Ada Nada Dolcetto d’Alba Autinot 2018, Italië

De Dolcetto is fruitig met eetlustopwekkende zuren en zijdezachte tannines. Beide barbaresco’s kenmerken zich door tonen van rijp fruit, zoethout en balsamico en de typische hartigheid van een nebbiolo in de afdronk.

De dolcetto druif staat vaak aangeplant op noordhellingen omdat de zuidhellingen normaal gesproken gereserveerd worden voor de edele nebbiolo druif. Niet bij Ada Nada, daar staan de dolcetto stokken gebroederlijk naast de nebbiolo in de Rombone en Valeirano wijngaarden. Bovendien zijn de stokken gemiddeld 45 jaar oud en dit geeft de wijn meer diepgang. De druiven worden handmatig geoogst in september. Daarna vindt de vinificatie plaats op stalen tanks die in de wintermaanden buiten worden gezet zodat de wijn zich kan settelen. Botteling gebeurt in het voorjaar en na 3 maanden flesrijping komt de wijn op de markt.

Antinori Solaia 2019, Italië

Smaakomschrijving:

De Solaia is een krachtige fluweelrode wijn met prachtige aroma’s van zwarte peper, koffie, chocolade, vanille, pruimen en ingemaakt fruit. De smaak is zacht en volledig in evenwicht met de geur, waarbij hints van fruit, zoethout en koffie te proeven zijn. De tannine zijn niet overheersend en zorgen ervoor dat de wijn een mooie volle afdronk heeft. Dit is een royale en uiterst expressieve editie met veel donker fruit, kruiden en zoete tabak. De tannine zijn prachtig fluweelzacht en zacht. Een wijn voor de liefhebbers en verzamelaars!

Antinori Solaia 2020, Italië

Smaakomschrijving:

De Solaia is een krachtige fluweelrode wijn met prachtige aroma’s van zwarte peper, koffie, chocolade, vanille, pruimen en ingemaakt fruit. De smaak is zacht en volledig in evenwicht met de geur, waarbij hints van fruit, zoethout en koffie te proeven zijn. De tannine zijn niet overheersend en zorgen ervoor dat de wijn een mooie volle afdronk heeft. Dit is een royale en uiterst expressieve editie met veel donker fruit, kruiden en zoete tabak. De tannine zijn prachtig fluweelzacht en zacht. Een wijn voor de liefhebbers en verzamelaars!

Bibi Graetz Testamatta Bianco 2021, Italië

Smaakomschrijving:

Een kruidige en intense wijn die alles meekrijgt van zijn unieke bodem. Zwoele wijn met tonen van venkel en ziltigheid van de aangrenzende zee. Testamatta betekent letterlijk gekhoofd. In het Florentijnse dialect zou je het kunnen vertalen naar heethoofd. Leuk weetje, dat is in de straten van Florence bedoeld als compliment.

Achtergrondinformatie:

Op het Toscaanse eilandje Giglio groeit de lokale druif Ansonica. Deze is verwant aan de Siciliaanse inzolia druif maar geeft een veel grotere rijkdom aan smaken.Tijdens een vakantie op het eiland ontdekt Bibi de potentie van deze oude verlaten wijnstokken. Overal op de rotsige kust vindt hij stokken van wel 120 jaar oud. Uniek in de huidige wereld van gekloonde druivenrassen. De oudste wijnranken gebruikt hij voor deTestamatta.

Clivus Soave Classico, Italië

Smaakomschrijving:

Licht strogele kleur met groene reflexen. Het aroma is delicaat en intens, doet denken aan hagendoorn, vlierbloesem en viooltjes. De smaak is droog, fris met goede body en harmonieus. In de finale een karakteristieke toon van amandelen!

Van wijnen uit de Veneto zijn wij groot fan. Deze wijn komt uit de portefeuille van een wijn coöperatie, Cantina di Monteforte. Bij elkaar hebben ze 12oo hectare aan wijngaarden. Ze combineren moderne wijntechnieken met traditionele wijnbouwmethodes. Hierdoor komt het unieke karakter van de regio in de wijn naar voren op een frisse, zuivere en lichtvoetige wijze. De Soave is een regio die bekend staat om de gelijknamige witte wijn Soave Classico. De heuvelachtige ligging in combinatie met de bodem van voornamelijk vulkanische oorsprong en  het milde klimaat zorgt voor een uniek smaakkarakter.

Clivus Valpolicella Ripasso, Italië

Achtergrondinformatie:

Valpolicella Ripasso Clivus. De rode wijnbereiding is traditioneel (plukken, persen, alcoholische gisting, rijping). De druiven worden na de pluk ingedroogd, voor een vollere en intensere smaak. Een blend van Corvina Veronese, Rondinella en Molinara.

Deze volle en krachtige wijn is gemaakt volgens een Italiaanse methode (Appassimento) die vooral toegepast wordt bij Ripasso en Amarone wijnen. Het ‘Appassimento’ proces duurt zo’n 4 tot 6 maanden. Dit drogen van de druiven leidt een toename van suikers in de druiven. En ook krijgen de druiven veel meer extract.

Colle Sori Grillo, Italië

Smaakomschrijving:

Deze grillo biedt een frisse, aromatische smaak met tonen van citrus, perzik en mediterrane kruiden. Dankzij zijn verkwikkende zuurgraad en volle body is de wijn perfect als aperitief maar ook bij zeevruchten en zomerse salades.

Colle Sori Negroamaro/Merlot Appassimento, Italië

Diep robijnrood van kleur met purperen reflexen. Aroma’s van zwarte bessen, rijpe bramen en rozijntjes stuiven het glas uit. Wat een power zit er in deze wijn zowel in geur als in smaak. Overweldigend rijp zwart fruit, zwarte bes, cassis, krenten een vleugje zoete speelsheid van de houtopvoeding (vanille, chocola). Een stevige body en structuur. Een stoere maar zeer elegante wijn met een lange zinderende finale!

Appasimento wijn gemaakt van Negroamaro en Merlot.

Conte di Campiano Primitivo Manduria Riserva 2020, Italie

Deze Primitivo di Manduria Riserva is gemaakt van 100% Primitivo druiven, afkomstig uit Puglia. De druiven worden handmatig geplukt. De wijn rijpt 12 maanden in houten vaten en de fermentatie vindt plaats in stalen tanks onder een gecontroleerde temperatuur.

Een mooie intens robijnrode kleur. In de neus veel en complexe aroma’s met tonen van cacao, koffie en vanille. Op het palet een volle body en goed in balans, zachte en rijke wijn met fijne tannine.

Heerlijk in combinatie met rood vlees, wild en hartige voorgerechten.

Corte al Bigio Chianti, Italië

Deze ongecompliceerde stijl Chianti heeft een mooie granaatrode kleur. In de neus een zachte fruitgeur, ingetogen maar zuiver. Elegante frisse smaak met zwarte bessen gevolgd door aangename zuren en kruidige tannine.

Donna Luna Raboso Passito, Italië

Diep rood kleur. In de geur chocolade, bramen jam en balsamico kruiden. De smaak is vol en zacht met een plezierige zuurgraad die de wijn goed doordrinkbaar maakt.

Feudi 125 Malvasia del Salento Bianco, Italië

Deze mooie, aromatische en fruitige witte wijn heeft een briljant gouden, strogele kleur. Heerlijk fruitig aroma met een superlevendige en gebalanceerde smaak. Goed gestructureerd, een harmonieuze en zeer delicate wijn.

Achtergrondinformatie:

Feudi Salentini word gerund door de familie Varvaglione en is alweer de derde generatie. Vol passie en dynamiek wordt er gewerkt om de lekkerste wijnen van Puglia te maken! Ze werken aan een constante kwaliteit van de wijnen, mede door een nauwgezette selectie van de beste druiven en verantwoorde keuzes tijdens de oogst. De wijngaarden worden omringd door kleine stenen muurtjes met intens groene uitzichten. Puglia heeft een fantastisch wijnbouwklimaat

hetgeen Feudi Salentini ook probeert te vangen in de fles. Mede door het gebruik van inheemse druiven en een moderne werkwijze van een antieke traditie onderscheiden de wijnen zich van vele andere wijnproducenten in dit gebied. Dat blijkt ook wel uit de vele onderscheidingen die Feudi Salentini inmiddels heeft mogen ontvangen!

Fiamme Montepulciano d’abruzzo Riserva, Italië

Smaakomschrijving:

Intens vineus bouquet van kersen met tonen van zwarte bessen en drop naarmate de wijn verder rijpt. Stevige wijn met een aangename kruidigheid in de afdronk.  Dankzij de rijpheid van het fruit is deze wijn ook jong erg lekker, en zal met wat jaren flesrijping nog meer in balans komen.

Giacomo Conterno Barolo Francia 2020, Italië

Smaakomschrijving:

De Barolo Francia van Giacomo Conterno heeft een robijnrode kleur. De geur is intens en complex met tonen van kers, bessen, aardbei, zoethout, geroosterde tonen en een leerafdruk. In de mond bevestigt de wijn direct het sterke en krachtige karakter, tot in de perfectie met een prachtige gelaagdheid, elegantie en complexiteit. De afdronk is bijna oneindig met zijdezachte tannines.

Achtergrondinformatie:

Giacomo Conterno’s Barolo “Francia” is een van de grote Barolo’s. Verfijning, complexiteit, soberheid, diepte en elegantie. Het is trouwens geen toeval dat de Barolo over de hele wereld bekend staat als ‘de koning van de wijnen en de wijn van koningen’. Bij deze geuren en smaken van Giacomo Conterno’s Barolo, kan men het niet anders dan eens zijn met de mannen die in het verleden de Barolo zo hebben getypeerd.

Giacomo Conterno Barolo Francia is afkomstig van de wijngaard met dezelfde naam, gelegen ten zuiden van Serralunga d’Alba. Historisch gezien zijn Barolo’s uit dit deel van de appellatie de Barolo’s krachtig, complex, met diepte en elegantie, vol expressieve intensiteit maar altijd toegewijd aan de finesse en klasse die hen onderscheidt. De oude wijngaard Francia heeft een overwegend kalkrijke bodem. De wijngaard heeft na de uitbreiding een totaal oppervlakte van 14 ha. De oogst wordt voorafgegaan door een zorgvuldige selectie van de allerbeste druiven. Ook gedurende het seizoen worden de stokken meerdere malen gesnoeid, waardoor er per tak slechts één tros overblijft. Eenmaal in de kelder gebracht, worden de druiven zacht geperst en ondergaat de verkregen most lange lange vergisting die tot wel 30 dagen kan oplopen. De fermentatiefase vindt plaats in Oostenrijkse, niet getoaste, eiken vaten. De verdere verfijning van de wijn geschiedt in eiken vaten van verschillende afmetingen. Deze verfijning geschiedt voor een periode van 48 maanden. Hierna wordt de wijn geblend vanuit de verschillende vaten en gebotteld. Op de fles blijft de wijn nog minimaal 6 maanden in de kelders van het domein.

Barolo Francia wijn wordt geproduceerd door één van de belangrijkste en bekendste namen in de wijnwereld van Piemonte. De wijnmakerij Giacomo Conterno werd in het begin van de 20e eeuw opgericht door een familie, die generaties lang wijngaarden had gecultiveerd op de heuvels van het Barolo-gebied met de meest prestigieuze percelen in dit gebied. Met de labels Cascina Francia, Arione en Monfortino. Door zeer hard te werken in de wijngaarden wordt een buitengewone kwaliteit druiven gekregen, die ook nog eens zeer strikt worden geselecteerd, omdat alleen van de allerbeste druiven wijn wordt gemaakt.

Goretti Fontanella Bianco, Italië

Grechetto/Trebbiano. Deze sappige en volle wijn is bleek citroengeel van kleur. De wijn heeft florale en fruitige aroma’s van exotisch wit fruit, zoals ananas en rijpe wilde perzik met florale aroma’s van een bloeiende meidoorn.

Goretti Fontanella Rosso, Italië

Mooie volle en kruidige wijn uit de regio Umbrië. Gemaakt van 85% Sangiovese en 15% Merlot. Robijnrood van kleur, lekker sappig en fris, met een fantastisch boeket aan rood fruit.

0
    0
    Je bestelling
    Je bestelling is leeg