Anita Moulin a Vent Coeur de Vigneronne 2022, Frankrijk

Wijngaard en Regio:

Afkomstig uit de lieu-dit ‘Aux Caves’ in de appellatie Moulin-à-Vent. Deze wijngaard ligt op een zanderige ondergrond die rijk is aan mangaan, op een hoogte van 220 meter, en is gericht op het zuid/zuidoosten. De wijnstokken zijn 45 jaar oud. De druiven worden met de hand geplukt en geselecteerd in de wijngaard.

Vinificatie:

80% van de druiven wordt ontsteeld. Tijdens de gisting wordt de ‘hoed’ (de schilletjes die boven komen drijven) dagelijks naar beneden gedrukt om meer smaak en tannines te onttrekken. De gisting duurt 14 dagen. Na de gisting rijpt de wijn 11 maanden in eikenhouten vaten en vervolgens 5 maanden in de fles.

Smaak:

Genereus. Frambozen, kersen, aardbeien, zwarte bes. Body. Vanille, mokka, kruidnagel, witte peper en aarde. Irissen. Rode biet. Complex.

Antinori Solaia 2019, Italië

Smaakomschrijving:

De Solaia is een krachtige fluweelrode wijn met prachtige aroma’s van zwarte peper, koffie, chocolade, vanille, pruimen en ingemaakt fruit. De smaak is zacht en volledig in evenwicht met de geur, waarbij hints van fruit, zoethout en koffie te proeven zijn. De tannine zijn niet overheersend en zorgen ervoor dat de wijn een mooie volle afdronk heeft. Dit is een royale en uiterst expressieve editie met veel donker fruit, kruiden en zoete tabak. De tannine zijn prachtig fluweelzacht en zacht. Een wijn voor de liefhebbers en verzamelaars!

Antinori Solaia 2020, Italië

Smaakomschrijving:

De Solaia is een krachtige fluweelrode wijn met prachtige aroma’s van zwarte peper, koffie, chocolade, vanille, pruimen en ingemaakt fruit. De smaak is zacht en volledig in evenwicht met de geur, waarbij hints van fruit, zoethout en koffie te proeven zijn. De tannine zijn niet overheersend en zorgen ervoor dat de wijn een mooie volle afdronk heeft. Dit is een royale en uiterst expressieve editie met veel donker fruit, kruiden en zoete tabak. De tannine zijn prachtig fluweelzacht en zacht. Een wijn voor de liefhebbers en verzamelaars!

Astrolabe Malbec Cahors, Frankrijk

Smaakomschrijving:

Elegante krachtpatser uit de Cahors. Met een diepe karmijnrode kleur. Complex en gelaagd: zwarte bessen, bramengelei, mokka, amandelen, vanille, kaneel, de smaken blijven maar komen. Met een flinke concentratie. De wijn heeft 18 maanden op hout gerijpt, dit proef je subtiel. Met verfijnde tannines en een heerlijk lange, iets gepeperde afdronk.

Spijs & moment:

Een wijn die aan alle kanten om smaakrijke gerechten vraagt: een omelet met verse truffels (de zwarte truffel is een geliefd lokaal ingrediënt in de Cahors), een boerenlam, gegrilde ossenhaas of een stukje harde gerijpte kaas.

Past goed bij: truffel, gegrild rood vlees, lamsvlees, belegen kaas

Achtergrondinformatie:

Vinovalie is een uniek samenwerkingsverband tussen vier caves in het zuidwesten van Frankrijk: Rabastens (Gaillac), Técou (Gaillac), Côtes d’Olt (Cahors) en Fronton. Zij hebben de handen in één geslagen om als vier musketiers de uitdagingen van deze tijd aan te gaan. Gebruikmakend van vaak unieke omstandigheden en met respect voor tradities uit de streek worden moderne wijnen gemaakt die goed aansluiten bij de smaakvoorkeur van deze tijd.

Azabache Rioja Crianza, Spanje

Smaakomschrijving:

In de neus  zachte aroma’s van zwarte en rode bessen gecombineerd met geroosterde tonen en natuurlijk een tintje vanille. In de mond proeven wij dit terug aangevuld met aardbei en framboos en in de afdronk een vleugje karamel. De elegante tannines zorgen ervoor dat deze wijn mooi in balans is. De wijn krijgt rijping op zowel Amerikaans als Frans eikenhout gedurende 12 maanden gevolgd door nog 6 maanden flesrijping.

Benjamin Leroux Pinot Noir Bourgogne, Frankrijk

Smaakomschrijving:

Een klassieke Pinot Noir, kersen, elegantie, lichte aardse ondertonen, maar vooral sappig.

Achtergrondinformatie:

Benjamin Leroux, voorheen manager / wijnmaker van Domaine Comte Armand, lanceerde zijn eigen label met de vintage 2007. Hij werkt vanuit een gloednieuwe wijnmakerij in het centrum van Beaune (vlak bij de Boulevard) die hij deelt met Dominique Lafon en twee andere wijnbouwers. De operatie is erg klein en zal zich uiteindelijk specialiseren, voornamelijk in Puligny en Volnay, maar ook met vele andere appellations. Hoewel er meer dan twintig terroirs worden geproduceerd, is dit zeker een ‘micro-negociant’-operatie met slechts twee tot vijf vaten gemaakt van de meeste cuvees. Leroux werkt met wijngaarden die hij beheert, wijngaarden die hij bezit en koopt ook fruit (nooit sap of wijn) van telers met wie hij nauw kan samenwerken; telers die de kwaliteit van fruit produceren die voldoet aan de strenge normen van Leroux. Een klassieke Pinot Noir, kersen, elegantie, lichte aardse ondertonen, maar vooral sappig.

Bodegas Agustin Cubero Stylo, Spanje

Smaakomschrijving:

Een mooi ontwikkelde open neus van rood fruit met hinten van kruiden en tonen van chocolade & mokka. Opvoeding van 4 maanden op eikenhouten vaten. Door de volle geconcentreerde smaak en prima structuur in de mond, stevig maar rond met soepele tannines, een zeer aangename wijn voor veel gelegenheden.

Bogle Zinfandel, USA

Smaakomschrijving:

De Bogle Old Vine Zinfandel is een sappige wijn met tonen van zoet rijp fruit i.c.m. harmonieuze tannines en een mooie lange kruidige afdronk. In het glas een robijnkleur met dikketranen, eenkruidige neus met zwarte pruimen en een gerookte ondertoon.

Bon Courage The Pepper Tree Shiraz, Zuid-Afrika

Wijnomschrijving:

In de neus aroma’s die doen denken aan kruidige pruimenjam vergezeld door peper en vanille. In de mond heeft de wijn een volle body en zachte tannines. De aroma’s van specerijen en pruimen komen ook in de mond weer naar voren.

Achtergrondinformatie:

Gemaakt van 100% Shiraz. Voor deze wijn gisten de hele druiven in tanks. Halverwege de gisting wordt de helft van de wijn in Frans eiken vaten gepompt, om daar verder te gisten. De andere helft gist verder op de schil ‘sur lie’. De wijn rijpt uiteindelijk nog 12 – 15 maanden in Frans eiken vaten.

Care Tinto Roble Grenache/Syrah, Spanje

Smaakomschrijving:

50% Garnacha en 50% Syrah, allen afkomstig uit streng geselecteerde eigen wijngaarden. De Care Roble heeft een intense kleur van zwarte kersen. Een complexe neus met aroma’s van rijp rood en zwart fruit. In de mond is het fruit duidelijk aanwezig. De smaken zijn perfect in evenwicht, vol en intens. Een lange afdronk.

Vinificatie:

Koude schilinweking gedurende 4 dagen. Alcoholische fermentatie onder constante temperatuur (28 graden Celsius), gevolgd door een rijping op eiken barriques gedurende 3 maanden.

Achtergrondinformatie:

Bodegas Anadas bevindt zich in het hart van de DO Cariñena en is één van de oudste (1935) familiebedrijven in deze regio met zeer groot potentieel. Ze produceren voornamelijk rode wijnen op basis van Garnacha, aangevuld met witte en rosé wijnen. Dit levert een breed assortiment wijnen op, allen bekend onder de naam CARE. Dit is de oude, Romeinse naam voor Cariñena. Het CARE project is een exclusief, innovatief en zeer toegewijd project. Alle elementen om deze hoge kwaliteitswijnen te produceren zijn met de grootste zorg en uiterst nauwgezet gekozen;de keuze van de wijngaarden, gebaseerd op de kwaliteit van het fruit, de infrastructuur voor een perfecte vinificatie etc. De gezichten op de etiketten, die de zon en de bodem van de wijn weerspiegelen, zijn het werk van de kunstenaar Enrique Torrijos.Vanuit Engelstalig oogpunt kunnen we CARE ook interpreteren, als zijnde de zorgzaamheid en het respect dat Bodegas Anadas laat zien bij het maken van al hun wijnen.

Chateau du Vieux Parc Corbieres Rouge, Frankrijk

Druiven:

50% Syrah, 40% Grenache, 10% Carignan

Smaakomschrijving:

In de neus open en rijp, puur zwart fruit, wat specerijen, licht florale toets, invloed van Syrah. In de smaak wederom mooi fruit, pikante kruidigheid en wat laurier. Zachte tannines zorgen voor de nodige grip. Heel kenmerkende wijn voor de appellation.

Château du Vieux Parc is eigendom van Louis en Claudine Panis. Het wijngaardbezit omvat circa 62 hectare.

Perfectionist

Louis Panis is een echte wijnenthousiast en een geweldige perfectionist. Zijn rode Corbières is uiterst verfijnd. De Cuvée Selection is in één woord geweldig! Deze is afkomstig van zeer oude Syrah-stokken. De wijn ondergaat een vatrijping van 12 maanden op Frans eikenhout.

Internationale erkenning

In de loop der jaren heeft Château du Vieux Parc een indrukwekkend aantal prijzen in de wacht gesleept, waardoor het meer internationale bekendheid heeft gekregen.

Vernieuwingen

In 2000 volgde een grote investering, waarbij de wijnkelders en de opslagruimte compleet werden vernieuwd. In 2005 trad zijn zoon Guillaume toe tot het bedrijf, na een gedegen wijnopleiding en diverse stages te hebben gevolgd. Guillaume’s invloed zorgt voor een frisse kijk op zaken en leidt tot verdere kwaliteitsverbeteringen. Een bedrijf om te blijven volgen!

Corbières

Het wijnhuis bevindt zich in de gemeente Corbières in de regio Aude. Het is een bergachtig gebied, vlak onder Narbonne en Carcassonne. Het gebied kent een lange wijntraditie. De Romeinen verscheepten reeds grote hoeveelheden wijn vanuit de haven van Narbonne.

Druivenrassen
Voor rode wijn: Carignan, Grenache, Mourvèdre, Syrah, Cinsaut, Terret, Macabéo (de laatste drie in totaal niet meer dan 10%).
Voor witte wijn: Clairette, Grenache Blanc, Bourboulenc, Ugni Blanc, Roussanne, Rolle, Maccabéo, Marsanne.

Rendement

Maximaal 54 hl/ha.

Klimaat
Mediterraans met warme tot zeer warme zomers en zachte winters. De Tramontana, een droge wind afkomstig uit het noorden, maakt dit tot één van de droogste regio’s van Frankrijk.

Bodem
De regio Corbières kent veel subregio’s. Grofweg is het op te splitsen in de Corbières-Maritimes, die zich uitstrekt langs de kust. Hier is de bodem overwegend kalkhoudend. De Hautes-Corbières is bergachtig, met een rotsachtige bodem van leisteen.

Chateau La Pensee Lalande Pomerol 2020, Frankrijk

Achtergrondinformatie:

Men dankt zijn reputatie aan de jarenlange productie van wijnen op een zeer hoog kwaliteitsniveau. Dit hoge niveau kan men halen doordat men alleen druiven gebruikt van de oudste wijnstokken. Verder past men hier de zogenaamde “ vendanges vertes “ toe. Dit wil zeggen dat men tijdens de groei van de druiven al meerdere keren in de wijngaard onrijpe druiven en overbodig groen wegknipt, hierdoor kunnen de druiven dus optimaal rijpen. Men haalt hier dus ook de gehele oogst met de hand binnen. De assemblage bestaat voor het overgrote deel uit Merlot en wordt aangevuld met zowel Cabernet Sauvignon als Cabernet Franc. De wijngaarden liggen dan wel in de Lalande , maar de kwaliteit staat absoluut op het niveau van de Pomerols.

Smaakomschrijving:

Sappige levendige vruchten, zoals frambozen, aardbeien en zwarte bessen, afgewerkt met hints van geroosterde noten, specerijen en koffie. Een mooie geur van zoethout, cacao en zwarte vruchten komt naar voren.

Clivus Valpolicella Ripasso, Italië

Achtergrondinformatie:

Valpolicella Ripasso Clivus. De rode wijnbereiding is traditioneel (plukken, persen, alcoholische gisting, rijping). De druiven worden na de pluk ingedroogd, voor een vollere en intensere smaak. Een blend van Corvina Veronese, Rondinella en Molinara.

Deze volle en krachtige wijn is gemaakt volgens een Italiaanse methode (Appassimento) die vooral toegepast wordt bij Ripasso en Amarone wijnen. Het ‘Appassimento’ proces duurt zo’n 4 tot 6 maanden. Dit drogen van de druiven leidt een toename van suikers in de druiven. En ook krijgen de druiven veel meer extract.

Clos Saint Jean Chateauneuf du Pape Rouge 2020, Frankrijk

Vinificatie:

Na de oogst wordt 90% van de druiven ontsteeld. Vervolgens worden de druiven apart van elkaar vergist in betonnen vaten. Dit kan, inclusief schilweking, tot 35 dagen duren. Na de gisting ondergaat Grenache een rijping in betonnen vaten voor 16 maanden. De andere druivenrassen worden opgevoed in nieuwe, eikenhouten vaten voor een periode van één jaar.

Smaak

Volle wijn, rijk aan tonen van kruiden (laurier, kaneel) en zwart fruit (bramen, zwarte bessen). Krachtige, lange afdronk.

Colle Sori Negroamaro/Merlot Appassimento, Italië

Korte smaakomschrijving:

Diep robijnrood van kleur met purperen reflexen. Aroma’s van zwarte bessen, rijpe bramen en rozijntjes stuiven het glas uit. Wat een power zit er in deze wijn zowel in geur als in smaak. Overweldigend rijp zwart fruit, zwarte bes, cassis, krenten een vleugje zoete speelsheid van de houtopvoeding (vanille, chocola). Een stevige body en structuur. Een stoere maar zeer elegante wijn met een lange zinderende finale!

Contador Alma Rioja 2020, Spanje

Smaakomschrijving:

Betreft een sappige rode wijn, geparfumeerd en bloemig, een aantrekkelijke, krachtige en zeer elegante rode wijn. In de neus verschijnen balsemachtige aroma’s en aromatische kruiden. Eikenhout verschijnt zodra de wijn wordt geserveerd, maar het evolueert naar wierook en sandelhout. Daarna volgen aroma’s van bosbessen, lavendel en jodium. In de mond is hij zeer fijn, met gepolijste tannines. Frisse zuurgraad. Een jonge wijn, maar zeer drinkbaar. Lang, dicht en strak. Met een groot potentieel.

Achtergrondinformatie:

Alma is de gloednieuwe wijn van Rioja-huis Contador, 97 punten parker!

Alma de Contador weet als geen ander te verleiden, en niet alleen Gutiérrez. Alma de Contador komt ook sterk binnen op La Place de Bordeaux (een voorrecht dat maar weinig Spaanse wijnhuizen hebben bereikt).

En als de dingen goed worden gedaan, met waarheid en oprechtheid, lukken ze altijd. Dat is het geval geweest met deze rode wijn waarmee Benjamín Romeo twee vliegen in één klap heeft willen slaan: enerzijds een eerbetoon aan zijn dochter door een rode wijn met haar naam te maken; anderzijds het vastleggen van al het potentieel en de essentie van zijn dorp, San Vicente de la Sonsierra (in La Rioja Alta), waar Benjamín in 1995 in zijn garage begon met het maken van wijn. Er is geen toepasselijker naam voor deze wijn, waar Benjamín alle kaarten op heeft gezet door druiven te selecteren van zijn drie beste wijngaarden: de Andrés-wijngaard (45 jaar geleden door zijn vader aangeplant), El Bombón (met honderd jaar oude wijnstokken) en Diasol (aan de voet van de berg Toloño, op het noorden gericht en veel koeler dan de andere twee). Al deze percelen, hoog en lager gelegen, liggen in La Rioja Alta, het meest westelijke gebied van de appellation, waar een breed scala aan bodems voorkomt: van kleiachtige, kalkhoudende en ijzerhoudende bodems tot alluviale bodems. Ze zijn allemaal zeer arm aan organisch materiaal, zeer doorlatend en houden gemakkelijk de 400 l/m2 neerslag vast die typisch is voor het Atlantische klimaat.

In Benjamín’s eigen woorden is Alma de Contador een rode wijn die met vrijheid is gemaakt, waarmee hij zich zeer vereenzelvigd heeft gevoeld, en waar in elke fase van de productie de grootst mogelijke zorg en kwaliteit aan is besteed. Tempranillo en garnacha kunnen niet beter behandeld worden! De productie van Alma de Contador is zeer beperkt. Goede parfum zit in kleine flesjes en van de beste wijnen worden maar een paar flessen gemaakt.

0
  • Je kan alleen Clivus Valpolicella Ripasso, Italië toevoegen in stappen van 6. (aantal per doos)
0
Je bestelling
Je bestelling is leeg