Chateau Saint Julien Provence Rose, Frankrijk

Smaakomschrijving:

Super rosé voor het hele jaar door. Natuurlijk extra lekker als je in de zon zit, maar deze mooie strak droge , licht fruitige rosé heeft een lekkere bite. Licht kruidig, tonen van framboos en aardbei maar niet te overheersend. Mooi in balans en fris in de afdronk.

Achtergrondinformatie:

Dit domein ligt vlak bij de kust in Zuid Frankrijk, het wijngebied de Provence. De wijnen worden allemaal met de hand geplukt, vaak doen ze dit in de nacht of in de ochtend vroeg. Dit zorgt er voor dat de wijn altijd mooi fris is. Het wijnhuis maakt al jaren hoge kwaliteit wijnen. Dit is een wijn die trots door ons geïmporteerd wordt in Nederland.

La Belle Angele Rose, Frankrijk

Smaakomschrijving:

Prachtige heldere roze kleur. Het bouquet bevat bloemige en fruitige aroma’s van frambozen en grenadine. Verse en levendige roséwijn met een mooie balans.

Le Puits Cendré Rosé, Frankrijk

Druiven:

Grenache, Cinsault

Smaakomschrijving:

Helder en intens rose van kleur. Rijpe kersen aroma’s van medium intensiteit, aanhoudend in de smaak en goed gebalanceerd.

Wijn & Spijs:

Aperitief. Lekker bij wit vlees, gevogelte en salades.

Pugibet Flamingo Rosé, Frankrijk

Smaakomschrijving:

Deze Rosé is zachtroze van kleur en ademt aroma’s van klein rood fruit uit. Gemaakt van 100% Grenache uit Zuid-Frankrijk, van dé beste  druiven om de aroma’s van rijpe druiven in balans te brengen, met bovendien ook een zachte zuurgraad en aangename mineraliteit.

Achtergrondinformatie:

De lange historie van Domaine la Colombette start in 1890 als de overgrootvader van Vincent een hectare wijngaard in handen krijgt en het noemt naar een straat in zijn geboorteplaats Toulouse; ‘La Colombette’. Opa Louis, rugbyspeler, bouwt het aantal wijngaarden uit en onderhoudt het domaine zorgvuldig. Totdat met François in 1966 de grote ommekeer in het bedrijf komt. Hij introduceert druivenrassen die men hier in de streek niet kende: syrah, grenache, pinot noir, chardonnay en sauvignon blanc. Francois kreeg zoveel lof voor zijn pionierswerk dat hij al snel de bijnaam kreeg ‘Le diable du chardonnay’. In 1997 kwam Vincent, als vierde generatie, bij zijn vader werken om het vak van wijnboer te leren. Hij bracht revolutionaire ideeën in om het bedrijf commercieel de volgende eeuw in te loodsen. Hij ging over om alles met machines te oogsten. Dit oogsten ging in de nachtelijke uren en vroege ochtend. Dit om de frisheid in de druif te bewaren en oxidatie tegen te gaan. Hij ging experimenteren met het verlagen van alcoholgehaltes, de schroefdop verdrong de traditionele kurk, er werden nieuwe wijngaarden gekocht om biologische wijnbouw te kunnen uitoefenen. En ontwikkelende en passant een nieuw druivenras; de cabernet-blanc.

Sanziana Rose, Roemenië

Smaakomschrijving:

De neus zit vol zomerfruit aroma’s zoals bosaardbeitjes, bosbes, verfrissend ook in de mond met tonen van framboos en cranberry.  Allemaal fijn licht en knapperig.

Achtergrondinformatie:

Altijd wéér hetzelfde …. Wijn uit Roemenie ? Bestaat dat? Dat is toch niks ….!  Hé word wakker, wijnliefhebbers! Hier is wel het een en ander gebeurd nadat ze met Dictator Ceaucescu hebben afgerekend. Dat is tenslotte ook wel weer meer dan 30 jaar geleden intussen.

Het Cramele Recas Estate, eigendom van de Engelsman Philip Cox en zijn Roemeense vrouw Elvira, hebben, vanaf de oprichting in 1998, enorm veel werk gestoken in het transformeren van hun stukje druivenwijngaard tot een hypermodern winery . Ondertussen is de productie van Cramele Recas nu ongeveer 20miljoen liter per jaar. In volume het derde grootste wijnbedrijf in Roemenië, maar het grootste in export. Groot-Brittannië is de grootse afzetmarkt gevolgd door Nederland. Hé, blijkbaar dus toch ….

De smetteloze wijngaarden zijn een combinatie van geëvolueerde aanplant en ook veel recentere aanplant. Met recente investeringen in het moderniseren en verbeteren van hun wijnmakerij, ontvangen ze regelmatig vliegende wijnmakers van wereldklasse, van vintage tot vintage, om met hun team samen te werken. De filosofie is eenvoudig: de absoluut beste productiemethoden toepassen op elke afzonderlijke wijn, de natuurlijke kwaliteit van de druiven verbeteren en behouden en elk jaar een product van consistent hoge kwaliteit leveren voor elk niveau van de gemaakte wijn.

0
    0
    Je bestelling
    Je bestelling is leeg