Atlantis Albarino, Spanje

Smaakomschrijving:

Een elegante kleur die citroengeel is. Zeer intens en persistent aroma. Doet denken aan groene appel en tropisch fruit, zoals ananas en mango. Lang en persistent met een perfecte zuurgraad die bij de body past, waardoor het een zeer aangename wijn is.

Achtergrondinformatie:

Gemaakt van 100% Albarino-druiven. De wijngaarden bevinden zich in Codado de Tea, aan de rechteroever van de rivier de Mino, tussen 100 en 250 meter boven de zeespiegel, op hellingen met een gemiddeld stijgingspercentage van 10%. De grond is zanderig met een granieten ondergrond. Het oogsten gebeurt handmatig. De druiven worden zacht geperst met een pneumatische pers. Gecontroleerde gisting in vaten bij lage temperatuur om een ​​krachtig en fris aromatisch profiel te verkrijgen.

Bitacora Verdejo Rueda, Spanje

D.O. Rueda ligt op ongeveer 800 hoogte met lange koude winters, korte lente- en herfsttijden en hete zomers. Het temperatuurverschil tussen dag en nacht zorgt voor een goede balans tussen suiker in de druif (dag) en voldoende frisheid (nacht). Cuatro Rayas werd opgericht in 1935 en produceert ongeveer 20% van alle gebottelde wijnen uit het Rueda-gebied. De eerste 30 cm van de bodem van de wijngaarden bestaat voornamelijk uit kiezels en zand. De iets lagere lagen bevatten veel leem. Cuatro Rayas zelf heeft een eeuwenoude wijngaard. Dit is een bijzonder waardevol bezit, omdat in Europa veel van de oude wijnstokken verloren zijn gegaan door phylloxera. De Bitacora is een lichte en delicate wijn. Hij wordt van 100% Verdejo druiven gemaakt.

De Bitacora is lichtgeel van kleur met een fruitig bouquet. In de mond is hij fris met nuances van appel en citrus. Een afdronk die het beste als delicaat omschreven kan worden.

Heerlijk in combinatie met witte vis of salades.

Fact Sheet Bitacora verdejo

Bodegas Lozano Anoranza Sauvignon Blanc, Spanje

Bleekgeel van kleur, met een vleugje groen. Bloemige, aromatische geur. De smaak is geconcentreerd, met heerlijk kruisbessen, salie en citrusfruit. Een lange, krachtige afdronk met natuurlijk een zuurtje, getypeerd voor sauvignon blanc. Heerlijk verfrissend en sappig.

De sauvignon blanc profiteert in La Mancha van de hoogte waarop de wijngaarden hier liggen, in het hartje van de Spaanse hoogvlakte. Door de nachtelijke afkoeling kunnen de druiven hun zuren goed vasthouden, met een heerlijke frisse en opwekkende wijn als resultaat. Typisch sauvignon blanc, gemaakt op een heerlijke levendige en fruitige manier.

Fijn om te schenken als aperitief. Ook bij lichte visgerechten of frisse pastasalades en andere zomerse gerechten goed in te zetten.

Care Tinto Roble Grenache/Syrah, Spanje

Smaakomschrijving:

50% Garnacha en 50% Syrah, allen afkomstig uit streng geselecteerde eigen wijngaarden. De Care Roble heeft een intense kleur van zwarte kersen. Een complexe neus met aroma’s van rijp rood en zwart fruit. In de mond is het fruit duidelijk aanwezig. De smaken zijn perfect in evenwicht, vol en intens. Een lange afdronk.

Vinificatie:

Koude schilinweking gedurende 4 dagen. Alcoholische fermentatie onder constante temperatuur (28 graden Celsius), gevolgd door een rijping op eiken barriques gedurende 3 maanden.

Achtergrondinformatie:

Bodegas Anadas bevindt zich in het hart van de DO Cariñena en is één van de oudste (1935) familiebedrijven in deze regio met zeer groot potentieel. Ze produceren voornamelijk rode wijnen op basis van Garnacha, aangevuld met witte en rosé wijnen. Dit levert een breed assortiment wijnen op, allen bekend onder de naam CARE. Dit is de oude, Romeinse naam voor Cariñena. Het CARE project is een exclusief, innovatief en zeer toegewijd project. Alle elementen om deze hoge kwaliteitswijnen te produceren zijn met de grootste zorg en uiterst nauwgezet gekozen;de keuze van de wijngaarden, gebaseerd op de kwaliteit van het fruit, de infrastructuur voor een perfecte vinificatie etc. De gezichten op de etiketten, die de zon en de bodem van de wijn weerspiegelen, zijn het werk van de kunstenaar Enrique Torrijos.Vanuit Engelstalig oogpunt kunnen we CARE ook interpreteren, als zijnde de zorgzaamheid en het respect dat Bodegas Anadas laat zien bij het maken van al hun wijnen.

Cava Divino Oro Brut, Spanje

Druiven:

90% Macabeo, 10% Parellada

Smaakomschrijving:

Een klassieke, droge Cava met wat mineraliteit. Een massa van uitbundige kleine belletjes, romige aroma’s van peer, sinaasappel en vanille.

Wijn & Spijs:

Aperitief, tapas, oesters, gazpacho, olijven en visgerechten.

Cava Duc de Foix Rosé Penedès, Spanje

Smaakomschrijving:

Opvallend intens roze gekleurde cava. De wijn is stevig en geurt plezierig naar klein rood fruit en bloemen. Vriendelijk en met een warme, ronde afdronk.

Spijs & moment
Bij bubbels wordt al gauw gedacht aan feestjes en borrels. Toch kan deze rosé cava ook juist hoge ogen gooien bij eten. Pasta met zeevruchten, geroosterde gamba’s, risotto met bieten, een kip uit de oven met tomaten en courgette of een knapperige kipschnitzel.

Achtergrondinformatie:

De Cooperativa Vinicola del Penedès werd opgericht in 1964. Het ledenbestand groeide sindsdien van 600 naar 800. Daarmee is Covides de grootste in zijn soort in Catalonië. Minstens zo belangrijk is dat het bedrijf uit handen van koning Juan Carlos ook een onderscheiding mocht ontvangen voor de voorbeeldrol die het vervult. In de jaren ’90 heeft het namelijk tal van ingrijpende kwaliteitsverbeteringen doorgevoerd. Covides produceert zowel wijn als cava en olijfolie, verspreid over diverse locaties. De belangrijkste daarvan bevindt zich in Sant Sadurni d’Anoia, de officieuze wijnhoofdstad van Penedès en Cava. Het bedrijf werkt zowel met Spaanse als internationale druivenrassen: Cariñyena, Tempranillo, Cabernet Sauvignon en Merlot voor rood; Macabeo, Xarel-lo, Parellada en Chardonnay voor wit en mousserend.

Cava Mont Marcal Extramarium Reserva, Spanje

Deze prachtige Extremarium Brut Reserva bestaat uit verschillende druivensoorten: Chardonnay, Xarel.lo, Macabeo en Parellada. Elke druivensoort wordt afzonderlijk geplukt en gefermenteerd. De Chardonnay is gefermenteerd in Frans eiken vaten gedurende 8 weken.

Helder bleekgele kleur met fijne en stabiele bubbels met een perfecte mousse. Het bouquet is helder en fris, met geroosterde tonen zoals koffie, gecombineerd met vanille, fruit zoals perzik en grapefruit, minerale tonen en witte bloemen. Fris, fruitig, romig en licht. Zeer aangenaam in de mond met hints van rauwe amandelen en hazelnoten.

Deze Cava is zeer aan te raden als aperitief en met gerechten met sterke, scherpe en pittige smaken. Hoewel het ook mooi gepaard gaat met kazen, rijstgerechten, schelpdieren en desserts.

Cava Mont Marcal Extramarium Rosado, Spanje

Smaakomschrijving:

Heldere kersenkleur met een violet tint. Fijne en blijvende bubbels, met een royale mousse. In het bouquet zijn intense tonen van wilde bessen (frambozen en bramen) gemengd met een subtiele parfum van aardbeien en florale tonen van rozenblaadjes en lelies. Deze Cava heeft ook fijne aroma’s van gebak en rood zoethout. Intens en aangenaam, met een fruitig en verfrissende smaak (kersen en watermeloen) en een uitstekende diepte.

Covila Rioja Crianza, Spanje

Smaakomschrijving:

Volle krachtpatser uit Spanje. Met een intense dieprode kleur. De geur is complex: een concentratie van zwarte bessenjam, wat rijp rood fruit en iets vanille en cacao. De textuur is fluweelachtig en romig en het hout en fruit zijn goed met elkaar geïntegreerd. De lange afdronk maakt deze modern gemaakte Rioja helemaal compleet.

Achtergrondinformatie:

Liefhebbers van wat vollere rode wijnen drinken deze Rioja gewoon zo. Het gros zal er echter de voorkeur aan geven om er iets bij te eten. Deze rode Spanjaard schenk je bij allerlei geliefde, niet al te ingewikkelde gerechten, zoals pasta met vleessaus, gegrilde worstjes of een broodje hamburger. En natuurlijk bij pasta!

Past goed bij: kalfsvlees, pasta, tapas, worstjes, hamburgers, klein wild

Fact Sheet Covila II Crianza

Diente de Leon Tempranillo, Spanje

Smaakomschrijving:
Een toegankelijke Tempranillo die op het fruit gemaakt is. Een typische Spaanse druif die een aangename, zachte en vriendelijke wijn oplevert. Goede prijs-kwaliteitverhouding.
Achtergrondinformatie:
De coöperatie Jesus del perdon in Manzanares in het noordoosten van Spanje werd in 1954 opgericht door 102 wijnbouwers. In 2000 fuseerde zij met 2 ander cooperaties in de regio, dat resulteerde in één grote coöperatie met 700 wijnbouwers met een totale productie van 25 miljoen kilo druiven. De laatste jaren zijn er grote investeringen gedaan aangaande de vinificatie technieken. Men beschikt over 3600 hectare wijngaard, waarop naast voornamelijk Airen ook Macabeo, Chardonnay en Cencibel worden verbouwd maar ook Tempranillo, Merlot en Syrah

Dignitat Cava Seleccio Brut, Spanje

Smaakomschrijving:

Bleek lichtgeel van kleur met groene reflecties. Fijne goed aanhoudende mousse. Subtiel aroma van brioche, bloemen, rijp fruit en citroen. Heerlijk levendige mousse met een aangename elegantie. De finale herinnert weer aan wit fruit met een vleugje citroen. Fris en plezierig, gebalanceerd glas Cava!

Dominio de Pingus Flor de Pingus 2020, Spanje

Smaakomschrijving:

Een zwoele, elegante, geconcentreerde wijn die prachtig in balans is met tonen van rijp zwart fruit als bosbes en bramen. Gecombineerd met mooie tonen van koffie, cacao en leder.

Achtergrondinformatie:

Peter Sisseck, van Deense origine, is een van Spanjes meest bekende wijnmakers. Hij deed ervaring op als jonge oenoloog in Bordeaux en Californië en startte vervolgens in 1990 als oenoloog van het domein Hacienda Monasterio in Ribera del Duero. Het was hier dat hij het werkelijke potentieel van de Tinto Fino leerde inschatten. In 1995 maakte hij zijn eerste eigen wijn in een garage in Quintalilla de Onésimo. Sisseck werkt vanaf het begin met oude wijnstokken en verzorgt deze volgens de biodynamische principes. Samen met Pablo Rubio startte hij in 2007 het project PSI. De mythe Pingus werd geboren.

Dominio de Pingus PSI 2020, Spanje

Smaakomschrijving:

In het glas een diepe rode kleur. Het is een stevige wijn, Tempranillo van het hoogste niveau! Fruit, zacht en zonnig. Andere structuur dan de overige wijnen van dit domein, in een minder rijpe stijl. Stevig en vlezige aanzet met veel fruit dat in het begin nog wat gebukt gaat onder de tannines. Een wijn die in het begin erg veel lucht nodig heeft.

Achtergrondinformatie:

Peter Sisseck, van Deense origine, is een van Spanjes meest bekende wijnmakers. Hij deed ervaring op als jonge oenoloog in Bordeaux en Californië en startte vervolgens in 1990 als oenoloog van het domein Hacienda Monasterio in Ribera del Duero. Het was hier dat hij het werkelijke potentieel van de Tinto Fino leerde inschatten. In 1995 maakte hij zijn eerste eigen wijn in een garage in Quintalilla de Onésimo. Sisseck werkt vanaf het begin met oude wijnstokken en verzorgt deze volgens de biodynamische principes. Samen met Pablo Rubio startte hij in 2007 het project PSI. De mythe Pingus werd geboren.

Duquesa Rueda Verdejo, Spanje

Smaakomschrijving:

Een bleke strogele kleur met groene reflecties. In de neus zijn de kruidige aroma’s, zoals hooi en varens, dominant met hints van citrus bloesem en mineraliteit. Een complexe en frisse wijn. In de mond een knapperige frisheid die karakteristiek is voor Verdejo. De afdronk is levendig en in balans.

Deze wijn is ideaal als aperitief of gecombineerd met hapjes, schaaldieren, pasta, wit vlees en gevogelte.

Achtergrondinformatie:

De druiven worden ’s nachts geoogst zodat ze in de best mogelijke conditie op het wijnhuis aankomen. Hier worden de druiven ontsteeld en licht geperst, waarna ze een fermentatie ondergaan op lage temperatuur gedurende 3 weken. Op deze manier worden zoveel mogelijk aroma’s van de druiven in de wijn opgenomen. De verkregen wijn ondergaat een maceratie op eigen gistcellen waarna hij gebotteld wordt.

Deze wijn is gemaakt van 100% Verdejo afkomstig van 15 jaar oude wijngaarden.

De wijn kan het beste geserveerd worden op 10ºC – 11ºC.

Fact Sheet Duquesa Verdejo

El Pacto Rioja Blanco, Spanje

Druivenrassen/vinificatie
Viñedos El Pacto is een eerbetoon aan onze voorouders, met een generatie die zich inzet voor het behoud van de kostbare wijngeschiedenis van Alto Najerilla en La Sonsierra, twee stokoude Rioja-regio’s. Historisch gezien zijn deze regio’s bijna volledig gewijd aan de wijnbouw. El Pacto betekent terugkeren naar die oude wijnbouw, die oog heeft ​​voor het milieu, de mens en de omgeving. Voor de wijnbouw die niet de hoogste opbrengst nastreeft, maar die de natuur haar vitale gang laat gaan. Vakmanschap is een natuurlijke fase in de ontwikkeling van de productie van deze wijn; handmatig oogsten, spontane fermentatie en zonder te veel ingrijping zorgen voor een prachtige oudering van de wijn.

Deze wijn is gemaakt van voornamelijk Viura, maar ook Malvasia en Garnacha Blanca. De wijn heeft 8 maanden gerijpt in eikenhouten vaten.

0
    0
    Je bestelling
    Je bestelling is leeg