uit de Bourgogne, dat is redelijk uniek! De wijn heeft een mooie licht gouden kleur, in de neus tonen van citrus zoals grapefruit en mandarijn. Een complexe wijn met aroma's van perzik, peer en vuursteen maar toch herkenbaar als een klassieke frisse sauvignon!
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Geelgoud van kleur met een elegante neus van hout…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Geelgoud van kleur met een elegante neus van hout en amandelen. De smaak is soepel, fris, harmonieus met aroma’s van toast, een vleugje citrus en een mooie lengte. Deze wijn is perfect om te beginnen met de ontdekking van meursaults. Achtergrondinformatie: Wijnmakers familie sinds 4 generaties met een exploitatie van 8 hectaren in eigen beheer. De wijngaarden liggen verspreid over Meursault, Puligny Montrachet en Beaune. Emilien nam het roer over van zijn vader Bernard, maar zowel dien’s echtgenote als hemzelf, werken nog actief mee. Zoals velen in de Bourgogne, wordt hier gewerkt met respect voor de natuur. Men blijft trouw aan de traditie om de typiciteit van de terroir in de wijnen te laten domineren, zij het natuurlijk met de eigenheid van de millésime. Want een wijn is en blijft een natuur product dat doorheen de jaren evolueert!
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Wit goudkleurig met een neus van witte bloemen, en…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Wit goudkleurig met een neus van witte bloemen, en zoete amandelen en lichte houttonen. De smaak is vol met licht boterachtige tonen en onthult aroma’s van citrus en hazelnoot en een mooie lange afdronk. Achtergrondinformatie: Wijnmakers familie sinds 4 generaties met een exploitatie van 8 hectaren in eigen beheer. De wijngaarden liggen verspreid over Meursault, Puligny Montrachet en Beaune. Emilien nam het roer over van zijn vader Bernard, maar zowel dien’s echtgenote als hemzelf, werken nog actief mee. Zoals velen in de Bourgogne, wordt hier gewerkt met respect voor de natuur. Men blijft trouw aan de traditie om de typiciteit van de terroir in de wijnen te laten domineren, zij het natuurlijk met de eigenheid van de millésime. Want een wijn is en blijft een natuur product dat doorheen de jaren evolueert!
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Een echte  Meursault, zo zou je deze wijn kunnen…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Een echte  Meursault, zo zou je deze wijn kunnen beschrijven. De 100 procent chardonnay in deze wijn proef je duidelijk. 18 maanden op hout zorgt voor een beetje romig karakter en van deze kleine wijngaarden wordt deze power wijn gemaakt. Achtergrondinformatie: Vincent Latour is ambitieus gedreven op weg naar het hoogste niveau, daarbij gesteund door bijzonder goede druiven verkregen uit lage rendementen. Wellicht ouderwets maar onmiskenbaar van grote invloed op die kwaliteit zijn ook de stoksoorten die staan aangeplant, ze produceren trossen met kleine druifjes, terwijl tegenwoordig veel nieuwe stoksoorten grote druiven leveren. wijngaard van 1 ha. net buiten de appellation Meursault, stokken uit 1951 tot 1973 10 maanden opvoeding op fust, 20% nieuw, 50% fust van 228 ltr, 50% demi-muids, een ‘kleine Meursault’ …
Sluiten (-)
Kirchberg Spätburgunder Complexer dan de Enselberg, maar in een elegantere…
Lees meer (+)
Kirchberg Spätburgunder Complexer dan de Enselberg, maar in een elegantere stijl dan de Eichberg, in de neus domineert rood fruit. De Kirchberg in Oberrotweil heeft een bodem van kalkhoudend vulkaangrind (Phonolith) en heeft een koel micro-klimaat.   Achtergrondinformatie: De Kaiserstuhl is een oude vulkaan en de bodem bestaat doorgaans uit een in dikte variërende laag löss op verweerd vulkanisch gesteente. Het wijnbedrijf ligt aan de zuidwest-kant van de berg, maar de terassenwijngaarden hebben vele exposities. De meeste wijngaarden liggen in de buurt van de wijnmakerij in Oberbergen, maar een aantal Grosses Gewächse liggen in het naastgelegen Oberrotweil en in Achkarren net aan de andere kant van de heuvel.   Keller is een specialist in ‘Burgundersorten’, dus de Pinots en Chardonnay. Vooral de Spätburgunders (bij hen soms ook Pinot noir genoemd omdat ze met klonen uit Bourgogne werken) genieten in Duitsland groot aanzien. Dit heeft er in 2019 toe geleid dat zowel vader als zoon Keller door Gault-Millau zijn uitgeroepen tot ‘Winzer des Jahres’!   De invloed van de familie Keller op de Duitse gastronomie en plaatselijke wijnbouw is enorm. Franz Keller, vader van Fritz en opa van Friedrich, is er eigenhandig voor verantwoordelijk dat Oberbergen zijn unieke kleine terrassenwijngaarden heeft behouden. In naburige dorpen zijn deze vervangen voor grote terrassen: beter machinaal te bewerken, maar voor de wijnkwaliteit en esthetiek van de omgeving voegt het weinig toe. Daarnaast bezit de familie al meer dan een eeuw het restaurant Der Schwarzer Adler, sinds de jaren zestig bekroond met een ster. En dan te bedenken dat het eigenlijk allemaal begonnen is met de handel in exclusieve Bordeaux en Bourgogne halverwege de 19de eeuw, een traditie die als importeur van de wijnen van Domaine Romanée Conti en Domaine Armand Rousseau nog altijd wordt voortgezet.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Aroma's van donker fruit in een complexe geheel met…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Aroma's van donker fruit in een complexe geheel met een fraaie kruidigheid en mineraliteit. Slank, elegant en finesse met een lange, diepe afdronk. Een ultieme bewaarwijn, die na jaren zijn ware potentie zal tonen. Achtergrondinformatie: Keller is een specialist in ‘Burgundersorten’, dus de Pinots en Chardonnay. Vooral de Spätburgunders (bij hen soms ook Pinot noir genoemd omdat ze met klonen uit Bourgogne werken) genieten in Duitsland groot aanzien. Dit heeft er in 2019 toe geleid dat zowel vader als zoon Keller door Gault-Millau zijn uitgeroepen tot ‘Winzer des Jahres’!  De invloed van de familie Keller op de Duitse gastronomie en plaatselijke wijnbouw is enorm. Franz Keller, vader van Fritz en opa van Friedrich, is er eigenhandig voor verantwoordelijk dat Oberbergen zijn unieke kleine terrassenwijngaarden heeft behouden. In naburige dorpen zijn deze vervangen voor grote terrassen: beter machinaal te bewerken, maar voor de wijnkwaliteit en esthetiek van de omgeving voegt het weinig toe. Daarnaast bezit de familie al meer dan een eeuw het restaurant Der Schwarzer Adler, sinds de jaren zestig bekroond met een ster. En dan te bedenken dat het eigenlijk allemaal begonnen is met de handel in exclusieve Bordeaux en Bourgogne halverwege de 19de eeuw, een traditie die als importeur van de wijnen van Domaine Romanée Conti en Domaine Armand Rousseau nog altijd wordt voortgezet.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Meest krachtige rode wijn van zeer oude stokken. Werkelijk…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Meest krachtige rode wijn van zeer oude stokken. Werkelijk prachtig gelegen wijngaard aangeplant op kalkhoudend vulkaangesteente (tefriet) in Achkarren, moeilijk te bewerken door de extreme hellingsgraad. Deze wijn heeft het grootste bewaarpotentieel. Achtergrondinformatie: De Kaiserstuhl is een oude vulkaan en de bodem bestaat doorgaans uit een in dikte variërende laag löss op verweerd vulkanisch gesteente. Het wijnbedrijf ligt aan de zuidwest-kant van de berg, maar de terassenwijngaarden hebben vele exposities. De meeste wijngaarden liggen in de buurt van de wijnmakerij in Oberbergen, maar een aantal Grosses Gewächse liggen in het naastgelegen Oberrotweil en in Achkarren net aan de andere kant van de heuvel.  Keller is een specialist in ‘Burgundersorten’, dus de Pinots en Chardonnay. Vooral de Spätburgunders (bij hen soms ook Pinot noir genoemd omdat ze met klonen uit Bourgogne werken) genieten in Duitsland groot aanzien. Dit heeft er in 2019 toe geleid dat zowel vader als zoon Keller door Gault-Millau zijn uitgeroepen tot ‘Winzer des Jahres’!  De invloed van de familie Keller op de Duitse gastronomie en plaatselijke wijnbouw is enorm. Franz Keller, vader van Fritz en opa van Friedrich, is er eigenhandig voor verantwoordelijk dat Oberbergen zijn unieke kleine terrassenwijngaarden heeft behouden. In naburige dorpen zijn deze vervangen voor grote terrassen: beter machinaal te bewerken, maar voor de wijnkwaliteit en esthetiek van de omgeving voegt het weinig toe. Daarnaast bezit de familie al meer dan een eeuw het restaurant Der Schwarzer Adler, sinds de jaren zestig bekroond met een ster. En dan te bedenken dat het eigenlijk allemaal begonnen is met de handel in exclusieve Bordeaux en Bourgogne halverwege de 19de eeuw, een traditie die als importeur van de wijnen van Domaine Romanée Conti en Domaine Armand Rousseau nog altijd wordt voortgezet.
Sluiten (-)
Eichberg Spätburgunder Robijnrood met een gemiddelde intensiteit. Zeer complexe neus…
Lees meer (+)
Eichberg Spätburgunder Robijnrood met een gemiddelde intensiteit. Zeer complexe neus met donkerrood fruit (aardbeien, kersen), vuursteen en kruidige aroma’s. In de smaak heeft de wijn een stevige structuur, is geconcentreerd en heeft een nerveuze spanning die de wijn opwindend maakt.   Achtergrondinformatie: De Kaiserstuhl is een oude vulkaan en de bodem bestaat doorgaans uit een in dikte variërende laag löss op verweerd vulkanisch gesteente. Het wijnbedrijf ligt aan de zuidwest-kant van de berg, maar de terassenwijngaarden hebben vele exposities. De meeste wijngaarden liggen in de buurt van de wijnmakerij in Oberbergen, maar een aantal Grosses Gewächse liggen in het naastgelegen Oberrotweil en in Achkarren net aan de andere kant van de heuvel.   Keller is een specialist in ‘Burgundersorten’, dus de Pinots en Chardonnay. Vooral de Spätburgunders (bij hen soms ook Pinot noir genoemd omdat ze met klonen uit Bourgogne werken) genieten in Duitsland groot aanzien. Dit heeft er in 2019 toe geleid dat zowel vader als zoon Keller door Gault-Millau zijn uitgeroepen tot ‘Winzer des Jahres’!   De invloed van de familie Keller op de Duitse gastronomie en plaatselijke wijnbouw is enorm. Franz Keller, vader van Fritz en opa van Friedrich, is er eigenhandig voor verantwoordelijk dat Oberbergen zijn unieke kleine terrassenwijngaarden heeft behouden. In naburige dorpen zijn deze vervangen voor grote terrassen: beter machinaal te bewerken, maar voor de wijnkwaliteit en esthetiek van de omgeving voegt het weinig toe. Daarnaast bezit de familie al meer dan een eeuw het restaurant Der Schwarzer Adler, sinds de jaren zestig bekroond met een ster. En dan te bedenken dat het eigenlijk allemaal begonnen is met de handel in exclusieve Bordeaux en Bourgogne halverwege de 19de eeuw, een traditie die als importeur van de wijnen van Domaine Romanée Conti en Domaine Armand Rousseau nog altijd wordt voortgezet.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Dieprood met voor spätburgunder hoge intensiteit. In de neus…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Dieprood met voor spätburgunder hoge intensiteit. In de neus zeer complex met klein rood fruit, floraal, rokerig en een beetje vanille maar vooral de kruidigheid van hout. In de mond zeer geconcentreerd met lekker rood fruit, kreupelhout en wat aardse tonen. Daarnaast een stevige grip van de flinke maar mooi rijpe tannines en heerlijke zuren. Een lange, minerale afdronk met balans tussen frisheid en tannines. De rode wijn in de meest verfijnde stijl, fruitig van karakter met een elegante structuur. Ook het snelst op dronk. De wijngaard in Jechtingen staat aangeplant op donker en licht vulkanisch gesteente met löss. Achtergrondinformatie: De Kaiserstuhl is een oude vulkaan en de bodem bestaat doorgaans uit een in dikte variërende laag löss op verweerd vulkanisch gesteente. Het wijnbedrijf ligt aan de zuidwest-kant van de berg, maar de terassenwijngaarden hebben vele exposities. De meeste wijngaarden liggen in de buurt van de wijnmakerij in Oberbergen, maar een aantal Grosses Gewächse liggen in het naastgelegen Oberrotweil en in Achkarren net aan de andere kant van de heuvel. Keller is een specialist in ‘Burgundersorten’, dus de Pinots en Chardonnay. Vooral de Spätburgunders (bij hen soms ook Pinot noir genoemd omdat ze met klonen uit Bourgogne werken) genieten in Duitsland groot aanzien. Dit heeft er in 2019 toe geleid dat zowel vader als zoon Keller door Gault-Millau zijn uitgeroepen tot ‘Winzer des Jahres’!  De invloed van de familie Keller op de Duitse gastronomie en plaatselijke wijnbouw is enorm. Franz Keller, vader van Fritz en opa van Friedrich, is er eigenhandig voor verantwoordelijk dat Oberbergen zijn unieke kleine terrassenwijngaarden heeft behouden. In naburige dorpen zijn deze vervangen voor grote terrassen: beter machinaal te bewerken, maar voor de wijnkwaliteit en esthetiek van de omgeving voegt het weinig toe. Daarnaast bezit de familie al meer dan een eeuw het restaurant Der Schwarzer Adler, sinds de jaren zestig bekroond met een ster. En dan te bedenken dat het eigenlijk allemaal begonnen is met de handel in exclusieve Bordeaux en Bourgogne halverwege de 19de eeuw, een traditie die als importeur van de wijnen van Domaine Romanée Conti en Domaine Armand Rousseau nog altijd wordt voortgezet.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Een verfijnde, krachtige Zuid-Afrikaanse Syrah.  Tonen van zwarte…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Een verfijnde, krachtige Zuid-Afrikaanse Syrah.  Tonen van zwarte bessen, viooltjes, rode bessen, vijgen en tabak. Het betreft een intense maar toch elegante wijn. De tannines subtiel en hij heeft een afdronk met een stevige structuur. Dit in balans gebracht door de fijne frisse zuren. Achtergrondinformatie: Het magische heuvellandschap, gelegen in de Swartland regio, dankt zijn naam aan de grote concentratie kaolien of chinaklei gebruikt om porselein te produceren in de bodem aanwezig is. Als Wijnhuis 'Boekenhoutskloof' in 2009 het 135 hectare grote landgoed koopt waar toen enkel de wingerd voor het huidige Porseleinberg was beplant, en waar Eben Sadie het syrah fruit haalde voor zijn eerste Columella, wordt Callie Louw aangesteld als viticulturist. Callie, die wijnbouwkunde studeerde in Stellenbosch, was farmmanager en wijnmaker bij Tulbagh Mountain Vineyards (het latere Fable) en werd gezien als de geknipte man om de geplande aanplant van 87 hectare, vooral Syrah druivenstokken bestemd voor de topcuvées van BHK, in goede banen te leiden. Het kleine perceeltje oudere Syrah stokken aangeplant in 1997, was bestemd voor zijn eigen privé project, waar hij quasi volledig carte blanche voor kreeg. Hij koos voor een wijn, die de ultieme reflectie zou zijn van het terroir dat hij dagelijks bewerkt. Lage rendementen, optimale rijpheid, natuurlijke gisting, zorgvuldig en gedoseerd gebruik van foudres, … staan allemaal ten dienste van het beoogde resultaat in de fles.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Elegante tonen van kersen en frambozen in combinatie met…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Elegante tonen van kersen en frambozen in combinatie met een zijdezachte textuur en een fijne lange afdronk. In de neus een balans van rokerige tonen, met vleugen van koffie en karamel. 2018 was een warm jaar en maakt de rijpheid van het fruit duidelijk zichtbaar.
Sluiten (-)
Smaakomschrijving: Deze strakke frisse wijn is gemaakt van de druiven…
Lees meer (+)
Smaakomschrijving: Deze strakke frisse wijn is gemaakt van de druiven Gros Manseng en Hondarrabi Zuri. In de neus mooie tonen van peer, appel, ananas, grapefruit en passievrucht. In de smaak tonen van citrus en ananas en het uiterst subtiel mineraal bubbeltje geeft spanning. Vinificatie: De druiven worden ontsteeld, gekneusd en zachtjes geperst. Na een koude stabilisatie wordt het sap opgeslagen in tanks. Dat gebeurt met een koude temperatuur, zodat de natuurlijke koolzuurvorming behouden blijft. Achtergrondinformatie: Afkomstig uit de gemeente Hondarribia in de DO Getariako Txakolina in Baskenland, letterlijk tegen de Franse grens aan. De wijngaarden liggen op de helling van de Jaizkibel-berg, de meeste westelijke top van de Pyreneeën. Deze helling beschermt de wijngaarden tegen wind en vocht vanuit de Cantabrische zee. De wijngaarden liggen op het zuidwesten, op een dikke, steenachtige bodem met veel klei en mergel. De wijnranken worden via palen en draad omhoog geleid. Dit wordt gedaan om de luchtdoorstroming te bevorderen, hoge luchtvochtigheid te voorkomen en om meer zon te vangen.
Sluiten (-)
1 2 5
0
    0
    Je bestelling
    Je bestelling is leeg