Apostelhoeve Auxerrois 2022, Nederland

Smaakomschrijving:

Deze wijn heeft veel tonen van sappig wit fruit – rijpe peer en appel vooral – plus een sympathiek klein zoetje en zachte zuren.
De Auxerrois druif, ook wel Pinot Auxerrois genoemd, is een witte druif. Het is een Frans druivenras en een kruising tussen de Pinot en de Heunisch Weiss. De naam Auxerrois is afkomstig uit het Franse graafschap Auxerre. Deze witte druif van goede kwaliteit komt vooral voor in de Elzas, de Moezel en Luxemburg.

De Nederlandse wijntraditie vindt zijn oorsprong in de Romeinse tijd, na de middeleeuwen maakte de Nederlandse wijntraditie plaats voor andere vormen van agrarische bedrijvigheid. In 1970 keerden de eerste wijnstokken terug op de zuidhellingen van het Jekerdal, op de Apostelhoeve, nadat fruitteler Hugo Hulst besloot een wijngaard aan te leggen. De eerste oogst in 1973 leverde 1400 flessen wijn op. Tegenwoordig produceert de Apostelhoeve ieder jaar méér dan 110.000 flessen wijn. De bodem van de Louwberg bestaat uit kiezel en mergel met daaroverheen een laag löss, hetgeen uitermate geschikt is voor het verbouwen van druiven.

Apostelhoeve Cuvee XII 2023, Nederland

Smaakomschrijving:

Een blend van 40% Müller-Thurgau, 30% Pinot-Gris en 30% Auxerrois. De wijn heeft een rijke geur van zowel exotisch fruit als ook wit en rood fruit. Daarnaast ook zijn kenmerkende florale toetsen. In zijn smaak ook hier een brede smaak beleving met een mooie concentratie en lengte.

Achtergrondinformatie:

De Nederlandse wijntraditie vindt zijn oorsprong in de Romeinse tijd, na de middeleeuwen maakte de Nederlandse wijntraditie plaats voor andere vormen van agrarische bedrijvigheid. In 1970 keerden de eerste wijnstokken terug op de zuidhellingen van het Jekerdal, op de Apostelhoeve, nadat fruitteler Hugo Hulst besloot een wijngaard aan te leggen. De eerste oogst in 1973 leverde 1400 flessen wijn op. Tegenwoordig produceert de Apostelhoeve ieder jaar méér dan 110.000 flessen wijn. De bodem van de Louwberg bestaat uit kiezel en mergel met daaroverheen een laag löss, hetgeen uitermate geschikt is voor het verbouwen van druiven.

Apostelhoeve Riesling 2023, Nederland

Smaakomschrijving:

100% Riesling. Bleekgele, groengeel tenderende kleur. Een heerlijke frisse, fruitige en elegante wijn met kenmerken van citrusvruchten en appel.

Achtergrondinformatie:

De Nederlandse wijntraditie vindt zijn oorsprong in de Romeinse tijd, na de middeleeuwen maakte de Nederlandse wijntraditie plaats voor andere vormen van agrarische bedrijvigheid. In 1970 keerden de eerste wijnstokken terug op de zuidhellingen van het Jekerdal, op de Apostelhoeve, nadat fruitteler Hugo Hulst besloot een wijngaard aan te leggen. De eerste oogst in 1973 leverde 1400 flessen wijn op. Tegenwoordig produceert de Apostelhoeve ieder jaar méér dan 110.000 flessen wijn. De bodem van de Louwberg bestaat uit kiezel en mergel met daaroverheen een laag löss, hetgeen uitermate geschikt is voor het verbouwen van druiven.

Betuws Wijndomein Lingewit Johanniter 2021, Nederland

Smaakomschrijving:

LingeWit|Johanniter heeft een fris bouquet, een verfijnde smaak van appel, peer, citrusfruit en een aangenaam bittertje.

Wijn & Spijs:

Geniet van LingeWit |Johanniter onder het genot van rivierkreeftjes, Hollandse garnalen of vette paling.

Domein Pietershof Pinot Blanc, Nederland

Een frisse, fruitige wijn met een heldere gele kleur en een groene reflectie. Een mooie open neus van groene appel en citrusvruchten. In de mond aangenaam fris met overwegend dezelfde aroma’s als in de neus. Rijp citrusfruit en groene appel aangevuld door een zeer fijne en elegante mineraliteit.

Het Pietershof vinificeert voornamelijk witte wijnen van de klassieke druivenrassen zoals Chardonnay, Pinot Blanc , Pinot Gris en Auxerrois. De wijngaard met een oppervlakte van 2 ha is gelegen aan het Krindaal, een kronkelende doorgaande weg van De Plank naar Sint Martens- en Sint Pietersvoeren. Met een zonovergoten zuidhelling, aan de noordzijde omzoomd door een dichte bosrand, spreken we hier van een ideale situering van deze wijngaard. De kalkrijke bodem, die 70 miljoen jaar geleden werd gevormd door de toenmalige zee die Europa bedekte, verleent de wijnen de erg geliefde mineraliteit. In mooie zomers worden de talrijke dikke silexstenen opgewarmd door de zon en geven, na zonsondergang, hun warmte af aan de druiven die zich daarna nog urenlang koesteren aan deze aardwarmte. Alhoewel het klimaat zeer wisselvallig en onvoorspelbaar is, biedt het microklimaat in de wijngaard, gemiddeld genomen over het hele seizoen, genoeg warmte om de druiven te doen rijpen. Op de prestigieuze proeverijen scoort het Pietershof meer dan gemiddeld en eindigt vaak in de hoogste regionen.

0
    0
    Je bestelling
    Je bestelling is leeg