Avondale Cyclus, Zuid-Afrika

Smaakomschrijving:

Intense smaken van peer, appel, kruidige abrikoos en hints van clementine en wordt afgerond met een mooie mineraliteit en een romige, lange gestructureerde afdronk.

Druiven:

Roussanne (30%), Viognier (20%), Chenin Blanc (20%), Semillon (15%) en Chardonnay (15%)

Achtergrondinformatie:

Avondale is één van de oudste wijnhuizen in Paarl. Wijnmaker Jonathan Grieve maakt wijnen met behulp van de natuurlijke eco-systemen. Het water van de Drakensteinse bergwatervallen stroomt naar beneden over de wijngaarden en de eeuwenoude rivierbedding, waar de wijnmakerij en wijnkelders over- en omheen zijn gebouwd. In de hete zomerzon zorgt dit water voor natuurlijke afkoeling van de druiven.

Babylons Peak Chenin Blanc, Zuid-Afrika

Smaakomschrijving:

Zilte minerale wijn door de granieten bodem. De aanzet is fris en slank met veel concentratie en intensiteit. De structuur van de wijn is rijk met
een uitbundig karakter. De afdronk is spannend met veel knisperend fruit en mineraliteit.

Het wijnhuis:

De privé kelder van Babylon’s Peak ligt op de hellingen van Paardeberg, tussen Malmesbury en Paarl. De kelder is gebouwd op de boerderij Nooitgedacht, die 4 generaties lang tot het eigendom van de familie Basson behoorde. Zoon Stephan Basson, is vandaag de dag naast eigenaar van het wijnlandgoed, ook zeer talentvol wijnmaker. In de regio Swartland is hij inmiddels berucht om zijn prachtige wijnen. Hij maakt zijn wijnen van het beste rijpe fruit, handmatig geoogst, waardoor zijn wijnen ieder jaar weer uniek en kwalitatief hoog zijn.
De winery ‘Babylon’s Peak’ is vernoemd naar de granieten ‘piek’ (berg) die in een punt boven de wijngaarden uitsteekt. In de volksmond is deze ‘piek’ beter bekend als ‘de Babylonstoren’. De historie van het wijnlandgoed gaat terug naar 1948; de oude kelders onder het landgoed werden gezamenlijk gebruikt voor wijnproductie. Later groeide dit uit tot een samenwerking, een coöperatie van de lokale wijnboeren. In de vroege jaren van 2001, besloot wijnmaker Stephan Basson de kelder te renoveren en zijn droom te realiseren. Het landgoed werd zijn eigendom. Hij besloot lokale druiven te gebruiken als basis voor zijn wijnproductie. “Ik ben ervan overtuigd dat Chenin Blanc en Shiraz de pareltjes van de Paardeberg zijn”, aldus Stephan. Zijn wijnproductie en jaarlijkse kwaliteit werd groots, en niet geheel verwonderlijk won hij voor drie opeenvolgende oogstjaren – 2007, 2008 en 2009 – een Veritas Gold Award. De afgelopen jaren werd het wijndomein groter en bekender. Vandaad de dag richt Babylon’s Peak zich ook op typische Rhône-stijl wijnen, gemaakt van Mourvédre, Grenache en Viognier.

 

 

Bon Courage The Pepper Tree Shiraz, Zuid-Afrika

Wijnomschrijving:

In de neus aroma’s die doen denken aan kruidige pruimenjam vergezeld door peper en vanille. In de mond heeft de wijn een volle body en zachte tannines. De aroma’s van specerijen en pruimen komen ook in de mond weer naar voren.

Achtergrondinformatie:

Gemaakt van 100% Shiraz. Voor deze wijn gisten de hele druiven in tanks. Halverwege de gisting wordt de helft van de wijn in Frans eiken vaten gepompt, om daar verder te gisten. De andere helft gist verder op de schil ‘sur lie’. De wijn rijpt uiteindelijk nog 12 – 15 maanden in Frans eiken vaten.

Graham Beck Brut Blanc de Blancs Zuid-Afrika

Smaakomschrijving:

Rijke aroma’s van verse limoen en abrikoos in de neus. Een opwekkende fijne mousse met een explosie van mandarijn op het palet. Mooie brioche en gist complexiteit verbreden het palet en leiden tot een lange elegante finish.

Achtergrondinformatie:

Het fruit voor deze wijn is met de hand geselecteerd van onze kalksteen rijke wijngaarden in Robertson. Deze wijngaarden hebben van nature een hoge concentratie kalk in de bodem wat zorgt voor een lage pH en hoge natuurlijke zuurgraad in de jonge basiswijn. Na het plukken wordt de hele tros met zachte hand geperst om het sap zo rustig mogelijk te onttrekken. Alleen het cuvée sap (premium quality) wordt geselecteerd voor de gisting. Voor additionele diepte in smaak en romige textuur van de cuvée wordt 50% vergist in 205L Piece Champenoise vaten. Na de gisting wordt de wijn 3 maanden op vat gerijpt en daarna selectief vermengd met andere percelen van de beste Chardonnay die vergist zijn op roestvrij staal. De basiswijn wordt voor de tweede gisting gebotteld.

Graham Beck Brut Rosé, Zuid-Afrika

Smaakomschrijving:

Met zijn charmante zilverkleurige tint is deze klassieke Cap Classique flirterig en leuk. In de neus vind je tinten van frambozen en kersen. Het palet brengt een levendige maar fijne mousse, met subtiele rode bessen smaken die door de lichte zuren nog sterker naar voren komen.

Achtergrondinformatie:

Een moeiteloze mix van twee klassieke Cap Classique druiven – Chardonnay en Pinot Noir, afkomstig van hun boerderijen in Robertson en Stellenbosch. In de kelder gebeurt het persen van de druiven erg zorgvuldig, zodat alleen het beste kwaliteit sap wordt gebruikt voor fermentatie. De druivensoorten worden apart gefermenteerd.

One Stone Chenin Blanc, Zuid-Afrika

Smaakomschrijving:

Een levendige, frisse wijn met een verrukkelijke aroma van citrus en perzik. Een elegante, sprankelende witte wijn als aperitief en bij lichte maaltijden.

0
    0
    Je bestelling
    Je bestelling is leeg