Antinori Solaia 2019, Italië

Smaakomschrijving:

De Solaia is een krachtige fluweelrode wijn met prachtige aroma’s van zwarte peper, koffie, chocolade, vanille, pruimen en ingemaakt fruit. De smaak is zacht en volledig in evenwicht met de geur, waarbij hints van fruit, zoethout en koffie te proeven zijn. De tannine zijn niet overheersend en zorgen ervoor dat de wijn een mooie volle afdronk heeft. Dit is een royale en uiterst expressieve editie met veel donker fruit, kruiden en zoete tabak. De tannine zijn prachtig fluweelzacht en zacht. Een wijn voor de liefhebbers en verzamelaars!

Antinori Solaia 2020, Italië

Smaakomschrijving:

De Solaia is een krachtige fluweelrode wijn met prachtige aroma’s van zwarte peper, koffie, chocolade, vanille, pruimen en ingemaakt fruit. De smaak is zacht en volledig in evenwicht met de geur, waarbij hints van fruit, zoethout en koffie te proeven zijn. De tannine zijn niet overheersend en zorgen ervoor dat de wijn een mooie volle afdronk heeft. Dit is een royale en uiterst expressieve editie met veel donker fruit, kruiden en zoete tabak. De tannine zijn prachtig fluweelzacht en zacht. Een wijn voor de liefhebbers en verzamelaars!

Bibi Graetz Testamatta Bianco 2021, Italië

Smaakomschrijving:

Een kruidige en intense wijn die alles meekrijgt van zijn unieke bodem. Zwoele wijn met tonen van venkel en ziltigheid van de aangrenzende zee. Testamatta betekent letterlijk gekhoofd. In het Florentijnse dialect zou je het kunnen vertalen naar heethoofd. Leuk weetje, dat is in de straten van Florence bedoeld als compliment.

Achtergrondinformatie:

Op het Toscaanse eilandje Giglio groeit de lokale druif Ansonica. Deze is verwant aan de Siciliaanse inzolia druif maar geeft een veel grotere rijkdom aan smaken.Tijdens een vakantie op het eiland ontdekt Bibi de potentie van deze oude verlaten wijnstokken. Overal op de rotsige kust vindt hij stokken van wel 120 jaar oud. Uniek in de huidige wereld van gekloonde druivenrassen. De oudste wijnranken gebruikt hij voor deTestamatta.

Clivus Soave Classico, Italië

Smaakomschrijving:

Licht strogele kleur met groene reflexen. Het aroma is delicaat en intens, doet denken aan hagendoorn, vlierbloesem en viooltjes. De smaak is droog, fris met goede body en harmonieus. In de finale een karakteristieke toon van amandelen!

Van wijnen uit de Veneto zijn wij groot fan. Deze wijn komt uit de portefeuille van een wijn coöperatie, Cantina di Monteforte. Bij elkaar hebben ze 12oo hectare aan wijngaarden. Ze combineren moderne wijntechnieken met traditionele wijnbouwmethodes. Hierdoor komt het unieke karakter van de regio in de wijn naar voren op een frisse, zuivere en lichtvoetige wijze. De Soave is een regio die bekend staat om de gelijknamige witte wijn Soave Classico. De heuvelachtige ligging in combinatie met de bodem van voornamelijk vulkanische oorsprong en  het milde klimaat zorgt voor een uniek smaakkarakter.

Clivus Valpolicella Ripasso, Italië

Achtergrondinformatie:

Valpolicella Ripasso Clivus. De rode wijnbereiding is traditioneel (plukken, persen, alcoholische gisting, rijping). De druiven worden na de pluk ingedroogd, voor een vollere en intensere smaak. Een blend van Corvina Veronese, Rondinella en Molinara.

Deze volle en krachtige wijn is gemaakt volgens een Italiaanse methode (Appassimento) die vooral toegepast wordt bij Ripasso en Amarone wijnen. Het ‘Appassimento’ proces duurt zo’n 4 tot 6 maanden. Dit drogen van de druiven leidt een toename van suikers in de druiven. En ook krijgen de druiven veel meer extract.

Colle Sori Negroamaro/Merlot Appassimento, Italië

Korte smaakomschrijving:

Diep robijnrood van kleur met purperen reflexen. Aroma’s van zwarte bessen, rijpe bramen en rozijntjes stuiven het glas uit. Wat een power zit er in deze wijn zowel in geur als in smaak. Overweldigend rijp zwart fruit, zwarte bes, cassis, krenten een vleugje zoete speelsheid van de houtopvoeding (vanille, chocola). Een stevige body en structuur. Een stoere maar zeer elegante wijn met een lange zinderende finale!

Conte di Campiano Primitivo Manduria Riserva 2017, Italie

Deze Primitivo di Manduria Riserva is gemaakt van 100% Primitivo druiven, afkomstig uit Puglia. De druiven worden handmatig geplukt. De wijn rijpt 12 maanden in houten vaten en de fermentatie vindt plaats in stalen tanks onder een gecontroleerde temperatuur.

Een mooie intens robijnrode kleur. In de neus veel en complexe aroma’s met tonen van cacao, koffie en vanille. Op het palet een volle body en goed in balans, zachte en rijke wijn met fijne tannine.

Heerlijk in combinatie met rood vlees, wild en hartige voorgerechten.

Fattoria di Basciano Chianti Rufina, Italië

Druivenras:

Colorino en Sangiovese

Smaakomschrijving:

Intens bouquet van bessen, kersen, bramen en kruiden. Vol, rond en harmonieus met een uitstekende zachte tannine structuur.

Vinificatie:

De gisting vindt plaats op een gecontroleerde temperatuur in RVS tanks. Daarna rijpt de wijn 12 maanden in gebruikte, Franse eikenhouten vaten.

Achtergrondinformatie:

De familie Masi is een wijnbouwfamilie in hart en nieren en maakt al wijn in de Chianti-streek sinds 1900. Het wijnhuis ligt in het bekende wijndorp Rufina, waar ze Chianti, Chianti Riserva en een aantal modernere stijlen maken. Het wijnhuis heet Basciano. Onder deze naam komt de beste Chianti van het wijnhuis op de markt, namelijk de Rufina Riserva. Daarnaast maakt Fattoria di Basciano met druiven uit eigen wijngaard de blends I Pini en Il Corto, beiden gerijpt in Franse barriques, zoals bij Super Tuscans gebeurt.

Fiamme Montepulciano d’abruzzo Riserva, Italië

Smaakomschrijving:

Intens vineus bouquet van kersen met tonen van zwarte bessen en drop naarmate de wijn verder rijpt. Stevige wijn met een aangename kruidigheid in de afdronk.  Dankzij de rijpheid van het fruit is deze wijn ook jong erg lekker, en zal met wat jaren flesrijping nog meer in balans komen.

Giacomo Conterno Barolo Francia 2018, Italië

Smaakomschrijving:

De Barolo Francia van Giacomo Conterno heeft een robijnrode kleur. De geur is intens en complex met tonen van kers, bessen, aardbei, zoethout, geroosterde tonen en een leerafdruk. In de mond bevestigt de wijn direct het sterke en krachtige karakter, tot in de perfectie met een prachtige gelaagdheid, elegantie en complexiteit. De afdronk is bijna oneindig met zijdezachte tannines.

Achtergrondinformatie:

Giacomo Conterno’s Barolo “Francia” is een van de grote Barolo’s. Verfijning, complexiteit, soberheid, diepte en elegantie. Het is trouwens geen toeval dat de Barolo over de hele wereld bekend staat als ‘de koning van de wijnen en de wijn van koningen’. Bij deze geuren en smaken van Giacomo Conterno’s Barolo, kan men het niet anders dan eens zijn met de mannen die in het verleden de Barolo zo hebben getypeerd.

Giacomo Conterno Barolo Francia is afkomstig van de wijngaard met dezelfde naam, gelegen ten zuiden van Serralunga d’Alba. Historisch gezien zijn Barolo’s uit dit deel van de appellatie de Barolo’s krachtig, complex, met diepte en elegantie, vol expressieve intensiteit maar altijd toegewijd aan de finesse en klasse die hen onderscheidt. De oude wijngaard Francia heeft een overwegend kalkrijke bodem. De wijngaard heeft na de uitbreiding een totaal oppervlakte van 14 ha. De oogst wordt voorafgegaan door een zorgvuldige selectie van de allerbeste druiven. Ook gedurende het seizoen worden de stokken meerdere malen gesnoeid, waardoor er per tak slechts één tros overblijft. Eenmaal in de kelder gebracht, worden de druiven zacht geperst en ondergaat de verkregen most lange lange vergisting die tot wel 30 dagen kan oplopen. De fermentatiefase vindt plaats in Oostenrijkse, niet getoaste, eiken vaten. De verdere verfijning van de wijn geschiedt in eiken vaten van verschillende afmetingen. Deze verfijning geschiedt voor een periode van 48 maanden. Hierna wordt de wijn geblend vanuit de verschillende vaten en gebotteld. Op de fles blijft de wijn nog minimaal 6 maanden in de kelders van het domein.

Barolo Francia wijn wordt geproduceerd door één van de belangrijkste en bekendste namen in de wijnwereld van Piemonte. De wijnmakerij Giacomo Conterno werd in het begin van de 20e eeuw opgericht door een familie, die generaties lang wijngaarden had gecultiveerd op de heuvels van het Barolo-gebied met de meest prestigieuze percelen in dit gebied. Met de labels Cascina Francia, Arione en Monfortino. Door zeer hard te werken in de wijngaarden wordt een buitengewone kwaliteit druiven gekregen, die ook nog eens zeer strikt worden geselecteerd, omdat alleen van de allerbeste druiven wijn wordt gemaakt.

Grattamacco Bolgheri Rosso 2017, Italie

Smaakomschrijving:

Assemblage van Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en sangiovese. Een echte krachtpatser, ook wel Super Tuscan genoemd met een frisse kruidigheid en zijdezachte afdronk.

Lunaria Civitas Pecorino, Italië

Smaak omschrijving:

Overheerlijke zeer frisse Pecorino met veel inhoud van geel fruit met een licht exotische ondertoon.

Over de wijn:

Gemaakt van minimaal 85% Pecorino aangevuld met Malvasia en Trebbiano, vinificatie zonder toegevoegde gisten op rvs. Mooie rijke wijn met rijp geel fruit, zachte concentratie en rijkheid aan inhoud en smaak.

Overige informatie:

Cantina Orsogna is een coöperatie met ruim 600 partners in de Abruzzen. Getalenteerd wijnmaker is Camillo Zulli. Alle geproduceerde wijnen komen uit het gebied dat 15 km van de Adriatische kust ligt vlak bij de 2e hoogste berg in de Apenijnen de Majella. De wijngaarden liggen gemiddeld tussen de 300 en 450 meter hoogte.

Lunaria Ruminat Primitivo, Italië

Korte omschrijving:

Rijke wijn met veel rijp zwart fruit in geur en smaak, naast het zwarte fruit (bessen/kersen) ook een fijne kruidenhint.  Zwoele smaak met een fraai zacht zuurtje naast het rijke fruit

Lunatico Primitivo, Italië

Deze Primitivo is gemaakt van 100% Primitivo druiven. De maceratie is onder gecontroleerde temperatuur gedurende 8-10 dagen.  De wijn ondergaat een malolactische fermentatie in RVS tanks.

Deze Primitivo heeft een intense robijnrode kleur met reflecties van violet. In de neus komen intense aroma’s naar voren van rood fruit en kruiden. Deze wijn heeft een volle body, is zacht en heeft behoorlijk wat tannines en harmonieus. Klaar om te drinken.

Best geserveerd met hartige voorgerechten, rood vlees, wildgerechten en belegen kaas.

Mandorla Pinot Grigio, Italië

Smaakomschrijving:

Bleek strogeel van kleur, plezierig en karakteristieke aroma’s van amandelen en tropisch fruit. Vol en vettig smaak, fris en kruidige finale. Lekker en smakelijk kruidig.

Mandorla Syrah, Italië

Smaakomschrijving:

Intens paars zwart van kleur met violet zweem. Aroma’s van viooltjes en zware bessen (bramen) met tonen van drop en zwarte peper. De mond is vol en de tannine zijn goed gebalanceerd door een rond volume met een geroosterd en kruidige finale.

0
    0
    Je bestelling
    Je bestelling is leeg