Biscardo Neropasso Rosso IGT Veneto, Italie

De Neropasso wordt gemaakt van Corvinone, Corvina en Cabernet druiven, met de typische “appassimento” methode. Een deel van de druiven die gebruikt wordt voor deze wijn is gedroogd, dit wordt de ‘appassimento’ methode genoemd. Dit is een unieke methode die kenmerkend is voor de productie van wijnen uit de Veneto regio. Deze techniek heeft zijn roots in een ver verleden sinds de Romeinse tijd. De druiven worden voor het persen gedroogd.De nodige ervaring voor het drogen van de druiven voor de Neropasso is nodig. Om een uitstekende wijn te krijgen, is de ‘appassimento’ methode essentieel. Het is een zeer kritische en delicate fase van het wijnmaken.

De druiven moeten perfect rijp en gezond, als ze worden geselecteerd tijdens de handmatige oogst. De dunste trossen worden gekozen, met de druiven niet te dicht bij elkaar, zodat de lucht kan circuleren. De druiven worden in grote geperforeerde plastic kisten gelegd, om voor uitstekende ventilatie zorgen. De dozen worden gestapeld in de fruttaio, een grote luchtige kamer en de druiven worden periodiek gecontroleerd zodat de appassimento plaatsvindt op een perfecte manier.

Deze wijn heeft een intens robijnrode kleur. In het bouquet kruidig met hints van kersen, zwarte kersen en pruimen compote. Fijn en fluwelig op het palet, aanhouden met zachte tannine in de afdronk.

Deze wijn is heerlijk bij pasta, wit- en rood vlees, verse en gerijpte kazen.

 

Fact Sheet Biscardo IGT veneto neropasso

Clivus Valpolicella Ripasso, Italië

Achtergrondinformatie:

Valpolicella Ripasso Clivus. De rode wijnbereiding is traditioneel (plukken, persen, alcoholische gisting, rijping). De druiven worden na de pluk ingedroogd, voor een vollere en intensere smaak. Een blend van Corvina Veronese, Rondinella en Molinara.

Deze volle en krachtige wijn is gemaakt volgens een Italiaanse methode (Appassimento) die vooral toegepast wordt bij Ripasso en Amarone wijnen. Het ‘Appassimento’ proces duurt zo’n 4 tot 6 maanden. Dit drogen van de druiven leidt een toename van suikers in de druiven. En ook krijgen de druiven veel meer extract.

Colle Sori Negroamaro/Merlot Appassimento, Italië

Korte smaakomschrijving:

Diep robijnrood van kleur met purperen reflexen. Aroma’s van zwarte bessen, rijpe bramen en rozijntjes stuiven het glas uit. Wat een power zit er in deze wijn zowel in geur als in smaak. Overweldigend rijp zwart fruit, zwarte bes, cassis, krenten een vleugje zoete speelsheid van de houtopvoeding (vanille, chocola). Een stevige body en structuur. Een stoere maar zeer elegante wijn met een lange zinderende finale!

Conte di Campiano Primitivo Manduria Riserva, Italie

Deze Primitivo di Manduria Riserva is gemaakt van 100% Primitivo druiven, afkomstig uit Puglia. De druiven worden handmatig geplukt. De wijn rijpt 12 maanden in houten vaten en de fermentatie vindt plaats in stalen tanks onder een gecontroleerde temperatuur.

Een mooie intens robijnrode kleur. In de neus veel en complexe aroma’s met tonen van cacao, koffie en vanille. Op het palet een volle body en goed in balans, zachte en rijke wijn met fijne tannine.

Heerlijk in combinatie met rood vlees, wild en hartige voorgerechten.

Fabrizio Dionisio Castagno Syrah, Italie

l Castagno is de wijn die symbool staat voor het wijnhuis van Fabrizio Dionisio. Deze wijn is gemaakt van handgeplukte Syrah druiven, die streng geselecteerd worden en afkomstig zijn van wijngaarden met een zeer lage opbrengst.

Deze wijn is een krachtig, maar ook zacht en elegant, met een goede balans. Met een stevige structuur en complexe, diepe en fascinerende aroma’s van rode en zwarte bessen, chocolade, koffie en witte peper. Ook nuances van kruiden, teer en tabak komen naar voren. Deze Syrah heeft fluweelzachte tannines en een fruitige en kruidige smaak met prachtige bramen, aardbeien en kersen en veel minerale hints en tonen van teer, vlees en kruidnagel. Een mooie lange afdronk.

Heerlijk in combinatie met biefstuk, curry, eend en BBQ gerechten.

Fattoria di Basciano Chianti Rufina, Italië

Druivenras:

Colorino en Sangiovese

Smaakomschrijving:

Intens bouquet van bessen, kersen, bramen en kruiden. Vol, rond en harmonieus met een uitstekende zachte tannine structuur.

Vinificatie:

De gisting vindt plaats op een gecontroleerde temperatuur in RVS tanks. Daarna rijpt de wijn 12 maanden in gebruikte, Franse eikenhouten vaten.

Achtergrondinformatie:

De familie Masi is een wijnbouwfamilie in hart en nieren en maakt al wijn in de Chianti-streek sinds 1900. Het wijnhuis ligt in het bekende wijndorp Rufina, waar ze Chianti, Chianti Riserva en een aantal modernere stijlen maken. Het wijnhuis heet Basciano. Onder deze naam komt de beste Chianti van het wijnhuis op de markt, namelijk de Rufina Riserva. Daarnaast maakt Fattoria di Basciano met druiven uit eigen wijngaard de blends I Pini en Il Corto, beiden gerijpt in Franse barriques, zoals bij Super Tuscans gebeurt.

Fiamme Montepulciano d’abruzzo Riserva, Italië

Smaakomschrijving:

Intens vineus bouquet van kersen met tonen van zwarte bessen en drop naarmate de wijn verder rijpt. Stevige wijn met een aangename kruidigheid in de afdronk.  Dankzij de rijpheid van het fruit is deze wijn ook jong erg lekker, en zal met wat jaren flesrijping nog meer in balans komen.

Finocchi Viticoltori Verdicchio, Italië

Smaakomschrijving:

Eerst heeft de wijn heeft een zachte aanzet, zonder suikerresten. Hij wordt gekenmerkt door het zure component. Vervolgens blijven de aroma’s lang in de mond hangen. Met minerale en bloemige referenties. Bovenal is de afdronk mooi afgewerkt met het typisch Italiaanse bittertje.

Lunaria Civitas Pecorino, Italië

Smaak omschrijving:

Overheerlijke zeer frisse Pecorino met veel inhoud van geel fruit met een licht exotische ondertoon.

Over de wijn:

Gemaakt van minimaal 85% Pecorino aangevuld met Malvasia en Trebbiano, vinificatie zonder toegevoegde gisten op rvs. Mooie rijke wijn met rijp geel fruit, zachte concentratie en rijkheid aan inhoud en smaak.

Overige informatie:

Cantina Orsogna is een coöperatie met ruim 600 partners in de Abruzzen. Getalenteerd wijnmaker is Camillo Zulli. Alle geproduceerde wijnen komen uit het gebied dat 15 km van de Adriatische kust ligt vlak bij de 2e hoogste berg in de Apenijnen de Majella. De wijngaarden liggen gemiddeld tussen de 300 en 450 meter hoogte.

Lunaria Ruminat Primitivo, Italië

Korte omschrijving:

Rijke wijn met veel rijp zwart fruit in geur en smaak, naast het zwarte fruit (bessen/kersen) ook een fijne kruidenhint.  Zwoele smaak met een fraai zacht zuurtje naast het rijke fruit

Lunatico Negroamaro, Italië

Deze prachtige rode wijn is gemaakt van 100% Negroamaro druiven. De wijn ondergaat een malolactische fermentatie in RVS tanks. Finetuning in gebruikte Amerikaanse en Franse eiken vaten voor 4-5 maanden. De Lunatico Negroamaro Vigneti del Salento is robijnrood van kleur met paarse tinten. In de neus komen intense aroma’s van fruit naar voren met tonen […]

Lunatico Primitivo, Italië

Deze Primitivo is gemaakt van 100% Primitivo druiven. De maceratie is onder gecontroleerde temperatuur gedurende 8-10 dagen.  De wijn ondergaat een malolactische fermentatie in RVS tanks.

Deze Primitivo heeft een intense robijnrode kleur met reflecties van violet. In de neus komen intense aroma’s naar voren van rood fruit en kruiden. Deze wijn heeft een volle body, is zacht en heeft behoorlijk wat tannines en harmonieus. Klaar om te drinken.

Best geserveerd met hartige voorgerechten, rood vlees, wildgerechten en belegen kaas.

Mandorla Pinot Grigio, Italië

Smaakomschrijving:

Bleek strogeel van kleur, plezierig en karakteristieke aroma’s van amandelen en tropisch fruit. Vol en vettig smaak, fris en kruidige finale. Lekker en smakelijk kruidig.

Mandorla Syrah, Italië

Smaakomschrijving:

Intens paars zwart van kleur met violet zweem. Aroma’s van viooltjes en zware bessen (bramen) met tonen van drop en zwarte peper. De mond is vol en de tannine zijn goed gebalanceerd door een rond volume met een geroosterd en kruidige finale.

Marco Felluga Collio Pinot Grigio, Italie

Smaakomschrijving:
Goudgeel van kleur met koperen tinten. Een intens bouquet met uitgesproken aroma’s van acacia bloemen en appels. Op het palet elegant met fruitige smaken en een volle body, goed in balans en een opmerkelijk lange afdronk.

Productinformatie:

De naam Mongris komt van de samentrekking van ‘mono’ (één) druivensoort en het Friuliaanse woord voor Pinot Grigio; Gris. Deze wijn wordt gemaakt van 100% Pinot Gris druiven. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperatuur. De wijn rijpt een paar maanden op gist voordat hij gebotteld wordt.

Marziano Abbona Barolo Vigneto Terlo Ravera, Italië

Smaakomschrijving:

Volle, granaatrode barolo. De Ravera is een van de beroemste cru’s (wijngaarden) van Novello en is werkelijk een fantastische kwaliteit Barolo! Bijzonder goed in balans met een flinke body en diepte. Fruitige en kruidige aroma’s.

Achtergrondinformatie:

De wijn heeft 12 maanden gerijpt in eiken vaten van 500 liter en is daarna overgebracht naar vaten van 50 hectoliter waar de wijn nog eens 24 maanden verder is gerijpt. Hierna is de wijn gebotteld. De wijn is nu al erg lekker maar kan nog zeker 10-15 jaar worden bewaard.

0
    0
    Je bestelling
    Je bestelling is leeg