Réthoré Davy Chapitre Pinot Gris, Frankrijk

Smaakomschrijving:

Een wijn met een neus van ananas, lemongrass en grapefruit.  In de smaak komt het fruit van de grapefruit terug, vergezeld door knisperende zuren van limoen. Ondertussen is de Pinot Gris nog goed te herkennen.  Een mooi vol en aromatisch karakter, rondeur maar wel mooi droog aan het einde.

Deze wijn gaat goed als aperitief bij de mosselen, maar kan ook excellent gecombineerd worden met diverse salades en wit vlees.

Achtergrondinformatie:

Martine en Christophe Réthoré en hun neef Jean-Michel Davy maken deze wijn! Gedrieën leggen ze hun ziel en zaligheid in een grote wijngaard (totaal 40 hectare) nabij de plaats St. Remy en Mauges. Hun eigendom wordt eigenlijk onterecht over het hoofd gezien door de ligging tussen de beroemde wijngaarden van Anjou en Nantes. Hun wijngaarden zijn beplant met 8 verschillende druivensoorten. Bijzonder is daarbij de aanwezigheid van de soort Chardonnay, die vaker voorkomt in warmere streken. Toch doet ook de Chardonnay het in dit koele en maritieme klimaat met de stenige kwarts- en schist bodem zeer goed.
De familie maakt zuivere wijnen met veel respect voor mens, natuur en milieu. Vanuit hun passie onderwerpen zij hun wijnen vanaf de stok tot aan de botteling aan een streng ecologisch concept. Dit extra kwaliteitszegel prijkt op het achteretiket. BIO

Réthoré Davy Chapitre Pinot Noir, Frankrijk

Smaakomschrijving:

De Pinot noir is echt geweldig. Heerlijke typische geur met kersen en een beetje mokka afkomstig van de lichte houtrijping. Deze rijke en sappige wijn is licht gekoeld op zijn best en dan zijn ook in de smaak kersen aanwezig. Hiermee samen gaat een zachte kruidigheid. Elegant en vol voor een pinot noir heeft deze wijn een rijke afdronk.

Achtergrondinformatie:

Martine en Christophe Réthoré en hun neef Jean-Michel Davy maken deze wijn! Gedrieën leggen ze hun ziel en zaligheid in een grote wijngaard (totaal 40 hectare) nabij de plaats St. Remy en Mauges. Hun eigendom wordt eigenlijk onterecht over het hoofd gezien door de ligging tussen de beroemde wijngaarden van Anjou en Nantes. Hun wijngaarden zijn beplant met 8 verschillende druivensoorten. Bijzonder is daarbij de aanwezigheid van de soort Chardonnay, die vaker voorkomt in warmere streken. Toch doet ook de Chardonnay het in dit koele en maritieme klimaat met de stenige kwarts- en schist bodem zeer goed.
De familie maakt zuivere wijnen met veel respect voor mens, natuur en milieu. Vanuit hun passie onderwerpen zij hun wijnen vanaf de stok tot aan de botteling aan een streng ecologisch concept. Dit extra kwaliteitszegel prijkt op het achteretiket. BIO

Sogno del Sud Grillo, Italie

Smaakomschrijving:

In het glas een mooie stro gele kleur. In de neus een intens en aangenaam exotisch fruit met hints van specerijen. In de mond fris en heerlijk zacht, mooi uitgebalanceerd met een aanhoudende afdronk.

Deze Grillo is heerlijk bij visgerechten als gerookte zalm, tonijn en zwaardvis.

Achtergrondinformatie:

Een druivensoort die zijn oorsprong vindt in Sicilië en van alle Siciliaanse druivensoorten het meest over de hele wereld verkoopt. De druif werd vroeger gebruikt voor het maken van Marsala, een versterkte wijn beroemd op het eiland. De druiven worden met de hand geplukt, waarnaar ze in stalen vaten onder een gecontroleerde temperatuur van 15°C gevinifieerd worden.

Sogno del Sud Nero d’avola, Italië

Smaakomschrijving:

In het glas een diep rode kleur, in de mond smaken als granaatappel en wilde aardbeien. De afdronk is zacht en smooth met lichte tannine.

Achtergrondinformatie:

Baglio Gibellina domineert de vallei en wordt omgeven door de heuvels van Salemi en Santa Ninfa. Het landschap is bezaaid met wijngaarden, olijfbomen, citrusbomen, jeneverbesstruiken en fichi d’India bomen. Het blauw van de hemel en van de zee aan de horizon vormen het decor voor een mengsel van kleuren die typisch mediterraan zijn. De zonsondergangen die vanaf Baglio gezien kunnen worden, zijn spectaculair. De druiven voor deze Nero d’Avola worden met de hand geplukt rond half september, waarna ze in stalen tanks onder een gecontroleerde temperatuur van 15°C worden gevinifieerd.

 

Telmo Rodriquez Al muvedre Monastrell, Spanje

Smaakomschrijving:

Diep jeugdig paarsrood van kleur. Zwoel en zacht in zijn neus met volop zwart fruit, een lichte jodiumtoon en wat warme rode aarde. Soepel en zacht in de mond met voldoende frisheid, lichte tannines en een kruidige finish.

Weingut Wittmann Niersteiner Riesling 2021, Duitsland

Smaakomschrijving:

De intens strogeel gekleurde Niersteiner Riesling “Aus Ersten Lagen” is puur en toch intens aromatisch op de bijna kalkachtige neus. Rond en zijdeachtig in de mond, dit is een fijne en pure maar charmant elegante en aromatische droge Riesling met delicate zuren en een lange, frisse en elegante afdronk. Er zijn citroenaroma’s op de pure en fijn gripvolle afdronk.

Achtergrondinformatie:

Wittmann ligt in Westhofen in de wijnstreek Rheinhessen en produceert biodynamische wijnen met terroirexpressie en extreme precisie. De Wittmanns en hun voorouders zijn al sinds de 17e eeuw wijnbouwers in Westhofen. De ervaring van zo’n 350 jaargangen van meer dan 15 generaties is van grote in het onschatbare erfgoed van de familie. Tijd en rust zijn essentiële ingrediënten voor het maken van een goede wijn. En dit is precies wat de wijnen volop krijgen in de gewelfde kelder, gebouwd in 1829. Wijnmaker Philipp Wittmann waakt over zijn wijnen, onder constante temperatuur- en vochtigheidscondities, terwijl ze rijpen in 80 houten vaten. De oudste van deze vaten is uit het jaar 1890 en bood al onderdak aan vele grote jaargangen. Elk vat bevat de oogst van 1 enkel wijngaardperceel.

Weingut Wittmann Westhofener Riesling 2020, Duitsland

Smaakomschrijving:

Bleekgeel tot lichtgeel. In de neus groene appel, frisse kruiden en mineraliteit. In de mond een zachte aanzet en een grote structuur met zeer veel sap, fruit, kruidigheid en daarnaast stevige mineralen. De zuren zijn prachtig en leiden met de mineralen tot een zeer lange afdronk.

Achtergrondinformatie:

Weingut Wittmann is gelegen in Westhofen in de wijnstreek Rheinhessen en produceert biodynamische wijnen met terroirexpressie en extreme precisie. De Wittmanns en hun voorouders zijn al sinds de 17e eeuw wijnbouwers in Westhofen. De ervaring van zo’n 350 jaargangen van meer dan 15 generaties is van grote in het onschatbare erfgoed van de familie. Tijd en rust zijn essentiële ingrediënten voor het maken van een goede wijn. En dit is precies wat de wijnen volop krijgen in de gewelfde kelder, gebouwd in 1829. Wijnmaker Philipp Wittmann waakt over zijn wijnen, onder constante temperatuur- en vochtigheidscondities, terwijl ze rijpen in 80 houten vaten. De oudste van deze vaten is uit het jaar 1890 en bood al onderdak aan vele grote jaargangen. Elk vat bevat de oogst van 1 enkel wijngaardperceel.

Weingut Wittmann Westhofener Riesling 2021, Duitsland

Smaakomschrijving:

Bleekgeel tot lichtgeel. In de neus groene appel, frisse kruiden en mineraliteit. In de mond een zachte aanzet en een grote structuur met zeer veel sap, fruit, kruidigheid en daarnaast stevige mineralen. De zuren zijn prachtig en leiden met de mineralen tot een zeer lange afdronk.

Achtergrondinformatie:

Weingut Wittmann is gelegen in Westhofen in de wijnstreek Rheinhessen en produceert biodynamische wijnen met terroirexpressie en extreme precisie. De Wittmanns en hun voorouders zijn al sinds de 17e eeuw wijnbouwers in Westhofen. De ervaring van zo’n 350 jaargangen van meer dan 15 generaties is van grote in het onschatbare erfgoed van de familie. Tijd en rust zijn essentiële ingrediënten voor het maken van een goede wijn. En dit is precies wat de wijnen volop krijgen in de gewelfde kelder, gebouwd in 1829. Wijnmaker Philipp Wittmann waakt over zijn wijnen, onder constante temperatuur- en vochtigheidscondities, terwijl ze rijpen in 80 houten vaten. De oudste van deze vaten is uit het jaar 1890 en bood al onderdak aan vele grote jaargangen. Elk vat bevat de oogst van 1 enkel wijngaardperceel.

Ycaro Carmenere, Chili

Smaakomschrijving:

Geroosterde noten gegeven door hout en een vleugje kruiden, het belangrijkste kenmerk van de Carmenere.

Achtergrondinformatie:

Viñedos Emiliana is in 1986 opgericht en focust zich sinds zijn oprichting op het produceren van kwaliteitswijnen uit wijngaarden die eigendom zijn van het bedrijf. Het uitgangspunt van het bedrijf is: “De kwaliteit ontstaat in onze wijngaarden” en met dat in het achterhoofd wordt constant geïnvesteerd in kwaliteitsverbetering. De wijngaarden liggen in de streken Maipu, Casablanca en Rapel, alle drie gerenommeerde Chileense wijnstreken. In 1998 werd een apart dochterbedrijf opgericht, Emiliana Orgánico, dat zich geheel toelegt op het produceren van biologische wijnen, onder toeziend oog van Alvaro Espinoza.

Ycaro Gewurztraminer, Chili

Smaakomschrijving:

Zeer frisse stijl, niet overdreven aromatisch. Geuren van lychee, meloen en kruiden. Strak droog en verfrissend

Achtergrondinformatie:

Viñedos Emiliana is in 1986 opgericht en focust zich sinds zijn oprichting op het produceren van kwaliteitswijnen uit wijngaarden die eigendom zijn van het bedrijf. Het uitgangspunt van het bedrijf is: “De kwaliteit ontstaat in onze wijngaarden” en met dat in het achterhoofd wordt constant geïnvesteerd in kwaliteitsverbetering. De wijngaarden liggen in de streken Maipu, Casablanca en Rapel, alle drie gerenommeerde Chileense wijnstreken. In 1998 werd een apart dochterbedrijf opgericht, Emiliana Orgánico, dat zich geheel toelegt op het produceren van biologische wijnen, onder toeziend oog van Alvaro Espinoza.

Ycaro Viognier, Chili

Smaakomschrijving:

In de mond frisheid en evenwicht, door de zuurgraad van de wijn, en, anderzijds, haar zoetheid.

Achtergrondinformatie:

Viñedos Emiliana is in 1986 opgericht en focust zich sinds zijn oprichting op het produceren van kwaliteitswijnen uit wijngaarden die eigendom zijn van het bedrijf. Het uitgangspunt van het bedrijf is: “De kwaliteit ontstaat in onze wijngaarden” en met dat in het achterhoofd wordt constant geïnvesteerd in kwaliteitsverbetering. De wijngaarden liggen in de streken Maipu, Casablanca en Rapel, alle drie gerenommeerde Chileense wijnstreken. In 1998 werd een apart dochterbedrijf opgericht, Emiliana Orgánico, dat zich geheel toelegt op het produceren van biologische wijnen, onder toeziend oog van Alvaro Espinoza.

0
    0
    Je bestelling
    Je bestelling is leeg