Smaakomschrijving:
Prachtige bubbel met een bleek gele kleur en een bouquet van perzik, appelen peer. In de mond is de wijn goed in balans en toont een prachtig samenspel van fruit en wijnaroma’s, welke gecomplimenteerd worden door een goede structuur.
Achtergrondinformatie:
De Baron Fuenté familie is al ruim 300 jaar in het bezit van de wijngaarden waar zij de traditie van de Champagne hooghouden. Deze cuvee behoort tot de absolute top van wijnen uit Charly Sur Marne. Deze champagne is een blend van Chardonnay, Pinot Meunier en Pinot Noir.
Smaakomschrijving:
Strogele kleur, met elegante en aanhoudende belletjes. Zuiver en fruitig aroma met een prominent citrus karakter en een ondertoon van bloemen en noten. De Xarel.lo biedt een prachtige aanwezigheid in de smaak, deze cava is droog maar tegelijkertijd fruitig, en heeft een aanhoudende afdronk met zeer mooie mousse.
Druiven:
Xarel.lo/Macabeo/Chardonnay
Deze prachtige Extremarium Brut Reserva bestaat uit verschillende druivensoorten: Chardonnay, Xarel.lo, Macabeo en Parellada. Elke druivensoort wordt afzonderlijk geplukt en gefermenteerd. De Chardonnay is gefermenteerd in Frans eiken vaten gedurende 8 weken.
Helder bleekgele kleur met fijne en stabiele bubbels met een perfecte mousse. Het bouquet is helder en fris, met geroosterde tonen zoals koffie, gecombineerd met vanille, fruit zoals perzik en grapefruit, minerale tonen en witte bloemen. Fris, fruitig, romig en licht. Zeer aangenaam in de mond met hints van rauwe amandelen en hazelnoten.
Deze Cava is zeer aan te raden als aperitief en met gerechten met sterke, scherpe en pittige smaken. Hoewel het ook mooi gepaard gaat met kazen, rijstgerechten, schelpdieren en desserts.
Smaakomschrijving:
De Diaphane Blanquette de Limoux bevat een subtiele smaak van appel, perzik en peer, gecombineerd met een fris zuurtje. Een vol rond glas en toch fris!
Smaakomschrijving:
Bleek lichtgeel van kleur met groene reflecties. Fijne goed aanhoudende mousse. Subtiel aroma van brioche, bloemen, rijp fruit en citroen. Heerlijk levendige mousse met een aangename elegantie. De finale herinnert weer aan wit fruit met een vleugje citroen. Fris en plezierig, gebalanceerd glas Cava!
Achtergrondinformatie:
Een Dom Pérignon Vintage is altijd uniek maar heeft altijd dezelfde herkenbare stijl. De stijl kenmerkt zich door zijn elegantie, verfijning, evenwicht en harmonie. De Chardonnay en pinot noir vullen elkaar perfect aan en zijn precies in evenwicht. Deze verfijnde compositie zorgen niet alleen balans en harmonie, maar ook voor spanning en dynamiek en dat maakt deze Dom Pérignon Vintage uit 2013 tot een echte klassieker.
De Dom Perignon Vintage 2013 is een exclusieve vintage champagne met een fruitige en elegante smaak. Een zeer feestelijk cadeau! Dom Perignon wordt met recht gezien als de koning onder de champagnes en is een absolute top champagne van Moet & Chandon. Dom Perignon wordt uitsluitend in uitzonderlijk goede wijnjaren geproduceerd, zoals 2013
Smaakomschrijving:
Een verleidelijke, mousserende wijn, met aroma’s van druiven, papaya, abrikoos en oranjebloesem. Deze wijn is mooi geparfumeerd dankzij de Muscatdruiven en subtiel voorzien van frisheid door de Clairettedruif.
Smaakomschrijving:
Een cava van gouden wijnstokken zoals in de naam zit verwerkt, dat moet het wel goed zijn. Gemaakt met de bekende blend van Xa-rello, Macabeo en Parellada maar duidelijk gedomineerd door de eerstgenoemde. Groenglanzende kleur. Appeltjesfris met verse Granny Smiths en citronella als dominante factor in de geur. Een pittige maar fijne mousse in de aanhef. Daarna zeer aangenaam en toegankelijk qua smaak, met groene appel en peer tegen opnieuw een zesty, sprankelende citrusachtergrond en een degelijke serieuze afdronk. Dit is een cava die je ontkurkt voor zijn fraîcheur en zijn directe no-nonsens karakter. Eentje die het leven direct tot een feestje maakt.
Smaakomschrijving:
Rijke aroma’s van verse limoen en abrikoos in de neus. Een opwekkende fijne mousse met een explosie van mandarijn op het palet. Mooie brioche en gist complexiteit verbreden het palet en leiden tot een lange elegante finish.
Achtergrondinformatie:
Het fruit voor deze wijn is met de hand geselecteerd van onze kalksteen rijke wijngaarden in Robertson. Deze wijngaarden hebben van nature een hoge concentratie kalk in de bodem wat zorgt voor een lage pH en hoge natuurlijke zuurgraad in de jonge basiswijn. Na het plukken wordt de hele tros met zachte hand geperst om het sap zo rustig mogelijk te onttrekken. Alleen het cuvée sap (premium quality) wordt geselecteerd voor de gisting. Voor additionele diepte in smaak en romige textuur van de cuvée wordt 50% vergist in 205L Piece Champenoise vaten. Na de gisting wordt de wijn 3 maanden op vat gerijpt en daarna selectief vermengd met andere percelen van de beste Chardonnay die vergist zijn op roestvrij staal. De basiswijn wordt voor de tweede gisting gebotteld.
Smaakomschrijving:
Perfect gestileerde fijne champagne van chardonnay en pinot noir. De basis van de wijn is aangevuld met 30% reservewijn. Duidelijk tonen van citrus, floraal en behoorlijk expressief. Lange verfijnde schone afdronk.
Achtergrondinformatie:
Tegenwoordig controleert het domein 35 hectare wijngaarden. Deze wijngaarden zijn onder meer terug te vinden in prestigieuze Grand Cru-dorpen als Avenay, Chouilly, Epernay en Mareuil-sur-Ay; prestigieuze terroirs in de Champagnestreek. Zorgvuldig selecteert het huis de percelen, die ieder hun eigen inbreng in één van de twee topcuvées hebben en welke allen bewerkt worden volgens de regels van de biologische wijnbouw. Chardonnay heeft een grote inbreng in de verschillende cuvées en komt voornamelijk van de Côtes de Blancs. Voor de CUVE 38 komen de druiven voornamelijk uit Chouilly, Oger, Avize, Mesnil-sur-Oger, Vertus en Cramant. Druiven uit de verschillende dorpen worden apart gevinifeerd. In april volgend op de oogst wordt er geblend en wordt de wijn na toevoeging van circa 30% reservewijn gebotteld. Hierna volgt nog een flesrijping van minimaal 3 jaar. Dosage 8 gr/liter.
Smaakomschrijving:
Mooie mousserende gouden wijn met een intens aroma van witte bloemen en een vleugje brioche. Het palet is fris met elegante en fijne bubbels.
Achtergrondinformatie:
Het is in de abdij van Saint Hilaire in 1531 dat de mousserende wijnmethode daadwerkelijk werd ontdekt. De eerste bubbel, Prima Perla, werd geboren vlak bij Limoux! Het ruige klimaat en de topografie creëren uitstekende terroirs die fijne chardonnay-, mauzac- of pinot noir-druiven produceren. De cuvées van deze Vin de France Chateau Martinoles weerspiegelen dit erfgoed; de wijnen zijn trouw aan hun terroir en oorsprong. Deze 100% Chardonnay is gemaakt volgens de traditionele methode in deze Limoux wijngaard en rijpt 9 maanden op lies met subtiele aroma’s van toast en brioche.
De wijngaarden liggen op klei en kalksteen op een hoogte van 10-280 m. De dichtheid van de beplanting is 4000/ha. Na het handmatig oogsten van de chardonnay worden hele trossen geperst met een pneumatische pers. Terug gekoeld naar een lage temperatuur (8°C). Gisting in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen vaten (16-18°C). Traditionele methode: eerste gisting op vat, daarna gisting op fles (tweede gisting). Rijping op lies: minimaal 9 maanden.
Smaakomschrijving:
Treviso is de regio voor de frisse, zacht mousserende Prosecco wijnen, Pizzolato is de pionier in de regio Veneto. Delicate, fruitige neus vol karakter.
Overige informatie:
De familie Pizzolato is al meer dan vijf generaties werkzaam in de agrarische sector. Het domein beslaat zo’n 58 hectaren en daarnaast werkt de familie nauw samen met vijf andere biologisch werkende producenten. Het domein is gelegen iets ten noorden van Treviso in Veneto en is sinds 1991 biologisch gecertificeerd.
Smaakomschrijving:
Deze soepele champagne heeft tonen van necatrines, citrusvruchten en een minerale kwaliteit. De afdronk is lang een zeer verfrissend.
Achtergrondinformatie:
Ruinart is het oudste champagnehuis, opgericht in 1729 door Nicolas Ruinart. Zijn oom, Dom Thierry Ruinart, was een goede vriend van collega benedictijner monnik Dom Pierre Pérignon. Samen experimenteerden zij er op los om het mysterie rondom mousserende wijnen te ontrafelen. Beiden hebben uiteraard geen nazaten gekregen in verband met hun religieuze achtergrond. Hun kennis is echter wel overgedragen aan neef Nicolas. Ruinart is gelegen in Reims en de kelders waar miljoenen flessen opgeslagen liggen, zijn monumentaal en dateren uit de Romeinse tijd. Dit historische champagnehuis heeft een frisse en elegante stijl en is chardonnay gedomineerd.
Smaakomschrijving:
Deze mild droge feestelijke wijn heeft aroma’s van limoen, peer, perzik en witte bloemen.
Spaanse mousserende wijn geproduceerd met de traditionele methode. De Xarel-lo, Parellada, Macabeo en Chardonnay druivensoorten verenigen zich tot een verfijnde Cava. De druiven worden ’s nachts geoogst om hoge temperaturen en vroegtijdige fermentaties te vermijden.
De kleur van deze Cava is goud met briljant groene tinten. Elegant met fijne bubbels. In de neus een goede intensiteit met fruit aroma’s en nuances van toast. Op het palet fris, warm, aangenaam en rond, met een lange finish.
Villa Conchi Cava Brut is perfect als aperitief, alsook een begeleiding voor salades, rijst en lichte visgerechten.
Smaakomschrijving:
Frisdroge, mousserende wijn met een gistbetoond aroma van brooddeeg en een beendroge finale waarin grapefruit en citrus de wijn accentueren.