Blandy’s Madeira Reserva 5y, Portugal

Blandy’s 5 jaar oude Bual werd gerijpt in vaten van Amerikaans eik volgens het traditionele ‘Canteiro’-systeem. Dit omvat het zachtjes verwarmen van de wijn op de zolders van de lodges in Funchal. In de loop der jaren wordt de wijn overgebracht van de bovenste verdiepingen naar de middelste verdiepingen en uiteindelijk naar de begane grond waar het koeler is. Na deze geleidelijke ‘estufagem’ onderging de wijn een klaring voordat de blend werd samengesteld en gebotteld. Heldere, amberkleurige kleur met gouden tinten; een boeket van gedroogd fruit, vanille, hout en toffee met een zachte, mediumzoete afdronk en een uitstekende balans tussen fruit en zuurgraad.

Chateau Haute Fonrousse Monbazillac, Frankrijk

Smaakomschrijving:

Gemaakt van 60% Semillion, 20% Sauvignon blanc en 20% Muscadelle heeft deze monbazillac een bleke goudgele kleur. Geconcentreerd sap met aroma’s van geconfituurd fruit zoals abrikozen, sinaasappel en honing. Levendige souplesse, elegant. Mooie balans tussen fruit en zuren.

Cuvee La Galline Banyuls, Frankrijk

Deze diep robijnrode Banyuls is rijk, rijp en zoet. Met een complexe geur van gekarameliseerd fruit, chocolade, gedroogd fruit (pruimen) en geroosterde noten. De smaak is exceptioneel geconcentreerd, rijk en met zijdezachte tannines. Met een lange gelaagde afdronk. Een opwindende zoete wijn.

Domaine Astruc Reserve Muscat 375ml, Frankrijk

Smaakomschrijving:

Rijke, fruitige wijn met tonen van citroen, mango en acacia bloemen. Lekker bij fruitdesserts, maar ook heerlijk bij foie gras en blauwaderkaas.

Achtergrondinformatie:

Het in 2002 door Jean-Claude Mas overgenomen Domaine Astruc is inmiddels al een gevestigde naam onder wijnliefhebbers. Gesitueerd in Limoux, profiteert het wijnhuis zowel van Atlantische invloeden als van de Pyreneeën. Limoux is tevens het gebied waar volgens de moderne geschiedenisboeken de eerste mousserende wijn van Frankrijk gemaakt werd.

Wijngaard:

Afkomstig van verschillende wijngaarden rondom Limoux in de Languedoc. Hier heerst een mediterraan klimaat, maar de hoogte (250 meter) zorgt voor de nodige verkoeling. De wijnstokken zijn gemiddeld 60 jaar oud.

 

Donna Luna Raboso Passito, Italië

Diep rood kleur. In de geur chocolade, bramen jam en balsamico kruiden. De smaak is vol en zacht met een plezierige zuurgraad die de wijn goed doordrinkbaar maakt.

Laurent Truffer Muscat 0.0%, Frankrijk

De neus is zeer fruitig met Muscat, witte bloemen en verfijnde perzik tonen. In de mond is het een frisse wijn met zoete aroma’s.

Deze mooie alcoholvrije mousserende Muscat is gemaakt van muscat druiven. De most wordt bewaard bij een temperatuur rond het vriespunt, wat het gistingsproces stopt en toch zorgt voor een prachtig karakter in de wijn. De most wordt regelmatig steriel gefilterd.

Muscat Beaume de Venise, Frankrijk

Smaakomschrijving:

De Muscat de Beaumes de Venise is een heerlijk aperitief en een uitstekende dessertwijn, geurig geparfumeerd, zoetig en vol van smaak maar verteerbaar verfrissend, harmonieus en rijk samengesteld

Achtergrondinformatie:

Beaumes de Venise is beroemd om zijn natuurlijke versterkte wijn gemaakt van de Muscat druif. Een zoete versterkte wijn van het type vin doux naturel (VDN). Een mooie zachte en zoete wijn. De druiven ervan worden laat geplukt en men laat de druiven bij lage temperatuur gisten, om zoveel mogelijk smaak van de druif in de wijn te krijgen. De gisting wordt onderbroken door wat zuivere alcohol aan de wijn toe te voegen, waardoor er meer restsuikers in de wijn aanwezig blijft.

Van Nahmen Rabarber Nectar, Duitsland

Van Nahmen Rabarber nectar is uitsluitend gemaakt van de rode rabarbervariëteiten The Sutton en Frambozen (niet te verwarren met het fruit). Ze geven een fijn aroma en lichtroze kleur en worden voornamelijk ingekocht bij kleine boeren uit de laaglanden van Keulen-Bonn, die bijzonder geschikt zijn voor rabarberklimaat. Op regionaal niveau komt de rabarber van boer Baumann van het Vriendshof in Rees.

0
    0
    Je bestelling
    Je bestelling is leeg