Bernhard Ott Gruner Veltliner Der Ott, Oostenrijk

In de neus heel licht rokerig, romig en vol fruitig. In de mond rijpe gele appel, kweepeer, abrikoos. Een evenwichtig glas met zowel een mooie rijpheid, vulling als fruit, lange finale en een ingetogen kruidigheid.

Fantastische, krachtige en romige Grüner Veltliner met toch voldoende elegantie.
Het Wijnhuis:
Bernhard Ott zegt van zichzelf: ‘Ich bin ein Veltliner’ en is een begrip in Oostenrijk: hij wordt zelfs Mister Veltliner genoemd. Dit heeft te maken met zijn niet onaanzienlijke gestalte maar veel meer nog met de kwaliteit van zijn grüner veltliners. Het bedrijf ligt in Niederösterreich in de Wagram, bijna tegen Kamptal aan en werd opgericht in 1889. Vanuit het dorp Feuersbrunn, dat in de vlakte van het oude stroomgebied van de Donau ligt, loopt de ‘Kellergasse’ omhoog de wijngaarden in. De wijngaarden liggen daardoor allen dichtbij het domein, meestal in Wagram en een klein deel in Kamptal en liggen op een hoogte tussen de 200 en 350 meter. De bodem bestaat vooral uit door de wind aangevoerde löss, variërend in diepte van 1 tot wel 20 meter en vaak vermengd met grind. Bernhard staat sinds 1993 aan het roer: hij was toen 21 maar kreeg van zijn ouders het vertrouwen zelfstandig de wijnen te maken en die hebben daar geen spijt van gekregen! Zo werd Bernhard als eerste producent uit Wagram in de Falstaff uitgekozen tot ‘Winzer des Jahres’ en kreeg zijn Rosenberg 2015 bij Parker 94-96 punten.De wijnen zijn zeer zuiver en precies en de afgelopen 15 jaar steeds fijner en subtieler geworden. Sinds 2006 wordt biologisch dynamisch gewerkt.

Nittnaus Pinot Noir Selection, Oostenrijk

Smaakomschrijving:

In de neus mooi tonen van kersen en frambozen. Tintje aardsheid met vleugen van mokka eroverheen. Jn de mond zacht rood bosfruit in en een hele mooie lengte. Absolute pleaser die je niet meer loslaat.  Uitstekende food pairing met bijvoorbeeld gevolgelte zoals een geroosterde parelhoen. Ook een genot op zichzelf of zelfs met een paar stukjes goede donkere chocolade.

Weingut Gmeinbock Gruner Veltliner, Oostenrijk

Aroma’s van groene appel en citrusvruchten kenmerken het bouquet van de  Grüner Veltliner. Deze witte wijn is fris en verkwikkend in de mond, met een heerlijk stimulerende balans van fruitigheid en zuurgraad, aangevuld met een afwerking met nuances van verse kruiden.

Weingut Gmeinbock Zweigelt, Oostenrijk

Als de meest geteelde rode wijn variant in Oostenrijk, Zweigelt, is zeker heel erg thuis op de “rode wijn island” van Wagram. De druiven groeien in diepe lössgronden en in zand en grind. Het merendeel van de wijn rijpt in roestvrijstalen tanks, terwijl een kleiner deel voor ongeveer een jaar in gebruikte barriques gaat.

Erg fruitige wijn, charmant en toont uitgesproken, ras-typische kersen tonen. Deze kenmerken zijn verbonden in het premium segment door dichte structuur, zijdeachtige tannine en een lange levensduur. Met een fluwelige fruitbody, zachte tannine en een toetsje witte peper.

Weingut Zimmerman Gruner Veltliner, Oostenrijk

Smaakomschrijving:

Frisse wijn met aroma’s van steenfruit en witte peper. Vol van body en mondvullend. In de finale een elegante minerale toets.

Wijn & Spijs:

Veelzijdig inzetbaar als aperitief en bij gegrilde lichte visgerechten, diverse soorten salades.
Kaasplankje (romige geitenkaas of brie). Gerechten van de BBQ bijvoorbeeld met pompoen, zoete aardappel. Een veelzijdige wijn – denk maar out of the box!

0
    0
    Je bestelling
    Je bestelling is leeg