J.J. Adeneuer Spatburgunder No2 2022, Duitsland

Deze elegante wijn afkomstig van zorgvuldig geselecteerde wijngaarden, rijpte op gebruikte eikenhouten vaten, wat zorgt voor een subtiele houttoets. Verwacht verleidelijke tonen van zwoel, donker fruit, een hartig karakter en een volle structuur, prachtig in balans met minerale frisheid.

De Ahr, een gebied met een rijke historie van wijnbouw, bekend van de idyllische dorpjes, steile rotspartijen en prachtige natuur. Het wijngoed JJ Adeneuer stamt uit de 16e eeuw, maar toch pas sinds de jaren ’80 word hier Spätburgunder van wereldklasse gemaakt. In die jaren begint Marc Adeneuer naam te maken door een samenwerking aan te gaan met de gerenommeerde wijnhuizen Meyer-Näkel en Stodden. Samen zorgen zij dat de regio echt op de kaart komt te staan met Spätburgunders van grote klasse en finesse. Nu, ruim 30 jaar later, is de Ahr een van de beste gebieden voor Spätburgunder van Duitsland, met een geheel eigen terroir en expressie.

Schloss Lieser Riesling Trocken, Duitsland

Smaakomschrijving:

Evenwichtige wijn met een elegante karakter. Mineraaltonen met nuances van o.a. perzik, peer, watermeloen en kumquat. In de afdronk een accent op grapefruit en nuances van kruisbes.

Thomas Hensel Spatburgunder, Duitsland

Smaakomschrijving:

Schitterend helder rood in het glas. Een mooi bouquet met aroma’s van sappige kersen, wilde aardbeien en delicate houten tonen. In de mond vol, sappig en complex met geïntegreerde tannines en een peperige afdronk. Een ervaring gebotteld in een fles!

Achtergrondinformatie:

Uit de Pfalz komen meerdere goede Spätburgunders. Dat heeft te maken met het wat warmere klimaat in deze streek, waardoor de druiven in goede jaren perfect kunnen rijpen. Deze mooie wijn is grotendeels gerijpt in roestvrijstalen tanks. Ongeveer 10% van de wijn rijpt in gebruikte eikenvaten.

Thomas Hensel Weisburgunder/chardonnay, Duitsland

Deze niet alledaagse combinatie van Chardonnay met de Weissburgunder (Pinot Blanc) zorgt voor een spannende Bourgondische drinkbelevenis. De druiventrossen worden vanaf de bloei tot aan de oogst voortdurend zorgvuldig geïnspecteerd waarbij overtollige en kwalitatief mindere vruchten worden verwijderd (groen oogsten) om zo een optimale kwaliteit druiven te kunnen oogsten. Het fruit wordt zo laat mogelijk geoogst om te kunnen profiteren van een zo hoog mogelijk gehalte aan suikers en mineralen. Na de handmatige oogst en selectie worden de druiven van beide variëteiten ambachtelijk en afzonderlijk gevinifieerd om vervolgens als blend te worden gebotteld.

Delicate, florale tonen van de Weissburgunder in combinatie met weelderige Chardonnay smaken van verse bananen. Een goede structuur en frisheid omarmt sappig rijp fruit en een perfect gebalanceerde zoetheid en zuurgraad. Een prachtige elegante wijn!

Deze wijn is heerlijk als aperitief en laat zich bovendien goed combineren met groentegerechten, vis en romige zachte kaassoorten.

Van Nahmen Rabarber Nectar, Duitsland

Van Nahmen Rabarber nectar is uitsluitend gemaakt van de rode rabarbervariëteiten The Sutton en Frambozen (niet te verwarren met het fruit). Ze geven een fijn aroma en lichtroze kleur en worden voornamelijk ingekocht bij kleine boeren uit de laaglanden van Keulen-Bonn, die bijzonder geschikt zijn voor rabarberklimaat. Op regionaal niveau komt de rabarber van boer Baumann van het Vriendshof in Rees.

Van Volxem Pinot Blanc Barrique, Duitsland

De wijn biedt een prachtig samenspel van aroma’s, waaronder peer, appel en subtiele hints van tijm en rozemarijn. Deze rijke smaak wordt aangevuld door een gematigde zuurgraad en een aangename mineraliteit.

Achtergrondinformatie:

Deze droge Pinot Blanc, die meer dan een jaar gerijpt heeft in de beste eiken vaten, weerspiegelt duidelijk de visie van Van Volxem. De druiven voor deze wijn worden geteeld op diepere leisteen bodems, rijk aan zand, kalksteen en kwarts. Dit unieke terroir draagt bij aan de complexiteit en diepte van de wijn. De vinificatie gebeurt op natuurlijke wijze, met opbrengstvermindering en een late selectieve handmatige oogst om de beste druiven te kunnen oogsten. Tijdens de wijnbereiding wordt gekozen voor spontane gisting en lange rijping, zonder klaring. Dit proces zorgt ervoor dat de natuurlijke smaken en karakteristieken van de druiven volledig tot hun recht komen.

Van Volxem Riesling 2023, Duitsland

Smaakomschrijving:

Deze stuivende Riesling is al jong op dronk met een matig alcoholpercentage. Verleidelijk fruit maakt deze wijn goed doordrinkbaar. De minerale tonen in combinatie met het aroma van kweepeer, abrikozen en peer doet je denken aan een Sauvignon Blanc.

Achtergrondinformatie:

De Riesling in deze wijn is afkomstig van 30 jaar oude wijnstokken die groeien op een grijze leisteen bodem. De late, selectieve oogst vindt plaats met de hand. Daarna wordt de wijn spontaan vergist en 5 maanden in roestvrijstalen tanks gerijpt.

Weingut Franz Keller Chardonnay Kirchberg GG 2020, Duitsland

Smaakomschrijving:

Lichtgeel tot gelig. In de neus rijp fruit als gele appel en daarnaast noten, boter en kruidigheid van hout. In de mond  rond en zacht met een hoge concentratie. Lange afdronk met een prachtige mineraliteit. Primus inter pares’ onder de witte wijnen, Chardonnay in een typisch Bourgondische stijl. De Kirchberg in Oberrotweil heeft een bodem van kalkhoudend vulkaangrind (Phonolith) en heeft een koel micro-klimaat.

Achtergrondinformatie:

De Kaiserstuhl is een oude vulkaan en de bodem bestaat doorgaans uit een in dikte variërende laag löss op verweerd vulkanisch gesteente. Het wijnbedrijf ligt aan de zuidwest-kant van de berg, maar de terassenwijngaarden hebben vele exposities. De meeste wijngaarden liggen in de buurt van de wijnmakerij in Oberbergen, maar een aantal Grosses Gewächse liggen in het naastgelegen Oberrotweil en in Achkarren net aan de andere kant van de heuvel.

Keller is een specialist in ‘Burgundersorten’, dus de Pinots en Chardonnay. Vooral de Spätburgunders (bij hen soms ook Pinot noir genoemd omdat ze met klonen uit Bourgogne werken) genieten in Duitsland groot aanzien. Dit heeft er in 2019 toe geleid dat zowel vader als zoon Keller door Gault-Millau zijn uitgeroepen tot ‘Winzer des Jahres’!

De invloed van de familie Keller op de Duitse gastronomie en plaatselijke wijnbouw is enorm. Franz Keller, vader van Fritz en opa van Friedrich, is er eigenhandig voor verantwoordelijk dat Oberbergen zijn unieke kleine terrassenwijngaarden heeft behouden. In naburige dorpen zijn deze vervangen voor grote terrassen: beter machinaal te bewerken, maar voor de wijnkwaliteit en esthetiek van de omgeving voegt het weinig toe. Daarnaast bezit de familie al meer dan een eeuw het restaurant Der Schwarzer Adler, sinds de jaren zestig bekroond met een ster. En dan te bedenken dat het eigenlijk allemaal begonnen is met de handel in exclusieve Bordeaux en Bourgogne halverwege de 19de eeuw, een traditie die als importeur van de wijnen van Domaine Romanée Conti en Domaine Armand Rousseau nog altijd wordt voortgezet.

Weingut Franz Keller Spätburgunder Eichberg GG 2020, Duitsland

Eichberg Spätburgunder

Robijnrood met een gemiddelde intensiteit. Zeer complexe neus met donkerrood fruit (aardbeien, kersen), vuursteen en kruidige aroma’s. In de smaak heeft de wijn een stevige structuur, is geconcentreerd en heeft een nerveuze spanning die de wijn opwindend maakt.

 

Achtergrondinformatie:

De Kaiserstuhl is een oude vulkaan en de bodem bestaat doorgaans uit een in dikte variërende laag löss op verweerd vulkanisch gesteente. Het wijnbedrijf ligt aan de zuidwest-kant van de berg, maar de terassenwijngaarden hebben vele exposities. De meeste wijngaarden liggen in de buurt van de wijnmakerij in Oberbergen, maar een aantal Grosses Gewächse liggen in het naastgelegen Oberrotweil en in Achkarren net aan de andere kant van de heuvel.

 

Keller is een specialist in ‘Burgundersorten’, dus de Pinots en Chardonnay. Vooral de Spätburgunders (bij hen soms ook Pinot noir genoemd omdat ze met klonen uit Bourgogne werken) genieten in Duitsland groot aanzien. Dit heeft er in 2019 toe geleid dat zowel vader als zoon Keller door Gault-Millau zijn uitgeroepen tot ‘Winzer des Jahres’!

 

De invloed van de familie Keller op de Duitse gastronomie en plaatselijke wijnbouw is enorm. Franz Keller, vader van Fritz en opa van Friedrich, is er eigenhandig voor verantwoordelijk dat Oberbergen zijn unieke kleine terrassenwijngaarden heeft behouden. In naburige dorpen zijn deze vervangen voor grote terrassen: beter machinaal te bewerken, maar voor de wijnkwaliteit en esthetiek van de omgeving voegt het weinig toe. Daarnaast bezit de familie al meer dan een eeuw het restaurant Der Schwarzer Adler, sinds de jaren zestig bekroond met een ster. En dan te bedenken dat het eigenlijk allemaal begonnen is met de handel in exclusieve Bordeaux en Bourgogne halverwege de 19de eeuw, een traditie die als importeur van de wijnen van Domaine Romanée Conti en Domaine Armand Rousseau nog altijd wordt voortgezet.

Weingut Franz Keller Spätburgunder Eichberg GG 2021, Duitsland

Eichberg Spätburgunder

Robijnrood met een gemiddelde intensiteit. Zeer complexe neus met donkerrood fruit (aardbeien, kersen), vuursteen en kruidige aroma’s. In de smaak heeft de wijn een stevige structuur, is geconcentreerd en heeft een nerveuze spanning die de wijn opwindend maakt.

 

Achtergrondinformatie:

De Kaiserstuhl is een oude vulkaan en de bodem bestaat doorgaans uit een in dikte variërende laag löss op verweerd vulkanisch gesteente. Het wijnbedrijf ligt aan de zuidwest-kant van de berg, maar de terassenwijngaarden hebben vele exposities. De meeste wijngaarden liggen in de buurt van de wijnmakerij in Oberbergen, maar een aantal Grosses Gewächse liggen in het naastgelegen Oberrotweil en in Achkarren net aan de andere kant van de heuvel.

 

Keller is een specialist in ‘Burgundersorten’, dus de Pinots en Chardonnay. Vooral de Spätburgunders (bij hen soms ook Pinot noir genoemd omdat ze met klonen uit Bourgogne werken) genieten in Duitsland groot aanzien. Dit heeft er in 2019 toe geleid dat zowel vader als zoon Keller door Gault-Millau zijn uitgeroepen tot ‘Winzer des Jahres’!

 

De invloed van de familie Keller op de Duitse gastronomie en plaatselijke wijnbouw is enorm. Franz Keller, vader van Fritz en opa van Friedrich, is er eigenhandig voor verantwoordelijk dat Oberbergen zijn unieke kleine terrassenwijngaarden heeft behouden. In naburige dorpen zijn deze vervangen voor grote terrassen: beter machinaal te bewerken, maar voor de wijnkwaliteit en esthetiek van de omgeving voegt het weinig toe. Daarnaast bezit de familie al meer dan een eeuw het restaurant Der Schwarzer Adler, sinds de jaren zestig bekroond met een ster. En dan te bedenken dat het eigenlijk allemaal begonnen is met de handel in exclusieve Bordeaux en Bourgogne halverwege de 19de eeuw, een traditie die als importeur van de wijnen van Domaine Romanée Conti en Domaine Armand Rousseau nog altijd wordt voortgezet.

Weingut Franz Keller Spätburgunder Kirchberg GG 2019, Duitsland

Kirchberg Spätburgunder

Complexer dan de Enselberg, maar in een elegantere stijl dan de Eichberg, in de neus domineert rood fruit. De Kirchberg in Oberrotweil heeft een bodem van kalkhoudend vulkaangrind (Phonolith) en heeft een koel micro-klimaat.

 

Achtergrondinformatie:

De Kaiserstuhl is een oude vulkaan en de bodem bestaat doorgaans uit een in dikte variërende laag löss op verweerd vulkanisch gesteente. Het wijnbedrijf ligt aan de zuidwest-kant van de berg, maar de terassenwijngaarden hebben vele exposities. De meeste wijngaarden liggen in de buurt van de wijnmakerij in Oberbergen, maar een aantal Grosses Gewächse liggen in het naastgelegen Oberrotweil en in Achkarren net aan de andere kant van de heuvel.

 

Keller is een specialist in ‘Burgundersorten’, dus de Pinots en Chardonnay. Vooral de Spätburgunders (bij hen soms ook Pinot noir genoemd omdat ze met klonen uit Bourgogne werken) genieten in Duitsland groot aanzien. Dit heeft er in 2019 toe geleid dat zowel vader als zoon Keller door Gault-Millau zijn uitgeroepen tot ‘Winzer des Jahres’!

 

De invloed van de familie Keller op de Duitse gastronomie en plaatselijke wijnbouw is enorm. Franz Keller, vader van Fritz en opa van Friedrich, is er eigenhandig voor verantwoordelijk dat Oberbergen zijn unieke kleine terrassenwijngaarden heeft behouden. In naburige dorpen zijn deze vervangen voor grote terrassen: beter machinaal te bewerken, maar voor de wijnkwaliteit en esthetiek van de omgeving voegt het weinig toe. Daarnaast bezit de familie al meer dan een eeuw het restaurant Der Schwarzer Adler, sinds de jaren zestig bekroond met een ster. En dan te bedenken dat het eigenlijk allemaal begonnen is met de handel in exclusieve Bordeaux en Bourgogne halverwege de 19de eeuw, een traditie die als importeur van de wijnen van Domaine Romanée Conti en Domaine Armand Rousseau nog altijd wordt voortgezet.

Weingut Franz Keller Spätburgunder Kirchberg GG 2020, Duitsland

Kirchberg Spätburgunder

Complexer dan de Enselberg, maar in een elegantere stijl dan de Eichberg, in de neus domineert rood fruit. De Kirchberg in Oberrotweil heeft een bodem van kalkhoudend vulkaangrind (Phonolith) en heeft een koel micro-klimaat.

 

Achtergrondinformatie:

De Kaiserstuhl is een oude vulkaan en de bodem bestaat doorgaans uit een in dikte variërende laag löss op verweerd vulkanisch gesteente. Het wijnbedrijf ligt aan de zuidwest-kant van de berg, maar de terassenwijngaarden hebben vele exposities. De meeste wijngaarden liggen in de buurt van de wijnmakerij in Oberbergen, maar een aantal Grosses Gewächse liggen in het naastgelegen Oberrotweil en in Achkarren net aan de andere kant van de heuvel.

 

Keller is een specialist in ‘Burgundersorten’, dus de Pinots en Chardonnay. Vooral de Spätburgunders (bij hen soms ook Pinot noir genoemd omdat ze met klonen uit Bourgogne werken) genieten in Duitsland groot aanzien. Dit heeft er in 2019 toe geleid dat zowel vader als zoon Keller door Gault-Millau zijn uitgeroepen tot ‘Winzer des Jahres’!

 

De invloed van de familie Keller op de Duitse gastronomie en plaatselijke wijnbouw is enorm. Franz Keller, vader van Fritz en opa van Friedrich, is er eigenhandig voor verantwoordelijk dat Oberbergen zijn unieke kleine terrassenwijngaarden heeft behouden. In naburige dorpen zijn deze vervangen voor grote terrassen: beter machinaal te bewerken, maar voor de wijnkwaliteit en esthetiek van de omgeving voegt het weinig toe. Daarnaast bezit de familie al meer dan een eeuw het restaurant Der Schwarzer Adler, sinds de jaren zestig bekroond met een ster. En dan te bedenken dat het eigenlijk allemaal begonnen is met de handel in exclusieve Bordeaux en Bourgogne halverwege de 19de eeuw, een traditie die als importeur van de wijnen van Domaine Romanée Conti en Domaine Armand Rousseau nog altijd wordt voortgezet.

Weingut Franz Keller Spätburgunder Kirchberg GG 2021, Duitsland

Kirchberg Spätburgunder

Complexer dan de Enselberg, maar in een elegantere stijl dan de Eichberg, in de neus domineert rood fruit. De Kirchberg in Oberrotweil heeft een bodem van kalkhoudend vulkaangrind (Phonolith) en heeft een koel micro-klimaat.

 

Achtergrondinformatie:

De Kaiserstuhl is een oude vulkaan en de bodem bestaat doorgaans uit een in dikte variërende laag löss op verweerd vulkanisch gesteente. Het wijnbedrijf ligt aan de zuidwest-kant van de berg, maar de terassenwijngaarden hebben vele exposities. De meeste wijngaarden liggen in de buurt van de wijnmakerij in Oberbergen, maar een aantal Grosses Gewächse liggen in het naastgelegen Oberrotweil en in Achkarren net aan de andere kant van de heuvel.

 

Keller is een specialist in ‘Burgundersorten’, dus de Pinots en Chardonnay. Vooral de Spätburgunders (bij hen soms ook Pinot noir genoemd omdat ze met klonen uit Bourgogne werken) genieten in Duitsland groot aanzien. Dit heeft er in 2019 toe geleid dat zowel vader als zoon Keller door Gault-Millau zijn uitgeroepen tot ‘Winzer des Jahres’!

 

De invloed van de familie Keller op de Duitse gastronomie en plaatselijke wijnbouw is enorm. Franz Keller, vader van Fritz en opa van Friedrich, is er eigenhandig voor verantwoordelijk dat Oberbergen zijn unieke kleine terrassenwijngaarden heeft behouden. In naburige dorpen zijn deze vervangen voor grote terrassen: beter machinaal te bewerken, maar voor de wijnkwaliteit en esthetiek van de omgeving voegt het weinig toe. Daarnaast bezit de familie al meer dan een eeuw het restaurant Der Schwarzer Adler, sinds de jaren zestig bekroond met een ster. En dan te bedenken dat het eigenlijk allemaal begonnen is met de handel in exclusieve Bordeaux en Bourgogne halverwege de 19de eeuw, een traditie die als importeur van de wijnen van Domaine Romanée Conti en Domaine Armand Rousseau nog altijd wordt voortgezet.

0
    0
    Je bestelling
    Je bestelling is leeg