Avondale Cyclus 2019, Zuid-Afrika

Smaakomschrijving:

Intense smaken van peer, appel, kruidige abrikoos en hints van clementine en wordt afgerond met een mooie mineraliteit en een romige, lange gestructureerde afdronk.

Druiven:

Roussanne (30%), Viognier (20%), Chenin Blanc (20%), Semillon (15%) en Chardonnay (15%)

Achtergrondinformatie:

Avondale is één van de oudste wijnhuizen in Paarl. Wijnmaker Jonathan Grieve maakt wijnen met behulp van de natuurlijke eco-systemen. Het water van de Drakensteinse bergwatervallen stroomt naar beneden over de wijngaarden en de eeuwenoude rivierbedding, waar de wijnmakerij en wijnkelders over- en omheen zijn gebouwd. In de hete zomerzon zorgt dit water voor natuurlijke afkoeling van de druiven.

Berthelemot Chassagne Montrachet 1e Cru Morgeot Blanc 2022, Frankrijk

Smaakomschrijving:

In de neus een mooie diversiteit van aroma’s, variërend van vanille, bloemen en vers fruit. In de mond komen weelderige en goed uitgebalanceerde smaken naar voren, rijk aan mineralen, wat ervoor zorgt dat hij nog een aantal jaren kan liggen.

Achtergrondinformatie:

Domaine Berthelemot heeft 7,8 ha wijngaarden in bezit in Côtes de Beaune. Gelegen tussen Meursault en Chassagne-Montrachet en beslaat 205 ha Puligny-Montrachet waar de bekendste Premiers en Grand Cru’s uit de Bourgogne worden gemaakt. Deze mooie witte wijn wordt gemaakt van 100% Chardonnay druiven, die met de hand geoogst worden. Na de vinificatie rijpt de wijn op eikenvaten.

 

Berthelemot Pernand Vergelesses 1e Cru Fretille 2022, Frankrijk

Smaakomschrijving:

Bleek van kleur met subtiele citrusaroma’s en een touch van vanille. Qua mondgevoel combineert deze wijn de frisheid van het fruit met karakteristieke minerale tonen.

Achtergrondinformatie:

100% Chardonnay. Afgeleid van het oude Franse woord “freste” wat de top van een heuvel betekend, Sous Frétille ligt aan de voet van de berg Frétille waarvan de top op 385 meter ligt; vanwege de hoge kwaliteit van deze grond werd de appellatie in 2001 geclassificeerd als premier cru. Op de top van de steile helling waarvan het hellingspercentage 10 / 15% is, is de aarde dun en bestaat het voornamelijk uit kalksteen en mergel. Het areaal is 66 hecatre groot, op een hoogte tussen 310 en 350 meter en aangeplant in 1986, 1996, 2000 en 2003; deze helling van de berg Frétille ligt op het zuiden en de hoge mate van zonlicht wordt gecompenseerd door de hoogte.

Berthelemot Pernand Vergelesses Belles Filles 2022, Frankrijk

Smaakomschrijving:

Mooie gouden kleur met een groene gloed. De wijn heeft florale en minerale tonen, de aanzet is fris maar eindigt in een lange afdronk.

Achtergrondinformatie:

100% Chardonnay. De druiven worden handmatig geoogst en  worden vervolgens opgeslagen in eikenhouten vaten. De naam van deze wijn is een ode aan de nonnen die vroeger door de wijngaarden heen struinden.

Cava Mont Marcal Extramarium Reserva, Spanje

Deze prachtige Extremarium Brut Reserva bestaat uit verschillende druivensoorten: Chardonnay, Xarel.lo, Macabeo en Parellada. Elke druivensoort wordt afzonderlijk geplukt en gefermenteerd. De Chardonnay is gefermenteerd in Frans eiken vaten gedurende 8 weken.

Helder bleekgele kleur met fijne en stabiele bubbels met een perfecte mousse. Het bouquet is helder en fris, met geroosterde tonen zoals koffie, gecombineerd met vanille, fruit zoals perzik en grapefruit, minerale tonen en witte bloemen. Fris, fruitig, romig en licht. Zeer aangenaam in de mond met hints van rauwe amandelen en hazelnoten.

Deze Cava is zeer aan te raden als aperitief en met gerechten met sterke, scherpe en pittige smaken. Hoewel het ook mooi gepaard gaat met kazen, rijstgerechten, schelpdieren en desserts.

Codorniu Albarino, Spanje

Smaakomschrijving:

Een echte mediteraanse Albarino Verkwikkend, verfrissend en toch ook volumineus. Denk aan crisperende tonen van citrus en steenfruit. Wild and Exciting!

Domaine Bousquet Malbec Dulce 500ML, Argentinie

Smaakomschrijving:

In de mond smaken van rijpe pruimen, marmelade en chocolade, met een volle body, zachte tannines en een lange afdronk. Veel geconcentreerde aroma’s met een fijne textuur dankzij de goede balans van natuurlijke suikers en de zuurgraad.

Deze Dulce Malbec is heerlijk bij desserts, chocolade en kazen. Deze wijn kan nog 8 jaar bewaard worden.

Achtergrondinformatie:

Deze Dulce wordt gemaakt van 100% Malbec druiven. De druiven worden laat geoogst, wanneer ze droog zijn. De wijn ondergaat een lange pre en post maceratie en fermentatie. Daarna rijpt de wijn 12 maanden in Frans en
Amerikaans eiken dat voor de tweede keer gebruikt wordt, gevolgd door tenminste 8 maanden rijping op de fles.
Deze wijn heeft een violette, bijna zwarte kleur met een hoge intensiteit en lichte tonen. In de neus komen intense, rijke aroma’s naar voren van bramen, zwarte bessen, chocolade en hints van koffie.

 

 

Fact Sheet Bousquet Malbec Dulce

Domaine Bousquet Malbec, Argentinië

Smaakomschrijving:

Violet van kleur, bijna zwart, typisch voor een Argentijnse malbec van topkwaliteit. In de neus vindt men, intense rijke aroma’s van zwart fruit en een hint van zwarte peper. Deze wijn beschikt over een uitstekende structuur en lengte. In de mond treft men zwarte bessen, pruimen en een hint van chocolade met een zachte en soepele finish.

Achtergrondinformatie:

Gemaakt van organische geteelde druiven, grotendeels van wijngaarden in Tupungato op een hoogte van 1200 meter. Dit is een van de hoogste plekken van Mendoza. Hij is gemaakt van 100% Malbec druiven en heeft contact gehad met Amerikaans en Frans eiken gedurende de fermentatie. Daarna rijpt de wijn nog eens 4 maanden in de fles.

Domaine du Pre Baron Touraine Gamay, Frankrijk

Smaakomschrijving:

Fonkelend paars is deze wijn met een geurend fruitpalet van frambozen en rode kersen. In de frisse bijna pittige smaak proeven we naast het rode fruit ook zwarte kersen en een hint van aalbes. De afdronk is beendroog. Deze soepele, frisse smaakstijl is op zijn best licht gekoeld!

Domaine du Pre Baron Touraine Sauvignon Blanc, Frankrijk

Korte smaakomschrijving:

Terra Vitis wijn. Beendroge, frisse Sauvignon Blanc met een stuivend aroma van kruisbessen, buxus en citrus. De smaak is sappig en aromatisch met een aantrekkelijke, lange afdronk van kruisbessen en citrus.

Domaine Thierry Mortet Gevrey Chambertin Rouge 2022, Frankrijk

Achtergrond:

Gevrey Chambertin is een van de bekendste wijnen van de Bourgogne. Dit dankt het gebied aan het feit dat Napoleon vroeger altijd alleen maar “le Chambertin”, een Grand Cru uit dit gebied, wilde drinken en deze dronk hij vervolgens met ijsblokjes erin.

Smaakomschrijving:

De kleur van deze wijn is glanzend rood. De neus is subtiel en complex, met geuren van rood fruit, kersen en bessen. In de mond komt hetzelfde fruit naar voren, afgesloten met zachte tannines. De wijn is goed in balans en heeft veel frisheid. Goede afdronk en goed geïntegreerd eiken.

Heerlijk in combinatie met gerookte vis, pasta en BBQ gerechten.

Gran Marius Verdejo Barrica, Spanje

Smaakomschrijving:

Stuivende wijn van 100% verdejo. Boordevol exotisch fruit in de neus. Het romige mondgevoel gaat gepaard met een sappige frisheid en een hint van eiken. Heerlijk als aperitief of met gegrilde scampi’s.

Le Puits Cendré Rosé, Frankrijk

Druiven:

Grenache, Cinsault

Smaakomschrijving:

Helder en intens rose van kleur. Rijpe kersen aroma’s van medium intensiteit, aanhoudend in de smaak en goed gebalanceerd.

Wijn & Spijs:

Aperitief. Lekker bij wit vlees, gevogelte en salades.

Lunaria Civitas Pecorino, Italië

Smaak omschrijving:

Overheerlijke zeer frisse Pecorino met veel inhoud van geel fruit met een licht exotische ondertoon.

Over de wijn:

Gemaakt van minimaal 85% Pecorino aangevuld met Malvasia en Trebbiano, vinificatie zonder toegevoegde gisten op rvs. Mooie rijke wijn met rijp geel fruit, zachte concentratie en rijkheid aan inhoud en smaak.

Overige informatie:

Cantina Orsogna is een coöperatie met ruim 600 partners in de Abruzzen. Getalenteerd wijnmaker is Camillo Zulli. Alle geproduceerde wijnen komen uit het gebied dat 15 km van de Adriatische kust ligt vlak bij de 2e hoogste berg in de Apenijnen de Majella. De wijngaarden liggen gemiddeld tussen de 300 en 450 meter hoogte.

Mas des Bressades Cuveé Tradition Blanc, Frankrijk

Smaakomschrijving:

Zeer heldere wijn met gouden reflecties. Een elegante neus van zowel witte perziken als amandelbloesems, een terugkeer in de smaak van citrus en exotisch fruit. Deze complexiteit in de mond wordt ondersteund door een goede zuurgraad en minerale tonen.

Achtergrondinformatie:

50% roussanne, 10% marsanne, 30% grenache blanc, 10% viognier. Rendementen worden laag gehouden, tussen de 25 en 45 hectoliter per ha. Bij de gisting wordt ieder perceel wijngaard apart gehouden, en om tot een afgewogen assemblage te kunnen komen gisten ook de verschillende druivenrassen apart; zo wordt het potentieel duidelijk en kan de selectie voor de assemblage gemaakt worden. Koude inweek (macération pelliculaire) gisting op cuve bij 18°C, geen malolactische gisting.

Henri Marès (1820-1901) was een studiegenoot en vriend van Pasteur en ontwikkelde de bestrijding van oïdium door zwavel.
Na zijn studie aan de universiteit van Montpellier heeft  wijnbouwingenieur Cyril Marès  het domaine overgenomen van zijn vader.
Zijn wijnen hebben veel succes en worden inmiddels wereldwijd verkocht; ze tonen niet alleen onberispelijk wijnmaken, maar ook het potentieel van Costières de Nîmes, en dat niet in de laatste plaats danzij het hanteren van lage rendementen.

Bij de gisting wordt ieder perceel wijngaard apart gehouden, en om tot een afgewogen assemblage te kunnen komen gisten ook de verschillende druivenrassen apart; zo wordt het potentieel duidelijk en kan de selectie voor de assemblage gemaakt worden.
De druiven worden meestal geheel ontsteelt en gisten onder temperatuurcontrôle op cuve.

Pizzolato Prosecco Treviso Brut, Italië

Smaakomschrijving:

Treviso is de regio voor de frisse, zacht mousserende Prosecco wijnen, Pizzolato is de pionier in de regio Veneto. Delicate, fruitige neus vol karakter.

Overige informatie:

De familie Pizzolato is al meer dan vijf generaties werkzaam in de agrarische sector. Het domein beslaat zo’n 58 hectaren en daarnaast werkt de familie nauw samen met vijf andere biologisch werkende producenten. Het domein is gelegen iets ten noorden van Treviso in Veneto en is sinds 1991 biologisch gecertificeerd.
0
    0
    Je bestelling
    Je bestelling is leeg