Baron Fuente Champagne Grande Reserve, Frankrijk

Smaakomschrijving:

Prachtige bubbel met een bleek gele kleur en een bouquet van perzik, appelen peer. In de mond is de wijn goed in balans en toont een prachtig samenspel van fruit en wijnaroma’s, welke gecomplimenteerd worden door een goede structuur.

Achtergrondinformatie:

De Baron Fuenté familie is al ruim 300 jaar in het bezit van de wijngaarden waar zij de traditie van de Champagne hooghouden. Deze cuvee behoort tot de absolute top van wijnen uit Charly Sur Marne. Deze champagne is een blend van Chardonnay, Pinot Meunier en Pinot Noir.

Baron Fuente Grande Reserve 375ml, Frankrijk

Smaakomschrijving:

Prachtige bubbel met een bleek gele kleur en een bouquet van perzik, appelen peer. In de mond is de wijn goed in balans en toont een prachtig samenspel van fruit en wijnaroma’s, welke gecomplimenteerd worden door een goede structuur.

Achtergrondinformatie:

De Baron Fuenté familie is al ruim 300 jaar in het bezit van de wijngaarden waar zij de traditie van de Champagne hooghouden. Deze cuvee behoort tot de absolute top van wijnen uit Charly Sur Marne. Deze champagne is een blend van Chardonnay, Pinot Meunier en Pinot Noir.

Cava Mont Marcal Extremarium Reserva, Spanje

Deze prachtige Extremarium Brut Reserva bestaat uit verschillende druivensoorten: Chardonnay, Xarel.lo, Macabeo en Parellada. Elke druivensoort wordt afzonderlijk geplukt en gefermenteerd. De Chardonnay is gefermenteerd in Frans eiken vaten gedurende 8 weken.

Helder bleekgele kleur met fijne en stabiele bubbels met een perfecte mousse. Het bouquet is helder en fris, met geroosterde tonen zoals koffie, gecombineerd met vanille, fruit zoals perzik en grapefruit, minerale tonen en witte bloemen. Fris, fruitig, romig en licht. Zeer aangenaam in de mond met hints van rauwe amandelen en hazelnoten.

Deze Cava is zeer aan te raden als aperitief en met gerechten met sterke, scherpe en pittige smaken. Hoewel het ook mooi gepaard gaat met kazen, rijstgerechten, schelpdieren en desserts.

Cava Palau Brut Picolo 0.2L, Spanje

Lichtgele kleur met een fijne en aanhoudende mousse. Het bouquet toont aroma’s van gist en een fruitige achtergrond van lokale druivensoorten en groene appel. Een fijne aanwezigheid op het palet met een vleugje zoetigheid en knapperigheid. Deze prachtige Cava is evenwichtig, elegant en vol karakter.

Deze mousserende Cava Brut is gemaakt van verschillende druivensoorten: Macabeo, Xarel-lo en Parellada. Gedurende de tweede fermentatie is de Cava in contact met gist voor ongeveer 9-12 maanden.

De Producent Mont Marçal Vinícola is opgericht in 1975 door Manuel Sancho, die na vele jaren in de muziekwereld, zijn pijlen richtte op een nieuwe kunst: die van de wereld van wijn en Cava. Het is Blanco Sancho, de dochter van de oprichter, die nu samen met een team van jonge professionals de kelder runt en het voor elkaar hebben gekregen de originele filosofie van de kelder met de onrustige geest van nieuwe generaties te blenden en dit aan te passen naar de behoeften van de hedendaagse marken. Mont Marçal maakt kwaliteitswijnen in de “Denominaciones de Origen” Penedès, Catalunya en Cava.

Het landgoed heeft 40 hectare eigen wijngaarden, die beplant zijn met de inheemse variëteiten zoals Macabeu, Xarel.lo, Parelleda en Tempranillo, naast andere rassen die perfect aangepast zijn zoals Chardonnay, Syrah, Merlot en Cabernet Sauvignon. Tegelijkertijd, om de werkelijke productie te kunnen realiseren, werkt Mont Marçal samen met andere landgoederen in Penedès.
Mont Marçal heeft op het gebied van Cava absoluut een naam hoog te houden. Ze zijn de 3e producent van Spanje. Eigenaar Manuel Sancho en zijn dochters weten bijna jaarlijks de kwaliteiten weer te verbeteren door hun goede organisatie en investeringen in nieuwe technologieën.

Cava Palau Brut, Spanje

Lichtgele kleur met een fijne en aanhoudende mousse. Het bouquet toont aroma’s van gist en een fruitige achtergrond van lokale druivensoorten en groene appel. Een fijne aanwezigheid op het palet met een vleugje zoetigheid en knapperigheid. Deze prachtige Cava is evenwichtig, elegant en vol karakter.

Deze mousserende Cava Brut is gemaakt van verschillende druivensoorten: Macabeo, Xarel-lo en Parellada. Gedurende de tweede fermentatie is de Cava in contact met gist voor ongeveer 9-12 maanden.

De Producent Mont Marçal Vinícola is opgericht in 1975 door Manuel Sancho, die na vele jaren in de muziekwereld, zijn pijlen richtte op een nieuwe kunst: die van de wereld van wijn en Cava. Het is Blanco Sancho, de dochter van de oprichter, die nu samen met een team van jonge professionals de kelder runt en het voor elkaar hebben gekregen de originele filosofie van de kelder met de onrustige geest van nieuwe generaties te blenden en dit aan te passen naar de behoeften van de hedendaagse marken. Mont Marçal maakt kwaliteitswijnen in de “Denominaciones de Origen” Penedès, Catalunya en Cava.

Het landgoed heeft 40 hectare eigen wijngaarden, die beplant zijn met de inheemse variëteiten zoals Macabeu, Xarel.lo, Parelleda en Tempranillo, naast andere rassen die perfect aangepast zijn zoals Chardonnay, Syrah, Merlot en Cabernet Sauvignon. Tegelijkertijd, om de werkelijke productie te kunnen realiseren, werkt Mont Marçal samen met andere landgoederen in Penedès.
Mont Marçal heeft op het gebied van Cava absoluut een naam hoog te houden. Ze zijn de 3e producent van Spanje. Eigenaar Manuel Sancho en zijn dochters weten bijna jaarlijks de kwaliteiten weer te verbeteren door hun goede organisatie en investeringen in nieuwe technologieën.

Dignitat Cava Seleccio Brut, Spanje

Bleek lichtgeel van kleur met groene reflecties. Fijne goed aanhoudende mousse. Subtiel aroma van brioche, bloemen, rijp fruit en citroen. Heerlijk levendige mousse met een aangename elegantie. De finale herinnert weer aan wit fruit met een vleugje citroen. Fris en plezierig, gebalanceerd glas Cava!

Dom Perignon Vintage 2013, Frankrijk

Achtergrondinformatie:

Een Dom Pérignon Vintage is altijd uniek maar heeft altijd dezelfde herkenbare stijl. De stijl kenmerkt zich door zijn elegantie, verfijning, evenwicht en harmonie. De Chardonnay en pinot noir vullen elkaar perfect aan en zijn precies in evenwicht. Deze verfijnde compositie zorgen niet alleen balans en harmonie, maar ook voor spanning en dynamiek en dat maakt deze Dom Pérignon Vintage uit 2013 tot een echte klassieker.

De Dom Perignon Vintage 2013 is een exclusieve vintage champagne met een fruitige en elegante smaak. Een zeer feestelijk cadeau! Dom Perignon wordt met recht gezien als de koning onder de champagnes en is een absolute top champagne van Moet & Chandon. Dom Perignon wordt uitsluitend in uitzonderlijk goede wijnjaren geproduceerd, zoals 2013

Flama d’Or Cava Brut, Spanje

Een cava van gouden wijnstokken zoals in de naam zit verwerkt, dat moet het wel goed zijn. Gemaakt met de bekende blend van Xa-rello, Macabeo en Parellada maar duidelijk gedomineerd door de eerstgenoemde. Groenglanzende kleur. Appeltjesfris met verse Granny Smiths en citronella als dominante factor in de geur. Een pittige maar fijne mousse in de aanhef. Daarna zeer aangenaam en toegankelijk qua smaak, met groene appel en peer tegen opnieuw een zesty, sprankelende citrusachtergrond en een degelijke serieuze afdronk. Dit is een cava die je ontkurkt voor zijn fraîcheur en zijn directe no-nonsens karakter. Eentje die het leven direct tot een feestje maakt.

Graham Beck Brut Blanc de Blancs Zuid-Afrika

Smaakomschrijving:

Rijke aroma’s van verse limoen en abrikoos in de neus. Een opwekkende fijne mousse met een explosie van mandarijn op het palet. Mooie brioche en gist complexiteit verbreden het palet en leiden tot een lange elegante finish.

Achtergrondinformatie:

Het fruit voor deze wijn is met de hand geselecteerd van onze kalksteen rijke wijngaarden in Robertson. Deze wijngaarden hebben van nature een hoge concentratie kalk in de bodem wat zorgt voor een lage pH en hoge natuurlijke zuurgraad in de jonge basiswijn. Na het plukken wordt de hele tros met zachte hand geperst om het sap zo rustig mogelijk te onttrekken. Alleen het cuvée sap (premium quality) wordt geselecteerd voor de gisting. Voor additionele diepte in smaak en romige textuur van de cuvée wordt 50% vergist in 205L Piece Champenoise vaten. Na de gisting wordt de wijn 3 maanden op vat gerijpt en daarna selectief vermengd met andere percelen van de beste Chardonnay die vergist zijn op roestvrij staal. De basiswijn wordt voor de tweede gisting gebotteld.

Henriot Champagne Brut, Frankrijk

Smaakomschrijving:

Perfect gestileerde fijne champagne van chardonnay en pinot noir. De basis van de wijn is aangevuld met 30% reservewijn. Duidelijk tonen van citrus, floraal en behoorlijk expressief. Lange verfijnde schone afdronk.

Achtergrondinformatie:

Tegenwoordig controleert het domein 35 hectare wijngaarden. Deze wijngaarden zijn onder meer terug te vinden in prestigieuze Grand Cru-dorpen als Avenay, Chouilly, Epernay en Mareuil-sur-Ay; prestigieuze terroirs in de Champagnestreek. Zorgvuldig selecteert het huis de percelen, die ieder hun eigen inbreng in één van de twee topcuvées hebben en welke allen bewerkt worden volgens de regels van de biologische wijnbouw. Chardonnay heeft een grote inbreng in de verschillende cuvées en komt voornamelijk van de Côtes de Blancs. Voor de CUVE 38 komen de druiven voornamelijk uit Chouilly, Oger, Avize, Mesnil-sur-Oger, Vertus en Cramant. Druiven uit de verschillende dorpen worden apart gevinifeerd. In april volgend op de oogst wordt er geblend en wordt de wijn na toevoeging van circa 30% reservewijn gebotteld. Hierna volgt nog een flesrijping van minimaal 3 jaar. Dosage 8 gr/liter.

Laurent Truffer Muscat 0.0%, Frankrijk

De neus is zeer fruitig met Muscat, witte bloemen en verfijnde perzik tonen. In de mond is het een frisse wijn met zoete aroma’s.

Deze mooie alcoholvrije mousserende Muscat is gemaakt van muscat druiven. De most wordt bewaard bij een temperatuur rond het vriespunt, wat het gistingsproces stopt en toch zorgt voor een prachtig karakter in de wijn. De most wordt regelmatig steriel gefilterd.

Old Acres Cava Brut, Spanje

Verrassende Cava, zit goed in elkaar. De mooie, fijne bubbels, de sprankelende lichtgele kleur, de fruitige aroma’s, de frisheid, de mineralen en het zachte mondgevoel: alles is in balans

Paul Mas Blanc de Blancs Prima Perla, Frankrijk

Smaakomschrijving:

Mooie mousserende gouden wijn met een intens aroma van witte bloemen en een vleugje brioche. Het palet is fris met elegante en fijne bubbels.

Achtergrondinformatie:

Het is in de abdij van Saint Hilaire in 1531 dat de mousserende wijnmethode daadwerkelijk werd ontdekt. De eerste bubbel, Prima Perla, werd geboren vlak bij Limoux! Het ruige klimaat en de topografie creëren uitstekende terroirs die fijne chardonnay-, mauzac- of pinot noir-druiven produceren. De cuvées van deze Vin de France Chateau Martinoles weerspiegelen dit erfgoed; de wijnen zijn trouw aan hun terroir en oorsprong. Deze 100% Chardonnay is gemaakt volgens de traditionele methode in deze Limoux wijngaard en rijpt 9 maanden op lies met subtiele aroma’s van toast en brioche.

De wijngaarden liggen op klei en kalksteen op een hoogte van 10-280 m. De dichtheid van de beplanting is 4000/ha. Na het handmatig oogsten van de chardonnay worden hele trossen geperst met een pneumatische pers. Terug gekoeld naar een lage temperatuur (8°C). Gisting in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen vaten (16-18°C). Traditionele methode: eerste gisting op vat, daarna gisting op fles (tweede gisting). Rijping op lies: minimaal 9 maanden.

Pizzolato Prosecco Treviso Brut, Italië

Smaakomschrijving:

Treviso is de regio voor de frisse, zacht mousserende Prosecco wijnen, Pizzolato is de pionier in de regio Veneto. Delicate, fruitige neus vol karakter.

Overige informatie:

De familie Pizzolato is al meer dan vijf generaties werkzaam in de agrarische sector. Het domein beslaat zo’n 58 hectaren en daarnaast werkt de familie nauw samen met vijf andere biologisch werkende producenten. Het domein is gelegen iets ten noorden van Treviso in Veneto en is sinds 1991 biologisch gecertificeerd.

Ruinart Blanc de Blancs, Frankrijk

Smaakomschrijving:

Deze soepele champagne heeft tonen van necatrines, citrusvruchten en een minerale kwaliteit. De afdronk is lang een zeer verfrissend.

Achtergrondinformatie:

Ruinart is het oudste champagnehuis, opgericht in 1729 door Nicolas Ruinart. Zijn oom, Dom Thierry Ruinart, was een goede vriend van collega benedictijner monnik Dom Pierre Pérignon. Samen experimenteerden zij er op los om het mysterie rondom mousserende wijnen te ontrafelen. Beiden hebben uiteraard geen nazaten gekregen in verband met hun religieuze achtergrond. Hun kennis is echter wel overgedragen aan neef Nicolas. Ruinart is gelegen in Reims en de kelders waar miljoenen flessen opgeslagen liggen, zijn monumentaal en dateren uit de Romeinse tijd. Dit historische champagnehuis heeft een frisse en elegante stijl en is chardonnay gedomineerd.

0
    0
    Je bestelling
    Je bestelling is leeg